Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από ξενέρωμα ολκής με το (paper) launch της 5090 και μιας και το παιδί θέλει pc (ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ) σκέφτομαι να κρατήσω -προφανώς- την 4090 μου και από am4+5800x3d (που θα δώσω στο παιδί) να πάω σε am5+9800x3d.

Χρήση του pc εκτός απο χαζομαρίτσες (browsing/office) είναι (με την εξής σειρά) : 1) 4k gaming κατά 80% και 2) Video editing 20%

Επεξεργαστή είμαι σίγουρος για τον 9800x3d, hands down.

Μνήμη θεωρώ πως οι G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 τσεκάρουν όλα τα κουτάκια (cl60,6000, led).

Μητρική έπεσε ψάξιμο καλό 2-3 μέρες.

Επιθυμώντας πάντα κάτι value for money (οχι godlike ουτε και garbage βέβαια) κατέληξα στην MSI Mag B650 Tomahawk WIFI .

Κοίταγα και την ASRock B650 Steel Legend WiFi, αλλά μια τα 2 και μόνο sata που έχει, μια που για να συνδεσω τα 5.1 ηχεία μου, θα έχω το καλώδιο των rear ηχείων μπροστά (λολ) ξενέρωσα. Και Asus κοίταγα αλλά κάπως ακριβότερες χωρίς να προσφέρουν επί της ουσίας κάτι παραπάνω, ενώ για το armoury crate ή πως λέγεται το software της δεν έχω ακούσει μισή καλή κουβέντα.

Ωστόσο είμαι ανοιχτός σε προτάσεις/υποδείξεις/tips κοκ!

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Braveheart1980 είπε

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ)

Ενταξει τωρα, δεν χρειαζονται ντροπες, ουτε δικαιολογιες, κι εγω το ιδιο κανω και μαζυ με εμας κατι εκατομυρια μπαμπαδες ακομα, ανα τον κοσμο.

Λοιπον κορυφαια καρτα 2000Ε+ εχουμε, κορυφαιο cpu εχουμε, μνημες ταμαμ εχουμε, home cinema ηχο εχουμε,4k gaming θελουμε, και μαγγια μας! Αλλα τσιγκουνιες στην μητρικη, τωρα? Σιγα μην του βαλουμε και τροφοδοτικο των 50Ε! Ανεβα δυο κατοσταρικα τουλαχιστον για μητρικη, οχι τιποτα αλλο, για να ειναι ισορροπιμενο το συστημα. Διαφορετικα θα θυμιζει ετοιμες συνθεσεις, που προβαλουν επεξεργαστη, αντε και καρτα και τα υπολοιπα υποσυστηματα ειναι σαπακια. Αφου θα βαλεις, η εχεις ηδη βαλει το χερι βαθεια στην τσεπη, βαλτο σωστα και παρε καμια taichi, rog string, aorus master, carbon κτλ. Βγαλε και καμια φωτο μετα, να το δουμε κι εμεις, να το χαρουμε και να σε μακαριζουμε! Καλες αγορες και καλο στησιμο 

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bασικά είσαι έτοιμος! Δεν έχεις κάποιο θέμα. 

Πιο πολύ για χάριν συζήτησης:

1) αυτή τη στιγμη υπάρχει μεγάλη έλλειψη στους Χ3D γιατι η AMD δεν περίμενε τόση μεγάλη ζήτηση (είπαν, ξέραμε ότι το δικό μας προϊόν ήταν πολύ καλό αλλά δεν ξέραμε ότι οι ανταγωνιστές θα ήταν τοσο χάλια! 😄)

Μετά που είδαν τη ζήτηση, παράγγειλαν μεγάλες ποσότητες Χ3D στην TSMC, αλλά βέβαια αυτά θέλουν μήνες για να βγουν απο το "ψήσιμο".  Οπότε οι τιμές ανέβηκαν πολύ (όταν βρεθεί κανένα cpu...) , αλλά νομίζω ότι οι μεσάζοντες φταίνε για τις αυξήσεις. Νομίζω η AMD πουλάει στις επίσημες τιμές. Οπότε όταν βγουν οι μεγάλες φουρνιές και υπάρχουν cpu για όλους, θα ξαναπέσουν οι τιμές στο MSRP. 

Ταυτόχρονα, θα βγάλει η AMD και 2 νέους X3D με περισσοτερα cores, τον 9900Χ3D με 12 και τον 9959Χ3D με 16  cores. Αυτοί δεν πρόκειται να δώσουν τίποτα παραπάνω σε games, αλλά θα δώσουν αν κάποιος θέλει να κάνει και άλλα πράγματα. 

Οπότε αν λες 80% games 20% επεξ. video, είναι δική σου απόφαση αν αυτό το 20% αξίζει λίγο παραπάνω cores. Και επίσης πως θα διαμορφωθούν οι τιμές στην αγορά. Αν θα επιστρέψουν σε αυτά τα MSRP. Screenshot_20250202_092401_Chrome(1).jpg.207374f9f48ba0719b1a10ee93918200.jpg

2) την MSI B650 Tomahawk έχω κι εγώ. Κατά τη γνώμη μου είναι σημείο αναφοράς, με την εξής έννοια: 

Τα έχει όλα, σε λογική τιμή (200Ε). Αν κάποιος ζορίζεται,  έχει και 30-40-50Ε (το πολύ) φθηνότερες, αλλά αυτό το πόσο δεν ειναι είναι μεγαλο. 

Και έχει 14+2+1 60Α power phases, 8+8 pins για τα 12V του cpu, καλές ψύκτρες, νομιζω καλά VRM κλπ. Έχει 3 ΝVMe, τίγκα στα usb 3.2 (5-10-20Gbps), 6 sata (που λίγες έχουν), φουλ εξόδους ήχου. 

Δηλαδή δεν της λείπει τίποτα για να πεις οτι υποχρεωτικά θα πάω σε κάτι ακριβοτερο. Τώρα αν κάποιος εχει γούστο για κάτι ακριβότερο, κανένα θέμα. Αλλά εξηγώ γιατί μπορούμε να λέμε οτι με 200Ε μπορείς να τα έχει κάποιος σε ΑΜ5 όλα και να μην του λείπει στην πράξη τίποτα.  

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Xμμ

Τι λέτε για την Asus ROG Strix B650E-F Gaming Wi-Fi τότε, αν και θα συμφωνήσω με τον φίλτατο @sattack για την πληρότητα της MSI

Ας πουμε αυτή για 50Ε παραπάνω δινει pcie5.0 που εγώ γράφω συνέχεια ότι στην πραξη δεν προσφέρει τίποτα, και δίνει 12+2 phases με 80Α και 8 layer PCB,  που είναι και αυτά λιγο καλύτερα χαρακτηριστικά από τα ήδη καλά της άλλης. 

Είναι θέμα γούστου και λογικής γιατί να μην δώσω μόνο λίγα 50Ε για να τα έχω και αυτά, ή δεν τα χρειάζομαι οπότε γιατί να τα δώσω. 

• Like 1
Δημοσ.

To εγκλημα (αγορά) έγινε!

Για πειτε κανα game με builtin benchmark να δουμε πριν και μετά.

Chatgpt ειπε αυτα:

Here are 10 demanding PC games that come with built-in benchmark tools:

1. **Cyberpunk 2077** - A futuristic RPG with an open world that's both visually stunning and demanding on hardware.
2. **Assassin's Creed Valhalla** - An action RPG with vast open worlds and detailed graphics.
3. **Red Dead Redemption 2** - An open-world western with incredible graphics and expansive environments.
4. **Baldur's Gate 3** - A highly detailed RPG based on Dungeons & Dragons.
5. **Rainbow Six Siege** - A tactical FPS with detailed environments and destructible elements.
6. **Far Cry 6** - An open-world shooter with lush environments and advanced graphics.
7. **Flight Simulator 2020** - A highly realistic flight simulation game that's incredibly demanding on systems.
8. **Metro Exodus** - A first-person shooter with impressive graphics and atmospheric environments.
9. **Shadow of the Tomb Raider** - An action-adventure game with detailed environments and advanced graphics.
10. **Control** - A supernatural action-adventure game with stunning visuals and complex environments.

These games should give you a good idea of how your PC handles demanding titles. Do you have any specific preferences or requirements for the games?

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

To εγκλημα (αγορά) έγινε!

Για πειτε κανα game με builtin benchmark να δουμε πριν και μετά.

Chatgpt ειπε αυτα:

Here are 10 demanding PC games that come with built-in benchmark tools:

1. **Cyberpunk 2077** - A futuristic RPG with an open world that's both visually stunning and demanding on hardware.
2. **Assassin's Creed Valhalla** - An action RPG with vast open worlds and detailed graphics.
3. **Red Dead Redemption 2** - An open-world western with incredible graphics and expansive environments.
4. **Baldur's Gate 3** - A highly detailed RPG based on Dungeons & Dragons.
5. **Rainbow Six Siege** - A tactical FPS with detailed environments and destructible elements.
6. **Far Cry 6** - An open-world shooter with lush environments and advanced graphics.
7. **Flight Simulator 2020** - A highly realistic flight simulation game that's incredibly demanding on systems.
8. **Metro Exodus** - A first-person shooter with impressive graphics and atmospheric environments.
9. **Shadow of the Tomb Raider** - An action-adventure game with detailed environments and advanced graphics.
10. **Control** - A supernatural action-adventure game with stunning visuals and complex environments.

These games should give you a good idea of how your PC handles demanding titles. Do you have any specific preferences or requirements for the games?

μερικα ακομα

Far cry 6

forza horizon 5

horizon zero down remastered

red dead redempion 2

F1 23

Dying light 2

the callisto protocol

Black Myth: Wukong

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2
Δημοσ.

Kαλα, περιμενετε να μου ερθουν AMD Ryzen theadripper Pro 7995WX, MSI X870E mpg Godlike, 4x64gb ram και η 5090 και θα δειτε τι Τερας Τερατων θα στεισω. Εχω κανει προπαραγγελια. Το Λοτο περιμενω να μου κατσει

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Kαλα, περιμενετε να μου ερθουν AMD Ryzen theadripper Pro 7995WX, MSI X870E mpg Godlike, 4x64gb ram και η 5090 και θα δειτε τι Τερας Τερατων θα στεισω. Εχω κανει προπαραγγελια. Το Λοτο περιμενω να μου κατσει

Με τα κομμάτια που αναφέρεις ούτε πασιέτζα δεν θα τρέχεις. Απλά ο 7995WX είναι socket TR5 και η Χ870Ε MPG Godlike είναι socket AM5! :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...