Tifa_LockHeart Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα! Ανοίγω το θέμα μιας και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και κυρίως απευθύνεται σε φωτογράφους για ερασιτεχνική χρήση. Ενδιαφέρομαι να βρω πρόγραμμα που να μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιείς άνευ συνδρομής και να λειτουργεί όπως το Lightroom Classic πριν γίνει συνδρομητικό . Το Lightroom έδινε και έξτρα δυνατότητες δημιουργίας καταλόγων και οργάνωσης των φωτογραφιών σου σε καταλόγους , με βόλευε απίστευτα. Ίσως για αυτήν την δουλειά με οργάνωση φωτογραφιών έχετε να μου προτείνετε άλλο πρόγραμμα. Ότι έχετε να μου πείτε , καλοδεχούμενο αρκεί να μην έχει χρεώσεις. Για λόγους, δυστυχώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ πλέον στον παλιό μου υπολογιστή και ψάχνω αντικαταστάτη ,που να κάνει έστω ένα ποσοστό από αυτά που έκανα. Βασικό και νούμερο ένα που χρειάζομαι είναι να μπορώ να μετατρέπω τα Raw αρχεία σε JPEG (μαζικά όχι ένα την φορά) και κατά δεύτερον να μπορώ να κάνω και μια βασική επεξεργασία, λίγο Φωτεινότητα, Αντίθεση , Κροπάρισμα κ.τ.λ. Δεν με ενδιαφέρει η σουίτα της Adobe για Photoshop Αν έχει κάποιος 2-3 να παραθέσει μια λίστα με τα ονόματα τους για να τσεκάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν, είμαι σε δύσκολη θέση γιατί εκεί που είχα την βολή μου έχω μείνει ξεκρέμαστος. Υ.Γ. Παρακαλείστε μην μου επισυνάψετε το πρώτο site που θα βρείτε με τα 10 καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας Raw αρχείων που βρήκατε στο διαδίκτυο, θα ήθελα να έχετε προσωπική άποψη για αυτά και να τα χρησιμοποιείται. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου από Tifa_LockHeart
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Γιατί δε χρησιμοποιείς την παλαιότερη έκδοση που είχες και σε βόλευε; Εγώ χρησιμοποιώ το irfan view σαν πρόγραμμα προβολής και βασικής επεξεργασίας εικόνων. Θέλει να εγκαταστήσεις όμως και το πακέτο με τα plugins όπου έχει υποστήριξη για raw αρχεία (CamRaw). Οπότε κατεβάζεις την 64bit έκδοση και τα plugins, τα στήνεις και τα δύο και δοκιμάζεις.
Tifa_LockHeart Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί δε χρησιμοποιείς την παλαιότερη έκδοση που είχες και σε βόλευε; Εγώ χρησιμοποιώ το irfan view σαν πρόγραμμα προβολής και βασικής επεξεργασίας εικόνων. Θέλει να εγκαταστήσεις όμως και το πακέτο με τα plugins όπου έχει υποστήριξη για raw αρχεία (CamRaw). Οπότε κατεβάζεις την 64bit έκδοση και τα plugins, τα στήνεις και τα δύο και δοκιμάζεις. Υπάρχουν κάποια θέματα και δεν μπορώ. Τέλοσπαντων ας αφήσουμε στην άκρη το LR. Αυτό το πρόγραμμα το δουλεύεις καιρό δηλαδή και δεν έχει αγορές μέσα για να κάνεις export και τα βασικά στην επεξεργασία δηλαδή έτσι??? Κατέβασα να δω λίγο το Darktable, υπάρχει περίπτωση να το έχεις δοκιμάσει. Μου φάνηκε κοντά στο LR αλλά δεν ξέρω αν έχει οργάνωση καταλόγων.
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου Το Irfan είναι δωρεάν και δεν περιλαμβάνει κανενός είδους αγορές. Το άλλο δεν το ξέρω. 1
Sophiamats Δημοσ. Κυριακή στις 08:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:42 πμ Στις 9/2/2025 στις 10:59 ΠΜ, Tifa_LockHeart είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Ανοίγω το θέμα μιας και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και κυρίως απευθύνεται σε φωτογράφους για ερασιτεχνική χρήση. Ενδιαφέρομαι να βρω πρόγραμμα που να μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιείς άνευ συνδρομής και να λειτουργεί όπως το Lightroom Classic πριν γίνει συνδρομητικό . Το Lightroom έδινε και έξτρα δυνατότητες δημιουργίας καταλόγων και οργάνωσης των φωτογραφιών σου σε καταλόγους , με βόλευε απίστευτα. Ίσως για αυτήν την δουλειά με οργάνωση φωτογραφιών έχετε να μου προτείνετε άλλο πρόγραμμα. Ότι έχετε να μου πείτε , καλοδεχούμενο αρκεί να μην έχει χρεώσεις. Για λόγους, δυστυχώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ πλέον στον παλιό μου υπολογιστή και ψάχνω αντικαταστάτη ,που να κάνει έστω ένα ποσοστό από αυτά που έκανα. Βασικό και νούμερο ένα που χρειάζομαι είναι να μπορώ να μετατρέπω τα Raw αρχεία σε JPEG (μαζικά όχι ένα την φορά) και κατά δεύτερον να μπορώ να κάνω και μια βασική επεξεργασία, λίγο Φωτεινότητα, Αντίθεση , Κροπάρισμα κ.τ.λ. Δεν με ενδιαφέρει η σουίτα της Adobe για Photoshop Αν έχει κάποιος 2-3 να παραθέσει μια λίστα με τα ονόματα τους για να τσεκάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν, είμαι σε δύσκολη θέση γιατί εκεί που είχα την βολή μου έχω μείνει ξεκρέμαστος. Υ.Γ. Παρακαλείστε μην μου επισυνάψετε το πρώτο site που θα βρείτε με τα 10 καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας Raw αρχείων που βρήκατε στο διαδίκτυο, θα ήθελα να έχετε προσωπική άποψη για αυτά και να τα χρησιμοποιείται. Ευχαριστώ! Καλημέρα γιατί δεν κάνεις την επεξεργασία στο κινητό με το δωρεάν snapseed καταπληκτικο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας raw εγώ όλα στο κινητό τα κάνω και άμα θέλω να βάλω watermark πάω στο pixlr και γράφω όνομα και μετά για οποιαδήποτε διόρθωση στο δωρεάν lightroom με presets
Tifa_LockHeart Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 πμ 11 λεπτά πριν, Sophiamats είπε Καλημέρα γιατί δεν κάνεις την επεξεργασία στο κινητό με το δωρεάν snapseed καταπληκτικο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας raw εγώ όλα στο κινητό τα κάνω και άμα θέλω να βάλω watermark πάω στο pixlr και γράφω όνομα και μετά για οποιαδήποτε διόρθωση στο δωρεάν lightroom με presets Δεν με βολεύει να δουλεύω στο κινητό καθόλου η αλήθεια. Έχω μάλιστα και ένα πάρα πολύ παλιό τηλέφωνο , με μικρή οθόνη , οπότε δεν είναι για τέτοια πράματα. Αλλά και πάλι , βρήκα λύση με το πρόγραμμα Darktable, που είναι αρκετά φιλικό,εξυπηρετικό και μάλιστα έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με το Lightroom που τόσα χρόνια είχα συνηθίσει να χρησιμοποιώ. 1
Jiakometi Δημοσ. Κυριακή στις 11:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:46 πμ Καλημέρα, Δοκίμασε το Luminar Neo, της Skylum. Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια, φεύγωντας και εγώ από LR Classic, όταν η Adobe άρχισε τις ανοησίες. Είναι ένας πλήρης editor με πολλές δυνατότητες και presets. 1
Crybal Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ Δες εδω https://skylum.com/blog/guide-to-the-best-free-lightroom-alternatives 1
michael92 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 9/2/2025 στις 10:59 ΠΜ, Tifa_LockHeart είπε Καλησπέρα στην ομάδα! Ανοίγω το θέμα μιας και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο και κυρίως απευθύνεται σε φωτογράφους για ερασιτεχνική χρήση. Ενδιαφέρομαι να βρω πρόγραμμα που να μπορείς να το κατεβάσεις και να το χρησιμοποιείς άνευ συνδρομής και να λειτουργεί όπως το Lightroom Classic πριν γίνει συνδρομητικό . Το Lightroom έδινε και έξτρα δυνατότητες δημιουργίας καταλόγων και οργάνωσης των φωτογραφιών σου σε καταλόγους , με βόλευε απίστευτα. Ίσως για αυτήν την δουλειά με οργάνωση φωτογραφιών έχετε να μου προτείνετε άλλο πρόγραμμα. Ότι έχετε να μου πείτε , καλοδεχούμενο αρκεί να μην έχει χρεώσεις. Για λόγους, δυστυχώς δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ πλέον στον παλιό μου υπολογιστή και ψάχνω αντικαταστάτη ,που να κάνει έστω ένα ποσοστό από αυτά που έκανα. Βασικό και νούμερο ένα που χρειάζομαι είναι να μπορώ να μετατρέπω τα Raw αρχεία σε JPEG (μαζικά όχι ένα την φορά) και κατά δεύτερον να μπορώ να κάνω και μια βασική επεξεργασία, λίγο Φωτεινότητα, Αντίθεση , Κροπάρισμα κ.τ.λ. Δεν με ενδιαφέρει η σουίτα της Adobe για Photoshop Αν έχει κάποιος 2-3 να παραθέσει μια λίστα με τα ονόματα τους για να τσεκάρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν, είμαι σε δύσκολη θέση γιατί εκεί που είχα την βολή μου έχω μείνει ξεκρέμαστος. Υ.Γ. Παρακαλείστε μην μου επισυνάψετε το πρώτο site που θα βρείτε με τα 10 καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας Raw αρχείων που βρήκατε στο διαδίκτυο, θα ήθελα να έχετε προσωπική άποψη για αυτά και να τα χρησιμοποιείται. Ευχαριστώ! imagemagick Επίσης θα πετύχεις πολύ καλύτερο compression αν τα κάνεις convert σε avif ή jpegxl. Ανοίγεις το command prompt μέσα από το φάκελο που έχεις τα raw σου και κάνεις copy paste την παρακάτω εντολή: magick mogrify -format avif -depth 10 -quality 75 -define heic:speed=4 *.* Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από michael92
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα