Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας παρακαλώ για την βοήθεια σας.

Έχω πάρει ένα φωτιστικό έκτακτου ανάγκης το οποίο το έχω βάλει σε σπίτι ηλικιωμένου ανθρώπου. Είναι χωριό και έχει αρκετές διακοπές το μήνα από βλάβες και μερικές φορές για αρκετές ώρες. Και θέλω να εξασφαλίσω σε αυτό τον άνθρωπο φως για όσες ώρες χρειάζεται ακόμη και στην ακραία περίπτωση να κοπεί το απόγευμα και να το φτιάξουν την επόμενη. Καταλαβαίνετε την ανασφάλεια του ηλικιωμένου ανθρώπου όταν κόβεται το ρεύμα φοβάται😔. Το φωτιστικό που έχω πάρει έχει αυτονομία 4 ώρες στην δυνατή σκάλα ή άλλες δύο σκάλες δεν αξίζουν

. Τροφοδοτείτε με μπαταρία 12V 7Ah.

Το κόστος είναι στα 120€ και επειδή δεν περισσεύουν θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει πρόβλημα να προσθέσω άλλη μία τέτοια 12v 7ah ή και μεγαλύτερη π.χ 12v 12ah ώστε να διπλασιαστεί ο χρόνος.

Και ο τρόπος σύνδεσης είναι να τραβήξω καλώδια. Ενα καλώδιο από τον αρνητικό πόλο και ένα από τον θετικό και να τα συνδέσω στην δεύτερη μπαταρία με συνδεσμολογία μείον - -μείον και σύν+ + σύν.

Πείτε μου τις γνώσεις σας εάν είναι σωστό αυτό που θα κάνω ή θα προκύψει πρόβλημα??

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια σάς

Να επισημάνω ότι το φωτιστικό έχει πλακέτα που φορτίζει την μπαταρία σε περίπτωση που έρθει το ρεύμα. Είναι αυτόματο μόλις υπάρξει διακοπή ανάβει ακαριαία και είναι συνδεδεμένο συνέχεια στην πρίζα. Οπως είναι τα φώτα έκτακτου ανάγκες που είναι και το ίδιο.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πιο λογικό ακούγεται να βάλεις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Το ζήτημα είναι αν επαρκεί ο ενσωματωμένος φορτιστής αλλά και σε πόση ώρα θα την φέρει σε πλήρη φόρτιση. Δες το μάνουαλ του φωτιστικού μήπως από τύχη έχει κάποια σχετική αναφορά.

Το πιο ανέξοδο είναι αυτό που έχεις ήδη αποκλείσει, να χαμηλώσεις τη σκάλα φωτισμού και να πολλαπλασιάσεις τον χρόνο.

Αντί να μπλέξεις με μπαταρίες κλπ, σκέψου μήπως μαζί με χαμήλωμα της σκάλας, βάλεις κάποιο συμπληρωματικό - δεύτερο - πιο οικονομικό φωτιστικό ασφαλείας.

Δημοσ.

Αυτήν την μπαταρία που φοράει θέλει να την φορτίσει από άδεια τελείως 24 ώρες. Δεν με ενοχλεί να κάνει και 48ωρες για να φορτίσει τις 2. Πιστεύω να μην τύχει μέσα σε ένα 24 να κοπεί ξανά. Δεν συμβαίνει τόσο συχνά αλλά τρεις φορές το μήνα ίσως και δύο. Αυτό που είπες με την μεγαλύτερη μπαταρία καλό ακούγεται αλλά δεν ξέρω εάν την χωράει εσωτερικά στην θέση της.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eνα  ups που θα φόρτιζε το φωτιστικό;Πρώτα θα τελείωνε το ups και μετά θα αναλάμβανε η ενσωματωμένη μπαταρία.

Μπα δε νομίζω ότι γίνεται γιατί το φωτιστικό έχει είσοδο 220V

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nasos2465 είπε

Μπα δε νομίζω ότι γίνεται γιατί το φωτιστικό έχει είσοδο 220V

και τα ups 220 έξοδο έχουν.Θα παρεμβληθεί ανάμεσα στο φωτιστικό και την μπρίζα.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

και τα ups 220 έξοδο έχουν.Θα παρεμβληθεί ανάμεσα στο φωτιστικό και την μπρίζα.

Κλείνω προς την μπαταρία είτε για δεύτερη είτε για μεγαλύτερη επειδή ειναι και ποίο οικονομική λύση και δυστυχώς δεν περισσεύουν. Απλά δεν ξέρω αν δημιουργηθεί πρόβλημα.

Δημοσ.
1 hour ago, Ukforthemoment said:

Eνα  ups που θα φόρτιζε το φωτιστικό;Πρώτα θα τελείωνε το ups και μετά θα αναλάμβανε η ενσωματωμένη μπαταρία.

Θα κερδίσει μαξ 30 λεπτά 

Δημοσ.

Και γω ψηφίζω ένα ups ως την πιο απλή και αποτελεσματική λύση.

Άμα το φωτιστικό κρατάει για 4 ώρες, με το ups θα κρατάει 8 καθώς λογικά την ίδια μπαταρία θα έχουν. Ουσιαστικά διπλασιάζεις την μπαταρία

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Και γω ψηφίζω ένα ups ως την πιο απλή και αποτελεσματική λύση.

Άμα το φωτιστικό κρατάει για 4 ώρες, με το ups θα κρατάει 8 καθώς λογικά την ίδια μπαταρία θα έχουν. Ουσιαστικά διπλασιάζεις την μπαταρία

Η μπαταρία από το φωτιστικό είναι 12v 7ah. Ένα ups ανάλογης αυτονομίας θα είναι πολύ ακριβό λογικά. Εκτός του ότι δεν βγάζεις άκρη με το τι μπαταρία έχουν. Διότι δεν το αναγράφει στο 90% των ups που είδα.

Δημοσ.

Κάπου 50 - 60 θα κοστίζει λογικά ένα νορμάλ ups.

Για την μπαταρία που φοράει κοιτάς στην σελίδα της εταιρείας, όχι απλά στο σκρουτζ

Πχ https://www.skroutz.gr/s/32828937/Tescom-Leo-Plus-Led-UPS-Line-Interactive-650VA-390W-me-2-Schuko-Prizes.html

45€ με μπαταρία 7,2 Ah και καλή μάρκα

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, nasos2465 είπε

Η μπαταρία από το φωτιστικό είναι 12v 7ah. Ένα ups ανάλογης αυτονομίας θα είναι πολύ ακριβό λογικά. Εκτός του ότι δεν βγάζεις άκρη με το τι μπαταρία έχουν. Διότι δεν το αναγράφει στο 90% των ups που είδα.

Το φωτιστικό στην πρίζα δεν μπαίνει;220 παίρνει και φορτίζει την μπαταρία του.Εσύ θα βάλεις το ups στην πρίζα ,θα συνδέσεις το φωτιστικό στο ups και θα κάνει ότι έκανε και πριν.Θα φορτίζει.Δεν παίζει κανένα ρόλο αν ειναι 12ν η μπαταρία του.Το μόνο μείον είναι το μπιπ που θα κάνει όσο ξεφορτίζει.Και αν είναι νύχτα και πάει για ύπνο μπορεί  να το κλείνει ώστε να διατηρεί μπαταρία αν το χρειαστεί .

Δημοσ.

α.δεν θα βαζα ups  αλλα δευτερη μεγαλυτερη μπαταρια. δεν θα βαζα ups διοτι μετασχηματιζεις ρευμα και θα χασεις σε αυτονομια.power bank που ηταν 5000 mah το εκανα 20000+. μια χαρα επαιζε απλα ηθελε παρα πολυ ωρα να γεμισει. οποτε ή μια μεγαλυτερη ή προσθετεις οσες θες.οπως ειπες μειον σε μειον και συν σε συν.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

α.δεν θα βαζα ups  αλλα δευτερη μεγαλυτερη μπαταρια. δεν θα βαζα ups διοτι μετασχηματιζεις ρευμα και θα χασεις σε αυτονομια.power bank που ηταν 5000 mah το εκανα 20000+. μια χαρα επαιζε απλα ηθελε παρα πολυ ωρα να γεμισει. οποτε ή μια μεγαλυτερη ή προσθετεις οσες θες.οπως ειπες μειον σε μειον και συν σε συν.

Η παράλληλη σύνδεση μπαταριών αυξάνει την αυτονομία αλλά σίγουρα θα φορτίζει σωστά?

Θα κάνει απλά περισσότερο χρόνο να φορτίζει ή μήπως οι μπαταρίες θα ζητήσουν διπλάσιο ρεύμα και θα χαλάσουν το κύκλωμα φόρτισης?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...