GCX Δημοσ. Σάββατο στις 10:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:51 μμ Δώστε μου μερικά εκατομμύρια να σας κάνω την έρευνα. 100% εγγυημένα αποτελέσματα, δεν θα το μετανιώσετε Απάντηση: ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έζησε και μετά η Εύα. Δεν θυμάμαι τι έτος ήταν διότι οι άνθρωποι τότε δεν είχαν κινητό τότε για να τσεκαρουν την ημερομηνία 1 2
Mhlogiatros Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:55 μμ (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, dikasths said: Τι χρησιμότητα έχει άραγε αυτή η έρευνα; Πόσους μπορούμε να ξεπαστρέψουμε με μια πανδημία ας πούμε . Και να το σερβίρουμε σα φυσική επιλογή . Οι οικολόγοι πράσινοι Γερμανίας έχουν και πλάνο 8δις είναι πολλά κάποιοι πρέπει να φύγουν . Όχι απο αυτούς βεβαια Επεξ/σία Σάββατο στις 11:03 μμ από Mhlogiatros
gregory22 Δημοσ. Σάββατο στις 11:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:03 μμ (επεξεργασμένο) Το 2100 ούτε ένα δις δεν θα είναι και με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Είναι ο "νόμος" για κάθε νοήμων οργανισμό. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:08 μμ από gregory22
comfuzio Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ Δεν ξέρω γιατί αλλά διαβάζοντας το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό αυτό από το βιβλίου του Richard Dawkins: We are going to die, and that makes us the lucky ones. Most people are never going to die because they are never going to be born. The potential people who could have been here in my place but who will in fact never see the light of day outnumber the sand grains of Sahara. Certainly those unborn ghosts include greater poets than Keats, scientists greater than Newton. We know this because the set of possible people allowed by our DNA so massively exceeds the set of actual people. In the teeth of these stupefying odds it is you and I, in our ordinariness, that are here. We privileged few, who won the lottery of birth against all odds, how dare we whine at our inevitable return to that prior state from which the vast majority have never stirred? Ίσως γιατί άκουγα πιο πριν Nighwish - The greatest show on earth που είχε και τον Dawkins Είναι εξωπραγματικό το νούμερο των πιθανών ανθρώπων που θα μπορούσαν να υπάρχουν βάση του DNA μας οπότε δεν μου κάνει εντύπωση το νούμερο που έβγαλαν για το πόσοι άνθρωποι υπήρχαν στην ιστορία του είδους μας 2 2
cpc464 Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:28 μμ 33 minutes ago, GCX said: Δώστε μου μερικά εκατομμύρια να σας κάνω την έρευνα. 100% εγγυημένα αποτελέσματα, δεν θα το μετανιώσετε Απάντηση: ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έζησε και μετά η Εύα. Δεν θυμάμαι τι έτος ήταν διότι οι άνθρωποι τότε δεν είχαν κινητό τότε για να τσεκαρουν την ημερομηνία Ναι ρε φίλε, μόνο που τα παιδιά τους θα έπρεπε να αναπαραχθούν μεταξύ τους, κάτι που θα γένναγε μόγγολα που θα έκαναν ακόμα περρισότερα μόγγολα, άρα κάτι δεν κολλάει σε αυτό το παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα. 1
panagiotis1988 Δημοσ. Σάββατο στις 11:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:42 μμ Ναι αλλά, "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" 2
Therempant Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ Δημοσ. χθες στις 12:01 πμ 1 ώρα πριν, dikasths είπε Τι χρησιμότητα έχει άραγε αυτή η έρευνα; Για να πεις στην Ελενίτσα ότι σαν εσένα άλλες τόσες.. 1
corr8 Δημοσ. χθες στις 12:18 πμ Δημοσ. χθες στις 12:18 πμ 44 λεπτά πριν, cpc464 είπε Ναι ρε φίλε, μόνο που τα παιδιά τους θα έπρεπε να αναπαραχθούν μεταξύ τους, κάτι που θα γένναγε μόγγολα που θα έκαναν ακόμα περρισότερα μόγγολα, άρα κάτι δεν κολλάει σε αυτό το παραμύθι με τον Αδάμ και την Εύα. Καλα το παραμυθακι του Αδαμ και της Ευας εχει πολυ γελιο παντως ειδικα οταν ερχεται σε συγκρουση με τα πραγματικα δεδομενα που εχουμε για την ιστορια της Γης και της ανθρωποτητας. Μπαζει απο παντου το παραμυθι τους που δεν το σωζει ουτε η κιβωτος του Νωε. 3 1
agrio.imeros Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ Δημοσ. χθες στις 12:21 πμ (επεξεργασμένο) Και περίπου 109 δισεκατομμύρια έχουν πεθάνει... Επεξ/σία χθες στις 12:24 πμ από agrio.imeros 1
freegr Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ Παρότι ήταν ποσοτικό ή αν θέλετε φιλοσοφικό ερώτημα ο αριθμός μετράει. Επομένως όσοι έχουν ζήσει που βρίσκονται τώρα; Χωράει όντως άνετα το σύμπαν 125 δις;
dreamkey Δημοσ. χθες στις 02:02 πμ Δημοσ. χθες στις 02:02 πμ Ε λοιπόν πολλές φορές είχα αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν πατήσει το πόδι τους στη γη σε όλη τη μακραίωνη πορεία του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη. Η απορία μου λύθηκε.
somt Δημοσ. χθες στις 02:08 πμ Δημοσ. χθες στις 02:08 πμ εγω από μικρος ονειρευομουν μια συσκευη που θα την ακουμπάω στο κεφαλι μου και θα μου λέει ποσες τριχες εχω (τωρα δε χρειαζεται τις μετράω και μόνος μου) 1 3
georgiosmix Δημοσ. χθες στις 04:11 πμ Δημοσ. χθες στις 04:11 πμ Για αυτές τις απορίες υπάρχουν οι ταξιτζήδες. Αυτοί ξέρουν... 3
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 06:26 πμ Δημοσ. χθες στις 06:26 πμ (επεξεργασμένο) Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και προσεγγιστικα μοντέλα. Τα βασικά μοντέλα της χρονολογικής μεταβολής του πληθυσμού με τα οποία μεταβάλλεται ο πληθυσμός της Γης σε σχέση με την χρονολογία, τα βρίσκουμε με απλη αναζήτηση στην Wikipedia. Από το 1850 και μετά υπάρχουν τακτικά στοιχεία από τις αναλυτικές απογραφες που ακόμη και αυτές δεν γινόντουσαν σε όλες τις χώρες και είχαν μεγάλο σφάλμα ανάλογα την μεθοδολογία. Απογραφες πληθυσμών φυσικά γινοντουσαν και πολλούς αιώνες πριν, ακομα και στα αρχαία χρόνια, η διαφορά τους ήταν ότι απλά μετρούσαν τον αριθμό των οικογενειών και των σπιτιών. Αργότερα οι ειδικοί πήραν αυτά τα ιστορικά στοιχεία, θεώρησαν ότι πχ στην τάδε αυτοκρατορια τον τάδε αιώνα με βάση τις γνώσεις που έχουν, μια οικογενεια ανά σπιτικό σήμαινε 5 άτομα πχ, έκαναν το γινόμενο και εκτιμούσαν τον πληθυσμό ανά μέρος, στην συνέχεια ακολουθεί δεύτερη εκτίμηση, αυτής της πληθυσμιακής πυκνότητας ανά επιφάνεια για κάθε πόλη και βασίλειο η αυτοκράτορια, από την μέση πληθυσμιακή πυκνότητα ανά επιφάνεια με βάση αυτά τα ιστορικά στοιχεία εκτίμησαν και τον πληθυσμό του πλανήτη που βλέπουμε μέσω διαφόρων μοντέλων παλινδρομησης. Τώρα για να φτάσουμε στην εκτίμηση όσων έζησαν στην Γη, είναι ακόμα πιο πολύπλοκο. Πρέπει να εκτιμήσεις και το μέσο προσδόκιμο ζωής ανά αιώνα και περίοδο. Να μετατρέψεις τις εξισώσεις των μοντέλων πιο πολύπλοκες, να συμπεριλάβεις νεκρούς σε πολέμους και μεγάλες καταστροφές και θα καταλήξεις σε έναν αριθμό. Επεξ/σία χθες στις 06:28 πμ από mariosnik_
akmakas Δημοσ. χθες στις 06:29 πμ Δημοσ. χθες στις 06:29 πμ Η μαγκιά είναι να αριθμήσουν πόσοι υπολογιστές πέρασαν από τον πλανήτη από τον πρώτο που κατασκευάστηκε 😗
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα