Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 11:24 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:24 μμ 10 λεπτά πριν, poulinos είπε σε φακους led εκτος αν δεν ηταν led ειχα δει παντως να πεφτει η αποδοση και να μην σβηνει κατευθειαν. Σε φακους λεντ επαναφορτιζομενους απο το lidl έσβηναν μια και έξω.Πολύ σπαστικό . 25 λεπτά πριν, nvel είπε άμα βάλει διακόπτη δεν θα κλείνει αλλά θα ανάβει ανάλογα που μπει ο διακόπτης.
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ 6 minutes ago, leolipop said: Έχω μετασχηματιστή της Epson που βγάζει 3.3A στα 12v με μανταλάκια ακροδεκτες, μια 50αρα μπαταρια την γεμιζει σε μια μερα. ναι θα πρεπει να την γεμιζεις με εξωτερικο φορτιστη. γιατι αυτη η λαμπα απορω αν εχει 1amp φορτιστη αν και οσο να κανει να γεμισει who cares πρακτικα 8 minutes ago, dpolal said: Γιατί το κάνεις τόσο περίπλοκο; Πήγαινε και αγόρασε 1 λάμπα για κάμπινγκ με μπαταρία και όταν σωθεί ο φωτισμός ανάγκης που έχεις τοποθετήσει μπορεί να ανάψει την λάμπα και να έχει φως για κάμποσσες ώρες ακόμα. Υπάρχουν με σκέτη μπαταρία και επαναφορτιζόμενες. θελει να βγαζει παρα πολλες ωρες.αυτο ειναι το ζητουμενο .για αυτο θελει να προσθεσει μπαταρια 5 minutes ago, Ukforthemoment said: Σε φακους λεντ επαναφορτιζομενους απο το lidl έσβηναν μια και έξω.Πολύ σπαστικό . made in ...who knows where.temu φαση 😛
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ 5 λεπτά πριν, poulinos είπε made in ...who knows where.temu φαση 😛 Εχω κάμποσους (για δουλειά στο αμάξι) και πέραν αυτής της ιδιοτροπίας είναι μια χαρά.Αντέχουν και στα πεσίματα . 1
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:38 μμ 2 minutes ago, Ukforthemoment said: Εχω κάμποσους (για δουλειά στο αμάξι) και πέραν αυτής της ιδιοτροπίας είναι μια χαρά.Αντέχουν και στα πεσίματα . περα απο την πλακα για απλη χρηση μια χαρα ειναι. 1
nvel Δημοσ. χθες στις 08:25 πμ Δημοσ. χθες στις 08:25 πμ 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε ανάλογα που μπει ο διακόπτης. σε φωτιστικό που έχει ενσωματωμένο κουμπί για την ρύθμιση της φωτεινότητας, προτείνεις να τροποποιηθεί το κύκλωμα φόρτισης για να κάνει κάποιος με επιπλέον διακόπτη ότι μπορεί να κάνει εξαρχής χωρίς διακόπτη.
dpolal Δημοσ. χθες στις 08:36 πμ Δημοσ. χθες στις 08:36 πμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, poulinos είπε θελει να βγαζει παρα πολλες ωρες.αυτο ειναι το ζητουμενο .για αυτο θελει να προσθεσει μπαταρια Ώρες λειτουργίας επιπλέον αυτής που έχει ήδη εγκαταστήσει θέλει, η δεύτερη λάμπα θα ανάψει αν αδειάσει η μπαταρία και σβήσει η πρώτη. Οι λάμπες που προτείνω έχουν αυτονομία συνήθως πάνω από 8-10 ώρες οπότε σε συνδυασμό με την υπάρχουσα αρκούν για όλη τη νύχτα. Επιπλέον λειτουργούν με απλές μπαταρίες άρα στην περίπτωση που η διακοπή ρεύματος διαρκέσει παραπάνω από 24 ώρες συνεχόμενα, π.χ. λόγο χιονόπτωσης, θα έχει διαθέσιμο φώς και την δεύτερη νύκτα με ένα έξτρα σετ μπαταριών. Πράγμα που είναι αδύνατον αν βασίζεται μόνο σε λύση με επαναφορτιζόμενες. Ένα ακόμα «καλό» είναι πως οι καλές λάμπες κάμπινγκ έχουν διαβαθμισμένη φωτεινότητα άρα μπορείς να επιλέξεις μία χαμηλότερη σκάλα και να κοιμηθείς χωρίς να σε χτυπάνε στα μάτια σε αντίθεση με την λάμπα ανάγκης που φωτίζει συνεχώς στο τέρμα της έντασης της. Τέλος υπάρχουν και ποιό παραδοσιακές λάμπες με πετρέλαιο ή υγραέριο όπου εκεί μετράμε την αυτονομία σε εβδομάδες, όχι ώρες. Αλλά επειδή ο ts ανέφερε για υπερήλικο άτομο δεν το προτείνω λόγο επικινδυνότητας. Αν και σε περίπτωση που διαθέτει εξοικοίωση με το απλό παραδοσιακό γκαζάκι για την παρασκευή καφέ μία λάμπα υγραερίου είναι το ίδιο εύκολη στην χρήση. Επεξ/σία χθες στις 09:03 πμ από dpolal
mechpanos Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ Ο άθρωπας εξήγησε τι θέλει και ρώτησε αν αυτό που σκέφεται μπορεί να γίνει. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Τώρα τί UPS, δεύτερες λάμπες, λάμπες αερίου και λάμπες με λίπος φάλαινας του προτείνονται, δε ξέρω. Πολύ πλάκα έχουν αυτά τα threads. 1
dpolal Δημοσ. χθες στις 09:11 πμ Δημοσ. χθες στις 09:11 πμ 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Ο άθρωπας εξήγησε τι θέλει και ρώτησε αν αυτό που σκέφεται μπορεί να γίνει. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Τώρα τί UPS, δεύτερες λάμπες, λάμπες αερίου και λάμπες με λίπος φάλαινας του προτείνονται, δε ξέρω. Πολύ πλάκα έχουν αυτά τα threads. Εναλλακτικές ιδέες προτείνουμε. Δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε πάλι τον τροχό, ούτε να τα κάνουμε περίπλοκα επειδή εμείς δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε αν κάποια στιγμή κοπεί το ρεύμα.
mechpanos Δημοσ. χθες στις 09:24 πμ Δημοσ. χθες στις 09:24 πμ 13 λεπτά πριν, dpolal είπε χρειάζεται να ανακαλύπτουμε πάλι τον τροχό Ακριβώς 14 λεπτά πριν, dpolal είπε Εναλλακτικές ιδέες προτείνουμε Οι οποίες ζητήθηκαν πού;
dpolal Δημοσ. χθες στις 09:30 πμ Δημοσ. χθες στις 09:30 πμ 1 λεπτό πριν, mechpanos είπε Οι οποίες ζητήθηκαν πού; Δεν σε αφορά αυτό. 1
thn Δημοσ. χθες στις 10:02 πμ Δημοσ. χθες στις 10:02 πμ Το φωτιστικό αν είναι αυτό που δείχνει ο ts χωράει 2 μπαταρίες. Δεν ξέρω βέβαια αν θα χωράνε οι 12ah. Ξέρω σίγουρα ότι χωράνε οι 9ah μπαταριες. Δεν είμαι σίγουρος αν οι 12ah έχουν την ίδια διάσταση γιατί δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου. Κανονικά δουλεύει αυτό που θες να κάνεις. Κοίτα την πλακέτα του φωτιστικού συνήθως έχουν 2η υποδοχή για την 2η μπαταρία από κατασκευής και δεν χρειάζεται να κάνεις παράλληλη σύνδεση.
poulinos Δημοσ. χθες στις 10:54 πμ Δημοσ. χθες στις 10:54 πμ 51 minutes ago, thn said: Το φωτιστικό αν είναι αυτό που δείχνει ο ts χωράει 2 μπαταρίες. Δεν ξέρω βέβαια αν θα χωράνε οι 12ah. Ξέρω σίγουρα ότι χωράνε οι 9ah μπαταριες. Δεν είμαι σίγουρος αν οι 12ah έχουν την ίδια διάσταση γιατί δεν την έχω πιάσει στα χέρια μου. Κανονικά δουλεύει αυτό που θες να κάνεις. Κοίτα την πλακέτα του φωτιστικού συνήθως έχουν 2η υποδοχή για την 2η μπαταρία από κατασκευής και δεν χρειάζεται να κάνεις παράλληλη σύνδεση. οι 12 ειναι πιο μεγαλες
csontheline Δημοσ. χθες στις 12:14 μμ Δημοσ. χθες στις 12:14 μμ Το ερώτημα είναι πόσο δυνατό θέλεις να είναι το φως και για πόση ώρα μέσα στην νύχτα θέλεις να φωτίζει; 1000+ lumen ή 2 κεράκια όλα κι όλα; Όλη νύχτα αναμμένο ή μόνο με κίνηση και για τα επόμενα Χ λεπτά; Ψάξε για battery powered motion sensor light.
m4is Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ Δημοσ. χθες στις 01:52 μμ Καλησπέρα και από μένα, Άσχετα με αυτό που ζήτησε ο OP, μία custom λύση θα μπορούσε να είναι η παρακάτω: Όσο θα υπάρχει ρεύμα από το δίκτυο, θα φορτίζουν οι μπαταρίες, και το ρελέ θα μένει ανοιχτό, οπότε το φως έκτακτης ανάγκης θα είναι σβηστό. Όταν θα πέφτει το ρεύμα, το ρελέ θα κλείνει, και οι μπαταρίες θα ανάβουν το φως. Το παραπάνω, ανάλογα με την ευρηματικότητα και τα μέσα που διαθέτει κανείς μπορεί να είναι μία αρκετά οικονομική λύση. Για παράδειγμα, μία μπαταρία αυτοκινήτου, όχι απαραίτητα καινούργια, με έναν απλό φορτιστή από τα lidl. Ένα ρελεδάκι από ηλεκτρολογικό υλικό, και μία δυνατή λάμπα LED. 1
mechpanos Δημοσ. χθες στις 01:56 μμ Δημοσ. χθες στις 01:56 μμ Ο OP έχει υπάρχον φωτιστικό ασφαλείας, που ανάβει αυτόματα όσο είναι στο ρεύμα, έχει μπαταρία 12V και θέλει να αυξήσει την χωρητικότητα της μπαταρίας συνδέοντας σε παράλληλη διάταξη 2η όμοιων χαρακτηριστικών μπαταρία, πράγμα που φυσικά μπορεί να κάνει και θα έχει επιτυχία για την εφαρμογή που θέλει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα