SkaL- Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:55 μμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καλά σοβαρά τώρα? βγήκε ένας λιανοπωλητής και έδωσε τα στοιχεία πωλήσεων του και βγάζουμε γενικό συμπέρασμα τώρα ότι... Πως να το πω... ποιος ****ηκε (νοιάστηκε) τι πωλήσεις έκανε ένας randomas. Δεν θα σχολιάσω καν ότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει κι ας είναι ψέματα... Ψέματα δεν είναι, η intel έχει τα χάλια της, οκ μερικά fanboys δεν το αντέχουν και τους φταίνε τα στατιστικά πωλήσεων. Μακάρι του χρόνου η intel να καταφέρει να βγάλει κάτι ανάλογο της σειράς 12 μήπως ανακάμψει, οι θερμάστρες της 13-14 γενιας με τα άπειρα watt που χαλάνε και οι ultra που είναι οι ίδιες θερμάστρες χωρίς HT δεν αρμόζουν για την intel. Πιστεύω θα βρει τον δρόμο της όπως βρήκε κάποτε και η amd όταν έφτιαχνε ανάλογα προϊόντα με την intel σήμερα, πχ fx9590. Επεξ/σία χθες στις 01:32 πμ από SkaL-
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 02:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:00 μμ 1 λεπτό πριν, SkaL- είπε Μακάρι του χρόνου η intel να καταφέρει να βγάλει κάτι ανάλογο της σειράς 12 μήπως ανακάμψει, οι θερμάστρες της 13-14 γενιας με τα άπειρα watt που χαλάνε και οι ultra που είναι οι ίδιες θερμάστρες χωρίς HT δεν αρμόζουν για την intel. Πιστεύω θα βρει τον δρόμο της όπως βρήκε κάποτε και η amd όταν έφτιαχνε ανάλογα προϊόντα με την intel σήμερα για πχ fx9590. Εδώ τα άπειρα watt που καινε οι θερμάστρες intel Αριστερά θα δεις κάτω κατω ρεύμα όλου του cpu και ανά πυρήνα θερμοκρασία πυρήνων. Είναι από hogwarts legacy στο πιο δύσκολο σημείο με ultra ray tracing. 1 1
SkaL- Δημοσ. Κυριακή στις 02:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:04 μμ 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Εδώ τα άπειρα watt που καινε οι θερμάστρες intel Αριστερά θα δεις κάτω κατω ρεύμα όλου του cpu και ανά πυρήνα θερμοκρασία πυρήνων. Είναι από hogwarts legacy στο πιο δύσκολο σημείο με ultra ray tracing. Ωραία απάντηση στα όρια του αστείου, ξέρεις ο 3D μου ταβανιάζει στα 140 όταν δουλεύει φουλ, σε παιχνίδια σαν και αυτό κάνε την αναγωγή και θα καταλάβεις ότι είναι γρηγορότερος και με λιγότερα watt. 2
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 02:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:06 μμ Μόλις τώρα, SkaL- είπε Ωραία απάντηση στα όρια του αστείου, ξέρεις ο 3D μου ταβανιάζει στα 140 όταν δουλεύει φουλ, σε παιχνίδια σαν και αυτό κάνε την αναγωγή και θα καταλάβεις ότι είναι γρηγορότερος και με λιγότερα watt. Πάνε στο σημείο και έλα να μου πεις. Πάνω από όσα δείχνω στην εικόνα δεν θα έχεις άλλο που θα καις και περισσότερο ρεύμα. 67watt αν δεις δείχνει έτσι και θερμοκρασίες 43 44 βαθμοί. Με 4080super ολα αυτά. Δοκίμασε και βγάλε sceen όποτε μπορείς με max ray tracing. 1
SkaL- Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:07 μμ Μόλις τώρα, Arkin είπε Πάνε στο σημείο και έλα να μου πεις. Πάνω από όσα δείχνω στην εικόνα δεν θα έχεις άλλο που θα καις και περισσότερο ρεύμα. 67watt αν δεις δείχνει έτσι και θερμοκρασίες 43 44 βαθμοί. Με 4080super ολα αυτά. Δοκίμασε και βγάλε sceen όποτε μπορείς με max ray tracing. Στο σημείο που έστειλες τρώει bottleneck η κάρτα σου ούτε καν την φουλαρει η cpu σου παίζει στο 86% με φουλ ray tracing. Ξέρεις δεν είναι καλή διαφήμιση για τον 14600.
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 02:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:09 μμ Μόλις τώρα, SkaL- είπε Στο σημείο που έστειλες τρώει bottleneck η κάρτα σου ούτε καν την φουλαρει η cpu σου παίζει στο 86% με φουλ ray tracing. Ξέρεις δεν είναι καλή διαφήμιση για τον 14600. Και ο 9800x3d βαράει bottleneck με την ίδια κάρτα σε αυτό το σημείο που έχει 600 ευρώ οπότε καταλαβαίνεις. Όπως είπα βάλε max ray tracing στο ίδιο σημείο στο hogsmade και αναμένω screenshot με θερμοκρασίες να δω εγώ παίζω 42 45 βαθμοί και ρευματακι είμαι στα 67watt. Βγάλε και ανέβασε να τσεκάρουμε. 1
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, doubleh είπε Καλά η ιντελ τα έχει κάνει μούτι. Καταρχήν με τα σοκετ. Αντε κ πες θέλω να φτιάξω σύστημα με ιντελ. ποιο σόκετ, ποιος επεξεργαστής σε ποιο σόκετ. πόσο παλιό να είναι; κλπ κλπ χάθηκε μια απλή αρίθμηση; Επίσης, η αγορά παρουσιάζει μια αδράνεια συνήθως, έχει αργά αντανακλαστικά. Η δυσαρέσκεια αργεί να φανεί στα νούμερα. Έτσι την πατάνε. Νομίζουνε πως όλα καλά. Κ έρχεται το στραπάααατσο! Εδώ είσαι Επεξ/σία Κυριακή στις 02:15 μμ από Arkin
TasMan Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:31 μμ Θα πω το ίδιο που έγραψα σε άλλο άρθρο για το λάθος που κάνουν πολλοί να θεωρούν την intel τελειωμένη. Όλοι έχουν σαν κορυφαίους τους X3D που ουσιαστικά είναι ότι καλύτερο για gaming αλλά μέτριοι σε λοιπές εργασίες. Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ είναι ότι οι πλατφόρμες της intel προσφέρουν πολύ περισσότερα στα ίδια χρήματα. Πχ μια μητρική ΑΜ5 στα 200€ θα δώσει στην καλύτερη gen5 m.2 (όχι όμως pci 5), άντε και μία usb 20gbps στο τσακίρ κέφι. Στα ίδια χρήματα μία 1851 θα έχει gen5 m2 pcie5, usb 20gbps ΚΑΙ usb4. Όσον αφορά τους επεξεργαστές στα 300κάτι ευρώ παίζουν οι 7700x και ο core ultra 245k όπου ο δεύτερος είναι περίπου 20% καλύτερος. Άρα επενδύοντας σε ένα pc με το σκεπτικό να μας βγάλει κάποια χρόνια δεν είναι αρκετο να κοιτάμε μόνο τη cpu αλλά και την πλατφόρμα που θα κάτσει. Πχ τι να την κάνω την B650 AM5 που θα υποστηρίζει cpus της AMD για μια 5ετια όταν σε 2-3 χρόνια οι τεχνολογίες της θα είναι ξεπερασμένες. Προσωπικά επειδή δεν πολυασχολούμαι με gaming και ετοιμάζομαι να χτίσω pc, ενώ είχα καταλήξει σε components για B650 και 7700x το έχω αφήσει λίγο στην άκρη και σκέφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρά για 245Κ. 1
skapodis Δημοσ. Κυριακή στις 02:35 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:35 μμ (επεξεργασμένο) Φταίει και το γεγονός ότι 13 Gen και 14 Gen Intel CPUs υποφέρουν από το hardware bug της "αυξημένης τάσης λειτουργίας" η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα αστάθειας σε αυτές τις CPUs. Και φυσικά αφού είναι hardware θέμα τα BIOS updates που έβγαλαν όλες οι εταιρίες motherboard απλά ρίχνουν την τάση λειτουργίας (άρα overclock τέλος) και ρίχνει την απόδοση τους για χάριν ευστάθειας! Άρα ένα user (gamer ή επαγγελματίας) με λεφτά για αναβάθμιση, ποια πλατφόρμα λέτε να επέλεγε γνωρίζοντας τα παραπάνω; Επίσης και τα μαγαζιά για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο θα πρότειναν την AM4 / AM5 πλατφόρμα σε έναν νέο αγοραστή όταν η μόνη σίγουρα χωρίς θέματα Intel γενιά είναι η 12 Gen και κάτω. Παρακάτω η λίστα με τις προβληματικές CPUs σύμφωνα με την Dell: 13th Generation Intel Core i5-13600K i5-13600KF i7-13700 i7-13700F i7-13700K i7-13700KF i9-13900 i9-13900F i9-13900K i9-13900KF 14th Generation Intel Core i5-14600K i7-14700 i7-14700F i7-14700K i7-14700KF i9-14900 i9-14900F i9-14900K i9-14900KF Παρακάτω η λίστα των CPUs σύμφωνα με την Intel που ΔΕΝ έχουν το bug: 12th Gen Intel Core desktop and mobile processors Intel Core 13th and 14th Gen i5 (non-K) & i3 desktop processors Intel Core 13th and 14th Gen mobile processors – including HX-series processors. Intel Xeon processors – including server and workstation processors. Intel Core Ultra (Series 1) processors Επεξ/σία Κυριακή στις 02:46 μμ από skapodis 5
Tenshi Δημοσ. Κυριακή στις 02:35 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:35 μμ Damn! H ΑΜ4 πλατφόρμα ζεί και βασιλεύει 1
SkaL- Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:37 μμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Arkin είπε Και ο 9800x3d βαράει bottleneck με την ίδια κάρτα σε αυτό το σημείο που έχει 600 ευρώ οπότε καταλαβαίνεις. Όπως είπα βάλε max ray tracing στο ίδιο σημείο στο hogsmade και αναμένω screenshot με θερμοκρασίες να δω εγώ παίζω 42 45 βαθμοί και ρευματακι είμαι στα 67watt. Βγάλε και ανέβασε να τσεκάρουμε. Που το ξέρεις ότι βαράει bottleneck εκεί, υπάρχει κάποιο link κάπου ; Με την 4080s ή με κάτι δυνατότερο ; Για τις θερμοκρασίες σου, από σύνθεση σε σύνθεση αλλάζουν. Δεν λέει κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι κρύοι οι ιντελ κάποιος μπορεί να πει ότι με water chiller έχει 5 βαθμους c. Και εγώ έχω χαμηλές στον 3D με την Arctic 420 και άλλος με την ίδια cpu να έχει 70. Το σίγουρο είναι ότι οι intel ξέφυγαν σε καταναλώσεις και όλα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:41 μμ από SkaL-
Arkin Δημοσ. Κυριακή στις 02:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:45 μμ 6 λεπτά πριν, SkaL- είπε Που το ξέρεις ότι βαράει bottleneck εκεί, υπάρχει κάποιο link κάπου ; Με την 4080s ή με κάτι δυνατότερο ; Εδώ είσαι. Προφανώς είναι δυνατότερος απλά πάντα θα υπάρχει bottleneck σε τέτοια δύσκολα σημεία παιχνιδιών. Το θέμα είναι είναι 250% δυνατότερος μιας και αξίζει 580 ευρώ σήμερα? Εκεί θέλω να καταλήξω ότι στο βωμό 10 20fps έχουμε χάσει τη μπάλα με τις αυξήσεις τιμών. 2
akiskar123 Δημοσ. Κυριακή στις 02:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:46 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panagossss13 είπε ψύκτρα που παράγγειλα χθες που μπήκα είδα ότι είναι εξαντλημένο σαν προιόν στο website τους(arctic freezer 34 esports duo white/grey χρώμα) https://www.arctic.de/en/Freezer-36-Black/ACFRE00123A Αυτην παρε,ακυρωσε την αλλη απο το eshop. Επεξ/σία Κυριακή στις 02:48 μμ από akiskar123 1
Crus Δημοσ. Κυριακή στις 02:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:48 μμ 47 minutes ago, Arkin said: Εδώ τα άπειρα watt που καινε οι θερμάστρες intel Αριστερά θα δεις κάτω κατω ρεύμα όλου του cpu και ανά πυρήνα θερμοκρασία πυρήνων. Είναι από hogwarts legacy στο πιο δύσκολο σημείο με ultra ray tracing. με ποσο undervolt αυτα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα