Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας κι από εμένα. Θα τα γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ για να μη σας κουράσω, αλλά πρέπει να αναλύσω την κατάσταση μου. Ανήκω κατά κάποιον τρόπο στους αιώνιους που πήραν απόφαση να τελειώσουν τη σχολή τους λόγω της επικείμενης διαγραφής. Πάμε στα ψητό τώρα λοιπόν.

Πέρασα το 2010 στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών και πλέον ΔιΠαΕ. Μου άρεσαν απο μικρό οι "υπολογιστές" όπως λέγαμε. Σε αρκετά μικρή ηλικία πηρα το ECDL και μετα το Advanced. Οκ τώρα μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πριν 20 χρόνια δεν ήταν, ακόμη με dial up συνδεόμασταν στο σπίτι και πηγαίναμε με τον μεγάλο ξαδερφο που ήξερε από υπολογιστές σε netcafe για να κάνουμε εργασια. Ε και όπως ήταν λογικό, την είχα διαφορετικά στο μυαλό μου την Πληροφορική τότε, ίσως και η πλειοψηφία των παλαιότερων. Πολλά βαριά μαθηματικά, θεωρίες που κι αυτές είχαν κάποια ξεχωριστά/ειδικά μαθηματικά μέσα, κυκλώματα κ.α. 

Όσο περνούσε ο καιρός περνούσα μόνο τα μαθήματα με προγραμματισμό και δίκτυα. Μιας και είχαμε πολλά εργαστήρια, ήταν πολύ ωραία να γράφεις κώδικα (έστω και τα βασικά) σε υπολογιστές και να μαθαίνεις πρακτικά για τα δίκτυα σε καινούργιες και εξοπλισμένες  εγκαταστάσεις. Με τον καιρό όσα μαθήματα άφηνα πίσω ήταν συνήθως τα μαθηματικόειδή. Τα περισσότερα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής εργαζόμουν νύχτα-εστίαση και δεν ειχα την επαφή που θα ήθελα. Μέσα σε όλα αυτά περάσαμε κρίσεις, σχέδιο Αθηνά, καταλήψεις, σοβαρή μείωση χρηματοδότησης και διδακτικού προσωπικού, 3 μετονομασίες/αλλαγές του ιδρύματος. Όλα συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην πτώση της ποιότητας της σχολής τότε και της δικής μου ενασχόλησης.

Το 2019, έχοντας περάσει τα 3/4 των μαθημάτων μετακόμισα στην πόλη μου λόγω στρατού και μετά λόγω covid έπρεπε να μείνω υποχρεωτικά για να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση, άσχετη με το αντικείμενο.

Μετά και τις ανακοινώσεις για τη διαγραφή μας, ξεκίνησα την προσπάθεια μου τον Ιούνιο του 2024 για το πτυχίο και 9 μήνες μετά μου έχουν μείνει 2 μαθήματα, τελειώνω πτυχιακή και ξεκινάω πρακτική σαν τεχνικός πεδίου στον ΟΤΕ. 

Προφανώς, απο τη σχολή δεν έμαθα και τρελα πράματα και πολλά απ αυτά τα έχω ξεχάσει. Θέλω όμως να δουλέψω πάνω στον ευρύτερο χώρο. Πως θα μου προτείνατε να ξεκινήσω; Η κατεύθυνση μου είναι τα δίκτυα και θα με ενδιέφερε αυτός το τομέας.

Ευχαριστώ και σορρυ αν σας κούρασα.

Δημοσ.

Αναλογα τι σε ενδιαφερει, μπορεις να κανεις αρκετα πραματα. Αν πας προς προγραμματισμο ειναι λιγο πιο ευκολο να ξεκινησεις αλλα πλεον εχουν λεφτα και αλλα αντικειμενα (δικτυα πχ). Για μενα καλα εκανες και δεν το παρατησες, εχω πολυ θετικη αποψη για την σχολη σου απο συναδελφους που εχω συνεργαστει.

• Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως το τμήμα μας ήταν πολύ αξιόλογο επαρχιακό τμήμα στα χρόνια μου, με καινούργιες εγκαταστάσεις κτλπ. Σαν ΤΕΙ είχαμε εργαστήρια σε όλα τα μαθήματα, με 3 διδάσκοντες σε κάθε εργαστήριο με λογικό αριθμό φοιτητών ανα εργαστήριο.

Φίλοι μου που ήταν σε πανεπιστήμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν είχαν καμία σχέση, εκείνοι μόνο θεωρία και το μοναδικό τους εργαστήριο, θεωρητικό και αυτό γιατί οι εγκαταστάσεις ήταν άθλιες. Απλά μας χαντάκωσε το σχέδιο Αθηνά και η υποχρηματοδοση.

Στο θέμα μας, γιατί ξέφυγα. Έχω διαβάσει πολλά μέσα στο συγκεκριμένο forum για τον προσανατολισμό στην πληροφορική και ήταν τόσα πολλά που μπερδεύτηκα. Τα περισσότερα δεν τα έχω ακούσει καν. Αυτό που θέλω είναι δηλαδή μια βοήθεια για να προσανατολιστώ, σαν να είμαι ενας αρχάριος με ενα χαρτί απλά στα χέρια του.

Πλέον είμαι πιο ώριμος και αποφασισμένος και θέλω να ασχοληθώ με τα δίκτυα. Τι θα μπορούσα να κάνω; Ένα μεταπτυχιακό ώστε και να φρεσκάρω τις γνώσεις μου και να εξειδικευτώ; Να ξεκινήσω κάποιο σεμινάριο; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια 🙂

Δημοσ.

Συνήθως στα δίκτυα ξεκινάς με ένα Cisco CCNA και προχωράς μετά σε πιο εξειδικευμένες πιστοποιήσεις αν θέλεις να μάθεις περισσότερα/ασχοληθείς με συγκεκριμένο κομμάτι των δικτύων. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...