Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! έχει κάποιος εμπειρία με μεγάλη χρέωση  στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ μετά από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ? Ήρθε ο πρώτος εκκαθαριστικός λογαριασμός και ενώ το κόστος ρεύματος είναι 87 ευρώ οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι 724 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 1047 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!  έχουμε δώσει 25000 ευρώ για φωτοβολταϊκά και αντλία θερμότητας και τελικά πρέπει να πληρώσουμε αυτό....   

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πριν βάλεις τα φωτοβολταϊκά, δεν είχες ψάξει πόσο θα πληρώνεις στη δεη;

Γιατί έχεις δει κάπου γραμμένο ότι αν βάλεις φβ θα σου στείλουν χαράτσι 750 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό;

1 ώρα πριν, maria viti είπε

Καλησπέρα! έχει κάποιος εμπειρία με μεγάλη χρέωση  στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις της ΔΕΗ μετά από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ? Ήρθε ο πρώτος εκκαθαριστικός λογαριασμός και ενώ το κόστος ρεύματος είναι 87 ευρώ οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι 724 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 1047 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!  έχουμε δώσει 25000 ευρώ για φωτοβολταϊκά και αντλία θερμότητας και τελικά πρέπει να πληρώσουμε αυτό....   

Μπες στην ομάδα του FB «ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΕΓΗΣ (GR)» και αφού ανοίξεις ένα θέμα, ανέβασε και φωτογραφία του λογαριασμού…

Χωρίς φωτογραφία κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί…

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Γιατί έχεις δει κάπου γραμμένο ότι αν βάλεις φβ θα σου στείλουν χαράτσι 750 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό;

Όταν κάνουμε τέτοια αλλαγή στο σπίτι μας, προφανώς το ψάχνουμε για το πόσα θα πληρώνουμε σε λογ/σμους στο εξής. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, 1comment είπε

Όταν κάνουμε τέτοια αλλαγή στο σπίτι μας, προφανώς το ψάχνουμε για το πόσα θα πληρώνουμε σε λογ/σμους στο εξής. 

Ρε πλάκα μας κάνεις;

Γιατί σου είπε κάποιος ότι η συγκριμένη χρήστης δεν το έψαξε;

Ή ότι έρχεται χαράτσι σε όλα τα ΦΒ 724 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό;

Έχεις καταρχήν ΦΒ και εκφέρεις άποψη;

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 5
  • Thanks 4
Δημοσ.

ένα ποσό από μόνο του δεν λέει κάτι, ας ανεβάσει το λογαριασμό για να φανεί αν υπάρχει κάτι λάθος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Ρε πλάκα μας κάνεις;

Γιατί σου είπε κάποιος ότι η συγκριμένη χρήστης δεν το έψαξε;

Ή ότι έρχεται χαράτσι σε όλα τα ΦΒ 724 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό;

Έχεις καταρχήν ΦΒ και εκφέρεις άποψη;

Αφενός "ρε" να πεις στην οικογένεια και στους φίλους σου, εδώ είναι δημόσιο φορουμ και έχεις υποχρέωση να αλλάξεις το ύφος σου πριν παρέμβουν οι διαχειριστές!

Εγώ σχολίασα το γεγονός ότι ρωτάει για κάτι που θα μπορούσε να ξέρει πριν χαλάσει 25000 για τέτοια αλλαγή, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στον πρώτο λογ/σμο γενικότερα. Αν δεν συμβαίνει, είμαι εδώ να το ακούσω αλλά με ευγενή τρόπο, ανάλογο του χώρου που είμαστε. Αγένειες και "ρε" δεν έχουν θέση εδώ.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 2
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, 1comment είπε

Αφενός "ρε" να πεις στην οικογένεια και στους φίλους σου, εδώ είναι δημόσιο φορουμ και έχεις υποχρέωση να αλλάξεις το ύφος σου πριν παρέμβουν οι διαχειριστές!

