Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε μενω Αθηνα οποτε δεν μπορω να εχω καμια αντικειμενικη αποψη. Η ιδεα και μονο οτι θα πουλησεις αυτο που εχεις στην Αθηνα στην Ανω Κυψελη για να πας Ναυπλιο μου ειναι εξαρχης τοσο μα τοσο λαθος ! Δηλαδη δε μου κολαει με τιποτα! Βασικα κανε ο,τι καταλαβαινεις χωρις να πουλησεις. Νομιζω οτι τα εχεις ολα και απλα σκεφτεσαι να κανεις τη λαθος κινηση. Αυτα. Ξαναλεω δεν ειμαι αντικειμενικος οπως ειπα εξ αρχης! Αυτα.

Επεξ/σία από cpavlidi
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, tzotzo said:

Παντως Αθήνα έβγαιναν πογκρομ οι απογονοι τους και σκότωναν κόσμο.

Ναι, προφανώς και υπάρχουν φασίστες σε μία πόλη τριών εκατομμυρίων όπως υπάρχουν και φασίστες σε μία πόλη είκοσι χιλιάδων (στην οποία πόλη το 95% των δρόμων έχουν αρχαιοελληνικό όνομα btw).

Μάντεψε που είναι ευκολότερο να αποφύγεις να τους συναναστραφείς.

• Like 2
Δημοσ.
On 08/02/2025 at 14:03, Mx10 said:

Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο !

Εδώ που είστε έχετε βοήθεια οικογένειας? Αν είναι η οικογένεια της γυναίκας σου εδώ, δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να απομακρυνθείτε από την οικογένεια της και να πάτε στο δικό σου μέρος. Και μια ακόμα παράμετρος το ποιανού είναι το σπίτι στην Κυψέλη, είναι μισό μισό ή ανήκει στον έναν σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το σχόλιο ήθελα να γράψω τα συν και πλην αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι όλα ήταν εντελώς υποκειμενικά για αυτό θα γράψω μόνο την εμπειρία μου. Εμείς πριν από 8 χρόνια πήγαμε επαρχεία για να τελειώσουμε μία οικοδομή για τουριστική αξιοποίηση και αποφασίσαμε να μείνουμε και βλέπουμε.

Τώρα όποτε πάω Αθήνα δεν αντέχω, μετράω τις μέρες να φύγω, δεν είναι για εμένα η πόλη και ας έζησα 40 χρόνια, βασικά αν δεν είχα ακίνητα στην Αθήνα μπορεί να μην πέρναγα ποτέ ξανά. Η (ηχο/φωτο/ατμοσφαιρική) ρύπανση και η ασχήμια της πόλης πλέον με φρικάρει αρκετά, η νευρικότητα των ανθρώπων ακόμα περισσότερο.

Στην επαρχεία ανακάλυψα μία ηρεμία που δεν μπορούσα να την φανταστώ όσο έμενα Αθήνα. Πραγματικά δεν μου έχει λείψει τίποτα πέρα από τις παρέες που είχα, όμως λόγω οικογένειας, δουλειάς, hobby και πριν φύγω είχα αρχίσει να απομακρύνομαι.

Πιστεύω αξίζει να δοκιμάσει κάποιος να δει τι του ταιριάζει όμως σε καμία περίπτωση να μην πάρει δάνειο για 35 χρόνια πριν σιγουρευτεί, εγώ είμαι τόσο επιφυλακτικός που φέτος αποφάσισα να νοικιάσω το σπίτι και το εξοχικό στην Αττική, καλύτερα να πετάξεις κάποια χρήματα παρά να μετανιώσεις και να βρεθείς σε αδιέξοδη κατάσταση.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 5
Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να κάνετε με τη γυναίκα μια ειλικρινή συζήτηση και να ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας τί θέλετε και να εξετάσετε πολύ καλά αν είστε στο ίδιο μήκος κύματος. Γιατί είναι 9 σελίδες το thread δεν τις διάβασα όλες, αλλά μια διαβάζω για Ναύπλιο, μια για προάστεια Αθήνας, μια για Αττική εκτός λεκανοπεδίου...δεν βλέπω δηλαδή, κάποια συγκεκριμένη και ξεκάθαρη στόχευση.
Ως κάτοικος μικρής επαρχιακής πόλης (Πύργος) σπουδασμένος στην Αθήνα και επισκέπτης της Αθήνας τακτικά οι δικές μου παρατηρήσεις είναι οι εξής. Η ποιότητα της καθημερινότητας σε μια τέτοια πόλη, δεν συγκρίνεται! Εύκολες μετακινήσεις, εύκολα κανονίσματα με τις παρέες, μια χαλαρότητα δεν είσαι στην τσίτα και στο άγχος...τα σχολεία των παιδιών δίπλα, αμεσότητα και προσωπική επαφή με τους δασκάλους των παιδιών, με τους άλλους γονείς, καλύτερη κοινωνικοποίηση των παιδιών και των γονιών βέβαια. Βγαίνεις μια βόλτα χωρίς να έχεις κανονίσει κάτι με κανέναν, κάποιον θα βρεις να πιάσεις μια κουβεντούλα ή ακόμα να κάτσεις για ένα χαλαρό καφέ, κάποιο παιδάκι από το σχολείο ή τη δραστηριότητα θα συναντήσετε να παίξει το παιδί σου κλπ. 
Το μόνο θέμα τώρα είναι η απουσία επιλογών. Μικρό το μέρος, λίγα τα μαγαζιά να πας, λίγα τα μέρη να επισκεφθείς, λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις αναλογικά με Αθήνα. Από την άλλη Αθήνα πόσες από όλες αυτές τις εκατομμύρια επιλογές εκμεταλλεύεσαι...πρακτικά ελάχιστες. Και κακά τα ψέματα Ναύπλιο είσαι αν θες σε 2 ώρες οδήγησης τσακ έφτασες.
Απλά αυτό το θέμα ίσως προβληματίσει τη σύζυγο που είναι μαθημένη στην Αθήνα, μαζί με την μη ύπαρξη κύκλου - παρέας, στην αρχή θα είναι δύσκολη η προσαρμογή. Γι'αυτό θέλει κουβέντα να καταλήξετε και να συμφωνήσετε ότι παίρνετε μαζί αυτή την απόφαση. Ίσως για αρχή νοικιάσετε πριν προχωρήσετε στο να βάλετε στην πλάτη σας δάνειο, με το ένα νοίκι καλύπτετε το άλλο και αν δεν σας αρέσει ξενοικιάζετε και ξαναγυρίζετε χωρίς να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και δημιουργία ψυχοφθόρων μουρμουρών και εντάσεων.

*συν το θέμα ασφάλειας πολύ ασφαλέστερο περιβάλλον.

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, efib said:

Η Πάτρα και η Κορινθία έχουν πολύ μεγαλύτερη εγκληματικότητα από την Αθήνα.

Το εξηγείς λίγο αυτό και τι εννοείς Αθήνα; Συγκεκριμένα για την Πάτρα.

Έχετε κολλήσει κάποιοι με τις επιλογές και τις δραστηριότητες. Μόνο ο TS ξέρει αν εκμεταλλεύονται αυτές τις επιλογές ή όχι. Κι εγώ έχω πάει σε θέατρα και performances στην Αθήνα που δεν θα έβρισκα ποτέ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν αποτελεί επιχείρημα όμως αν ο TS κι η οικογένειά του δεν γουστάρουν τα θέατρα.

Επίσης ξεκολλάτε με την επαρχία οι Αθηναίοι. Σαν τους Αμερικάνους κάνετε ορισμένοι που δεν ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος έξω από τα σύνορά τους. Επαρχία δεν σημαίνει χωριό.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, stefanos_13 είπε

Διαβάζω πολλοστή φορά ότι την απόφαση πρέπει να την πάρει η γυναίκα. Τι παντόφλα είναι αυτή που τρώτε μερικοί,να αποφασίσουν από κοινού σαν ζευγάρι δηλαδή δεν παίζει? Με το ζόρι να φανεί 1η η γυναίκα λες και αν πει :'Αγάπη μου φύγαμε ' δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη μετέπειτα και να κάνει τον βίο του καθενός κόλαση. 

Προφανώς και πρέπει να την πάρει μαζί με τη γυναίκα του και η γυναίκα του να είναι ενθουσιασμένη για αυτη την αλλαγή. Έχει μεγαλώσει Αθήνα, έχει δικό της σπίτι Αθήνα και ο TS θέλει να την πάρει να πάνε στο Ναύπλιο, μια μικρή πόλη 2 ώρες σχεδόν από την Αθήνα όπου είναι το δικό του μέρος, μακριά απο τις παρέες της, την οικογένεια της, και ναι τον τόπο καταγωγής της που τον εχει συνηθίσει.

Και φαίνεται οτι από αυτά που έχει γράψει οτι η συζυγος του είναι πολύ διστακτική για τέτοια κίνηση.

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, Malthador said:

Τι φάση;

Μόλις πατήσει το πόδι του στην γη της επαγγελίας με τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και τα πόνι να κυκλοφορούν ανέμελα στα λιβάδια θα ανέβει κατακόρυφα το βιοτικό του επίπεδο, αλλά ας κρατήσει και το σπίτι στην Αθήνα καλού κακού για plan B μήπως μπουκώσει από την πολύ ποιότητα ζωής και βαρυστομαχιάσει;

Ή συζητάμε ή κοροϊδευόμαστε.
Προφανώς δεν θα πάει από την κόλαση στον παράδεισο, αλλά το γεγονός (κατά μέσο όρο, διαφέρει για τον κάθε ένα μας) ότι δεν θα χρειάζεται να τρώει 1-2 ώρες καθημερινά μέσα στην κίνηση (με τον όποιο εκνευρισμό προκύπτει), να ψάχνει χώρο στάθμευσης, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Αθήνας (εδώ μικρό καλάθι, η νοοτροπία είναι θέμα συνόρων χωρών, όχι νομών), να τρώει τόνους καυσαέριο (ναι, στην επαρχία μπορεί να είναι πιο yolo οι έλεγχοι καυσαερίων, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσα πολλά τα οχήματα) και άλλα παρόμοια (και ναι, τα 2 λουλούδια που θα έχει παραπάνω σε σχέση με την Αθήνα, κάνουν διαφορά).

Περπάτησα πρόσφατα στην ρεματιά Χαλανδρίου. Με το που μπήκα, αναρωτιόμουν πως και υπάρχει τέτοιο ωραίο μέρος μέσα στην πόλη. 15 λεπτά αργότερα έβριζα που κάποιος ΗΛΙΘΙΟΣ σκέφτηκε ότι 1) είναι καλή επιλογή τα σκαλοπάτια, 2) δεν θα επεκτείνουν το μονοπάτι από άκρη σε άκρη (αλλά θα είναι για ούτε 200 μέτρα και μάλιστα, όχι πλήρως προσβάσιμο, αλλά στρωμένο με κοτρώνες). Τα δε πεζοδρόμια στον παράλληλο δρόμο με την ρεματιά, ανύπαρκτα. Μιλάμε για επιστήμονες αστικού σχεδιασμού!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, csontheline said:

Ή συζητάμε ή κοροϊδευόμαστε.

Γενικότερα τείνω στο δεύτερο.

Όταν διαβάζω ότι στην επαρχία θα έχει φρέσκα κυνήγια (θα πρέπει να βγάζει και τις σφαίρες πριν τα μαγειρέψει I guess) και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς (που μάλιστα αν δεν του αρέσουν μπορεί να τα παράγει και μόνος του!), μάλλον κοροϊδευόμαστε στο παρόν νήμα. Λες και στην Αθήνα δεν βρίσκεις προϊόντα από όλη την Ελλάδα, scratch that, από όλο τον πλανήτη. Και τελοσπάντων, μάλλον δεν είμαστε οι «Αθηναίοι» που νομίζουμε ότι η επαρχία είναι η ίδια με την δεκαετία του 1950.

Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, δεν διαφωνώ, σε γενικές γραμμές είναι γνωστά τα αρνητικά της Αθήνας και γνωστά τα αρνητικά της επαρχίας, μην τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια. Ο καθένας τα ζυγίζει και κρίνει για τον εαυτό του τι είναι καλύτερο. Κατά την γνώμη μου, όταν έχεις παιδιά, είναι καλύτερα να μεγαλώσουν στην Αθήνα, εγώ αυτό κάνω παρόλο που μπορώ να μετακομίσω μόνιμα στην επαρχία χωρίς να αλλάξει τίποτα προς το χειρότερο (σίγουρα προς το καλύτερο θα αλλάξει το οικονομικό μου). Κάποιος μπορεί να κρίνει σημαντικότερες τις βόλτες στην παραλία, τον καθαρό αέρα και την αδιαμφισβήτητη ησυχία της επαρχίας. Εγώ για τα δικά μου παιδιά κρίνω σημαντικότερες τις παροχές στην υγεία, στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες της πρωτεύουσας.

1 hour ago, csontheline said:

Περπάτησα πρόσφατα στην ρεματιά Χαλανδρίου. Με το που μπήκα, αναρωτιόμουν πως και υπάρχει τέτοιο ωραίο μέρος μέσα στην πόλη. 15 λεπτά αργότερα έβριζα που κάποιος ΗΛΙΘΙΟΣ σκέφτηκε ότι 1) είναι καλή επιλογή τα σκαλοπάτια, 2) δεν θα επεκτείνουν το μονοπάτι από άκρη σε άκρη (αλλά θα είναι για ούτε 200 μέτρα και μάλιστα, όχι πλήρως προσβάσιμο, αλλά στρωμένο με κοτρώνες). Τα δε πεζοδρόμια στον παράλληλο δρόμο με την ρεματιά, ανύπαρκτα. Μιλάμε για επιστήμονες αστικού σχεδιασμού!

Η Αττική έχει άπειρα μέρη για περπάτημα και εξερεύνηση, τόσο εντός, όσο και εκτός αστικού ιστού. Έχω πάει στην ρεματιά Χαλανδρίου, δεν τρελάθηκα ούτε εγώ προσωπικά.

• Like 4
Δημοσ.

Τα μικρα και τα τουριστικα μερη ειναι (εως και πολυ) ακριβοτερα στα ψωνια του μηνα απο την Αθηνα, παλι ομως αν εχεις ζωο ομως ειναι αλλιως να το βλεπεις να τρεχει ελευθερο σε 4 και 8 στρεμματα απο το σπιτι στην Αθηνα.

Το σπιτι στο Ναυπλιο που εδειξες ειναι φτηνο γιατι δεν ειναι στο Ναυπλιο, 7χλ για μας εδω ειναι 3 χωριά πιο περα, ειδικα αν εχεις παιδια που πανε φροντιστηριο και κανεις το δρομο 2 και παραπανω φορες τη μερα επιπλεον της διαδρομης για τη δουλεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,  καλή εβδομάδα σε όλους και καλή δύναμη! Προφανώς, είναι τεραααστιο προσόν  που έχουμε βρεθεί με σπίτι μεγάλο, καινούριο  και σε καμμία περίπτωση δεν σκέφτομαι την πώληση του για αγορά στον τόπο μου ειδικά από την στιγμή που δεν μου ανήκει προσωπικά!Επειδη από τα 19,5 λόγω δουλειάς βρέθηκα Αθήνα , αντιλαμβάνομαι ορισμένα από τα αρνητικά της επαρχίας πχ να βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους στην καθημερινότητα και στην έξοδο σου , να έχεις περιορισμένες επιλογές στην διασκέδαση κτλπ! 
Παρατηρώ τον αδερφό μου που έχει φτιάξει μεζονέτα σε ένα χωριό έξω από το Ναύπλιο. Τα παιδιά του βγαίνουν έξω , παίζουν μπάλα , ποδήλατα ελεύθερα, περπάτημα ελεύθερο( όλα αυτά όταν δεν παίζουν με τα κινητά 😜) ! Η οικογένεια έχει μια ελευθερία κίνησης μέσα στο ίδιο της το σπίτι , είτε φωνάξεις είτε τσακωθείς δεν ενοχλείς κανέναν! Παρκάρεις με απλά όπου θες. Τι παραπάνω επιλογές έχει ένα παιδί στην Αθήνα ; Στο διαμέρισμα φωνάζουν οι από πάνω ακούς από κάτω , θα φωνάξει το παιδί θα τους ενοχλήσεις εσύ αντίστοιχα ! Η Αθήνα αξίζει θεωρώ όταν έχεις λεφτά πολλά και μένεις σε περιοχές πάρα πολύ καλές ! 

Επεξ/σία από Mx10
  • Like 3
Δημοσ.

ακριβως οπως τα λες ειναι.Οταν λεμε Αθηνα τι ακριβως εννοουμε;

Να μενει μια οικογενεια στο Παγκρατι μεσοτοιχια με καποια αλλη χωρις παρκινγκ η να μενει σε οροφοδιαμερισμα στο Νεο Ψυχικο με κλειστο παρκινγκ;

Η δουλεια να βρισκεται σε ακτινα 15 λεπτων η σε ακτινα 45 λεπτων;

Η οικογενεια να τα βγαζει τζιμα τζιμα η να εχει ενα χιλιαρικο το μηνα να χαλασει στη διασκεδαση ;

Ολα αυτα αλλαζουν δραματικα αυτο που λεμε Αθηνα η επαρχια...

• Like 2
Δημοσ.
On 08/02/2025 at 22:51, Malthador said:

Να αρχίσω να απαριθμώ προτερήματα ή έχεις σκοπό να τα καταρρίπτεις με το επιχείρημα «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου» που αναφέρεις στο επόμενο ποστ σου;

Ας τσιμπήσω, να αρχίσω με ένα πολύ βασικό: ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 10-12 ετών θα αρρωστήσει περίπου 40 φορές, άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο σοβαρά. Να πούμε, λοιπόν, για την ευκολία που έχεις στην Αθήνα να το πάρεις στις 3:00 τα ξημερώματα και να το πας σε νοσοκομείο με κανονικούς γιατρούς για να το εξετάσουν και να σου βρουν λύση, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι κάθε φορά.

Όλα αυτά τα έχει μία συγκεκριμένη επαρχιακή πόλη ή έχεις πάρει 15 πόλεις και τις έχεις παντρέψει σε μία; Γιατί εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει επαρχιακή πόλη που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Το χωριό μου, 2500 κατοίκων, έχει παιδίατρο, ακτινολόγο, 2 παθολόγους, 2 ΚΔΑΠ, παιδικό σταθμό, Βθμια εκπαίδευση εώς λύκειο, ξένες γλώσσες, θεατρική ομάδα, παραδοσιακούς χορούς, 2 ποδοσφαιρικές ομάδες, tae kwon do, φυσιολατρικό σύλλογο με τμήμα ποδηλασίας βουνού και πόλης, δάσκαλους ζωγραφικής και φιλαρμονική. Ωδείό, επιπλεόν ξένες γλώσσες, επιπλεόν γιατρούς στα 18κμ. Φαντάζομαι μια πόλη 15-30.000 κατοίκων έχει κάτι παραπάνω αν όχι τα ίδια.

Πέρασα το ΣΚ Αθήνα με ένα φίλο που έχει οικογένεια στο παραπάνω χωριό. Και οι 2, αδιαφορούσαμε για την κίνηση, τη φασαρία, την ασχήμια και το γκρι, γιατί ήρθαμε συνειδητά να κάνουμε τη γύρα μας και catch up με παλιούς φίλους. Και οι 2 συμφωνήσαμε ότι δεν αλλάζουμε με τίποτα  το χωριό με τη θάλασσα του, τα πευκα του και την ευκολία του περπατάω για να κάνω σχεδόν τα πάντα. Και Παρασκευές παίρνω το αμαξι για να πάει το παιδί κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, μια ώρα μακριά. 

Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ο μόνος τρόπος σωτηρίας για την κοινωνία μας είναι η επιστροφή σε παλιές αξίες. Δηλαδή επανασύνδεση με τη φύση, παραγωγή ενός μέρους των αναγκών μου και αγορά των υπόλοιπων απο φίλους παραγωγούς, πώληση του πλεονάσματος για κάποιο κέρδος. Δώσε σ ένα παιδί ένα κομμάτι ξύλο και θα σου φτιάξει ολόκληρο σύμπαν με τη φαντασία του. Πιστεύω ότι φτάσαμε στον πάτο γιατί σαν κοινωνία δεν απαιτούμε παρά μόνο ζητάμε την εύκολη λύση.  

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Ναύπλιο δεν ξέρω τι πλεονεκτήματα μπορεί να έχει. Βλέπω ότι τα ακίνητα είναι και εκεί πανάκριβα.

Αν μου έλεγες πάω επαρχία γιατί παίρνω σπίτι με 60-70.000 ίσως να άξιζε... αλλά για να δώσεις 200.000+ δεν βλέπω να αξίζει. Πόσο μάλλον όταν είναι μονοκατοικία που έχει αυξημένα έξοδα.

Επαρχία πάνε όσοι έχουν εκεί συγγενείς, έτοιμο σπίτι κλπ και για να μειώσουν τα έξοδα (χαμηλά ενοίκια-φθηνά σπίτια).

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Malthador είπε

παροχές στην υγεία, στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες της πρωτεύουσας

Το εξηγείς λίγο; Καλά το 1ο αχρείαστο να'ναι αλλά αν/όποτε έχει χρειαστεί, ανεβαίνουμε Αθήνα κλείνουμε ραντεβού και σε 3 ώρες είμαστε εκεί...σε σοβαρά επείγοντα υπάρχει όντως θέμα αλλά δεν ζω με αυτό το άγχος να πω την αλήθεια. Εκπαίδευση; Ιδιωτικό δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο; Πανεπιστήμιο;
Ευκαιρίες: σε ποιες αναφέρεσαι, και πόσο συχνά πραγματοποιούνται... 
Σοβαρά ρωτάω δεν έχω διάθεση τρολαρίσματος - κόντρας, να αντιληφθώ λίγο τί χάνω.
Εγώ το μόνο που θεωρώ ότι υστερούμε, είναι η μη πρόσβαση σε τριτοβάθμια εκπαίδευση οπότε το ´χω πάρει απόφαση ότι θα σπουδάσω τα παιδιά μου σε άλλη πόλη ή ίσως κατευθείαν έξω. Δεν βλέπω κάτι άλλο...

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...