esofron Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 03:03 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, τελικά κατέξηξα και πήρα το παρακάτω. LENOVO Laptop ThinkPad L16 G1 16'' WUXGA IPS/Ultra7-155U/32GB/1TB SSD/Intel Graphics/Win 11 Pro/3Y NBD/Black https://lenovostore.gr/products/detail/262-94-LVPNL16A/lenovo-laptop-thinkpad-l16-g1-16-wuxga-ipsultra7-155u32gb1tb-ssdintel-graphicswin-11-pro3y-nbdblack/ στο κατάστημα της lenovo στο mall, με άφησαν να δοκιμάσω με usb να φορτώσω linux, σε κάποια μηχανήματα. Αυτό ήταν που ανταποκρίθηκε, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Μέχρι στιγμής του έχω βάλει dual boot με τα win11 pro που έχει, ubuntu 24.10. Συνήθως χρησιμοποιούσα LTS εκδόσεις, ελπίζω να μην έκανα βλακεία. έχουν παίξει, από ότι φαίνεται, όλα out of the box. έχουμε είναι τα εξής, 1. brave browser, blurry fonts. το έχω φέρει σε κάποιο καλό επίπεδο, αλλά όχι όπως φάινονται στο firefox. 2. zoom μπήκε, δεν έχω κάνει ακόμα δοκιμή με άλλον χρήστη. ** Έγινε session με επιτυχία. UPDATE Όχι ότι καλύτερο, αλλά η δουλειά έγινε. 3. Χρησιμοποιώ enpass για κωδικούς κλπ. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει σε λινουξ, authentication με fingerprint. Παρεπιπτόντως, λειτουργεί κανονικά για login. 4. Σύνδεση με external monitor Dell 32" 4k, παίζει μια χαρά. Έχει βάλει και αυτόματα profile. Δεν έχω βρεί κάποιο profile για την δικιά του οθόνη. 5. δεν παίζει το Suspend. το επιλέγω, σβήνει η οθόνη και αμέσως ανάβει πάλι. UPDATE Μετά από επαναφορά από suspend (λέμε), τραβάει κολλήματα, θέλει reboot για να στρώσει. Θα το ξαναδοκιμάσω. ** ήταν προβλημα της έκδοσης 24.10. Έβαλα 24.04.1 LTS και λειτουργει άψογα. ** 6. τα ηχεία είναι χάλια, δεν εχει να κανει τόσο με το ΛΣ, απλά στο λινουξ είναι ακόμα χειρότερα. UPDATE** ** ήταν προβλημα της έκδοσης 24.10. Έβαλα 24.04.1 LTS και λειτουργει άψογα. ** 7. qemu virtualization πάει σφαίρα. Δουλεύει πολύ καλά. 8. εφαρμογες viber, whatsapp λειτουργούν πολύ καλά. 9. zoom meetings, σε γενικές γραμμές δουλεύει, αλλά έχει τα θεματάκια του. Ήχος μια χαρά, screen sharing μια χαρά. αυτά για την ώρα. Θα ενημερώσω εδώ για ότι άλλο βγει. σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Ηλίας. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:23 μμ από esofron
mphxths Δημοσ. Κυριακή στις 06:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:37 μμ 3 hours ago, esofron said: με άφησαν να δοκιμάσω με usb να φορτώσω linux, σε κάποια μηχανήματα. Αυτο ελειπε , με τοσα που τους ακουμπησες 3 hours ago, esofron said: 1. brave browser, blurry fonts. το έχω φέρει σε κάποιο καλό επίπεδο, αλλά όχι όπως φάινονται στο firefox. Ισως εχει να κανει με το wayland support που εχει ο brave. Αλλαξε browser. Κανεις δεν ασχολειται με πλεμπες browsers 3 hours ago, esofron said: 3. Χρησιμοποιώ enpass για κωδικούς κλπ. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει σε λινουξ, authentication με fingerprint. Παρεπιπτόντως, λειτουργεί κανονικά για login. Γενικως το fingerprint δεν δουλευει σωστα στο λινουξ. Εννοω , οτι ναι μεν μπορει να κανεις login με το δαχτυλο , αλλα στην περιπτωση μου δεν "ανοιγε" το pass wallet του συστηματος. Οπότε οταν πηγαινε να συνδεθει το wifi , επρεπε να ανοιξει εκεινη την στιγμη το pass wallet και να ξαναβαζω κωδικους. Το ιδιο θα συνεβαινε με οποιαδηποτε αλλη εφαρμογη εκκινουσε εκεινη την στιγμη και χρησιμοποιουσε το pass wallet του συστηματος. Προσωπικα το εχω ξεχασει το fingerprint στο λινουξ. Πολλη μανουρα για να ρυθμιστει και τελικα δεν δουλευει οπως πρεπει. 3 hours ago, esofron said: Μέχρι στιγμής του έχω βάλει dual boot με τα win11 pro που έχει, ubuntu 24.10. Με το dual boot , προσεξε τις ρυθμισεις της ωρας στα δυο λειτουργικα. Διαβασε τις παραγραφους 4/4.1/4.2 απο εδω. 1
esofron Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 πμ Στις 14/2/2025 στις 6:57 ΜΜ, Aris_ είπε σε qemu vm έχεις πολυ καλύτερη ταχύτητα win vm κάτω από linux , το μχν που θες να παρεις εχει thunder. usb4 μπορεις να πας σε egpu και να κάνεις passthrough Φίλε, έχεις δίκιο, με το qemu πάει σφαίρα.
Aris_ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ o ηχος θελει pulseeffects δικο του οδηγο σε Linux που θα τον κανεις να ανηγει με το boot
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα