Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια έρευνα της Heise αποκάλυψε ότι μεταχειρισμένοι σκληροί δίσκοι Seagate που προέρχονται από κινεζικές φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων πωλούνται ως καινούργιοι.

Σύμφωνα με την έρευνα της Heise, εντοπίστηκε ένα εκτεταμένο κύκλωμα πώλησης μεταχειρισμένων σκληρών δίσκων Seagate ως καινούργιων, με τους δίσκους να προέρχονται κυρίως από κινεζικές φάρμες εξόρυξης του κρυπτονομίσματος Chia.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι συγκεκριμένοι δίσκοι έχουν χρησιμοποιηθεί για 15.000 έως 50.000 ώρες λειτουργίας, ενώ οι εσωτερικές τους καταγραφές έχουν παραποιηθεί ώστε να εμφανίζονται ως αχρησιμοποίητοι. Η Seagate έχει αποστασιοποιηθεί από το ζήτημα, τονίζοντας ότι διανέμει μόνο γνήσιους καινούργιους δίσκους και έχει ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα.

Έχουν καταγραφεί πάνω από 200 αναφορές επηρεαζόμενων σκληρών δίσκων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε αρχικά τον Ιανουάριο, όταν διαπιστώθηκε ότι υποτιθέμενοι καινούργιοι δίσκοι Seagate Exos είχαν χιλιάδες ώρες προηγούμενης χρήσης.

Οι λιανοπωλητές έχουν αντιδράσει διαφορετικά στο σκάνδαλο. Η Alternate ισχυρίζεται ότι ούτε το κατάστημα ούτε οι Γερμανοί προμηθευτές της γνώριζαν ότι οι δίσκοι δεν ήταν καινούργιοι. Η Galaxus έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα βοήθειας, ενώ η Proshop προσφέρει δωρεάν επιστροφές και αντικαταστάσεις.

Για τους αγοραστές που ανησυχούν, υπάρχει η δυνατότητα να επαληθεύσουν το πραγματικό ιστορικό χρήσης των δίσκων τους. Παρόλο που οι παράμετροι SMART μπορεί να είναι αναξιόπιστες, ο πραγματικός χρόνος λειτουργίας μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας τις τιμές FARM. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της εφαρμογής Smartmontools έκδοση 7.4 ή νεότερη με την εντολή  "smartctl -l farm /dev/sda", είτε μέσω του λογισμικού Seatools της Seagate.

Η Seagate έχει καλέσει τους επηρεαζόμενους αγοραστές να αναφέρουν περιπτώσεις απάτης απευθείας στη διεύθυνση [email protected]. Η εταιρεία πιστεύει ότι οι μεταχειρισμένοι δίσκοι μεταπωλήθηκαν ως καινούργιοι κάπου στη δευτερογενή αγορά πριν φτάσουν στους τελικούς πελάτες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Έχω να πάρω seagate δισκο απο το 11 οταν μου έμειναν στο χέρι 2  barracuda του terrabyte χωρίς λόγο, και γενικά αν ψάξεις θα δείς οτι δεν είναι ότι καλύτερο, όπως και νά χει όμως σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει η εταιρεία, κάποιοι έξυπνοι πήγαν να σπρώξουν σαν καινούργιους, δίσκους με χιλιάδες ώρες χρήσης.

• Like 10
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Έχω να πάρω seagate δισκο απο το 11 οταν μου έμειναν στο χέρι 2  barracuda του terrabyte χωρίς λόγο, και γενικά αν ψάξεις θα δείς οτι δεν είναι ότι καλύτερο, όπως και νά χει όμως σε αυτή την περίπτωση δεν φταίει η εταιρεία, κάποιοι έξυπνοι πήγαν να σπρώξουν σαν καινούργιους, δίσκους με χιλιάδες ώρες χρήσης.

Το θεμα είναι ότι αναφέρει εταιρείες για πωλητές δλδ δεν το ήξεραν ή το ήξεραν τους αγόρασαν σε μισή τιμή και τους πούλησαν για καινούργια?  

Πρέπει να γίνει έρευνα διότι έτσι και περάσει στο ντουκου την έκατσε ο απλός πολίτης που αγοράζει προιοντα

• Like 5
Δημοσ.

Έχουν περάσει πάρα πολλοί δίσκοι από τα χέρια μου μιας και παλιά δούλευα IT. Όλοι χαλάνε αλλά οι Seagate χαλάνε πολύ πιο εύκολα. Συνδιάστε το με το γεγονός ότι παίζει να πάρεις και μεταχειρισμένο από CHIA farming οπότε μακριά και αγαπημένοι με την Seagate.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Thessgr είπε

Άντε και κάρτες γραφικών σε λίγο καιρό...

Στις κάρτες γραφικών δεν υπάρχει καν τρόπος να δεις τις ώρες χρήσης, και 2 χρόνια να ήταν σε mining rig δουλεύοντας 24/7, με ένα καλό πλύσιμο (είτε με ισοπροπυλική αλκοόλη ή αν ο πωλητής είναι τελείως κάφρος με νερό χρησιμοποιώντας πιεστικό κήπου) γίνονται "καινούριες".

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Μια χαρα ειναι οι Seagate, αυτο που επαθες τυχαινει σπανιαμ και μπορει να τυχει σε ολες τις μαρκες. Εγώ τους χρησιμοποιω και ειναι μια χαρα...

Επεξ/σία από apikoulas
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Seagate IronWolf Pro 16TB (που τον προόριζα για NAS), με ελάχιστη χρήση, ξαφνικά τον Νοέμβριο εμφάνισε health 25% και παρέδωσε πνεύμα αρχές της χρονιάς....

• Like 3
Δημοσ.
6 hours ago, apikoulas said:

Μια χαρα ειναι οι Seagate, αυτο που επαθες τυχαινει σπανιαμ και μπορει να τυχει σε ολες τις μαρκες. Εγώ τους χρησιμοποιω και ειναι μια χαρα...

Δεν έχω την ίδια άποψη,ήταν η εποχή που είχαν πλυμμηρήσει τα εργοστάσια στην Ταϊλάνδη και υπήρχε μεγάλη ζήτηση, το αστείο είναι οτι 2 WD και ένας Toshiba που είχα την ίδια εποχή ζουν ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Δεν έχω την ίδια άποψη,ήταν η εποχή που είχαν πλυμμηρήσει τα εργοστάσια στην Ταϊλάνδη και υπήρχε μεγάλη ζήτηση, το αστείο είναι οτι 2 WD και ένας Toshiba που είχα την ίδια εποχή ζουν ακόμα.

Νομίζω ότι έχει κλείσει δεκαετία από τότε που έγινε αυτό, λες να βγάζουν ακόμα δίσκους με υγρασία ;; 😁

Δημοσ.
3 minutes ago, dpolal said:

Νομίζω ότι έχει κλείσει δεκαετία από τότε που έγινε αυτό, λες να βγάζουν ακόμα δίσκους με υγρασία ;; 😁

Έχει κλείσει δεκαετία αλλά όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, seagate και maxtor μακριά.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...