Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, darkmatinee είπε

Μήπως έχετε κανένα περίεργο γείτονα και σας κλέβει ρεύμα;

η αλήθεια είναι πως ναι...δεν έχουμε και τους καλύτερους γείτονες αλλά δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. έχουμε μεγάλη απόσταση και το θεωρώ πολύ δύσκολο.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, maria viti είπε

η αντλία μετά από πολύ ψάξιμο και διάφορους που ήρθαν και μελέτησαν το τι χρειαζόμαστε μας πρότειναν την HYUNDAI 32W κόστος 6700 ευρώ. Ξαναλέω ότι ψάξαμε ,ρωτήσαμε και κάναμε σωστή μελέτη πριν την τοποθέτηση και την δαπανώ τόσων χρημάτων.

8 ώρες πριν, maria viti είπε

Η αντλία θερμότητας είναι 32αρα... μεγάλη.  Κατόπιν εορτής μας είπαν ότι δεν θα μας εξυπηρετεί η αντλία για χαμηλές θερμοκρασίες και μάλλον θα την πουλήσουμε...

τι από τα δυο ισχύει; 

μηχανικός (μη έμπορας) ασχολήθηκε; 

γιατί στα κανονικά έργα δεν πουλάμε τα μηχανήματα λίγο μετά στην εγκατάσταση.

το πρόβλημα σας δεν είναι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις...

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, maria viti είπε

έχω σοκαριστεί με την ευφυΐα κάποιων εδώ μέσα και τις εξυπνάδες που διαβάζω.... ν ανεβάσω κάτι τέτοιο γιατί? για να περάσω την ώρα μου?? είμαι εν μέσω μετακόμισης στην δουλειά μου και έχω μαστοριά στο μαγαζί μου και παράλληλα μια καθημερινότητα. εσείς ίσως και να έχετε πολύ χρόνο για να μπαίνετε και να γράφετε εξυπνάδες.

Δεν είμαι ο μόνος που έγραψε ότι εξαφανίστηκες, διάβασε και τα ποστ τα προηγούμενα! Πολλά θέματα ανοίγουν από πλάκα, αλλά αφού επανήλθες, γράψε λάθος!

Ως προς το θέμα σου, προκύπτει ότι σίγουρα δεν ήταν λάθος λογ/σμου όπως είπαν κάποιοι ηλιθιωδώς (και επέμεναν κιόλας). Είναι θέμα της κατανάλωσης ή λάθος ρυθμίσεων που έγιναν στο όλο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

32άρα αντλία υψηλών θερμοκρασιών με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία και χωρίς αντιστάθμιση θα κάλπαζε ο μετρητής στο ρολόι της ΔΕΗ.

Οι 7000 kWh σε 92 μέρες είναι σχεδόν 76 τη μέρα.

Σ' εμάς η 14άρα αντλία που την είχε ρυθμίσει ο εγκαταστάτης στους 55 βαθμούς, με 15-16 βαθμούς εξωτερική και κατανάλωνε 35 τη μέρα.

Μήπως, το πρόβλημα είναι τελικά στη μη σωστή ρύθμιση της αντλίας, όπως ειπώθηκε ήδη?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρωτο πραγμα που πρεπει να γινει αμεσα και ειναι ευκολο ειναι το διζωνικο, οπως ειπε ο κορακιος. Μονο οι ρυθμιζομενες θα ηταν 100 ευρω λιγοτερες. 

Το προβλημα ειναι οτι καταναλωνετε πολλες kwh το βραδυ, δηλαδη την ωρα που δεν παραγουν τα φωτοβολταικα. Εκει οφειλονται οι ρυθμιζομενες χρεωσεις. 

Αν υπηρχε μεγαλυτερος ταυτοχρονισμος ή αποθηκευση, θα ηταν σημαντικα μικροτερος ο λογαριασμος.

Διζωνικο αμεσα!

Σε δευτερο χρονο, ελεγχος αντλιας και καταναλωσεων. 

Επεξ/σία από sargyrop81
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα Μαρία,

Μένω κ εγω Φίλυρο και έχω κ εγώ Φ/Β.

Οταν ρώτησα 2-3 μηχανικους για τις επιλογές μου μου είπαν οτι στο Φίλυρο και ειδικότερα στο σπιτι μου με μονοφασικό ρεύμα  & καλοριφερ. Η Α/Θ δεν θα αποδίδει και θα καεί τα κέρατα της. Θα χρειαζομουν και 2η πηγή θέρμανσης για να βοηθαει την 1η, 

Εσυ με τριφασικό θα πεφτουν οι Κwh αέρα. Εχεις υψηλες καταναλώσεις μη βιώσιμες, εκτος αν θέλετε να κυκλοφορείτε ολοι μερα με κοντομανικα (sic).

Εβαλα κλιματιστικό Mitsubishi HΙ 24αρι SRK/SRC-71ZR-W - καεί δεν λέω (~~ 2-3kwh/h)  αλλα ζεσταίνει ικανοποιητικά το σπιτι έχω κ την ψυξη για το καλοκαιρι και υπάρχει κ το αέριο για το βραδυ στα υπνοδωμάτια (όπου κλείνει το κλιματιστικο). Το σπίτι ειναι 170μ2 με 2 παιδιά και μέτρια μόνωση.

Οι λογ/σμοι μου ρευμα & αέριο (69 + 69 σατανικο)

f84fc24813f8a94408f72336b88ff9f8.png

Σιγουρα πας σε διζωνικο για να σπασεις λιγακι τις ρυθμιζομενες.
Δες μονώσεις, θερμοστατες, να σπασεις το σπιτι σε ζωνες. να μην ζεσταινεις χώρους που εινια κλειστοι. πχ (αν εφαρμοζεται).
περαστικα

Επεξ/σία από trelas007
Δημοσ.

Μαρια, και εγω εχω ΦΒ και αντλια με ενδοδαπεδια.

25000 ευρω??? για 10Kw? υπερβολικα χρηματα.

Η καταναλωση σου ειναι τεραστια, ο λογαριασμος σου ειναι σωστος.

Αν δεν ειχες ΦΒ θα πληρωνες πολλαπλασια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 hours ago, maria viti said:

τον πρώτο μήνα ,επειδή δεν είχε ρυθμιστεί καλά η αντλία μας έφαγε πολλές κιλοβατώρες.

IMG_2234.JPG

Δεν έχω καμία σχέση με τα φ/β, οι ΥΚΩ δεν βλέπω να διαφέρουν με ένα απλό σταθερό Ζενίθ που έχω αλλά μου βγήκαν τα μάτια: έχετε κάψει 7 χιλιάδες κιλοβατώρες (1227+306+5431) σε 90 μέρες και σου φαίνονται υπέρογκες οι χρεώσεις;; Για σπίτι μιλάμε ή για επαγγελματική χρήση;

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.
11 ώρες πριν, korakios είπε

με ~0,10€ το κιλοβάτ σε νορμάλ πρόγραμμα ρεύματος , θα πλήρωνες +700€ έξτρα χωρίς τα φ/β

το τραγικό είναι και το καπέλο της ΕΤΜΕΑΡ που είναι για ρύπους ενώ έχεις φ/β ....

έκανες αίτηση για διζωνικό (πρώην νυχτερινό) στο ΔΕΔΔΗΕ ? (να κόψεις κάπως το καπέλο 0,085 των ΥΚΩ )

Και καπου εκει καταλαβαινεις το τι απατη ειναι τα ΦΒ στην στεγη και οι αντλιες θερμοτητας.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, Vstromrider said:

Και καπου εκει καταλαβαινεις το τι απατη ειναι τα ΦΒ στην στεγη και οι αντλιες θερμοτητας.

Είσαι λάθος... Εγώ ζεσταίνω μεζονέτα 190 τμ με 60 ευρώ το μήνα στην ανατολική Αττική. Φ/Β με αντλία και ενδοδαπέδια. Εαν γίνει σωστή μελέτη και διαστασιολόγηση είναι εξαιρετική λύση. 

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vstromrider είπε

άμα η εγκατάσταση γίνει από μια μαστοράντζα που έμαθε να κάνει "μελέτες" βλέποντας youtube φυσικά είναι άπατη και σπατάλη χρημάτων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nvel είπε

άμα η εγκατάσταση γίνει από μια μαστοράντζα που έμαθε να κάνει "μελέτες" βλέποντας youtube φυσικά είναι άπατη και σπατάλη χρημάτων.

η μαστορατζα δηλαδη τι εφταιξε στην συγκεκριμενη περιπτωση ? ο ανθρωπος εκαψε 7000kwh και γλυτωσε 700€ απο την δεη. Πληρωσε 1000€ ρυθμιζομενες.

Δημοσ.

η μια μαστοράντζα δεν εκκινησε σωστά την ΑΘ γιαυτό είχε υπερβολική κατανάλωση και την διαστασιολόγησε λάθος οπότε πάει για αντικατάσταση, η άλλη μαστοράντζα δεν σχεδίασε ένα ΦΒ σύστημα όπου η παραγωγή του αντιστροφέα να ταυτοχρονίζεται με την κατανάλωση της ΑΘ ούτε ενημέρωσε τους χρήστες για τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που θα πληρώνουν λόγω αυτού του ετεροχρονισμού.

Οι δυο μαστοράντζες μπορεί και να ταυτίζονται

• Like 3
Δημοσ.

Αντλία θερμότητας Υψηλών Θερμοκρασιών είναι λογικό ότι θα καταναλώνει πολύ.

Αν το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά, ανοικτό από όλες τις πλευρές ότι μόνωση και να βάλει θα έχει απώλειες.

Αν θες πες ποιο είναι το ακριβές μοντέλο της ΑΘ, γιατί λογικά το θέμα είναι εκεί και όχι στα ΦΒ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου κάνει και εντύπωση το εξής :

image.png.4309f14cde04bb3ad43687fe998acd0d.png

στη στήλη "Προηγούμενη Καταμέτρηση" οι μετρήσεις των φ/β (Έκχυση / Παραγωγή είναι ? δε γνωρίζω) , είναι υψηλές , ενώ της κατανάλωσης είναι μόλις 1457

Άρα ή πριν δε δούλευε τόσο αντλία λόγω καλού καιρού , ή/και υπήρχε καλύτερος ταυτοχρονισμός λόγω ηλιοφάνειας ή έκανε πατάτα ο ΔΕΔΔΗΕ με την προηγούμενη μέτρηση

19 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Αν το σπίτι είναι στη μέση του πουθενά, ανοικτό από όλες τις πλευρές ότι μόνωση και να βάλει θα έχει απώλειες.

αν έχει καλή μόνωση απλά δεν έχει απώλειες

19 λεπτά πριν, acomaedo είπε

ποιο είναι το ακριβές μοντέλο της ΑΘ

και υψηλών να είναι 6964/92/27=2,8kw ανα ώρα (χωρίς να υπολογίζουμε το πόσο τράβηξε απο τα φ/β , δεν ξέρω αν είναι 2357-1514=843)

σίγουρα θα θέλει ρύθμιση (εκτός αν ο χώρος είναι τεράστιος και ήδη δουλεύει με νερά στο "βέλτιστο" που μπορούν οι υψηλών , με σωστή εγκατάσταση)

24 λεπτά πριν, acomaedo είπε

γιατί λογικά το θέμα είναι εκεί και όχι στα ΦΒ.

γνωρίζεις δλδ αν η παραγωγή τους ήταν σωστή και γίνεται και ταυτοχρονισμός σωστά ?

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...