Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Crus είπε

με ποσο undervolt αυτα?

1.20 το έχω πέφτει μέχρι 1.083 σε cinebench έχοντας 5.1 σταθερά συχνότητα all core. Σε gaming μόνιμα 5.3 all core και ρεύμα μέχρι 1.20 όπως ανέφερα. Κλείσιμο cep με τελευταίο microcode και κανεις uv ελεύθερα σε 5 λεπτά με b760 mobo.

Εδω και 2 cinebench 

Spoiler

image.png.3fcbd00ef2e8105a241b8f1c3caaaa74.png

Spoiler

image.png.9b53f1e9d20c90c63e3904a076a3c6a2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, skapodis είπε

Φταίει και το γεγονός ότι 13 Gen και 14 Gen Intel CPUs υποφέρουν από το hardware bug της "αυξημένης τάσης λειτουργίας" η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα αστάθειας σε αυτές τις CPUs. Και φυσικά αφού είναι hardware θέμα τα BIOS updates που έβγαλαν όλες οι εταιρίες motherboard απλά ρίχνουν την τάση λειτουργίας (άρα overclock τέλος) και ρίχνει την απόδοση τους για χάριν ευστάθειας!

Άρα ένα user (gamer ή επαγγελματίας) με λεφτά για αναβάθμιση, ποια πλατφόρμα λέτε να επέλεγε γνωρίζοντας τα παραπάνω; Επίσης και τα μαγαζιά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο θα πρότειναν την AM4 / AM5 πλατφόρμα σε έναν νέο αγοραστή όταν η μόνη σίγουρα χωρίς θέματα  Intel γενιά είναι η 12 Gen και κάτω.

Παρακάτω η λίστα με τις προβληματικές CPUs σύμφωνα με την Dell:

13th Generation Intel Core

• i5-13600K
  • i5-13600KF
  • i7-13700
  • i7-13700F
  • i7-13700K
  • i7-13700KF
  • i9-13900
  • i9-13900F
  • i9-13900K
  • i9-13900KF

14th Generation Intel Core

• i5-14600K
  • i7-14700
  • i7-14700F
  • i7-14700K
  • i7-14700KF
  • i9-14900
  • i9-14900F
  • i9-14900K
  • i9-14900KF

Παρακάτω η λίστα των CPUs σύμφωνα με την Intel που ΔΕΝ έχουν το bug:

• 12th Gen Intel Core desktop and mobile processors
  • Intel Core 13th and 14th Gen i5 (non-K) & i3 desktop processors
  • Intel Core 13th and 14th Gen mobile processors – including HX-series processors.
  • Intel Xeon processors – including server and workstation processors.
  • Intel Core Ultra (Series 1) processors

τη γλίτωσαν ο i5 13500 και ο i5 14500

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.

Το <<κακο>> στους ryzen απ' οτι ειχα δει ετσι  πεταχτα ειναι οτι καινε αρκετα σε idle/browsing etc σε σχεση με τους intel,δεν εχω ακομα ΑΜ5 κ ετσι δεν εψαξα εαν το διορθωσαν.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, SkaL- είπε

Που το ξέρεις ότι βαράει bottleneck εκεί,  υπάρχει κάποιο link κάπου ; Με την 4080s ή με κάτι δυνατότερο ; Για τις θερμοκρασίες σου, από σύνθεση σε σύνθεση αλλάζουν. Δεν λέει κάτι, δεν σημαίνει  ότι είναι κρύοι οι ιντελ κάποιος μπορεί να πει ότι με water chiller έχει 5 βαθμους c. Και εγώ έχω χαμηλές στον 3D με την Arctic 420 και άλλος με την ίδια cpu να έχει 70. Το σίγουρο είναι ότι οι intel ξέφυγαν σε καταναλώσεις και όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε.

Κρυος είναι αυτός που έδειξα και εγώ για τους μεγαλύτερους δεν ξέρω δεν τους είχα. Με 280 aio είμαι εγώ και 500 στροφές μόνιμα τα fans ψύκτρας είναι οι θερμοκρασίες. Αν σου φαίνονται πολλά τα 67watt πάντως στο hogwarts πάω μέσα δεν ξέρω πόσο θα έπρεπε να είναι. Μεταξύ μας αν ένα cpu καίει 50watt σε gaming και ένα άλλο καίει 100 έχουν διαφορά 50. Θες 1000 ώρες gaming για να κερδίσεις 10 ευρώ σε ρεύμα. 0.050x1000 είναι 50kw x 0.20 λεπτά οπότε ακόμα και 50 100 να ήταν η διαφορά μόνιμα σε παιχνίδια καταλαβαίνεις για τι πόσα μιλάμε σε αξία χρήματος. 

Δημοσ.

μπραβο στην AMD , αλλα το κανει με λαθος τροπο, δεν ειναι δυνατον να εχει 580€ ο 9800x3d

ριξε τις τιμες στα 400 και θα εξαλειψεις κατα πολυ τον ανταγωνιστη σου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akiskar123 είπε

Το <<κακο>> στους ryzen απ' οτι ειχα δει ετσι  πεταχτα ειναι οτι καινε αρκετα σε idle/browsing etc σε σχεση με τους intel,δεν εχω ακομα ΑΜ5 κ ετσι δεν εψαξα εαν το διορθωσαν.

Δεν το διόρθωσαν δυστυχώς ακόμα. Καίει 20watt μόνο το I/O die του am5 μόνιμα για αυτό και τέτοια κατανάλωση σε idle. Πιο πολυ με ενοχλεί αυτό γιατί θα περάσω 10 ώρες τη μέρα σε browsing παρά οι 3 4 ώρες gaming.

image.png.bbbb52a447b7951404469bc5a95e590a.png

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spykapo21 είπε

μπραβο στην AMD , αλλα το κανει με λαθος τροπο, δεν ειναι δυνατον να εχει 580€ ο 9800x3d

To να ριξει μια τετοια εταιρια τις τιμες της σε τετοια προιοντα ξεπερναει κατα πολυ την κουβεντα μεταξυ μας.

Πιο πιθανο ειναι να ανεβασει και ο ανταγωνιστης τις τιμες του.

Δημοσ.
2 minutes ago, BertaJourdan said:

To να ριξει μια τετοια εταιρια τις τιμες της σε τετοια προιοντα ξεπερναει κατα πολυ την κουβεντα μεταξυ μας.

Πιο πιθανο ειναι να ανεβασει και ο ανταγωνιστης τις τιμες του.

με αποτελεσμα να ανεβουν και αλλο οι πωλησεις της AMD εφοσον η ιντελ εχει μπει σε ενα αδιεξοδο με τα προβληματικα προιοντα της. πολυς κοσμος μετα τα αποτυχημενα 13 & 14 series και οπως φενεται τα νεα series να μην ειναι κατι επαναστατικο σε performance δεν βρισκω κατι αλλο παρα επιλογη την Amd, ετσι μου φενεται εμενα τουλαχιστον μπορει να λεω κατι λαθος.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, spykapo21 είπε

για δες πόσο είχα οι 7800x3d τον μάιο του 2024 και πόσο είχανε τον δεκέμβριο του 2024, 300-310 είχανε τον μάιο και 600 ευρώ + τον δεκέμβριο στο best price

Δημοσ.
5 hours ago, akiskar123 said:

Ναι επρεπε να γινει αλλα τωρα εχεις high end 8core στα 600 ευρω δλδ καπου μπαστα.

Με 600 ευρώ μπορείς να πάρεις πολλούς παραπάνω πυρήνες απο 8 πλέον... Δεν κατάλαβα τι προσπάθησες να πεις.

Δημοσ.
10 hours ago, miltos_id said:

Αχ ρε amd τώρα τα κανεις αυτά !  
Οταν είχα αγοράσει athlon πριν 20 χρόνια με κορόιδευε όλη η παρέα. 

Αφού είχαν πάρει το κελεπούρι τον Pentium 4 καλά σου έκαναν

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Εδώ είσαι. Προφανώς είναι δυνατότερος απλά πάντα θα υπάρχει bottleneck σε τέτοια δύσκολα σημεία παιχνιδιών. Το θέμα είναι είναι 250% δυνατότερος μιας και αξίζει 580 ευρώ σήμερα? Εκεί θέλω να καταλήξω ότι στο βωμό 10 20fps έχουμε χάσει τη μπάλα με τις αυξήσεις τιμών. 

Η ανάλυση σου μοιάζει να είναι 2Κ αν δεν κάνω λάθος και εδώ έχουμε 1080p - 4Κ και 4090. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, Python_Master said:

Μπράβο στην AMD. Χωρίς αυτήν, μπορεί να είχαμε ακόμα high-end τετραπύρηνους.

Το πιθανότερο θα ήταν να μέναμε για πολλά περισσότερα χρόνια στο ξεζούμισμα... 6 πυρηνων. Με τους 8 να βγαίναν κάποια στιγμή αλλά θα ήταν αρκετά πιο ακριβοί. Ήταν στα σχέδια ο i7 8700K να βγει ασχέτως αν εμφανίστηκαν πρώτοι οι Ryzen με μοντέλα 6-8 πυρήνων. Κάτι που τότε ήταν "προνόμιο" της επαγγελματικής σειράς στην Intel (X platform). Βέβαια φυσικά πίεσε η AMD για μεγάλο διάστημα την μπλε και έβγαλε 9900Κ έως και 10900Κ. Δηλαδή ακολουθούσε το performance crown. Πλέον το έχασε κι αυτό. Μέχρι τους Alder Lake (12th) φαινόταν μια ελπίδα για μελλοντική (αργοπορημένη) ανάκαμψη. Όμως οι αδυναμίες φάνηκαν τώρα με την νέα γενιά και το στραβοπάτημα της με τα "νέα ultra" ονόματα. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

Το κακό είναι οτι η AMD παίζει μπάλα μόνη της και οι τιμές ξεφεύγουν.

36 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Όμως οι αδυναμίες φάνηκαν τώρα με την νέα γενιά και το στραβοπάτημα της με τα "νέα ultra" ονόματα. 

στην 13 και 14 γενιά έχασε το παιχνίδι . Εκεί έχασε πελατεία μεγάλη απο εταιρίες .

Πάντως και στο παρελθόν η Ιντελ έμεινε πίσω αλλά το γύρισε το παιχνίδι, να δούμε αν θα καταφέρει να στρώσει την επόμενη γενιά (κατανάλωση / επιδόσεις)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...