Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nova αναδείχθηκε ως το πιο αξιόπιστο δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για το τελευταίο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Opensignal.

Η διεθνής εταιρεία ανάλυσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Opensignal ανέδειξε το δίκτυο της Nova ως το πιο αξιόπιστο δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Ιανουαρίου 2025. Η αξιολόγηση, που βασίστηκε σε μετρήσεις πραγματικών χρηστών κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2024, εξέτασε εκτενώς την ποιότητα και σταθερότητα των υπηρεσιών δεδομένων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταγράφουν υψηλά ποσοστά επιτυχούς σύνδεσης για βασικές υπηρεσίες όπως διαδικτυακή πλοήγηση, ροή βίντεο τυπικής ανάλυσης και φωνητικές κλήσεις μέσω εφαρμογών over-the-top. Η μεθοδολογία αξιολόγησης περιέλαβε λεπτομερή εξέταση παραμέτρων τόσο του δικτύου ραδιοπρόσβασης όσο και του δικτύου κορμού.

Στατιστικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας αποκαλύπτουν πρόοδο στην υποδομή δικτύου. Η πληθυσμιακή κάλυψη 4G επεκτάθηκε από 98% σε σχεδόν 100%, ενώ η κάλυψη 5G εκτοξεύθηκε από 10% σε 95%. Παράλληλα, η διαθέσιμη χωρητικότητα δικτύου παρουσίασε αύξηση 449%, με τη μέση ταχύτητα λήψης δεδομένων να σημειώνει άνοδο 182%.

Η United Group, μητρική εταιρεία της Nova, υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα με ορίζοντα το 2027. Από το συνολικό ποσό, 870 εκατομμύρια έχουν ήδη διατεθεί για υποδομές και τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών, η εταιρεία ανακοίνωσε το Data Jump, που επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταβούν σε αναβαθμισμένα προγράμματα "Unlimited Ομιλία & SMS". Τα πακέτα των 2GB, 10GB και 20GB αναβαθμίζονται σε 4GB, 15GB και 30GB αντίστοιχα, διατηρώντας το ίδιο κόστος για τους πρώτους τρεις μήνες.

Η διαδικασία αναβάθμισης μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα μέσω της εφαρμογής Nova App ή μέσω του ιστότοπου nova.gr, με μόνη προϋπόθεση την ανανέωση του συμβολαίου. Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Opensignal, η Nova κατατάσσεται δεύτερη στη συνέπεια ποιότητας μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά την επίδοση της Cosmote, η εταιρεία αναδείχθηκε κυρίαρχη δύναμη στην ίδια έρευνα για την ποιότητα δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, κατακτώντας την πρώτη θέση σε 12 από τους 14 δείκτες ποιότητας που αξιολογεί η διεθνής εταιρεία ανεξάρτητης ανάλυσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έκθεση και για την ίδια περίοδο (1 Οκτωβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2024) το δίκτυο της Cosmote ξεχώρισε "σε καίριους τομείς που επηρεάζουν άμεσα την εμπειρία των χρηστών". Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε την πρωτιά στους δείκτες Coverage Experience και 5G Coverage Experience, επιβεβαιώνοντας την εκτεταμένη πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη του δικτύου της σε όλη την επικράτεια.

Σημαντική είναι επίσης η επικράτηση της Cosmote και στους τέσσερις δείκτες ταχύτητας: Download Speed Experience, Upload Speed Experience, 5G Download Speed και 5G Upload Speed. Η έρευνα αναφέρει ακόμα την υπεροχή της Cosmote στον τομέα της σταθερότητας του δικτύου (Consistent Quality), παράγοντας καθοριστικός για την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών. Παράλληλα, η εταιρεία διακρίθηκε στην εμπειρία χρήστη για υπηρεσίες video streaming (Video Experience) και gaming (Gaming Experience).

Ενημέρωση 18:21 - Προστέθηκαν στοιχεία για τη συνολική επίδοση της Cosmote.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

...η Nova κατατάσσεται δεύτερη στη συνέπεια ποιότητας μεταξύ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα....

Ποια να είναι η πρώτη άραγε;... Γιατί να θέλει κάποιος τη δεύτερη;

Τέλοσπαντων, μπράβο στη Nova που από το 10% κάλυψη 5G πήγε στο 95%, αλλά θα ήθελα να δω και τα στατιστικά των άλλων. Όλα είναι συγκριτικά.

• Like 4
Δημοσ.

Μπράβο στη nova απίστευτα τα νούμερα μέσα σε λιγους μήνες. Η cosmote όσον αφορά το 5G πάντως νομίζω κάπου 15% είναι το πραγματικό με Ν78 το άλλο είναι 4G DSS με 4G+ ταχύτητες και καμιά σχέση με πραγματικό 5G. Θα ήθελα να δω πόσο απο το 95% 5G κάλυψη της Nova είναι πραγματικό και όχι καμουφλαρισμενο 4G.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά πως γίνεται πάντα να είμαι εκτός του σχεδόν 100% κάλυψη 4G και εκτός του 95% 5G από όλες τις εταιρείες. Οι μετρήσεις που γίνονται, έχουν ως βάση τον αέρα και όχι την κατοικήσιμη περιοχή. Για παράδειγμα πριν κάποιες μέρες έστειλα στην cosmote τον χάρτη που παρέχουν για να δεις την κάλυψη στο οποίο έδειχναν κομμάτι της κατοικημένης περιοχής που έχει οριακά ή καθόλου σήμα (στις ταράτσες έξω στον αέρα έχουν 4G δοκιμασμένο και στο δρόμο δεν έχουν) με βαμμένο το κομμάτι που ξέρω αποδεδειγμένα ότι δεν έχει σήμα (με vo-wifi είμαι) και τους επισήμανα και ότι ένα κομμάτι ακριβώς δίπλα μη κατοικήσιμο που το έχουν ως «γκρι» ότι εκεί έχει τρομερό σήμα και εγώ όταν έχω κάποιο upload να κάνω πηγαίνω για περίπατο από εκείνο το σημείο και κάνω τη δουλειά μου από το κινητό. Μου είπαν ότι οι ενδείξεις τους δείχνουν πως όλα λειτουργούν μια χαρά στην περιοχή μου. Οι κεραίες βρίσκονται σε λόφο δίπλα στο χωριό και επειδή είναι κατηφορικό το μισό χωριό δεν πιάνει σήμα. Αυτή μετράνε τον αέρα που δεν παρεμβάλλεται τίποτα και σου λένε έχω κάλυψη. ΕΕΤΤ ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που τους αφήνεις να λένε ό,τι γουστάρουν (θα μου πεις διοικείται από πρώην διευθυντικά στελέχη των εταιρειών). Χαλκό και Edge μέχρι να σβήσει ο ήλιος και καλύτερους μέσους όρους και μέσες τιμές αναβαθμίζοντας τα ήδη αναβαθμισμένα σημεία που έχουν οπτική ίνα και καλό δίκτυο κινητής για να πανηγυρίζετε παρέα!

Και ευχαριστούμε και το insomnia για άλλη μια φορά που δεν παίρνει θέση και παρουσιάζει απλά ειδήσεις ή δελτία τύπου και όλα είναι υπέροχα (το κάνετε και στο podcast σας για αυτό και έχω σταματήσει να σας ακούω). Αν το μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας στην Ελλάδα δεν παίρνει θέση, σιγά μην ασχοληθεί η ΕΕΤΤ.

Επεξ/σία από rafinos
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι OK και στα 40km μακριά από την Αθήνα δεν κατεβαίνει ούτε η σελίδα της Google σε ώρες αιχμής. Όσες φορές χρειάστηκα δεδομένα κινητής, γιατί το σταθερό τους δίκτυο είχε βγει εκτός ναι μεν μου έδιναν δωρεάν data αλλά ήταν παντελώς άχρηστα αφού δεν δούλευε τίποτα...

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, csontheline είπε

1η η Nova; Δηλαδή οι άλλοι είναι ακόμα χειρότεροι;
Πόσο πιο πάτο εκεί στην Ελλάδα ρε παιδιά;

2 μήνες, 2+ καταγγελίας, ατελείωτες επικοινωνίες και συνεχίζουν να μην παίρνουν τηλέφωνο για την εγκατάσταση οπτικής ινας

• Sad 1
Δημοσ.

Η πληθυσμιακή κάλυψη 4G επεκτάθηκε από 98% σε σχεδόν 100%, ενώ η κάλυψη 5G εκτοξεύθηκε από 10% σε 95%

Εγώ ξέρω πως εδώ που είμαι ούτε 5G έχω, ούτε πιάνω Nova στο υπόγειο (ενώ στην ίδια συσκευή η Cosmote πιάνει μια χαρά, έστω 4G). Αυτό μου αρκεί, όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Cosmote + Nova στο κινητο 

Παντου η Nova ειναι σκουπιδι ΑΛΛΑ για καποιο περιεργο λογο σε υπογεια οπου δεν πιανει η cosmote,  πιανει η nova 😆

• Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.

Τρίχες, είχα nova,όταν έβγαλαν οπτική ίνα ζήτησα να αλλάξω πακέτο και να πάω οπτική,τσίνισαν και μου είπαν οτι το πακέτο είναι μόνο για νέους πελάτες,έφυγα και με ενοχλούσαν γιατί έκανα αυτή την κακή πράξη,τους είπα ότι είχε λήξει ο χρόνος στο συμβόλαιο και δεν είχα υποχρέωση άρα θα βρώ άλλον να δίνει οπτική, έβαλα cosmote και με τρία κινητα συνδεδεμένα στο δίκτυο και την γυναίκα να δουλεύει στο δικό της pc δεν έχω πέσει ποτέ κάτω απο 200 mbps, η αλήθεια είναι πως όλοι στο προυπάρχων δίκτυο του ΟΤΕ πατούν.

• Like 2
Δημοσ.

Θλιβερή εταιρία.
Εχει και ο ΟΤΕ τα θέματα του αλλά αυτό το πράγμα δεν παλεύεται.
Ξαφνικές διακοπές σήματος και μηδέν εξυπηρέτηση πελατών.Μην μιλήσω για την τηλεόραση... 
Περιμένω να τελειώσουν τα συμβόλαια σε 3 κινητά και έφυγα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...