alexkoukou Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην κοινότητα, Asus H110M-D rev1.01 (bios3601) i5-7500 8GB ram (signle module) 750W PSU Έχω το αναφερόμενο σύστημα και έχω τα εξής προβλήματα. i) Κάνω update bios μέσω EZ Flash σε οποιαδήποτε νεότερη έκδοση απο την 3601 που φοράει ήδη και ενώ παίρνω μήνυμα Update Successfully, κάνοντας επανεκκίνηση στα bios βλέπω πως ακόμα έχει την τρέχουσα έκδοση 3601. Έχω δοκιμάσει CLRTC-restart-load defaults-restart αλλά πάλι τίποτα. ii)Στην περίπτωση που δεν θέλω να κάνω bios update και θέλω απλά να βάλω νέο λειτουργικό, με SSD του κουτιού (δοκιμασμένο και με HDD) ανοίγω το windows setup, φορτώνει το windows logo και μου πετάει Recovery Screen με το error code: 0xc0000225 (έχουν δοκιμαστεί τουλάχιστον ένας SSD χωρίς διαφορά) Σίγουρα κάτι παίζει με την μητρική αλλά δεν μπορώ να βρω τι φταίει και θα χρειαστώ λίγη βοήθεια σε αυτό. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από alexkoukou
comfuzio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Το έχεις κάνει και reset από πάνω από την μητρική με κατσαβίδι μην και έχει φάει κάνα soft σκάλωμα; Δοκίμασε και κάποια από τις άλλες μεθόδους για update που λέει εδώ: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/B250M-BASALT/E13571_BIOS_Update_EM_V4_WEB.pdf?model=H110M-D
alexkoukou Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, comfuzio είπε Το έχεις κάνει και reset από πάνω από την μητρική με κατσαβίδι μην και έχει φάει κάνα soft σκάλωμα; Δοκίμασε και κάποια από τις άλλες μεθόδους για update που λέει εδώ: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/B250M-BASALT/E13571_BIOS_Update_EM_V4_WEB.pdf?model=H110M-D Θα κάνω τις δοκιμές μου για το bios update αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν με αφήνει να κάνω κανένα windows setup(είναι η περίπτωση "ii" που έχω αναφέρει). Σκέψου ούτε live windows δεν μπουτάρει ούτε linux.
comfuzio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, alexkoukou said: Θα κάνω τις δοκιμές μου για το bios update αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν με αφήνει να κάνω κανένα windows setup(είναι η περίπτωση "ii" που έχω αναφέρει). Σκέψου ούτε live windows δεν μπουτάρει ούτε linux. Ε κάποιο softbrick θα έχει φάει, εσύ κάνε της για καλό και για κακό ένα reseat σε ram και έναν καθαρισμό με πινελάκι και αν έχεις πεπιεσμένο αέρα και δες για το bios reset και μετά upgrade, δεν νομίζω μετά να έχεις θέμα εκτός και αν έχει πάθει κάτι πιο βαρύ το οποίο απεύχομαι
alexkoukou Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Υπάρχει τρόπος να την βάλω σε diagnose mode? Δεν φαίνεται να έχει κάτι με μια δυο ματιές και κάνα 2ωρο από πάνω της αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ!! softbrick είναι πολύ πιθανών διότι η μητρική αυτή έφτασε στα χέρια μου σε αυτή την κατάσταση.
Aris_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου πριν δοκιμασεις να κανεις update bios δουλευε κανονικα ? στα win10 και ιδιαιτερα στα 11 αν εχει πειραχθει το uefi/csm δεν σου κανει install δοκιμασε να κανεις update στο επομενο πχ απο 3601 3701 αλλα αν το εχεις παρατραβιξει μπορει να εχεις παθει ζημια και να θες programmer
alexkoukou Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:21 πμ (επεξεργασμένο) Έχω δοκιμάσει διαδοχικά κάθε διαθέσιμη έκδοση από την σελίδα του κατασκευαστή αλλά χωρίς αποτέλεσμα, θεωρώ πως θα καταφέρω να κάμω το update μέσα από windows αλλά όπως έχω αναφέρει και πάνω δεν με αφήνει να πετάξω κανέναν λειτουργικό σε κανέναν δίσκο. "RECOVERY Your PC/Device needs to be repaired An unecpected error has occured Error code: 0xc0000225" Σε κάθε εγκατάσταση windows μου δείχνει το logo των windows στο boot και κατευθείαν μου ανοίγει το Recovery Screen με αυτό το ερρορ. [έχω βίντεο από την διαδικασία για οποίον θέλει να το δει αλλά δυστυχώς είναι μεγάλο μέγεθος] Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:28 πμ από alexkoukou
comfuzio Δημοσ. Παρασκευή στις 09:25 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:25 πμ Αν κάνεις εγκατάσταση τα windows αλλού και απλά βάλεις τον ssd στο μηχάνημα αυτό μήπως και προσπεράσεις αυτό το σημείο;
alexkoukou Δημοσ. Παρασκευή στις 09:39 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:39 πμ (επεξεργασμένο) Δοκιμασμένο και με single boot + dual boot λειτουργικά χωρίς αποτέλεσμα, πάλι με πετάει στο recovery. Δίνω περισσότερες πιθανότητες να φταίει το boot loader αλλά πως θα του κάνω repair όταν δεν με αφήνει να μπω σε εγκατάσταση για να χρησιμοποιήσω το cmd? Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:32 μμ από alexkoukou
Λύση alexkoukou Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ Μέλος Λύση Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ Τελικά δοκίμασα άλλο τσιπάκι bios απο ίδιο μοντέλο μητρική που ολος τυχαίος είχε την εκδοση 3601 και λειτουργεί σωστά η μητρική!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!!!! 3
Πέτρος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:13 μμ 1 ώρα πριν, alexkoukou είπε Τελικά δοκίμασα άλλο τσιπάκι bios απο ίδιο μοντέλο μητρική που ολος τυχαίος είχε την εκδοση 3601 και λειτουργεί σωστά η μητρική!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!!!! Εννοείς όι άλλαξες το romchip?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα