Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα μετακομίσαμε σε και ενεργοποιήσαμε μια σύνδεση 300mbps.  Ο Οτε μας παραχώρησε ένα Sercom Speedport Plus 2 - GR VD4224BDT HW:02/F0.

Σήμερα μετα απο 2 μήνες μας κάλεσε κάποια κυρία και αναβαθμίσαμε τη γραμμή σε 1Gbps, για την ιστορία μας έκαναν προσφορά 1.80€ επιπλεόν απο την τιμή της 300άρας.

Στο speedtest και στο speed.cloudflare.com πέρνω μετρήσεις απο 364-714mbps με κάλωδιο cat6 συνδεδεμένος στο rooter και με iphone speedtest 713-723mpbs.   Κάλεσα την τεχνική υποστρήριξη και μου είπαν οτι βλέπουν μια χαρά την γραμμή, να βάλω καλώδιο cat8, να πάρω καινούργια κάρτα δικτύου για να ξανακάνω μετρήσεις και οτι δεν χρειάζεται αλλαγή ρούτερ καθώς το συγκεκριμένο υποστήριζει το 1gbps.

Υπάρχει κάποιος με εμπειρία στο θέμα, λογικά θα έχει συμβεί και σε άλλους πελάτες αυτή η αναβάθμιση. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Επεξ/σία από yiorgossan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τι PC κάνεις το speedtest; Μήπως είναι αρκετά παλιό ή αδύναμο; Τρέχουν επιπλέον firewall/antivirus/LAN optimizers κλπ; Σίγουρα δεν χρειάζεται πάντως κάτι πάνω από Cat.6.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.

Το σταθερό με την ethernet είναι 6ετίας, σίγουρα δεν έχει 2.5 ethernet αλλα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.  Στο ρούτερ μέσα λέει στο lan 1000/1000 άρα λογικά μέχρι το 920 θα έπρεπε να φτάνει μια ethernet

Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz / 16.0 GB Ram  / Windows 10 Pro.  Εχω κλείσει το firewall και το VPN με αποσύνδεση και με κλείσιμο.

Δημοσ.
4 hours ago, yiorgossan said:

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα μετακομίσαμε σε και ενεργοποιήσαμε μια σύνδεση 300mbps.  Ο Οτε μας παραχώρησε ένα Sercom Speedport Plus 2 - GR VD4224BDT HW:02/F0.

Σήμερα μετα απο 2 μήνες μας κάλεσε κάποια κυρία και αναβαθμίσαμε τη γραμμή σε 1Gbps, για την ιστορία μας έκαναν προσφορά 1.80€ επιπλεόν απο την τιμή της 300άρας.

Στο speedtest και στο speed.cloudflare.com πέρνω μετρήσεις απο 364-714mbps με κάλωδιο cat6 συνδεδεμένος στο rooter και με iphone speedtest 713-723mpbs.   Κάλεσα την τεχνική υποστρήριξη και μου είπαν οτι βλέπουν μια χαρά την γραμμή, να βάλω καλώδιο cat8, να πάρω καινούργια κάρτα δικτύου για να ξανακάνω μετρήσεις και οτι δεν χρειάζεται αλλαγή ρούτερ καθώς το συγκεκριμένο υποστήριζει το 1gbps.

Υπάρχει κάποιος με εμπειρία στο θέμα, λογικά θα έχει συμβεί και σε άλλους πελάτες αυτή η αναβάθμιση. 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

cat8.ποσοι ασχετοι τεχνικοι.σιγα μην παρεις και fiber.το cat6 υποστηριζει 1gbps.εδω και το cat5e θα παιξει 1gbps. η καρτα δικτυου μπορει να εχει παλιους drivers κτλ ή μπορει το hardware να μην ειναι τοσο ισχυρο για να παιξει 1gbps αλλα οκ αυτο μπορεις να το δεις.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, yiorgossan είπε

Κάλεσα την τεχνική υποστρήριξη και μου είπαν οτι βλέπουν μια χαρά την γραμμή, να βάλω καλώδιο cat8, να πάρω καινούργια κάρτα δικτύου για να ξανακάνω μετρήσεις και οτι δεν χρειάζεται αλλαγή ρούτερ καθώς το συγκεκριμένο υποστήριζει το 1gbps.

OMG..... και cat8 και καινούρια κάρτα δικτύου!! :P :P 

τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου απο τα τηλεφωνκά κέντρα των παρόχων ....

δες στην κάρτα δικτύου στο pc σου αν στο speed λέει 1.0 gbps

μετά δες για driver update της καρτας δικτύου σου και δοκίμασε άλλο καλώδιο. cat6 είναι υπέρ αρκετό, άσε τι σου είπαν οι μπακαλιάροι στο τηλέφωνο

Δημοσ.

Το απόγευμα ξανα μιλήσαμε με το τεχνικό τμήμα και έπεσα σε πιο ενημερωμένη κοπέλα.  Δεν ανέφερε τίποτα για θέματα hardware.  Είπε να αποσυνδέσουμε τα πάντα απο το speedport και να κλείσουμε το wifi και να επαναλάβουμε το τεστ με ένα μόνο καλώδιο(το δικό τους απο την συσκευασία).

Το τέστ της cosmote έβγαλε 922 και το ookla speed test 855 που είναι αποδεκτό φυσικά, δεν περίμενα να δώσει 1gpbs.  

Είναι σύνηθες αυτό? έχει καποιος άλλος τοσο μεγάλη διακύμανση στην ταχύτητα βάση συνδεσμολογίας.   Στην 300 με το ίδιο setup έβλεπα πάντα 290-300-305 χωρίς να αποσυνδέσω τα καλώδια και να κλείσω το wifi. Ισως απο αυτό έχω παρασυρθεί και περιμένα κάτι άλλο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, yiorgossan είπε

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ προκαταβολικά

στο  300 είσαστε με voucher ? η χωρις voucher και σας κανανε αυτη τη προσφορα?

οσον αφορα το ρουτερ εγω πηρα ενα tp link ax23  χωρις να ειμαι ειδικος και ουτε γνωριζω και πολλα, αλλα με το δικο τους ειχα αθλια ταχυτητα sto wifi δοκιμασα οτι μου ειπαν και οτι βρηκα στο ιντερνετ, δεν περναγα σε κανενα σημειο και σε καμια συσκευη τα 200 mbps, σε κινητο ειδικα 50 με το ζορι η καμια φορα κολλαγε ακομα και το cosmote tv, μου αλλαξαν αλλο ρουτερ παλι τα ιδια ωσπου αγορασα αυτο και σε ολα τα σημεια του σπιτιου εχω300 mbps  χωρις κανενα προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, panagiotis12x είπε

οσον αφορα το ρουτερ εγω πηρα ενα tp link ax23  χωρις να ειμαι ειδικος και ουτε γνωριζω και πολλα, αλλα με το δικο τους ειχα αθλια ταχυτητα sto wifi δοκιμασα οτι μου ειπαν και οτι βρηκα στο ιντερνετ, δεν περναγα σε κανενα σημειο και σε καμια συσκευη τα 200 mbps, σε κινητο ειδικα 50 με το ζορι η καμια φορα κολλαγε ακομα και το cosmote tv, μου αλλαξαν αλλο ρουτερ παλι τα ιδια ωσπου αγορασα αυτο και σε ολα τα σημεια του σπιτιου εχω300 mbps  χωρις κανενα προβλημα.

Οχι δεν έκανα χρήση voucher με πήραν τηλέφωνο, μάλιστα ρώτησα και είπε η κυρία οτι με voucher πάει με την τιμή αγοράς που εβγαινε παραπάνω. 
Ευχαριστώ θα το κοιτάξω μήπως πάρω και έγω ένα τέτοιο tp link. πολύ δελεαστική τιμή.  Ηθελε κωδικούς απο ote ή απλά το βάλατε έπανω στο gpon αντί για το speedport?

Επεξ/σία από yiorgossan
Δημοσ.

