Crash24 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Νέα προβλήματα με καμένα καλώδια τροφοδοσίας εμφανίστηκαν στις κάρτες γραφικών Nvidia RTX 5090 Founders Edition, θυμίζοντας παρόμοια περιστατικά με την RTX 4090. Δύο κάτοχοι της νέας κάρτας γραφικών RTX 5090 Founders Edition της NVIDIA ανέφεραν περιστατικά λιωμένων συνδέσμων τροφοδοσίας και ζημιές στα τροφοδοτικά τους. Τα προβλήματα παρουσιάζουν εντυπωσιακή ομοιότητα με τα περιστατικά που είχαν καταγραφεί πριν από δύο χρόνια με την RTX 4090, όταν η NVIDIA είχε αποδώσει τα προβλήματα σε λανθασμένη σύνδεση των καλωδίων από τους χρήστες. Χρήστης ανέφερε στο Reddit ότι εντόπισε "μυρωδιά καμένου κατά τη διάρκεια του Battlefield 5", κατά την αναβάθμιση από RTX 4090 σε RTX 5090. Το καλώδιο που χρησιμοποιούσε ήταν από τη MODDIY, γνωστό κατασκευαστή προσαρμοσμένων καλωδίων, και σύμφωνα με τον χρήστη ήταν "ασφαλώς συνδεδεμένο και κουμπωμένο και στις δύο πλευρές". Παράλληλα, ο Ισπανός YouTuber Toro Tocho κατέγραψε παρόμοιο περιστατικό χρησιμοποιώντας καλώδιο του κατασκευαστή τροφοδοτικών FSP. Και στις δύο περιπτώσεις, το πλαστικό έλιωσε τόσο στην πλευρά του τροφοδοτικού όσο και στη σύνδεση με την κάρτα γραφικών. Ο νέος σύνδεσμος τροφοδοσίας 12VHPWR της RTX 5090 υποστηρίζει κατανάλωση έως 575 watts, αυξημένη από τα 450 watts της RTX 4090, με το καλώδιο να έχει ονομαστική ισχύ 600 watts. Η PCI-SIG, υπεύθυνη για το πρότυπο, αναβάθμισε το σχεδιασμό στον νέο σύνδεσμο 12V-2x6, με κοντύτερες ακίδες ανίχνευσης και μακρύτερους ακροδέκτες για βελτιωμένη αξιοπιστία. Όπως εξηγεί η Corsair, η διαφορά στο μήκος των ακίδων είναι καθοριστική για τη διασφάλιση σωστής σύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας. Κατασκευαστές τροφοδοτικών έχουν προσθέσει χρωματιστές ακίδες στα καλώδιά τους - αν οι κίτρινες ή γκρι ακίδες είναι ορατές, η σύνδεση δεν έχει γίνει σωστά. Η AMD και η Intel, αν και μέλη της PCI-SIG, έχουν επιλέξει να μην υιοθετήσουν το πρότυπο. Η AMD μάλιστα, το 2022, υπαινίχθηκε ότι ο σύνδεσμος 12VHPWR αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιάς, όταν ο διευθυντής gaming marketing Sasa Marinkovic έγραψε στο Twitter "Μείνετε ασφαλείς αυτή την εορταστική περίοδο" δίπλα σε φωτογραφία συνδέσμων 8-pin. Ζημιά σε ένα τροφοδοτικό και στο βύσμα τροφοδοσίας 12VHPWR Η CableMod αναγκάστηκε να ανακαλέσει τους προσαρμογείς 12VHPWR πέρυσι μετά από αναφορές λιωμένων εξαρτημάτων. Η NVIDIA δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό των νέων περιστατικών. Ειδικοί της βιομηχανίας χαρακτηρίζουν τον σύνδεσμο 12VHPWR ως "καταστροφική επιλογή" λόγω σχεδιαστικών παραλείψεων που καθιστούν εύκολη τη λανθασμένη σύνδεση από τους τελικούς χρήστες. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Alani13 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι 800 watt από 12 pins κολλητά, έ είναι πολλά. 6
vasilisspyder Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Εγώ με την amd μου καθόμαστε και πίνουμε μπυρακια 8 9 12
koutport Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Έχω γράψει καιρό τώρα ότι μετά την 3080ti το χάος! Θα πάω στην 6080...Με αυτά που βλέπω μάλλον στην 8080...!!! 3
void89 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Από ότι είδα η εγγύηση δεν καλύπτει την αντικατάσταση στα λιωμένα βύσματα ΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑ 😂 1 1
SaFiS Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Γιατι επρεπε να κανουν τα ευκολα, δυσκολα?? Πειραζε δλδ να ειχε δυο 8πινα αφου χρειαζεται τοσα Watt?? 1
techon1 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Άμα δεν ξέρεις να το βάζεις άσε πέσε κοιμήσου. 1 1
Δημοφιλής ανάρτηση ZELOMOTH Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. πριν από 21 ώρες Είμαι φουλ κατά του συστήματος που εχει επικρατήσει πλέον που θες 3- 4.000 ευρώ για να πάρεις μια κάρτα γραφικών. Οποιος ακολουθεί το παιχνιδάκι των εταιριών , για μένα απλά εχει μεγάλο κόλλημα και σίγουρα κάθεται και benchάρει την κάρτα και κοιτάζει σκιές και π@παριές και τάδε fps και στην τελική 1000% δεν ευχαριστιέται καν το να παίξει ενα παιχνίδι σαν άνθρωπος.. Μόνο να ποστάρουμε οτι αγοράσαμε την 3κιλη κάρτα και είναι ετσι κι είναι αλλιώς και ο Jensen να εκμεταλλεύεται το ... ο,τι να΄ναι γενικώς... Φωτοσκίαση και dlss και σκατούλες λαδορίγανη... Εγω ξέρω οτι παιρνεις κάρτα και παίζεις παιχνίδια μεχρι να καεί. Οχι benchmarks και χίλια τεστ για να βγάλουμε σκορ μέχρι να καεί απο αυτό.. Και αντε 10 λεπτά παιχνίδι που κανείς δεν ευχαριστιέται γιατί κοιτάζει ολα τα παρα πάνω και χάνει την ουσία. Ξέρω οτι γίνομαι σπασ@ρχίδας με ολα αυτά που γράφω και ισως κάποιοι παρεξηγηθούν αλλά είναι η αλήθεια παιδιά... Κανείς δεν ευχαριστιέται πλέον παιχνίδι απο αυτούς που ψωνίζουν high end.. Αυτός που παίρνει 4060 και εχει ακόμα 3060-3070 κτλ κτλ, είναι πολύ πιο πιθανό οτι παίζει οντως παιχνίδια και την ευχαριστιέται την κάρτα του... Στο θέμα εδω τεσπα, 9 στους 10 είτε βάζουν μη εγκεκριμένα καλώδια είτε δεν τα κουμπώνουν καλά τέρμα μέχρι να κλικάρουν όπως πρέπει.. Είναι πολλά τα watt... αλλά νομίζω οτι ελάχιστες των περιπτώσεων είναι όντως πραγματικό πρόβλημα και οχι λάθος χειρισμός... 33 17
cpc464 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Πολλά φάουλ η NVIDIA, πρώτα σου λένε ότι μία 5070 είναι ίση με μία 4090,χωρίς όμως να πούν οτι αυτό ισχύει μόνο σε dlss4,μετά κάνουν τεχνητή έλλειψη και πουλάνε σε τιμές σκάλπ και εξακολουθούν να πιέζουν με ένα πρότυπο που λιώνει τα καλώδια τροφοδοσίας. 6
MikeGR7 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μια χαρα ειναι το καλωδιο, οποιος δε ξερει να το συνδεσει ας αφησει τις 5090 και ας παίξει την igpu να ειναι και ασφαλής. Αλλωστε με τα 8pin δεν ειχαμε ποτε θεμα απο βλακοχρήστες.... NOT! 2 3
Δημοφιλής ανάρτηση Arkin Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δεν αργει Επισης η nvidia σε φαση 1 47
chek2fire Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες κοντά 5 χιλιάρικά και να σου λιώνουν και καλώδια. λολ 4 2
poulinos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Ειδικοί της βιομηχανίας χαρακτηρίζουν τον σύνδεσμο 12VHPWR ως "καταστροφική επιλογή" λόγω σχεδιαστικών παραλείψεων που καθιστούν εύκολη τη λανθασμένη σύνδεση από τους τελικούς χρήστες. εμενα με νοιαζει τι λενε οι "ειδικοι" του insomnia. επισης τρωω ποπ κορν με τους beta testers . Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από poulinos 4 8
Arkin Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 4 λεπτά πριν, poulinos είπε Ειδικοί της βιομηχανίας χαρακτηρίζουν τον σύνδεσμο 12VHPWR ως "καταστροφική επιλογή" λόγω σχεδιαστικών παραλείψεων που καθιστούν εύκολη τη λανθασμένη σύνδεση από τους τελικούς χρήστες. εμενα με νοιαζει τι λενε οι "ειδικοι" του insomnia. επισης τρωω ποπ κορν με τους beta testers . Παντως η αληθεια ειναι οτι επειδη εχω κουμπωσει τετοια καλωδια σε 4070ti 4080super δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να κανει καποιος λαθος. Ενα απλο κουμπωμα ειναι το πιεζεις ακους το κλατς βλεπεις που εχει κανει αμεση επαφη με την υποδοχη και εισαι αψογος. Απορω δηλαδη τοσο αμπαλοι υπαρχουν που δεν μπορουν να κουμπωσουν ενα απλο ανταπτορα? Δεν ξερω αν εμπιστευομουν ποτε καλωδια τριτων βεβαια μεχρι στιγμης με καλωδια επισημα απο το PSU δεν εχω δει να συμβαινουν παρατραγουδα. 4
Hacker?pcs Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 6 minutes ago, Arkin said: Δεν ξερω αν εμπιστευομουν ποτε καλωδια τριτων βεβαια μεχρι στιγμης με καλωδια επισημα απο το PSU δεν εχω δει να συμβαινουν παρατραγουδα. Αυτοκτονικοί όσοι χρησιμοποιούν καλώδια τρίτων ειδικά για αυτόν τον connector για μένα 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα