Προς το περιεχόμενο

APPLE iMAC 24' M4 vs Mac Mini M4 με καλή οθόνη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι στην αναμονή ενός Mac Mini M4 στα 739€ και ψάχνω για monitor.

Σαν πρώτη επιλογή βλέπω το apple studio display 27’ στα 1800€ και σκέφτομαι εκτός των ιντσών πόσο καλύτερη μπορεί να είναι από αυτήν ενός iMac ;

Σκέφτομαι δηλαδή αν ήταν προτιμότερο να πάρω ένα iMac 24’ στα 1500€ και όταν ερχόταν το Mac Mini να το πούλαγα.

Στην πρώτη επιλογή έχουμε κοντά στα 2500€ και στην δεύτερη 1500€.

Τι λέτε αξίζουν 3 ίντσες + διαφορά σε ποιότητα υπέρ του studio display τα 1000€ διαφορά ;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εγώ να πω ότι στην περίπτωση του iMac αν χαλάσει η οθόνη πάει στράφι κι ο υπολογιστής συν οτι υπάρχουν κι άλλες επιλογες οθονης πλην της studio display εξισου καλές (πχ https://www.skroutz.gr/s/46576551/Samsung-ViewFinity-S9-S90PC-IPS-HDR-Smart-Monitor-27-5120x2880-me-CHrono-Apokrisis-5ms-GTG.html)

Τέλος στο Mac mini που λες αγοράζεις 10-core cpu ενω στο iMac 8-core

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά, όπως το αναφέρει ο φίλος, το imac μένει ως έχει. Αν χαλάσει η οθόνη, χαλάει και ο υπολογιστής (and vice versa). Στο mac mini έχεις άνεση, τόσο προσθήκης / αντικατάστασης με νέα οθόνη όσο κι αλλαγής υπολογιστή. Σαφέστατα το mini υπερτερεί. 

Ως προς την οθόνη, ναι, έχει διαφορά. Δεν θα βρεις στην αγορά 27" 5Κ ανάλυση. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα το retina effect με φοβερά αποτελέσματα. Επίσης, η ανάλυση στην οποία τρέχει η οθόνη είναι ουσιαστικά 2Κ, οπότε έχεις περισσότερο screen estate. Σε 27" αλλά 4Κ, για να έχεις retina effect θα πρέπει να τρέξεις σε 1080. Αυτό σημαίνει λιγότερος χώρος (screen estate) και λίγο μεγαλύτερα εικονίδια. Δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ως χρώματα και ποιότητα, η 5Κ studio display έχει διαφορά αλλά όχι σε βαθμό αισθητό. Για να το καταλάβει κανείς, θα χρειαστεί να τοποθετήσει τις οθόνες δίπλα δίπλα. Τέλος, η 5Κ έχει ηχεία (με ικανοποιητικό ήχο) καθώς και webcam. Συνολικά, ένα καλό πακέτο.

Συμπερασματικά:

Αξίζει ως οθόνη ? Ναι.

Κόστος? Υπερβολικό / υπερτιμημένο

Λύση: Μία οθόνη 27" 4Κ, IPS (Dell LG) + mac mini

Εναλλακτικά: imac (τουλάχιστον 16Gb RAM)

Επεξ/σία από mistr4l
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ με τον mistr4I εναλλακτικά μπορείς ν αγοράσεις έναν iMac 2015 5K 27 με κόστος περίπου στα 500-700 ανάλογα την κατάσταση και να τον χρησιμοποιήσεις μόνο για οθόνη στα παλιά μοντέλα γινόταν, απλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι γίνεται και στα καινούργια 

Επεξ/σία από Mp@mp1s
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες το απολυτο, θες 5Κ οθόνη στην περίπτωση του mac mini όπως λενε και οι προηγούμενοι.  Υπάρχει ένα 27άρι μοντέλο από την ASUS με κόστος κάτι λιγότερο απο 1000 ευρώ το οποίο ειναι και πολύ καλό.  To μονο κακο ειναι οτι δεν εχει 120hz. 

https://www.asus.com/displays-desktops/monitors/proart/proart-display-5k-pa27jcv/

Προσωπικά θεωρώ τις 24 ίντσες λίγες πλέον.  Εννοείται RAM κατ'ελάχιστο 16GB. 

Εγώ χρησιμοποιώ 2 Dell Ultrasharp που μπορεί να μην φτάνουν το τέλειο Scaling αλλά ειναι τοσο "καλό" ωστε να μην ειναι ενοχλητικό.  

Αν πιστευεις οτι θα εισαι οκ με 1 οθονη και με 24 ίντσες, τότε η οθονη του imac σαν ποιότητα εικόνας είναι πολύ καλή εννοείται. 

Επεξ/σία από jodact
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά στο ψάξιμο για καλή εναλλακτική της apple studio display αγχώθηκα όταν διάβασα για τα non retina monitors ότι αν αλλάξεις την native ανάλυση θαμπώνουν τα γράμματα ότι καλό είναι να έχει thunderbolt σύνδεση και και και ….

https://youtu.be/XyTbm4V7Mvs?si=FFqSaHAL0viEDxBu

IMG_2062.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα εξαρτόνται από τί χρήση θες να κάνεις.
Για απλή καθημερινή χρήση ο iMac είναι σαφέστατα πιο δελεαστική επιλογή.

Από εκεί και πέρα εγώ προτίμησα να πάω στην λύση Mac Mini και Apple Studio Display. O λόγος ειναι οτι λόγω απαιτικής επαγγελματικής χρήσης θα χρειαστώ να αναβαθμίζω πιο συχνά απο τον μέσο χρήστη.
Στην αρχή χρησιμοποίησα το Mac Mini με μια none Apple οθόνη αλλα λόγω του scaling ήταν αρκετά σπαστικό και ειπα να επενδυσω στην οθόνη της Apple.
Οπότε αγόρασα την Studio Display αλλα με το ρυθμιζόμενο stand λόγω του οτι επειδη θα έδινα τόσα χρήματα είπα να μην το πάρω και μου σπάει τα νευρα αν δεν καθεται στο σωστο ύψος που θέλω. 
Σε γενικές γραμμές αρκετά ικανοποιημένος με το setup αλλά το ποσό βγήκε αρκετά μεγάλο όπου value for money δεν το λές με τίποτα (Mac mini pro 1850 +2300 η οθόνη) σύνολο 4150

Άμα το ήξερα πιο πριν ίσως να έψαχνα και την λύση του να πάρω ένα παλιό iMac και να το μετατρέψω σε οθόνη

Επεξ/σία από Rush13
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Rush13 είπε

Άμα το ήξερα πιο πριν ίσως να έψαχνα και την λύση του να πάρω ένα παλιό iMac και να το μετατρέψω σε οθόνη

Το εχω δει σαν λύση αυτό που λες αλλά δεν ξέρω αν παίζει σίγουρα.

Οπως και το ανάποδο παίρνω ένα iMac M4 σήμερα μπορώ να συνδέσω το MacBook Air M1 που έχω σαν δεύτερη οθόνη πάνω του ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jonis είπε

Το εχω δει σαν λύση αυτό που λες αλλά δεν ξέρω αν παίζει σίγουρα.

Οπως και το ανάποδο παίρνω ένα iMac M4 σήμερα μπορώ να συνδέσω το MacBook Air M1 που έχω σαν δεύτερη οθόνη πάνω του ;

Γίνεται μέσω Wi-Fi αλλά η ποιότητα δεν θα είναι η τέλεια που ζητάει κάποιος επαγγελματίας . Για να μπει σε target mode απ ότι ειδα γίνεται σε παλιότερα μοντέλα με παλιότερα λειτουργικά. Αυτο που δεν βρήκα πουθενά αν οι περιορισμοί είναι λόγω software ή hardware . Αν δηλ έχω 2 Mac του 20 με high sierra (είναι το λειτουργικό που υποστηρίζει target mode) θα γίνει η δουλειά ? 

• Like 1
Δημοσ.

Όσο το έψαξα το συγκεκριμένο θέμα η καλύτερη και πιο δύσκολη σαφώς επιλογή είναι να ανοίξεις τον iMac και να βάλεις μια custom πλακέτα μέσα όπου τον μετατρέπει σε κανονικό monitor . Το value σε αυτο εξαρταται σε τι τιμη θα τον βρείς καθώς η πλακέτα ειναι αρκετά ακριβή.
Μετά άλλη μια λύση είναι να ψάξεις για το κλασικό Thunderbolt Display της Apple που ειναι αρκετά τιμιο και παίζει κοντά στα 500 απ οτι εχω δεί. 

Πάντως το Studio Display ειναι πολυ καλό μόνιτορ με φοβερή ποιότητα κατασκευής αλλα η τιμή του μαζι με το stand δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 2.000

• Like 1
Δημοσ.

Με απόλυτα νούμερα τα δυο σενάρια.

1000€ plus λοιπόν για ευκολία σε μελλοντική αναβάθμιση και 27 ίντσες έναντι 24 ιντσών.

Screenshot 2025-02-10 at 1.33.21 PM.jpeg

Screenshot 2025-02-10 at 1.23.28 PM.jpeg

Δημοσ.

Για απλή χρήση προφανώς και αξίζει το iMac , το θέμα είναι ότι η Apple δεν σου δίνει καν την δυνατότητα να πάρεις κάτι σαν iMac Pro με m4 pro και m4 max επεξεργαστή οπότε αν θές κάτι πιο δυνατό είναι μονόδρομος τα Mac mini και Mac Studio

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rush13 είπε

Για απλή χρήση προφανώς και αξίζει το iMac , το θέμα είναι ότι η Apple δεν σου δίνει καν την δυνατότητα να πάρεις κάτι σαν iMac Pro με m4 pro και m4 max επεξεργαστή οπότε αν θές κάτι πιο δυνατό είναι μονόδρομος τα Mac mini και Mac Studio

Καλομελέτα κι έρχεται …..

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πλειονοτητα των περιπτωσεων, η διαφορα σε οθονες 27" μεταξυ 4k και 5k ειναι πολυ μικρη και οι χρηστες συχνα δεν την καταλαβαινουν.
Αυτος ειναι και ο λογος που οι εταιριες εδω και χρονια δεν εχουν βγαλει παρα ελαχιστες 5k 27".

Με μια 27" 4k IPS Dell/LG των 500€ θα εισαι υπερευχαριστημενος ενω θα εχεις και καλυτερη χρηστικοτητα λογω οτι η οθονη θα εχει σοβαρο stand που ανεβοκατεβαινει. Ταυτοχρονα, αν θελησεις ποτε να προσθεσεςι και δευτερη οθονη, τοτε μπορεις να παρεις ακριβως ιδια ωστε να μην διαφερουν μεταξυ τοςυ και να τις βαλεις διπλα-διπλα. Αυτο δεν γινεται με τον iMac.

Mε λιγα λογια, ενα mac mini με μια 27" 4k IPS LG των 400€32" στα 450€) σε σχεση με ενα iMac 24" εχει:

• μεγαλυτερη οθονη που εχει και χρηση μελλοντικη για αλλα μηχανηματα(πχ ο τωρινος iMac σας ουσιαστικα θα παραγκωνιστει ενω  ειχατε αγορασει τοτε mac mini με οθονη, θα χρησιμοποιουσατε την οθονη με καινουριο μηχανημα )
  • πιο χρηστικη οθονη μιας και ρυθμιζεται σε υψος και δεν χρειαζεται να βαλεις βιβλια κλπ απο κατω για να την ρυθμισεις σε υψος
  • μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο
  • φθηνοτερο
19 ώρες πριν, Rush13 είπε

Οπότε αγόρασα την Studio Display αλλα με το ρυθμιζόμενο stand λόγω του οτι επειδη θα έδινα τόσα χρήματα είπα να μην το πάρω και μου σπάει τα νευρα αν δεν καθεται στο σωστο ύψος που θέλω. 

Πολυ σωστο και αυτο ουσιαστικα δειχνει αλλο ενα μειονεκτημα του iMac που δεν εχει ρυθμιζομενο υψος σε σχεση με την πλειονοτητα των οθονων που κυκλοφορουν.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 2
Δημοσ.

Τα πράγματα ειναι πολυ απλα. Πες μας πρώτα ποσα λεφτα εχεις για να κάνεις τα γούστα σου. Γιατι απο τα γραφόμενα σου δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. 

Αν δεν εισαι σίγουρος, που δεν εισαι, παρε το iMac. 

Αν εισαι σίγουρος, κράτα το Mac mini M4, παρε το Studio Display, παρε και magic keyboard με touch id και magic trackpad. Και προσπαθησε μετα να "βγάλεις" τα λεφτα που εριξες. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...