Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικά σήμερα το απόγευμα σταμάτησαν να ζεσταίνονται τα σώματα φυσικού αερίου στο σπίτι . 

Δοκίμασα την εξαέρωση αλλά ήταν  μια χαρά 

Ζεστό νερό έρχεται στο σπίτι 

Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.
30 minutes ago, SAVVAS_PAPADOPOULOS said:

Ξαφνικά σήμερα το απόγευμα σταμάτησαν να ζεσταίνονται τα σώματα φυσικού αερίου στο σπίτι . 

Τι μπορεί να φταίει;

Τριοδη Βάνα μπλόκαρε και δε στέλνει νερό στα σώματα;

Δημοσ.
1 hour ago, SAVVAS_PAPADOPOULOS said:

Τι μπορεί να φταίει;

Μάλλον έχει πέσει η πίεση στο κλειστό κύκλωμα. Δες τι πίεση δείχνει ο καυστήρας και αν έχει πέσει κάτω από το ελάχιστο συμπλήρωσε σιγά σιγά λίγο νερό.

• Like 1
Δημοσ.

Η πίεση ήταν γύρω στο 1,7-1,8 στον καυστήρα.

Μίλησα με αυτόν που κάνει την συντήρηση και αφότου ακολούθησα τις οδηγίες του  μου είπε ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα που υπάρχει μέσα στο σπίτι και ενεργοποιείται ο καυστήρας. 

Μετά από λίγες ώρες και ενώ άφησα τα καλοριφέρ στο ON άνοιξαν μόνα τους τα καλοριφέρ και λειτούργησαν κανονικά . 

Έλεγξα τα bar και έχουν περάσει τα 2 χωρίς να πειράξω κάτι εγώ . Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο ποτέ 

Δημοσ.

Εάν έχει πίεση το κλειστό κύκλωμα . Τότε πιθανόν είναι θέμα κυκλοφορητή ή δε ανοίγει κάποια ηλεκτροβανα όταν παίρνει εντολή από το θερμοστάτη χώρου . 

Μάλλον πρέπει να έρθει ο τεχνικός που κάνει τη συντήρηση .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SAVVAS_PAPADOPOULOS είπε

Η πίεση ήταν γύρω στο 1,7-1,8 στον καυστήρα.

Μίλησα με αυτόν που κάνει την συντήρηση και αφότου ακολούθησα τις οδηγίες του  μου είπε ότι έχει χαλάσει το μηχάνημα που υπάρχει μέσα στο σπίτι και ενεργοποιείται ο καυστήρας. 

Μετά από λίγες ώρες και ενώ άφησα τα καλοριφέρ στο ON άνοιξαν μόνα τους τα καλοριφέρ και λειτούργησαν κανονικά . 

Έλεγξα τα bar και έχουν περάσει τα 2 χωρίς να πειράξω κάτι εγώ . Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο ποτέ 

O καυστήρας δούλευε? 

Γιατι αν δεν  έρχεται ζεστό νερό στα σώματα το πρώτο που κοιτάμε   αν δουλεύει ο καυστήρας.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, teot είπε

O καυστήρας δούλευε? 

Γιατι αν δεν  έρχεται ζεστό νερό στα σώματα το πρώτο που κοιτάμε   αν δουλεύει ο καυστήρας.

Στην πρώτη επικοινωνία με τον τεχνικό υπήρχε ζεστό νερό για μπάνιο αλλά όχι στα σώματα. 

Μου είπε ότι λογικά έχει θέμα ο θερμοστάτης. Εγώ άφησα ανοιχτό τον θερμοστάτη και μετά από 2 ώρες περίπου λειτούργησαν τα σώματα και ζεστάθηκε το σπίτι χωρίς να πειράξω κάτι άλλο . 

Από τότε λειτουργούν κανονικά τα σώματα, δηλαδή κλείνουν και ανοίγουν κανονικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα αρχισαν να κανουν "ηχους νερου" τα σωματα ξανα και εκανα 2η φορα αυτον το χειμωνα εξαερωση (σε 2 σωματα ειχα θεμα) 
Με την εξαερωση επεσε ομως η σταθμη της πιεσης στο 1.1 και μου εβγαλε μηνυμα το app του λεβητα (bosch) για συμπληρωμα νερου

το προβλημα ειναι οτι εχει εναν περιεργο διακοπτη/βανα που μαλλον χρειαζεται ειδικο κλειδι για να τον γυρισω και να προσθεσω νερο στο κυκλωμα

Επεξ/σία από JailbrokenDiesel
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JailbrokenDiesel είπε

εμενα αρχισαν να κανουν "ηχους νερου" τα σωματα ξανα και εκανα 2η φορα αυτον το χειμωνα εξαερωση (σε 2 σωματα ειχα θεμα) 
Με την εξαερωση επεσε ομως η σταθμη της πιεσης στο 1.1 και μου εβγαλε μηνυμα το app του λεβητα (bosch) για συμπληρωμα νερου

το προβλημα ειναι οτι εχει εναν περιεργο διακοπτη/βανα που μαλλον χρειαζεται ειδικο κλειδι για να τον γυρισω και να προσθεσω νερο στο κυκλωμα

Μήπως έχεις διαρροή στο κλειστό κύκλωμα ; 

Δοχείο διαστολής έχει ελεγχθεί; 

Προφανώς πρέπει να συμπληρώσεις νερά με κρύα εγκαταστατη.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Μήπως έχεις διαρροή στο κλειστό κύκλωμα ; 

Δοχείο διαστολής έχει ελεγχθεί; 

Προφανώς πρέπει να συμπληρώσεις νερά με κρύα εγκαταστατη.

ναι σωστα, με κλειστό το κυκλωμα, κανω την εξαερωση. 
με πιανεις αδιαβαστο για το δοχείο διαστολης, ειναι κατι που μπορω να τσεκαρω μονος μου; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε

ναι σωστα, με κλειστό το κυκλωμα, κανω την εξαερωση. 
με πιανεις αδιαβαστο για το δοχείο διαστολης, ειναι κατι που μπορω να τσεκαρω μονος μου; 

Εάν έχεις κοφλερ αέρα ναι μπορείς .

Πιθανόν έχει ενσωματωμένο μικρο ο λέβητας αερίου. Πολλοί το καταργούν και βάζουν εξωτερικό .

Καλό θα ήταν να ελέγχεται σε κάθε ετήσια συντήρηση .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...