οχι απλα το συνδεσα πανω εκλεισα το wifi στο speedport και χρησιμοποιω το wifi του tp link σε σπιτι οχι πουλ μεγαλο μεγαλυτερη αποσταση απο το ρουτερ 12 μετρα περιπου δεν εχει κανενα θεμα, και με πολλους χρηστες μαζι δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα, σε ταχυτητα 300 σε 1000 φανταζομαι θα ειναι οκ και εκει λεει μεχρι 2200 mbps

αν θες τ βαζεις και μονο του οι κωδικοι υπαρχουν στο my cosmote

Δημοσ.
On 11/02/2025 at 15:44, yiorgossan said:

Το σταθερό με την ethernet είναι 6ετίας, σίγουρα δεν έχει 2.5 ethernet αλλα δεν είχα ποτέ πρόβλημα.  Στο ρούτερ μέσα λέει στο lan 1000/1000 άρα λογικά μέχρι το 920 θα έπρεπε να φτάνει μια ethernet

Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz   3.30 GHz / 16.0 GB Ram  / Windows 10 Pro.  Εχω κλείσει το firewall και το VPN με αποσύνδεση και με κλείσιμο.

oti einai 1000 η καρτα δεν λεει κατι.αν εχεις παλιο laptop και τρεξεις speedtest στο ookla μπορει να μην φτασεις ουτε καν τα 300.και το εχω δει με δικο μου λαπτοπ.και οταν πηγαινα στο task manager η cpu ειχε τερματισει στο 100 τοις 100.δηλαδη το bottleneck ηταν η cpu και οχι η καρτα

5 hours ago, Karanikolis said:

OMG..... και cat8 και καινούρια κάρτα δικτύου!! :P :P 

τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου απο τα τηλεφωνκά κέντρα των παρόχων ....

δες στην κάρτα δικτύου στο pc σου αν στο speed λέει 1.0 gbps

μετά δες για driver update της καρτας δικτύου σου και δοκίμασε άλλο καλώδιο. cat6 είναι υπέρ αρκετό, άσε τι σου είπαν οι μπακαλιάροι στο τηλέφωνο

στα call center γενικως δεν ξερουν πλεον advanced Πραγματα .και λογικο ειναι .κανεις δεν θα παει για βασικο μισθο αν εχει γνωσεις.οποτε πανε λιγο by the book. δεν θα σου πουν κανε update την καρτα θα σου πουν βαλε νεα καρτα. δεν θα σου πουν φταιει η καλωδιωση γιατι εχει παραλληλα θα σου πουν περνα νεο καλωδιο.

εκτος αν ειναι θεμα cpu και πιταρει η cpu.

Ασχετα που μπορει να βλεπει 1gbps.

3 hours ago, yiorgossan said:

Το απόγευμα ξανα μιλήσαμε με το τεχνικό τμήμα και έπεσα σε πιο ενημερωμένη κοπέλα.  Δεν ανέφερε τίποτα για θέματα hardware.  Είπε να αποσυνδέσουμε τα πάντα απο το speedport και να κλείσουμε το wifi και να επαναλάβουμε το τεστ με ένα μόνο καλώδιο(το δικό τους απο την συσκευασία).

Το τέστ της cosmote έβγαλε 922 και το ookla speed test 855 που είναι αποδεκτό φυσικά, δεν περίμενα να δώσει 1gpbs.  

Είναι σύνηθες αυτό? έχει καποιος άλλος τοσο μεγάλη διακύμανση στην ταχύτητα βάση συνδεσμολογίας.   Στην 300 με το ίδιο setup έβλεπα πάντα 290-300-305 χωρίς να αποσυνδέσω τα καλώδια και να κλείσω το wifi. Ισως απο αυτό έχω παρασυρθεί και περιμένα κάτι άλλο.

σου ειπε να αποσυνδεσεις τα καλωδια και να κλεισεις το wifi οχι για να αλλαξεις το Setup και να παιξει σωστα το router. σου λεει κλεισε το wifi γιατι μπορει καποιος αλλος να εχει συνδεθεί ή καποια συσκευη σου να τραβαει internet.σου λενε βγαλε τα καλωδια ethernet και μεινε μονο εσυ πανω διοτι μπορει να εχεις βαλει κατι με ethernet και να εχει πχ πανω τορρεντ client. οποτε ετσι βγαζοντας τα παντα και αφηνοντας μονο ενα Pc με καλωδιο ,ξερουν οτι πραγματι τραβας εσυ ολο το bandwidth.Οποτε εφοσον παιζεις 920 κτλ με καλωδιο εισαι μια χαρα.το δοκιμαζεις μπολικες φορες και διαφορες ωρες.αν εισαι μια χαρα μετα αρχιζεις και βλεπεις τι γινεται με το δικτυο.με το ασυρματο ολα ειναι πιο δυσκολα διοτι θες καλη καρτα για να πιασεις το 1gpbs όπως και μικρη αποσταση.

1 hour ago, panagiotis12x said:

εφοσον ειχες cosmote μπορουσες να παρεις και ενα fritz κατευθειαν, κατα τα αλλα πολλα Modem,router που δινουν δεν ειναι κατι τρελο.μπορει να μην ειναι wifi 6 κτλ κτλ.παντως τα 200 και 50 ειναι χαμηλα πραγματι.

1 hour ago, yiorgossan said:

Οχι δεν έκανα χρήση voucher με πήραν τηλέφωνο, μάλιστα ρώτησα και είπε η κυρία οτι με voucher πάει με την τιμή αγοράς που εβγαινε παραπάνω. 
Ευχαριστώ θα το κοιτάξω μήπως πάρω και έγω ένα τέτοιο tp link. πολύ δελεαστική τιμή.  Ηθελε κωδικούς απο ote ή απλά το βάλατε έπανω στο gpon αντί για το speedport?

ειναι σκετο router με Wan port το tp link.δεν ειναι ftth modem,router. πρεπει να μπει καλωδιο στην Wan απο το ont ή αντιστοιχα απο το router του παροχου. η δευτερη λυση σημαινει οτι θα εχεις 2 nat βεβαια. πολλοι βαζουν/ζητανε fritz!box

1 hour ago, panagiotis12x said:

οχι απλα το συνδεσα πανω εκλεισα το wifi στο speedport και χρησιμοποιω το wifi του tp link σε σπιτι οχι πουλ μεγαλο μεγαλυτερη αποσταση απο το ρουτερ 12 μετρα περιπου δεν εχει κανενα θεμα, και με πολλους χρηστες μαζι δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα, σε ταχυτητα 300 σε 1000 φανταζομαι θα ειναι οκ και εκει λεει μεχρι 2200 mbps

αν θες τ βαζεις και μονο του οι κωδικοι υπαρχουν στο my cosmote

αν το εβαλες με την wan πανω στο speedport απλα εχεις 2 nat.μπορει να μην σε πειραζει εκτος αν πας να κανεις Port forward.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, poulinos είπε

οχου. η δευτερη λυση σημαινει οτι θα εχεις 2 nat βεβαια. πολλοι βαζουν/ζητανε fritz!box

αν το εβαλες με την wan πανω στο speedport απλα εχεις 2 nat.μπορει να μην σε πειραζει εκτος αν πας να κανεις Port forward.

ναι αυτο εκανα , απο οτι βλεπω δεν επηρεαζει σε κατι , δεν χρησιμοποιω port forward 

Δημοσ.
6 minutes ago, panagiotis12x said:

ναι αυτο εκανα , απο οτι βλεπω δεν επηρεαζει σε κατι , δεν χρησιμοποιω port forward 

αν δεν θες port forward ναι δεν θα σε επηρεασει λογικα.απλα ζοριζεις και το speedport χωρις λογο.θα μπορουσες βεβαια αντι για την wan του tp link να χρησιμοποιησεις μια lan Και να το κανεις ως access point και να μην εχεις 2 nat.εκτος αν το tp link σου δινει και λειτουργια access point με την wan οποτε μπορεις να βαλεις και αυτο.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν δεν θες port forward ναι δεν θα σε επηρεασει λογικα.απλα ζοριζεις και το speedport χωρις λογο.θα μπορουσες βεβαια αντι για την wan του tp link να χρησιμοποιησεις μια lan Και να το κανεις ως access point και να μην εχεις 2 nat.εκτος αν το tp link σου δινει και λειτουργια access point με την wan οποτε μπορεις να βαλεις και αυτο.

επειδη ειμαι λιγο ψιλο ασχετος με αυτα το ζοριζω το speedport τι μπορει να επηρεάσει ?

αν το κανω  πχ  access point τι θα αλλαξει;

Δημοσ.
1 minute ago, panagiotis12x said:

επειδη ειμαι λιγο ψιλο ασχετος με αυτα το ζοριζω το speedport τι μπορει να επηρεάσει ?

αν το κανω  πχ  access point τι θα αλλαξει;

εφοσον πιανεις τις ταχυτητες που θες δεν υπαρχει λογο να αλλαξεις κατι. αν το κανεις access point τοτε το speedport θα εχει το ιδιο φορτο με πριν αλλα το tp link θα παιζει πιο χαλαρα και χωρις να εχεις 2 nat.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...