ATmega Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Raylan είπε Θυμάσαι τι προμήθεια πλήρωσες? 3€
ZoReN Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 hour ago, snot said: Μου βγάζει εύρος. Δεν έχω βγάλει άκρη του πως χρεώνει. Κάνω πάνω κάτω το ίδιο trade κάθε μήνα και με έχει χρεώσει από 0.05 ευρώ έως 3.5 Υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με το υπόλοιπο που έχεις μέσα στο λογαριασμό? πχ αν έχεις να κάθονται 10 ευρώ ή 100 ευρώ?
Grim Ripper Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, ATmega είπε 3€ Λογικά είσαι σε fixed χρέωση γι'αυτό, το Tiered έχει χαμηλότερες χρεώσεις και μας συμφέρει καλύτερα όσους δεν βάζουμε χιλιάρικα. Από την εφαρμογή σε κινητά. Settings > Account Settings > All Account settings Βρες το "IBKR Pricing Plan" λίγο πιο κάτω και όταν το πατήσεις θα δεις επιλογή "Fixed" και "Tiered". Ίσως θέλει 1-2 μέρες για να δεις διαφορές στις χρεώσεις. 4 ώρες πριν, ZoReN είπε Υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με το υπόλοιπο που έχεις μέσα στο λογαριασμό? πχ αν έχεις να κάθονται 10 ευρώ ή 100 ευρώ? Το έχω σκεφτεί και αυτό είναι η αλήθεια, θα το κοιτάξω την επόμενη φορά που θα βάλω πάλι χρήματα. 1 1
snot Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 7 hours ago, ZoReN said: Υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με το υπόλοιπο που έχεις μέσα στο λογαριασμό? πχ αν έχεις να κάθονται 10 ευρώ ή 100 ευρώ? Δε νομίζω. Ακόμα και το υπόλοιπο είναι περίπου το ίδιο
Niiikoc Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες όσο διαβάζω και νομίζω θα ήταν καλύτερα να τις αποτυπώσω εδώ από το να χαθώ σε όλη αυτή την πληροφορία. Με βάση αυτό το Url μπορώ να βρω το ETF που θέλω. 1. είναι καλύτερα να επιλέξω για αρχή ETF σε Ευρώπη και να αγοράζω με ευρω; 2. Βρήκα κάποια ETFs από Ευρώπη (αναφέρω μερικά για βοήθεια σε νέους πιο πολύ). Είναι καλά για να ξεκινήσω με κάποια από αυτά; Αν όχι, έχετε να προτείνετε κάποιο μέχρι να βρω τον μπούσουλα; 1. VUAA VANG S&P500 USDA BVME.ETF 2. SXR8 ISHARES CORE S&P 500 IBIS2 1. E907AMUNDI - AMUNDI MDAX ESG IIIBIS 3. Ισχύει ότι υπάρχουν fees όταν πας να αγοράσεις κάποιο ETF; Αν ναι πως μπορώ να επιλέξω αυτό με το μικρότερο fee? 4. Όταν πήγα να αγοράσω ένα ETF και πάτησα Preview είδα το παρακάτω "Commissions & Fees (est.) 1.25 ... 3.00 EUR". Αυτό σημαίνει ότι πληρώνω fee 3.00€ για την αγορά μού; Το 1.25.. τι είναι; 5. To tiered pricing είναι για το τέλος της 10ετίας που έχεις βάλει για ένα ETF να σου υπολογίσει όλα τα fees που πρέπει να πληρώσει κάποιος; 6. Fees υπάρχει ακόμη κι όταν βάζεις λεφτά κάθε μήνα σε ένα ETF? 7. Αλλάζει κάτι σε σχέση με το fee αν σε ένα ETF βάλω 7Κ ή 500€; Κάπου πέτυχα κάτι ότι πρέπει να ενεργοποιήσω αν το πόσο που βάλω είναι μικρό αλλά δεν το βρίσκω. 8. Από την εμπειρία σας, είναι προτιμότερο να βάλει κάποιος ένα σεβαστό ποσό σε κάποιο ETF και να μείνει εκεί (συν το ποσό ανα μήνα) ή να το σπάσει σε 2-3 ETFs? Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι. Οι απαντήσεις σας θα βοηθήσουν πάρα πολύ! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου από Niiikoc
Grim Ripper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Niiikoc είπε Καλησπέρα παιδιά, Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες όσο διαβάζω και νομίζω θα ήταν καλύτερα να τις αποτυπώσω εδώ από το να χαθώ σε όλη αυτή την πληροφορία. Με βάση αυτό το Url μπορώ να βρω το ETF που θέλω. 1. είναι καλύτερα να επιλέξω για αρχή ETF σε Ευρώπη και να αγοράζω με ευρω; 2. Βρήκα κάποια ETFs από Ευρώπη (αναφέρω μερικά για βοήθεια σε νέους πιο πολύ). Είναι καλά για να ξεκινήσω με κάποια από αυτά; Αν όχι, έχετε να προτείνετε κάποιο μέχρι να βρω τον μπούσουλα; 1. VUAA VANG S&P500 USDA BVME.ETF 2. SXR8 ISHARES CORE S&P 500 IBIS2 1. E907AMUNDI - AMUNDI MDAX ESG IIIBIS 3. Ισχύει ότι υπάρχουν fees όταν πας να αγοράσεις κάποιο ETF; Αν ναι πως μπορώ να επιλέξω αυτό με το μικρότερο fee? 4. Όταν πήγα να αγοράσω ένα ETF και πάτησα Preview είδα το παρακάτω "Commissions & Fees (est.) 1.25 ... 3.00 EUR". Αυτό σημαίνει ότι πληρώνω fee 3.00€ για την αγορά μού; Το 1.25.. τι είναι; 5. To tiered pricing είναι για το τέλος της 10ετίας που έχεις βάλει για ένα ETF να σου υπολογίσει όλα τα fees που πρέπει να πληρώσει κάποιος; 6. Fees υπάρχει ακόμη κι όταν βάζεις λεφτά κάθε μήνα σε ένα ETF? 7. Αλλάζει κάτι σε σχέση με το fee αν σε ένα ETF βάλω 7Κ ή 500€; Κάπου πέτυχα κάτι ότι πρέπει να ενεργοποιήσω αν το πόσο που βάλω είναι μικρό αλλά δεν το βρίσκω. 8. Από την εμπειρία σας, είναι προτιμότερο να βάλει κάποιος ένα σεβαστό ποσό σε κάποιο ETF και να μείνει εκεί (συν το ποσό ανα μήνα) ή να το σπάσει σε 2-3 ETFs? Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι. Οι απαντήσεις σας θα βοηθήσουν πάρα πολύ! 1. Ούτως ή άλλως σαν απλός χρήστης και όχι επαγγελματίας επενδυτής δεν μπορείς να αγοράσεις Αμερικάνικα etf, γι'αυτό έχουν βγάλει etf που ακολουθούν δείκτες/εταιρίες στην Αμερική αλλά πωλούνται μέσω Ευρώπης. 2. Τα δύο πρώτα κοιτάνε ακριβώς το ίδιο πράγμα, τον δείκτη S&P 500 οπότε δεν έχει νόημα να τα βάλεις και τα δύο. Για Amundi δεν έχω ακούσει καλά λόγια επειδή πολλές φορές ενώνει κάποια etf μεταξύ τους και δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με αυτά που έχεις αγοράσει. Κοίτα κανένα All-world market αν θες, εγώ ξεκίνησα να βάζω στο FWRA (μέσω IBIS2/Xetra) που είναι και οικονομικό. Αλλιώς υπάρχει και το VWCE της Vanguard αν και είναι ακριβότερο. Δες εδώ για etf https://www.justetf.com/ 3. Ναι, βάλε το tiered plan αντί για fixed και τουλάχιστον εγώ βλέπω χαμηλότερες χρεώσεις μέσω IBIS2/Xetra (1,27€ μου βγήκε το FWRA). 4. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα σε χρεώσει γι'αυτό δεν επέλεξα το ιταλικό χρηματιστήριο είναι η αλήθεια, εκεί μου έβγαζε παρόμοιες χρεώσεις με εσένα. 5. Δεν γνωρίζω παραπάνω για να σου απαντήσω. 6. Ναι μιας και είναι fees για κάθε συναλλαγή, π.χ κάθε μέρα να βάζεις πάλι θα έχεις fees. 7. Time in the market is better than timing the market. Οπότε βάλε όσο μεγαλύτερο ποσό θες και μετά βάζε κάθε μήνα. 8. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να έχεις μια μικρή διαφοροποίηση για να είσαι πιο σίγουρος, μην έχεις ας πούμε etf που είναι όλο Αμερική. Δες τι περιέχει το κάθε etf και αποφασίζεις. Εγώ αν και θα βάζω λίγα χρήματα θα βάζω σε all world και Stoxx 600 (κοιτάει Ευρώπη). Buy the dip μιας και είναι ευκαιρία τώρα που έπεσε λίγο η αξία σε αρκετά etf (όπως καλή ώρα το Vuaa που είπες).
Niiikoc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Grim Ripper είπε 1. Ούτως ή άλλως σαν απλός χρήστης και όχι επαγγελματίας επενδυτής δεν μπορείς να αγοράσεις Αμερικάνικα etf, γι'αυτό έχουν βγάλει etf που ακολουθούν δείκτες/εταιρίες στην Αμερική αλλά πωλούνται μέσω Ευρώπης. 2. Τα δύο πρώτα κοιτάνε ακριβώς το ίδιο πράγμα, τον δείκτη S&P 500 οπότε δεν έχει νόημα να τα βάλεις και τα δύο. Για Amundi δεν έχω ακούσει καλά λόγια επειδή πολλές φορές ενώνει κάποια etf μεταξύ τους και δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται με αυτά που έχεις αγοράσει. Κοίτα κανένα All-world market αν θες, εγώ ξεκίνησα να βάζω στο FWRA (μέσω IBIS2/Xetra) που είναι και οικονομικό. Αλλιώς υπάρχει και το VWCE της Vanguard αν και είναι ακριβότερο. Δες εδώ για etf https://www.justetf.com/ 3. Ναι, βάλε το tiered plan αντί για fixed και τουλάχιστον εγώ βλέπω χαμηλότερες χρεώσεις μέσω IBIS2/Xetra (1,27€ μου βγήκε το FWRA). 4. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα σε χρεώσει γι'αυτό δεν επέλεξα το ιταλικό χρηματιστήριο είναι η αλήθεια, εκεί μου έβγαζε παρόμοιες χρεώσεις με εσένα. 5. Δεν γνωρίζω παραπάνω για να σου απαντήσω. 6. Ναι μιας και είναι fees για κάθε συναλλαγή, π.χ κάθε μέρα να βάζεις πάλι θα έχεις fees. 7. Time in the market is better than timing the market. Οπότε βάλε όσο μεγαλύτερο ποσό θες και μετά βάζε κάθε μήνα. 8. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να έχεις μια μικρή διαφοροποίηση για να είσαι πιο σίγουρος, μην έχεις ας πούμε etf που είναι όλο Αμερική. Δες τι περιέχει το κάθε etf και αποφασίζεις. Εγώ αν και θα βάζω λίγα χρήματα θα βάζω σε all world και Stoxx 600 (κοιτάει Ευρώπη). Buy the dip μιας και είναι ευκαιρία τώρα που έπεσε λίγο η αξία σε αρκετά etf (όπως καλή ώρα το Vuaa που είπες). Ακόμη δεν έχω κάνει κάποια κίνηση αγοράς. Διαβάζω ότι όλοι προτείνουν s&p 500 αλλά στο ibkr έχει πάρα πολλά και χάνομαι. Προσπαθώ να μάθω αυτά που λέτε, ότι κοιτάνε Ευρώπη και πως τα διαχωρίζετε. Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάω για το vuaa που έγραψα προ ολίγων αλλά διάβασα και για τα αλλά και εκεί ήταν που άρχισα να χάνω την μπάλα λίγο.
Grim Ripper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 27 λεπτά πριν, Niiikoc είπε Ακόμη δεν έχω κάνει κάποια κίνηση αγοράς. Διαβάζω ότι όλοι προτείνουν s&p 500 αλλά στο ibkr έχει πάρα πολλά και χάνομαι. Προσπαθώ να μάθω αυτά που λέτε, ότι κοιτάνε Ευρώπη και πως τα διαχωρίζετε. Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάω για το vuaa που έγραψα προ ολίγων αλλά διάβασα και για τα αλλά και εκεί ήταν που άρχισα να χάνω την μπάλα λίγο. Και εγώ απλά άρχισα να ψάχνω και να μπαίνω και στο reddit να δω τι λένε. Στο reddit με τα etf από Ευρώπη υπάρχει μια τάση τώρα τελευταία να αφήνουν λίγο τα etf που κοιτάνε Αμερική και να στηρίζουν etf που κοιτάνε Ευρώπη, κυρίως λόγω αυτών που γίνονται τώρα στην Αμερική με Τράμπ/Μάσκ (γι'αυτό και έχουν πέσει οι τιμές).
Niiikoc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, Grim Ripper είπε Και εγώ απλά άρχισα να ψάχνω και να μπαίνω και στο reddit να δω τι λένε. Στο reddit με τα etf από Ευρώπη υπάρχει μια τάση τώρα τελευταία να αφήνουν λίγο τα etf που κοιτάνε Αμερική και να στηρίζουν etf που κοιτάνε Ευρώπη, κυρίως λόγω αυτών που γίνονται τώρα στην Αμερική με Τράμπ/Μάσκ (γι'αυτό και έχουν πέσει οι τιμές). Μπήκα και εγώ στο Reddit αλλά τα περισσότερα είναι άρθρα του 2023. Επίσης, στο justetf.com πώς βλέπω ότι το συγκεκριμένο ETF αναφέρεται σε Ευρώπη; κοιτάω το Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA@AEB) που γράφει ότι είναι Ireland. Αν πάω στο interactive brokers και το αναζητήσω μου το γράφει έτσι όταν πάω να κάνω μια υποτιθέμενη αγορά με ένα χ ποσό μου βγάζει αυτό στα fees Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί έχει τόσα πολλά fees ή εγώ κάνω κάτι λάθος στην επιλογή ETF; Χρησιμοποιώ και αυτό το pennies.interactivebrokers.com για να δω τα ETFs Να πω εδώ ότι έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις και έχω επιλέξει tiered plan Επίσης, αν προχωρήσω πχ σε αγορά, κάθε μήνα που θα βάζω ένα χ ποσό θα πληρώνω και το αντίστοιχο fee ξανά; Σόρρυ για τις "χαζές" ερωτήσεις απλά θέλω να καταλάβω πως λειτουργεί όλο αυτό καλά πριν προβώ σε κάποια αγορά.