Εγώ σχολίασα το γεγονός ότι ρωτάει για κάτι που θα μπορούσε να ξέρει πριν χαλάσει 25000 για τέτοια αλλαγή, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στον πρώτο λογ/σμο γενικότερα. Αν δεν συμβαίνει, είμαι εδώ να το ακούσω αλλά με ευγενή τρόπο, ανάλογο του χώρου που είμαστε. Αγένειες και "ρε" δεν έχουν θέση εδώ.

Πάμε από την αρχή...

Έχεις φβ;

Σου ήρθε στον πρώτο λογαριασμό οποιοδήποτε παράλογο χαράτσι;

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.

Διαβάστε το συμβόλαιό σας, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι στην απορροφούμενη κατανάλωση από το δίκτυο , ενώ το κόστος του ρεύματος στην συμψηφιζόμενη.

Δηλαδή σε ένα από παράδειγμα  πχ εάν τραβήξετε από το δίκτυο 1000 KWh (τιμολόγιο Γ1) και από τα φωτοβολταϊκά παράγετε 900 KWh(τιμολόγιο Ε0) , θα χρεωθείτε για κόστος ρεύματος για τις 100 KWh  (1000-900) ενώ για τις  ρυθμιζόμενες χρεώσεις θα χρεωθείτε για τις 1000 KWh.

Αυτό που γλιτώνετε είναι το κόστος του ρεύματος.

• Like 2
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ανεβάσεις το λογαριασμό να δούμε τι έχει χρεώσει. 

Έχεις Netmetering ή netbilling ?

Πόσα KW τα φωτοβολταικά? 

Δώσε στοιχεία αντλίας... Σε ποιά περιοχή είσαι ? 

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε ΔΕΗ και μεγάλη χρέωση στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις με φωτοβολταϊκά
Δημοσ.

Να φανταστώ ανεβασμένα τα ΥΚΩ; Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις πληρώνεις το σύνολο της κατανάλωσης σου δεν αφαιρείται η παραγωγή που έχεις όπως στην προμήθεια. Οπότε αν είχες αρκετά μεγάλη κατανάλωση το τελευταίο κλιμάκιο του ΥΚΩ (πανω απο 2000 kWh ανα τετράμηνο) είναι 8.5 λεπτά η kWh.

• Haha 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Έχεις φβ;

Σου ήρθε στον πρώτο λογαριασμό οποιοδήποτε παράλογο χαράτσι;

Όχι δεν έχω. Αλλά όπως βλέπεις από τις τελευταίες απαντήσεις, το χαράτσι δεν είναι καθόλου παράλογο αν συνοδεύεται από πολύ αυξημένη κατανάλωση. Αυτό προσπαθούσα να πω. Ότι σπανιότατα γίνεται λάθος σε ρυθμιζόμενες χρεώσεις και το πιθανότερο είναι να αφορά μεγάλη κατανάλωση.

Αν ο νηματοθέτης ποστάρει ότι όντως έγινε λάθος ή ποστάρει το λογ/σμο, τότε μόνο θα αποδειχτεί αυτό. Όπως βλέπεις ο νηματοθέτης εξαφανίστηκε....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Όχι δεν έχω

Δεν χρειάστηκε να διαβάσω κάτι άλλο...

Δεν έχεις φβ... αλλά άποψη έχεις για τα φβ....

Ελλάδα 2025....

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν χρειάζεται να έχει κάποιος φωτοβολταϊκό για να γνωρίζει τις χρεώσεις αρκεί να έχει την ικανότητα να διαβάζει και να κατανοεί τα κείμενα που περιγράφουν τον τρόπο χρέωσης.

Εγώ δεν έχω φωτοβολταϊκό αλλά έχω άποψη για τα φωτοβολταϊκά γιατί έχω την ικανότητα σχεδιασμού συστημάτων που ένας ιδιωτης χρηστης φωτοβολταϊκού δεν έχει και ούτε θα αποκτήσει από την χρήση του.

Επεξ/σία από nvel
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...