Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το forum

Για να θυμηθω και λιγο τα δικτυακα μου, σκέφτομαι να κάνω ένα custom router πχ καποιο board με pfsense,  η καποια ετοιμη λυση πχ καποιο Mikrotik, Edgerouter για home use να φτιαξω vlans, vpns, firewall που να είναι κάπως user friendly Και να υπαρχουν οδηγοι στο νετ.

Προτείνετε κάποια λύση; Προσανατολίζομαι στα παραπάνω. Για το pfsense αν έχετε να προτείνετε κάποιο board. δεν θελω να τρέχει σε pc...
Παλιότερα είχα ένα Mikrotik (VFM!!!) αλλα είχε κάποια θέματα συμβατότητα με Openvpn και κάποια Tplink αν θυμάμαι καλά.
Κανα 50αρι θα έδινα...

ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εστησα με edgerouter x vlans κτλ.. ουτε restart δεν του εχω κανει απο τοτε :P 

Επεξ/σία από Karanikolis
Δημοσ.

Η απορία μου είναι γιατί δεν θέλεις να τρέχει σε pc. Υπάρχουν αρκετά mini pc's με μικρή κατανάλωση που μπορούν να υποστηρίξουν το pfsense, ειδικά αν βρεις κάποιο που να έχει pci express θύρα για να του προσθέσεις nic. Εγώ ετοιμάζομαι να στήσω pfsense σε ένα Fujitsu Futro S940 με AMD GX424 και 8Gb ram, με μια quad gigabit nic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Η απορία μου είναι γιατί δεν θέλεις να τρέχει σε pc. Υπάρχουν αρκετά mini pc's με μικρή κατανάλωση που μπορούν να υποστηρίξουν το pfsense, ειδικά αν βρεις κάποιο που να έχει pci express θύρα για να του προσθέσεις nic. Εγώ ετοιμάζομαι να στήσω pfsense σε ένα Fujitsu Futro S940 με AMD GX424 και 8Gb ram, με μια quad gigabit nic.

Λεει οτι θελει να δωσει κανα πενηνταρικο, πιθανο να θελει να πειραματιστει. Πλεον τα ΜΤ τα κανουν σχεδον ολα, μπορεις να το βρεις με πενηνταρικο, αλλα για να παιξεις καλα σε ολα, θες καλο μηχανημα. 

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Λεει οτι θελει να δωσει κανα πενηνταρικο, πιθανο να θελει να πειραματιστει. Πλεον τα ΜΤ τα κανουν σχεδον ολα, μπορεις να το βρεις με πενηνταρικο, αλλα για να παιξεις καλα σε ολα, θες καλο μηχανημα. 

Σίγουρα με τη πρότασή μου θα χρειαστεί λίγα παραπάνω, αλλά θα στήσει ένα ισχυρό μηχανάκι που θα μπορεί να κάνει σοβαρή δουλειά και θα του μείνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...