Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, korakios said:

Εμένα μου κάνει και εντύπωση το εξής :

image.png.4309f14cde04bb3ad43687fe998acd0d.png

στη στήλη "Προηγούμενη Καταμέτρηση" οι μετρήσεις των φ/β (Έκχυση / Παραγωγή είναι ? δε γνωρίζω) , είναι υψηλές , ενώ της κατανάλωσης είναι μόλις 1457

Άρα ή πριν δε δούλευε τόσο αντλία λόγω καλού καιρού , ή/και υπήρχε καλύτερος ταυτοχρονισμός λόγω ηλιοφάνειας ή έκανε πατάτα ο ΔΕΔΔΗΕ με την προηγούμενη μέτρηση

αν έχει καλή μόνωση απλά δεν έχει απώλειες

και υψηλών να είναι 6964/92/27=2,8kw ανα ώρα (χωρίς να υπολογίζουμε το πόσο τράβηξε απο τα φ/β , δεν ξέρω αν είναι 2357-1514=843)

σίγουρα θα θέλει ρύθμιση (εκτός αν ο χώρος είναι τεράστιος και ήδη δουλεύει με νερά στο "βέλτιστο" που μπορούν οι υψηλών , με σωστή εγκατάσταση)

γνωρίζεις δλδ αν η παραγωγή τους ήταν σωστή και γίνεται και ταυτοχρονισμός σωστά ?

Για να έχουν βάλει αντλία θερμότητας 32kW πάει να πει ότι το συνολικό φορτίο για την διαστασιολόγηση είναι τόσο. Άρα απώλειες έχει, δεν υπάρχει σπίτι που δεν έχει απώλειες όσο καλή να είναι η μόνωση του. Λογικά το σύστημα θέρμανσης δεν είναι πολύ καλά ρυθμισμένο ανεξάρτητα με το αν υπάρχει ταυτοχρονισμός παραγωγής/κατανάλωσης.

Για το ερώτημα σου σχετικά με την προηγούμενη καταμέτρηση, αν δεις ο λογαρισμός είναι από τέλη οκτώβρη, οπότε ο προηγούμενος είχε πολύ περιορισμένη χρήση για θέρμανση.

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Για να έχουν βάλει αντλία θερμότητας 32kW πάει να πει ότι το συνολικό φορτίο για την διαστασιολόγηση είναι τόσο.

καλά , μη το δένεις κόμπο , τόσα έχω διαβάσει στο νήμα με τις αντλίες

4 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Άρα απώλειες έχει, δεν υπάρχει σπίτι που δεν έχει απώλειες όσο καλή να είναι η μόνωση του.

καλά , δεν εννοούσα μηδέν :) 

4 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Λογικά το σύστημα θέρμανσης δεν είναι πολύ καλά ρυθμισμένο ανεξάρτητα με το αν υπάρχει ταυτοχρονισμός παραγωγής/κατανάλωσης.

σίγουρα , αλλά ο ταυτοχρονισμός θα βοηθούσε (μπάλωμα της κατάστασης)

5 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Για το ερώτημα σου σχετικά με την προηγούμενη καταμέτρηση, αν δεις ο λογαρισμός είναι από τέλη οκτώβρη, οπότε ο προηγούμενος είχε πολύ περιορισμένη χρήση για θέρμανση.

μάλλον ναι

Δημοσ.

Πάντως 7000kwh με cop 3 (χαμηλό είναι γιατί σε αντλίες έχουμε από 3 έως και 5). 

7000*3*1.3/8 = 3.412€ θα στοίχιζε το πετρέλαιο για να σου δώσει τη θέρμανση που σου έδωσε η αντλία 

7.000 καταναλισκόμενη ισχύς κι όχι αποδιδόμενη ισχύς

*3 το cop

*1,3 τιμή 1,3€/λ

/8 είναι kw μετατροπή σε λίτρα

Με cop 4 είναι 4.500€

Υ.Γ. Μπορούμε να  συζητήσουμε για αλλαγές στους υπολογισμούς.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, filarhos said:

7000*3*1.3/8 = 3.412€ θα στοίχιζε το πετρέλαιο για να σου δώσει τη θέρμανση που σου έδωσε η αντλία 

*3 το cop

*1,3 τιμή 1,3€/λ

Με cop 4 είναι 4.500€

Γενικά θερμικές ανάγκες 7000 kWh ανα μήνα (χοντρικά με COP 3 που για τις θερμοκρασίες της Θεσσαλονίκης είναι χαμηλή για την περίοδο) δείχνει ότι είτε κάτι δεν πάει καλά με την αντλία ή το σπίτι είναι τεράστιο ΚΑΙ αμόνωτο, είτε συνδιασμό των παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, acomaedo είπε

Αντλία θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών είναι λογικό ότι θα καταναλώνει πολύ.

Αν το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά, ανοικτό από όλες τις πλευρές ότι μόνωση και να βάλει θα έχει απώλειες.

Αν θες πες ποιο είναι το ακριβές μοντέλο της ΑΘ, γιατί λογικά το θέμα είναι εκεί και όχι στα ΦΒ.

είναι η hyundai R32 . προσπαθω ν ανεβασω και φωτο αλλα ειναι μεγαλο το αρχειο και δεν ανεβαινε, 

Μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται το διζωνικό ρεύμα όταν έχεις φ/β

17 ώρες πριν, nvel είπε

τι από τα δυο ισχύει; 

μηχανικός (μη έμπορας) ασχολήθηκε; 

γιατί στα κανονικά έργα δεν πουλάμε τα μηχανήματα λίγο μετά στην εγκατάσταση.

το πρόβλημα σας δεν είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις...

μηχανικός ήρθε και από τότε έχουν και άλλοι 3 ...και σήμερα περιμένουμε και κάποιον άλλο να δει και να μας πει τι έχει συμβεί. το πιθανότερο είναι ότι ήταν λάθος η εγκατάσταση Α/Θ για ένα σπίτι στην μέση του πουθενά, με καλή μόνωση μεν αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. 

13 ώρες πριν, sargyrop81 είπε

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει αμεσα και ειναι ευκολο ειναι το διζωνικο, οπως ειπε ο κορακιος. Μονο οι ρυθμιζομενες θα ηταν 100 ευρω λιγοτερες. 

Το προβλημα ειναι οτι καταναλωνετε πολλες kwh το βραδυ, δηλαδη την ωρα που δεν παραγουν τα φωτοβολταικα. Εκει οφειλονται οι ρυθμιζομενες χρεωσεις. 

Αν υπηρχε μεγαλυτερος ταυτοχρονισμος ή αποθηκευση, θα ηταν σημαντικα μικροτερος ο λογαριασμος.

Διζωνικο αμεσα!

Σε δευτερο χρονο, ελεγχος αντλιας και καταναλωσεων. 

Μπορούμε να βάλουμε ρεύμα διζωνικό εμείς με τα Φ/Β? Έχω την εντύπωση ότι μας είπαν ότι δεν γίνεται . 

12 ώρες πριν, trelas007 είπε

Καλημέρα Μαρία,

Μένω κ εγω Φίλυρο και έχω κ εγώ Φ/Β.

Οταν ρώτησα 2-3 μηχανικους για τις επιλογές μου μου είπαν οτι στο Φίλυρο και ειδικότερα στο σπιτι μου με μονοφασικό ρεύμα  & καλοριφερ. Η Α/Θ δεν θα αποδίδει και θα καεί τα κέρατα της. Θα χρειαζομουν και 2η πηγή θέρμανσης για να βοηθαει την 1η, 

Εσυ με τριφασικό θα πεφτουν οι Κwh αέρα. Εχεις υψηλες καταναλώσεις μη βιώσιμες, εκτος αν θέλετε να κυκλοφορείτε ολοι μερα με κοντομανικα (sic).

Εβαλα κλιματιστικό Mitsubishi HΙ 24αρι SRK/SRC-71ZR-W - καεί δεν λέω (~~ 2-3kwh/h)  αλλα ζεσταίνει ικανοποιητικά το σπιτι έχω κ την ψυξη για το καλοκαιρι και υπάρχει κ το αέριο για το βραδυ στα υπνοδωμάτια (όπου κλείνει το κλιματιστικο). Το σπίτι ειναι 170μ2 με 2 παιδιά και μέτρια μόνωση.

Οι λογ/σμοι μου ρευμα & αέριο (69 + 69 σατανικο)

f84fc24813f8a94408f72336b88ff9f8.png

Σιγουρα πας σε διζωνικο για να σπασεις λιγακι τις ρυθμιζομενες.
Δες μονώσεις, θερμοστατες, να σπασεις το σπιτι σε ζωνες. να μην ζεσταινεις χώρους που εινια κλειστοι. πχ (αν εφαρμοζεται).
περαστικα

καλησπέρα ! έχουμε συνηθίσει στο κρύο τόσα χρόνια στο ΦΙΛΥΡΟ. Ποτέ δεν είχαμε πάνω από 20 βαθμούς μέσα στο σπίτι. Λείπουμε και πολλές ώρες άρα ότι καίμε είναι κυρίως το βράδυ .... Μπορούμε να βάλουμε διζωνικό ? πλέον όταν είμαστε σπίτι το πρωί καίμε αιρκοντίσιον και εμείς( όπως και εσύ) και το βράδυ πετρέλαιο. εσένα αυτοί που σε συμβούλεψαν είχαν δίκιο... εμάς μας έπιασαν στον ύπνο απ ότι φαίνεται. Η λύση που σκεφτόμαστε είναι να πουλήσουμε την αντλία και να βάλουμε 2 μπαταρίες . το ψάχνουμε.... Τώρα που δεν καίει η αντλία καταναλώνουμε περίπου 70 κιλοβατώρες σε 2 μέρες. Μεγάλο σπίτι με 4 άτομα . είναι νορμαλ πιστεύω...

7 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Δεν έχω καμία σχέση με τα φ/β, οι ΥΚΩ δεν βλέπω να διαφέρουν με ένα απλό σταθερό Ζενίθ που έχω αλλά μου βγήκαν τα μάτια: έχετε κάψει 7 χιλιάδες κιλοβατώρες (1227+306+5431) σε 90 μέρες και σου φαίνονται υπέρογκες οι χρεώσεις;; Για σπίτι μιλάμε ή για επαγγελματική χρήση;

για σπίτι ...μεγάλο μεν αλλά που καίει σε χαμηλή θερμοκρασία και με οικονομία στην κατανάλωση. από τότε που σταματήσαμε την αντλία και καίμε μόνο πετρέλαιο και κλιματιστικά καίμε περίπου 25 με 35 μάξιμουμ την ημέρα... με πλυντήρια σχεδόν καθημερινά,μαγειρεματα κτλ. ( σπίτι 250τμ)

1 ώρα πριν, Conan2046 είπε

Πριν που η θέρμανση γινόταν με πετρέλαιο πόση ήταν η κατανάλωση του;

πριν καίγαμε τζάκι πολύ, πετρέλαιο και κλιματιστικά... λιγότερα στο σύνολο νομίζω ότι ήταν . δεν μπορώ να το υπολογίσω ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, maria viti said:

είναι η hyundai R32 . προσπαθω ν ανεβασω και φωτο αλλα ειναι μεγαλο το αρχειο και δεν ανεβαινε, 

Μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται το διζωνικό ρεύμα όταν έχεις φ/β

μηχανικός ήρθε και από τότε έχουν και άλλοι 3 ...και σήμερα περιμένουμε και κάποιον άλλο να δει και να μας πει τι έχει συμβεί. το πιθανότερο είναι ότι ήταν λάθος η εγκατάσταση Α/Θ για ένα σπίτι στην μέση του πουθενά, με καλή μόνωση μεν αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες. 

Μπορούμε να βάλουμε ρεύμα διζωνικό εμείς με τα Φ/Β? Έχω την εντύπωση ότι μας είπαν ότι δεν γίνεται . 

καλησπέρα ! έχουμε συνηθίσει στο κρύο τόσα χρόνια στο ΦΙΛΥΡΟ. Ποτέ δεν είχαμε πάνω από 20 βαθμούς μέσα στο σπίτι. Λείπουμε και πολλές ώρες άρα ότι καίμε είναι κυρίως το βράδυ .... Μπορούμε να βάλουμε διζωνικό ? πλέον όταν είμαστε σπίτι το πρωί καίμε αιρκοντίσιον και εμείς( όπως και εσύ) και το βράδυ πετρέλαιο. εσένα αυτοί που σε συμβούλεψαν είχαν δίκιο... εμάς μας έπιασαν στον ύπνο απ ότι φαίνεται. Η λύση που σκεφτόμαστε είναι να πουλήσουμε την αντλία και να βάλουμε 2 μπαταρίες . το ψάχνουμε.... Τώρα που δεν καίει η αντλία καταναλώνουμε περίπου 70 κιλοβατώρες σε 2 μέρες. Μεγάλο σπίτι με 4 άτομα . είναι νορμαλ πιστεύω...

για σπίτι ...μεγάλο μεν αλλά που καίει σε χαμηλή θερμοκρασία και με οικονομία στην κατανάλωση. από τότε που σταματήσαμε την αντλία και καίμε μόνο πετρέλαιο και κλιματιστικά καίμε περίπου 25 με 35 μάξιμουμ την ημέρα... με πλυντήρια σχεδόν καθημερινά,μαγειρεματα κτλ. ( σπίτι 250τμ)

πριν καίγαμε τζάκι πολύ, πετρέλαιο και κλιματιστικά... λιγότερα στο σύνολο νομίζω ότι ήταν . δεν μπορώ να το υπολογίσω ...

Πρώτα από όλα δες ποιο είναι το μοντέλο της αντλίας σου. Αν είναι του τύπου Hyundai R32M,  δες τι ισχύ έχει, γιατί από ότι είδα έχει μοντέλα από 18 έως 30kW και ΔΕΝ είναι υψηλών θερμοκρασιών.

Επεξ/σία από acomaedo
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, maria viti said:

2,5 χιλιάδες το μήνα είναι ΠΑΡΑ πολλές, δεν έγινε κάποια λάθος μέτρηση, αν καταναλώνετε τέτοια υπέρογκα ποσά ρεύματος τόσες είναι οι χρεώσεις

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

2,5 χιλιάδες το μήνα είναι ΠΑΡΑ πολλές, δεν έγινε κάποια λάθος μέτρηση, αν καταναλώνετε τέτοια υπέρογκα ποσά ρεύματος τόσες είναι οι χρεώσεις

25Χ30ΗΜΕΡΕΣ= 750 ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 

Δημοσ.
7 minutes ago, maria viti said:

25Χ30ΗΜΕΡΕΣ= 750 ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ 

Αναφέρεται στον λογαριασμό. 7700kWh χρέωση για 3 μήνες.

Μεταξύ μας και οι 25kWh την ημέρα για τις ηλεκτρικές συσκευές/φώτα πολλά είναι ακόμα και για 250 τμ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, filarhos είπε

*3 το cop

*1,3 τιμή 1,3€/λ

Με cop 4 είναι 4.500€

δεν νομίζω ότι έχουμε κάψει τόσο πετρέλαιο ποτέ για 3 μήνες....

3 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Αναφέρεται στον λογαριασμό. 7700kWh χρέωση για 3 μήνες.

Μεταξύ μας και οι 25kWh την ημέρα για τις ηλεκτρικές συσκευές/φώτα πολλά είναι ακόμα και για 250 τμ.

με κλιματιστικά για θέρμανση (2 24αρια) και κουζίνα πλυντήριο κτλ... δεν ξέρω...

Δημοσ.

δεν εχω να πω κατι για να βοηθησω την Μαρια. θα πω κατι γενικο και θα σιωπησω. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. 0 ατυχήματα και ανεξαρτητα απο την πολιτικη της κυβερνησης που σπρωχνει μια στις αντλιες μια στα πελετ μια στα αερια μια δεν ξερω που εαν ειναι ρυθμισμενο σωστα λειτουργει σωστα οπως και ολα τα συστηματα. 

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Vstromrider said:

Και καπου εκει καταλαβαινεις το τι απατη ειναι τα ΦΒ στην στεγη και οι αντλιες θερμοτητας.

9 minutes ago, xsterg said:

δεν εχω να πω κατι για να βοηθησω την Μαρια. θα πω κατι γενικο και θα σιωπησω. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ. 0 ατυχήματα και ανεξαρτητα απο την πολιτικη της κυβερνησης που σπρωχνει μια στις αντλιες μια στα πελετ μια στα αερια μια δεν ξερω που εαν ειναι ρυθμισμενο σωστα λειτουργει σωστα οπως και ολα τα συστηματα. 

Οταν πας σε γιατρο, ζητας πτυχιο ή καποια εξασφαλιση οτι οντως απευθυνεσαι σε γιατρο.

Φροντιστε να κανετε το ιδιο και με τους μηχανικους, διαφορετικα αν πεσετε σε μηχανικους του youtube θα την πατησετε. 
Καθιστε εσεις με το πετρελαιο και τα γιατροσοφια επειδη πεσατε σε απατεωνες.

Επεξ/σία από Hetfield
  • Confused 1
Δημοσ.
17 minutes ago, maria viti said:

δεν νομίζω ότι έχουμε κάψει τόσο πετρέλαιο ποτέ για 3 μήνες....

με κλιματιστικά για θέρμανση (2 24αρια) και κουζίνα πλυντήριο κτλ... δεν ξέρω...

Τον καυστήρα και τους θερμοστάτες πώς τους λειτουργείτε;

Γιατί αν θέλεις σταθερή θερμοκρασία όλη μέρα πχ στους 22 βαθμούς απο τις 6:00 μεχρι τις  22:00 όπως εμείς τόσο πετρέλαιο θα κάψεις. Εμείς καίμε τους 4 μήνες 5000 kWh με την αντλία. Με την ίδια χρήση καιγαμε λίγο πάνω από 3 τόνους πετρέλαιο θέρμανσης. Αλλά με την χρήση ανοίγω 2-3 ώρες την μερα την έχουμε βγάλει και με έναν τόνο, προ τηλεργασιας και παιδιών όπου ήμασταν σπίτι τις καθημερινές για 10 ώρες που τις 7 κοιμόμασταν.

Αν το χρησιμοποιείς όπως η μάνα μου, τέρμα τον θερμοστάτη δύο ώρες λιώνουμε και μετά από 4 ώρες κρυώνουμε ναι θα κάψεις λιγότερο. Αλλά μια θα ζεσταίνεσαι και μία θα κρυώνεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...