ideal_target Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Ψάχνω να βρω λύση για να καταφέρω να βάλω το πλαϊνό panel και να κλείσω το κουτί, που τώρα με το χταπόδι της 4090 δυστηχώς δε γίνεται. Μια λύση είναι καλώδιο απο cablemod με 90 μοίρες γωνία, αλλά βλέπω οτι οι περισσότεροι προτείνουν καλώδιο του κατασκευαστή. Έχω Corsair RMx 1000άρι. Δεύτερη λύση να βάλω GPU riser. Τρίτη λύση να βάλω όλα τα πράγματα απο το pc στο παλιο μου case, Lian Li Lancool II που έχει μεγαλύτερη απόσταση η gpu απο το τζάμι και θα κλείσει άνετα. 'Ομως δε θα μπορέσω να βάλω την υδρόψυξη (τριπλού ανεμιστήρα) που έχω τώρα στο καινούριο κουτί στον 7800x3d και θα πρέπει να βάλω την αερόψυξη (dark rock) που εχω στο παλιο σε 5600x. To Lian Li Lancool II έχει μικρότερο χώρο εσωτερικά απο το Lian Li PC-O11 (που έχει και περισσότερους ανεμιστήρες). Mήπως με την αερόψυξη στο μικρότερο κουτί θα είμαι χειρότερα απο θερμοκρασίες το καλοκαίρι; Τί λέτε να είναι καλύτερο να κάνω;
greekfragma Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Με τόσα λεφτά που έριξες δώσε ελάχιστα ακόμα για ένα gpu riser ή γωνιακό καλώδιο. Τα υπόλοιπα είναι εκτός συζήτησης.
sakisgri Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, ideal_target είπε Ψάχνω να βρω λύση για να καταφέρω να βάλω το πλαϊνό panel και να κλείσω το κουτί, που τώρα με το χταπόδι της 4090 δυστηχώς δε γίνεται. Μια λύση είναι καλώδιο απο cablemod με 90 μοίρες γωνία, αλλά βλέπω οτι οι περισσότεροι προτείνουν καλώδιο του κατασκευαστή. Έχω Corsair RMx 1000άρι. Δεύτερη λύση να βάλω GPU riser. Τρίτη λύση να βάλω όλα τα πράγματα απο το pc στο παλιο μου case, Lian Li Lancool II που έχει μεγαλύτερη απόσταση η gpu απο το τζάμι και θα κλείσει άνετα. 'Ομως δε θα μπορέσω να βάλω την υδρόψυξη (τριπλού ανεμιστήρα) που έχω τώρα στο καινούριο κουτί στον 7800x3d και θα πρέπει να βάλω την αερόψυξη (dark rock) που εχω στο παλιο σε 5600x. To Lian Li Lancool II έχει μικρότερο χώρο εσωτερικά απο το Lian Li PC-O11 (που έχει και περισσότερους ανεμιστήρες). Mήπως με την αερόψυξη στο μικρότερο κουτί θα είμαι χειρότερα απο θερμοκρασίες το καλοκαίρι; Τί λέτε να είναι καλύτερο να κάνω; Κάτι τέτοιο θα βόλευε; https://ezdiy-fab.com/products/shield-pcie-5-0-gpu-angle-adapter-90-degrees-std?variant=41705979346995
ideal_target Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 11/2/2025 στις 8:42 ΜΜ, sakisgri είπε Κάτι τέτοιο θα βόλευε; https://ezdiy-fab.com/products/shield-pcie-5-0-gpu-angle-adapter-90-degrees-std?variant=41705979346995 Θα βόλευε ώστε να κλείσω το case, αλλά με όσα έχω διαβάσει, σίγουρα προτιμώ ολόκληρο καλώδιο με 90 μοίρες γωνία απο αντάπτορα Στις 11/2/2025 στις 4:40 ΜΜ, greekfragma είπε Με τόσα λεφτά που έριξες δώσε ελάχιστα ακόμα για ένα gpu riser ή γωνιακό καλώδιο. Τα υπόλοιπα είναι εκτός συζήτησης. Την καλύτερη δυνατή λύση ψάχνω, ώστε και να μην έχω κανένα απρόοπτο αλλά και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, δεν είναι ότι τσιγκουνεύομαι το 50αρικο για rizer ή καλώδιο 😀. Το "καινούριο" pc αγοράστηκε μεταχειρισμένο, σε πολυ καλή τιμή, όπως και η gpu. Αν είχε αγοραστεί καινούριο σίγουρα δε θα σκεφτόμουν την 3η επιλογή. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από ideal_target
ideal_target Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μετά από αρκετή σκέψη ήμουν έτοιμος να παραγγείλω πάστα για cpu και να βάλω όλα τα πράγματα από το καινούριο pc εκτός από την υδροψυξη που δε χωράει, στο παλιο case. Μου έκοψε και τσέκαρα τις μνήμες όμως, δε χωράνε με τη dark Rock pro.. Mε rizer θα έχω λογικά χειρότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι στη gpu. Παραγγελια Cablemod καλώδιο λοιπόν και ελπίζω να μην έχω θέμα.
Dr_Pepper Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:57 μμ Πάρε άλλο κουτί, όλες οι λύσεις που περιγράφεις δεν θα σου στοιχήσουν πολύ φθηνότερα απο ένα μεσαίου κόστους κουτί που να την χωράει... αν θες πιο ακριβό πούλα αυτά που έχεις τώρα και πάρε καινούργιο μονο πρόσεξε τις διαστάσεις (Δες τις διαστάσεις απο το τωρινό σου) για να μην ξαναπάρεις μικρό. Έτσι θα χωρέσει και η κάρτα και η υδρόψυξη και θα εισαι κομπλέ.
Λύση Alex21121988 Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 πμ Λύση Δημοσ. Κυριακή στις 02:20 πμ (επεξεργασμένο) Έχω το Lian Li o11 vision, (πανομοιότυπο με το δικο σου)το χταπόδι μπαίνει btw, απλώς θέλει τσάκισμα που ok, καταλαβαίνω να μην θέλεις να το ρισκάρεις. Χωράει 100% αν το λυγίσεις με τρόπο.. Δεν το προτείνω, απλώς αναφέρω πως γίνεται. Αυτό που προτείνω είναι να αγοράσεις ένα ποιοτικό καλώδιο αφού πάρεις το ok γραπτώς σε email από τον psu provider σου ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Στείλε τους ποιο επιθυμείς να αγοράσεις ή θα σου προτείνουν και οι ίδιοι τι να κάνεις εφόσον θέλεις να πας σε αγορά 12VHPWR και όχι στην χρησιμοποιηση του χταποδιού. Μην σου φανεί παράξενο αυτό με το mail. Και εγώ όταν είχα επικοινωνήσει με την Seasonic μήπως είχε να μου πουλησει ένα 12VHPWR για να μην χρησιμοποιώ το σίχαμα για χταπόδι, μου είχαν προτείνει την Cablemod. Η Cablemod έχει ποιοτικά καλώδια, τον ανταπτορα τον αποφεύγεις δια ροπάλου, τον απέσυρε η ίδια η Cablemod άλλωστε. Υπάρχουν και άλλα brands άλλα για μένα ειδικά όταν έχεις ακριβά parts στα σπλάχνα του συστήματος (όπως η 4090) κοίτα να πάρεις το καλύτερο που υπάρχει, όσο και να στοιχίζει αφού επιβεβαιώσεις ότι κάνει για το psu σου. Διαχρονικά εγώ τα σκάω σε psu (Platinum/Titanium), ακριβά ποιοτικά καλώδια. Σε περίπτωση στραβής που πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύψει, να μπορεί ένα σοβαρό brand να σε καλύψει. Αυτά τα ολίγα. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:25 πμ από Alex21121988 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα