Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προβλήματα με μαύρες οθόνες και κρασαρίσματα αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοχοι των νέων καρτών γραφικών RTX 50-series της Nvidia, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Η Nvidia επιβεβαίωσε ότι "διερευνά τα αναφερόμενα ζητήματα με τη σειρά RTX 50", καθώς οι αναφορές πολλαπλασιάζονται στα επίσημα φόρουμ της εταιρείας, στο Reddit και σε άλλες πλατφόρμες τεχνολογικών συζητήσεων.

Τα προβλήματα εμφανίζονται σε ποικίλα σενάρια χρήσης: κατά την αλλαγή ανάλυσης ή ρυθμού ανανέωσης της οθόνης, υπό συνθήκες υψηλού φορτίου του συστήματος, και ιδιαίτερα σε διατάξεις με πολλαπλές οθόνες. Σε αρκετές περιπτώσεις, το πρόβλημα επιμένει ακόμη και μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή, με την κάρτα να μην αναγνωρίζεται στη διαχείριση συσκευών ή στο BIOS του συστήματος.

Η πρωταρχική αιτία φαίνεται να συνδέεται με τον πρόσφατο 572.16 driver της Nvidia. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι παρόμοια προβλήματα αναφέρονται και από κατόχους καρτών της σειράς RTX 40, υποδεικνύοντας ότι το ζήτημα δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη νέα αρχιτεκτονική Blackwell.

Μια προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει την πλήρη απεγκατάσταση των drivers χρησιμοποιώντας το εργαλείο DDU (Display Driver Uninstaller) και την επακόλουθη καθαρή επανεγκατάσταση τους. Επιπρόσθετα, συνιστάται η ρύθμιση της θύρας PEG-16 σε λειτουργία PCIe Gen 4, μετά από αναφορές προβλημάτων PCIe με τις νέες κάρτες.

Γνωστοί YouTubers τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των JayzTwoCents και Boosted Media, έχουν τεκμηριώσει τα προβλήματα και προτείνουν πιθανές λύσεις. Παράλληλα, εκτενείς δοκιμές αποκαλύπτουν ότι οι κάρτες διαθέτουν εντυπωσιακά περιθώρια υπερχρονισμού, με την RTX 5080 Founders Edition να επιτυγχάνει σταθερή αύξηση +525 MHz στη GPU και +1.000 MHz στη μνήμη, φτάνοντας τα 3.1 GHz.

Τα περιστατικά μόνιμης βλάβης είναι μεμονωμένα και πιθανότατα αντιπροσωπεύουν το αναμενόμενο ποσοστό αστοχίας κατά την κυκλοφορία νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Τα προβλήματα δεν φαίνεται να σχετίζονται με την σταθερότητα του hardware ή με τη λειτουργία των GPU στα όρια τους σε εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Πιθανότατα η Nvidia θα εκδώσει σύντομα επίσημη ανακοίνωση συνοδευόμενη από ενημέρωση οδηγών hotfix για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μιας και η εταιρεία έχει ιστορικό γρήγορης ανταπόκρισης σε παρόμοια ζητήματα μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Μέχρι την επίσημη λύση, συνιστάται στους χρήστες να ακολουθούν πιστά τις προτεινόμενες διαδικασίες καθαρής εγκατάστασης drivers και να παρακολουθούν στενά τη συμπεριφορά των συστημάτων τους. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

3050 έχω. Μια χαρά μαύρες οθόνες και κρασαρίσματα είχα με τους νέους drivers. Ούτε καν reboot έκανε. 'Ηθελε safe mode. Ακόμα και μετά από DDU. Οι σάπιοι drivers 572.16 φταίνε 100%. Μου αρέσει που περιμέναμε και 2 μήνες για αυτήν την σαβούρα. Θα μου πες μόνο 2-3 τρις έχουν οι άνθρωποι. Λογικό!

Με την έκδοση 566.36 όλα είναι μια χαρά.

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MitsosDaBest13 είπε

Ούτως ή άλλως, η σειρά RTX50xx φαίνεται σαβούρα. Βγήκαν απλά για να βγουν, με ελάχιστες διαφορές από τις RTX40xx και αυξημένες τιμές...

Δεν άφησες ούτε κόμμα στην ανάγνωση του άρθρου!

Με μια ανάσα το διάβασες ολο!🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμ προσπάθησαν να φτιάξουν Κάρτα γραφικών χαμηλού κόστους και να τα μας....... εε οχι ε?

περα απο την πλακα ακομη με την 3060 ti που εχω με τα τελευταια drivers ειχα μαυρες οθονες και reloadings ........... ακομη και στο youtube με τα ποιο παλια ολα οκ

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Black Demis said:

εμ προσπάθησαν να φτιάξουν Κάρτα γραφικών χαμηλού κόστους και να τα μας....... εε οχι ε?

περα απο την πλακα ακομη με την 3060 ti που εχω με τα τελευταια drivers ειχα μαυρες οθονες και reloadings ........... ακομη και στο youtube με τα ποιο παλια ολα οκ

Και εγώ με 3060ti έχω δει κάποια θέματα σε παιχνίδια (όχι μαυρες οθόνες ακόμα ευτυχώς). Πχ στο Rise of tomb raider άμα έχω το tessellation ανοιχτό το πρόσωπο και τα ρούχα της Lara είναι μαύρα ή εναλλάσσονται συνεχώς...σαν να μην φορτώνουν τα textures σωστά. Επίσης στο R2D2 στα γράμματα και στα πλαίσια έμφανίζονται ατέλειες...σαν να τρεμοπαίζουν λίγο. Αυτά δεν τα είχα με την προηγούμενη έκδοση των drivers.

Δημοσ.
7 minutes ago, nick_souvlaki said:

Και εγώ με 3060ti έχω δει κάποια θέματα σε παιχνίδια (όχι μαυρες οθόνες ακόμα ευτυχώς). Πχ στο Rise of tomb raider άμα έχω το tessellation ανοιχτό το πρόσωπο και τα ρούχα της Lara είναι μαύρα ή εναλλάσσονται συνεχώς...σαν να μην φορτώνουν τα textures σωστά. Επίσης στο R2D2 στα γράμματα και στα πλαίσια έμφανίζονται ατέλειες...σαν να τρεμοπαίζουν λίγο. Αυτά δεν τα είχα με την προηγούμενη έκδοση των drivers.

ευτιχος δεν παιζω παιχνιδια πλεον δεν θελω να φανταστω τι θα εκανε εκει περα

Δημοσ.
6 hours ago, ncrp said:

3050 έχω. Μια χαρά μαύρες οθόνες και κρασαρίσματα είχα με τους νέους drivers. Ούτε καν reboot έκανε. 'Ηθελε safe mode. Ακόμα και μετά από DDU. Οι σάπιοι drivers 572.16 φταίνε 100%. Μου αρέσει που περιμέναμε και 2 μήνες για αυτήν την σαβούρα. Θα μου πες μόνο 2-3 τρις έχουν οι άνθρωποι. Λογικό!

Με την έκδοση 566.36 όλα είναι μια χαρά.

Το ίδιο και με 3060ti. Μου κρασαρε όλο το pc. Αναγκάστηκα να κάνει format για να στρώσει.

Δημοσ.

Εγώ άλλα βλέπω

Εξωτερικό 5090 2000€  5080 999€   5070ΤΙ 749€    5070 549€

Ελλάδα      5090  3500€  5080 1600€   5070ΤΙ ?    5070 ?

Ελλαδάρα είσαι μωρέ!!

• Like 1
Δημοσ.

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Θέλατε ρε τσιπιδες να κάνετε αρτιφισιο ιντελιτζενσ με μια ψωρο 5090 του διχιλιαρου. 🤣🤣Δώστε 20κ (ανα κάρτα εννοείται) να πάρετε κανονικές κάρτες για data center, να μπορέσετε να βάλετε τσατ μποτ σε ότι εφαρμογή έχετε. Και φυσικά μη σπαταλάτε χρόνο και χρήμα για περιττά πράγματα όπως δοκιμές, εκσφαλματωση και backup.

12 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Επίσης στο R2D2 στα γράμματα και στα πλαίσια έμφανίζονται ατέλειες...

Μην τους δίνεις ιδέες και βγάλουν κανά παιχνίδι με δαυτο μπας και αρμεξουν λίγο ακόμα το star wars!!

Η μήπως έχουν βγάλει ήδη και έχω χάσει επεισόδια;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...