Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε

Αυτοκτονικοί όσοι χρησιμοποιούν καλώδια τρίτων ειδικά για αυτόν τον connector για μένα

Δεν θελουν να φαινεται το χταποδι απο κατω ειδικα σε παλιοτερα psu απο το απευθειας 16pin καλωδιο οποτε παιρνουν απο τριτους και βλεπουμε αυτα που γινονται. Εγω πχ εχω με τριπλο ανταπτορα 8pin που ειχε η καρτα γραφικων μαζι οποτε σαν εμφανιση δεν ειναι οτι καλυτερο με τα χοντρα καλωδια του psu. Ειναι ασφαλες ομως 100% οποτε το προτιμαω απο το να ρισκαρω με καλωδιο τριτου που ειναι πιο ομορφο εμφανισιακα. 

• Like 4
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι, οι κατασκευαστές πότε θα πάρουν τη γενναία απόφαση να ξεφορτωθούν τα 12V ΑΤΧ τροφοδοτικά; Τόσο χαμηλή τάση με τέτοιες απαιτήσεις φορτίου είναι μαζοχισμός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Είμαι φουλ κατά του συστήματος που εχει επικρατήσει πλέον που θες 3- 4.000 ευρώ 

για να πάρεις μια κάρτα γραφικών.

Οποιος ακολουθεί το παιχνιδάκι των εταιριών , 

για μένα απλά εχει μεγάλο κόλλημα και

σίγουρα κάθεται και benchάρει την κάρτα και κοιτάζει σκιές και π@παριές και τάδε fps και στην τελική 1000%

δεν ευχαριστιέται καν το να παίξει ενα παιχνίδι σαν άνθρωπος..

Μόνο να ποστάρουμε οτι αγοράσαμε την 3κιλη κάρτα και είναι ετσι κι είναι αλλιώς

και ο Jensen να εκμεταλλεύεται το ... ο,τι να΄ναι γενικώς...

Φωτοσκίαση και dlss και σκατούλες λαδορίγανη...

Εγω ξέρω οτι παιρνεις κάρτα και παίζεις παιχνίδια μεχρι να καεί.

Οχι benchmarks και χίλια τεστ για να βγάλουμε σκορ μέχρι να καεί απο αυτό..

Και αντε 10 λεπτά παιχνίδι  που κανείς δεν ευχαριστιέται γιατί κοιτάζει ολα τα παρα πάνω και χάνει την ουσία.

Ξέρω οτι γίνομαι σπασ@ρχίδας με ολα αυτά που γράφω και ισως κάποιοι παρεξηγηθούν

αλλά είναι η αλήθεια παιδιά...

Κανείς δεν ευχαριστιέται πλέον παιχνίδι απο αυτούς που ψωνίζουν high end..

Αυτός που παίρνει 4060 και εχει ακόμα 3060-3070 κτλ κτλ, είναι πολύ πιο πιθανό οτι

παίζει οντως παιχνίδια και την ευχαριστιέται την κάρτα του...

Στο θέμα εδω τεσπα, 9 στους 10 είτε βάζουν μη εγκεκριμένα καλώδια είτε δεν τα κουμπώνουν καλά

τέρμα μέχρι να κλικάρουν όπως πρέπει..

Είναι πολλά τα watt... αλλά νομίζω οτι ελάχιστες των περιπτώσεων είναι όντως

πραγματικό πρόβλημα και οχι λάθος χειρισμός...

Καμιά 10αριά χρόνια που βρίσκομαι στα forum του insomnia.....η καλύτερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει! Εύγε αγαπητέ! Υ.γ. ευτυχής κάτοχος RTX 4070 super.....δε την αλλάζω για τα επόμενα 7-8 χρόνια!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/02/2025 at 17:25, ZELOMOTH said:

σίγουρα κάθεται και benchάρει την κάρτα και κοιτάζει σκιές και π@παριές και τάδε fps και στην τελική 1000%

Και αντε 10 λεπτά παιχνίδι  που κανείς δεν ευχαριστιέται γιατί κοιτάζει ολα τα παρα πάνω και χάνει την ουσία.

Ξέρω οτι γίνομαι σπασ@ρχίδας με ολα αυτά που γράφω και ισως κάποιοι παρεξηγηθούν

Αυτός που παίρνει 4060 και εχει ακόμα 3060-3070 κτλ κτλ, είναι πολύ πιο πιθανό οτι

Στο θέμα εδω τεσπα, 9 στους 10 είτε βάζουν μη εγκεκριμένα καλώδια είτε δεν τα κουμπώνουν καλά

υπαρχουν πολλα ατομα που ανηκουν σε μια απο τις δυο παρακατω κατηγοριες.

α.ατομα που αλλαζουν καρτες κτλ για να παιρνουν ευχαριστηση οτι εχω οτι πιο new και καλυτερο.

β.ατομα που τα αγοραζουν και γουσταρουν την ολη διαδικασια.αγορα στησιμο δοκιμη και απλα μετα κοιτανε το pc.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Καλυπτει η εγγυηση η παει απατο το 3000αρο?

ZELOMOTH δεν υπαρχει καρτα 3000 χιλιαδες αυτα ειναι μοδες ηρθαν με την ψευτοπανδημια , οι  αργοσχολοι με τα λεφτα του πλουσιου μπαμπα  η αυτοι που ξεπλενουν χρηματα κανουν τετοιες αγορες .

Τις προαλλες εβλεπα σε κατι Video στο youtube το ποσο κακομαθημενη ειναι η νεα γενια , εδειχνε ενα 13 χρονο ντυμενο σαν καρναβαλο κατα τα δικα μου γουστα , με ρουχα αξιας ανω των 1400 ευρω και ενα Rolex στο χερι , προφανως θα ειχε και iphone 

Δημοσ.

Έτσι όπως πάνε με τόσα watt που ζητάνε πια οι κάρτες σε λίγα χρόνια θα παίρνουν ρεύμα κατευθείαν από τον πίνακα σαν τις ηλεκτρικές κουζίνες και τον θερμοσίφωνα.

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.

Λοιπόν,ας κάνουμε μια υποθετική εκτίμηση. DISCLAIMER - Δεν είμαι ηλεκτρολόγος,απλά ασχολούμαι με το pc hardware σαν hobby.

Έχουμε και λέμε λοιπόν! Η 5090 ζητάει 575 watt από το τροφοδοτικό. Με απλά μαθηματικά,στα 12 Volt που παρέχονται αυτά τα watt έχουμε 47 ampere περίπου πάνω στο καλώδιο που το ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ όριο του είναι 600 watt,δηλαδή έχει "λάσκα" στο όριο +3 ampere σε σχέση με το ενεργό φορτίο. 

Πάμε και στο ζουμί. Αναφέρεται πως με τις δοκιμές το κάθε pin από το νέο καλώδιο υποστηρίζει εως 9.5 ampere ,δηλαδή συγκεντρωτικά σαν max limit μπορεί να κουβαλήσει 684 watt= 57 ampere στα 12 volt. Κάτι που μας δείχνει πως πολύ πιθανόν τα καλώδια του 12VHPWR είναι τύπου 18AWG.

Επίσης ο παράγοντας ασφαλείας του είναι στο 1.1 σε σχέση  με τον προκάτοχο του,το 8pin, που είναι στο 1.9 προφανώς λόγω μεγαλύτερου φορτίου με ίδιας διατομής καλώδιο,παρότι τα περισσότερα pins,που σημαίνει πως το φορτίο μοιράζεται και μειώνει τη ζητούμενη ένταση στο κάθε pin.

Αν υποθέσουμε πως ένα καλό τροφοδοτικό έχει καλώδια τύπου 14AWG δηλαδή διατομής 1.628mm και το καλώδιο 12VHPWR είναι τύπου 18AWG,δηλαδή διατομής 1.024mm,μιλάμε για διαφορά 4 τάξεων καλωδίου παρακάτω.

Με λίγα λόγια,το καλώδιο φαίνεται να μπορεί να υποστηρίξει τις προδιαγραφές αφού λένε πως μπορεί να φτάσει τα 684 watt σαν μέγιστο δοκιμαστικό όριο με αναφερόμενο όριο τα 600 watt....

Τα μαθηματικά μιλάνε και φαίνεται πως υπάρχει θέμα στις τερματικές συνδέσεις του καλωδίου είτε λόγω κακής επαφής είτε φθηνών υλικών που δεν είναι αυτά που υπόσχονται είτε των χρηστών.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι σόμπες από τηλεμάρκετινγκ είναι 1200 με 1800w και δε λιώνουν τα καλώδια.

Γιατί οι σόμπες της Nvidia λιώνουν στα 575;;🤣🤣🔥🔥

Επεξ/σία από cr77
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, cr77 είπε

Οι σόμπες από τηλεμάρκετινγκ είναι 1200 με 1800w και δε λιώνουν τα καλώδια.

Γιατί οι σόμπες της Nvidia λιώνουν στα 575;;🤣🤣🔥🔥

άλλο DC και άλλο AC ρεύματα

Επεξ/σία από sharke
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sharke είπε

άλλο DC και άλλο AC ρεύματα

Δεν είναι το dc-ac που κάνει τη διαφορά, είναι η τάση (V) γι αυτή την ισχύ που σημαίνει μεγάλη ή μικρή ένταση (A) . Για 1200 W, στα 220 V θέλεις 5-6 A, στα 12 V θέλεις 100 A. 

• Like 3
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 hours ago, Arkin said:

Παντως η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω κουμπωσει τετοια καλωδια σε 4070ti 4080super δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να κανει καποιος λαθος. Ενα απλο κουμπωμα ειναι το πιεζεις ακους το κλατς βλεπεις που εχει κανει αμεση επαφη με την υποδοχη και εισαι αψογος. Απορω δηλαδη τοσο αμπαλοι υπαρχουν που δεν μπορουν να κουμπωσουν ενα απλο ανταπτορα? Δεν ξερω αν εμπιστευομουν ποτε καλωδια τριτων βεβαια μεχρι στιγμης με καλωδια επισημα απο το PSU δεν εχω δει να συμβαινουν παρατραγουδα. 

Δεν είναι από λάθος. Αυτό απλά θέλουν οι εταιρείες να ακούγεται.

Υπερβολικά πολλά τα βατς οταν κάνει spike.

Δημοσ.
3 hours ago, ZELOMOTH said:

ΣΤΗΡΙΖΩ!

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, noths είπε

Δεν είναι το dc-ac που κάνει τη διαφορά, είναι η τάση (V) γι αυτή την ισχύ που σημαίνει μεγάλη ή μικρή ένταση (A) . Για 1200 W, στα 220 V θέλεις 5-6 A, στα 12 V θέλεις 100 A. 

Ακριβως !  άλλο το ενα άλλο το άλλο,

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...