Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα AVM Fritzbox 7590ax και ένα AVM 1200ax  σε ρολο ΑΡ.

Είναι σε MESH δουλεύουν πολύ καλά και μου καλύπτουν όλο το σπίτι.

Όμως θέλω να συνδέσω τις Smart Home (IoT) συσκευές μου σε ένα διαφορετικό SSID από τις άλλες συσκευές του κυρίως δικτύου μου, κυρίως για λόγους διαχωρισμού και ασφαλείας.

Όμως το 7590 δεν μπορεί να δημιουργήσει δεύτερο ξεχωριστό δίκτυο (SSID), και στο Guest κάποιοες συσκευες δεν συνδέονται με τίποτα.

Τι θα μπορούσα να κάνω ?

Διάβασα ότι με ένα δεύτερο router (πχ Fritzbox 7510) θα μπορούσα να το ορίσω ως slave  (δηλαδή ΑΡ και αυτό ?) και να δημιουργήσω εκεί ένα δεύτερο δίκτυο.  Για να καλύψω όμως όλο το σπίτι θα χρειαστώ και δεύτετρο ΑΧ 1200…

Έχει βάση αυτό ?

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την συνδεσμολογία - setup ?

Υπάρχει άλλη λύση ?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.

Πίστευα (λανθασμένα προφανώς) ότι άλλο SSID σημαίνει και άλλο δίκτυο (V LAN) σε αυτή την περίπτωση. 
Στο Guest δίκτυο πολλές δεν συνδέονται. Δεν ξέρω γιατί. 
Θα ψάξω να δω αν μπορώ να δημιουργήσω νεό VLAN στο 7590. 
Σ ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα Fritz δεν έχουν τη δυνατότητα για VLAN.

Από το παρακάτω pdf μπορείς να βρεις κάποιες πληροφορίες, όπως και από τη σελίδα της avm

https://digiweb.ie/wp-content/uploads/2024/10/FRITZBox-Guest-Access.pdf

https://en.avm.de/service/knowledge-base/dok/FRITZ-Box-7590/294_Setting-up-Wi-Fi-guest-access-in-the-FRITZ-Box/

Επεξ/σία από elio_1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 hours ago, Jiakometi said:

Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα AVM Fritzbox 7590ax και ένα AVM 1200ax  σε ρολο ΑΡ.

Είναι σε MESH δουλεύουν πολύ καλά και μου καλύπτουν όλο το σπίτι.

Όμως θέλω να συνδέσω τις Smart Home (IoT) συσκευές μου σε ένα διαφορετικό SSID από τις άλλες συσκευές του κυρίως δικτύου μου, κυρίως για λόγους διαχωρισμού και ασφαλείας.

Όμως το 7590 δεν μπορεί να δημιουργήσει δεύτερο ξεχωριστό δίκτυο (SSID), και στο Guest κάποιοες συσκευες δεν συνδέονται με τίποτα.

Τι θα μπορούσα να κάνω ?

Διάβασα ότι με ένα δεύτερο router (πχ Fritzbox 7510) θα μπορούσα να το ορίσω ως slave  (δηλαδή ΑΡ και αυτό ?) και να δημιουργήσω εκεί ένα δεύτερο δίκτυο.  Για να καλύψω όμως όλο το σπίτι θα χρειαστώ και δεύτετρο ΑΧ 1200…

Έχει βάση αυτό ?

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει την συνδεσμολογία - setup ?

Υπάρχει άλλη λύση ?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

vlan δεν παιζουν.δοκιμασε αλλο κλειδωμα στο guest network.αλλο  ssid ειναι ιδιο δικτυο εκτος αν ειχε ap isolation που δεν δινει.

δες αν μπορει το guest να παιξει μονο 2.4 ghz.αν παιξουν θα σου πω και τα υπολοιπα που μπορεις να κανεις

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...