Grim Ripper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Niiikoc είπε Μπήκα και εγώ στο Reddit αλλά τα περισσότερα είναι άρθρα του 2023. Επίσης, στο justetf.com πώς βλέπω ότι το συγκεκριμένο ETF αναφέρεται σε Ευρώπη; κοιτάω το Vanguard S&P 500 UCITS ETF (VUSA@AEB) που γράφει ότι είναι Ireland. Αν πάω στο interactive brokers και το αναζητήσω μου το γράφει έτσι όταν πάω να κάνω μια υποτιθέμενη αγορά με ένα χ ποσό μου βγάζει αυτό στα fees Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί έχει τόσα πολλά fees ή εγώ κάνω κάτι λάθος στην επιλογή ETF; Χρησιμοποιώ και αυτό το pennies.interactivebrokers.com για να δω τα ETFs Να πω εδώ ότι έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις και έχω επιλέξει tiered plan Επίσης, αν προχωρήσω πχ σε αγορά, κάθε μήνα που θα βάζω ένα χ ποσό θα πληρώνω και το αντίστοιχο fee ξανά; Σόρρυ για τις "χαζές" ερωτήσεις απλά θέλω να καταλάβω πως λειτουργεί όλο αυτό καλά πριν προβώ σε κάποια αγορά. Αυτό γενικά πρέπει να διαβάσεις την περιγραφή και να ψάξεις τι ακριβώς παρακολουθεί/περιέχει το etf, το συγκεκριμένο παρακολουθεί τον S&P500 που είναι δείκτης με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής και το συγκεκριμένο etf είναι ευρωπαϊκό γι'αυτό βλέπεις να λέει Ιρλανδία. Δίπλα στο όνομα βλέπεις ότι λέει BVMDE.ETF αυτό σημαίνει ότι το αγοράζεις μέσω του ιταλικού χρηματιστηρίου. Δες μήπως το βρεις μέσω Γερμανίας (IBIS2), αν έχεις την εφαρμογή στο pc θα έχει κάπου "advanced" στην αγορά και μπορείς αντί για smart routing (σου επιλέγει αυτόματα το χρηματιστήριο) να βάλεις το IBIS2 και να σου βγάλει άλλες χρεώσεις. Μέσω κινητού βάλε το ISIN ( IE00BFMXXD54) και παρόλο που δεν θα σου βγάλει τίποτα κάνε search και πάτα την επιλογή/καρτέλα "Instruments" και θα το δεις κάτω κάτω. Επίσης καλύτερα να ανοίξεις άλλο θέμα καλύτερα από το να σπαμάρουμε το συγκεκριμένο. 😛 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου από Grim Ripper 1
Niiikoc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, Grim Ripper είπε Αυτό γενικά πρέπει να διαβάσεις την περιγραφή και να ψάξεις τι ακριβώς παρακολουθεί/περιέχει το etf, το συγκεκριμένο παρακολουθεί τον S&P500 που είναι δείκτης με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής και το συγκεκριμένο etf είναι ευρωπαϊκό γι'αυτό βλέπεις να λέει Ιρλανδία. Δίπλα στο όνομα βλέπεις ότι λέει BVMDE.ETF αυτό σημαίνει ότι το αγοράζεις μέσω του ιταλικού χρηματιστηρίου. Δες μήπως το βρεις μέσω Γερμανίας (IBIS2), αν έχεις την εφαρμογή στο pc θα έχει κάπου "advanced" στην αγορά και μπορείς αντί για smart routing (σου επιλέγει αυτόματα το χρηματιστήριο) να βάλεις το IBIS2 και να σου βγάλει άλλες χρεώσεις. Μέσω κινητού βάλε το ISIN ( IE00BFMXXD54) και παρόλο που δεν θα σου βγάλει τίποτα κάνε search και πάτα την επιλογή/καρτέλα "Instruments" και θα το δεις κάτω κάτω. Επίσης καλύτερα να ανοίξεις άλλο θέμα καλύτερα από το να σπαμάρουμε το συγκεκριμένο. 😛 Επανέρχομαι εδώ μιας και το άλλο thread ο moderator ανέφερε αυτό! 😛 Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου το βρήκα εν τέλει. Στο IBKR app by default δεν δείχνει τα deposits και εμφανίζει κάτω Demo System? πρέπει να κάνω κάτι για αυτό; Ενώ στο IBKR GlobalTrader μπορώ να δω κανονικά το porfolio μου. Πριν συνδεθώ πάτησα login in to Live Trading. Σχετικά με τα fees, μου δείχνει πάλι το ίδιο ποσό που είχα αναφέρει και πιο πάνω. Επίσης, έχετε παρατηρήσει πότε είναι η καλύτερη "ώρα" για αγορά ή δεν παίζει νόημα. Σίγουρα θέλω να αποφύγω να κάνω μια τέτοια κίνηση όταν έχει κλείσει η αγορά, γιατί αν καταλαβαίνω καλά η αγορά μου θα γίνει όταν ανοίξει πάλι και μπορεί τότε να έχει αλλάξει και η τιμή τού.
Grim Ripper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, Niiikoc είπε Επανέρχομαι εδώ μιας και το άλλο thread ο moderator ανέφερε αυτό! 😛 Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου το βρήκα εν τέλει. Στο IBKR app by default δεν δείχνει τα deposits και εμφανίζει κάτω Demo System? πρέπει να κάνω κάτι για αυτό; Ενώ στο IBKR GlobalTrader μπορώ να δω κανονικά το porfolio μου. Πριν συνδεθώ πάτησα login in to Live Trading. Σχετικά με τα fees, μου δείχνει πάλι το ίδιο ποσό που είχα αναφέρει και πιο πάνω. Επίσης, έχετε παρατηρήσει πότε είναι η καλύτερη "ώρα" για αγορά ή δεν παίζει νόημα. Σίγουρα θέλω να αποφύγω να κάνω μια τέτοια κίνηση όταν έχει κλείσει η αγορά, γιατί αν καταλαβαίνω καλά η αγορά μου θα γίνει όταν ανοίξει πάλι και μπορεί τότε να έχει αλλάξει και η τιμή τού. Login κάνεις με email + password; Κάνε με username + password, το έψαξα λίγο στο google και το βρήκα. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα fees, για δες το SPYL (IBIS2) τι θα σου βγάλει, ίσως να μην έχεις αρκετά χρήματα. 1
Niiikoc Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Στις 28/2/2025 στις 10:18 ΜΜ, Grim Ripper είπε Login κάνεις με email + password; Κάνε με username + password, το έψαξα λίγο στο google και το βρήκα. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα fees, για δες το SPYL (IBIS2) τι θα σου βγάλει, ίσως να μην έχεις αρκετά χρήματα. Να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του vuaa και vwce? Είδα ότι πολλοί προτείνουν το δεύτερο μιας και σε μια μακροπρόθεσμη επένδυση θα έχεις καλύτερο κέρδος από το vuaa.
ZoReN Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 21 minutes ago, Niiikoc said: Να ρωτήσω ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του vuaa και vwce? Είδα ότι πολλοί προτείνουν το δεύτερο μιας και σε μια μακροπρόθεσμη επένδυση θα έχεις καλύτερο κέρδος από το vuaa. Δεν είναι θέμα μεγαλύτερου κέρδους, αλλά μεγαλύτερης διαφοροποίησης. Το vuaa ακολουθεί μονο τον s&p500 της Αμερικής. Το vwce είναι παγκόσμιο. Αναλυτικά για το τι είναι το καθένα θα το δεις εδω https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BFMXXD54 https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQT80 2
Niiikoc Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου 2 ώρες πριν, ZoReN είπε Δεν είναι θέμα μεγαλύτερου κέρδους, αλλά μεγαλύτερης διαφοροποίησης. Το vuaa ακολουθεί μονο τον s&p500 της Αμερικής. Το vwce είναι παγκόσμιο. Αναλυτικά για το τι είναι το καθένα θα το δεις εδω https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BFMXXD54 https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE00BK5BQT80 Thanks, θα το μελετήσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα