Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 256
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
35 minutes ago, Mx10 said:

Την εναλλακτική πώλησης του υπάρχοντος ( είναι οροφοδιαμέρισμα, θα πάρει αξία λόγω μετρό κτλπ) και αγορά νέου σε καλύτερη περιοχή εντός Αθήνας θα την εξετάζατε  ;

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας , εκτιμώ τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος δημιουργίας του νήματος 

Έριξα μια ματιά στις τιμές που παίζουν στο Ναύπλιο και υπάρχει σοβαρή διόγκωση, καθαρά και μόνο λόγω σημείου. Τα ίδια σπίτια σε άλλες περιοχές θα είχαν μισή τιμή. Το ίδιο που ισχύει και για Αθήνα δηλαδή. Βάσει αυτού να ξέρεις πως αν πάρεις ένα τέτοιο ακριβό σπίτι ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ, και ταυτόχρονα ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ το σπίτι της Αθήνας, είναι λίγο τζόγος μακροχρόνια, γιατί αν ξανασυμβεί οποιοδήποτε είδος κρίσης που θα ρίξει τις τιμές σημαντικά, τότε θα μείνεις με ένα ακριβό δάνειο στα χέρια και με 2 σπίτια αρκετά χαμηλότερης αξίας. Αντίθετα, αν πουλήσετε της Αθήνας, ρευστοποιείς τη διογκωμένη τιμή του στο ίδιο χρονικό σημείο που αγοράζεις το σπίτι του Ναυπλίου, οπότε το ρίσκο θα είναι μικρότερο. Φυσικά αν οι τιμές ανέβουν, θα βγείτε περισσότερο κερδισμένοι αν κρατήσετε το σπίτι της Αθήνας, αλλά αυτό δεν το ξέρεις, για αυτό και είναι τζόγος. Ρισκάρετε περισσότερα, με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, archer100 είπε

Έριξα μια ματιά στις τιμές που παίζουν στο Ναύπλιο και υπάρχει σοβαρή διόγκωση, καθαρά και μόνο λόγω σημείου. Τα ίδια σπίτια σε άλλες περιοχές θα είχαν μισή τιμή. Το ίδιο που ισχύει και για Αθήνα δηλαδή. Βάσει αυτού να ξέρεις πως αν πάρεις ένα τέτοιο ακριβό σπίτι ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ, και ταυτόχρονα ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ το σπίτι της Αθήνας, είναι λίγο τζόγος μακροχρόνια, γιατί αν ξανασυμβεί οποιοδήποτε είδος κρίσης που θα ρίξει τις τιμές σημαντικά, τότε θα μείνεις με ένα ακριβό δάνειο στα χέρια και με 2 σπίτια αρκετά χαμηλότερης αξίας. Αντίθετα, αν πουλήσετε της Αθήνας, ρευστοποιείς τη διογκωμένη τιμή του στο ίδιο χρονικό σημείο που αγοράζεις το σπίτι του Ναυπλίου, οπότε το ρίσκο θα είναι μικρότερο. Φυσικά αν οι τιμές ανέβουν, θα βγείτε περισσότερο κερδισμένοι αν κρατήσετε το σπίτι της Αθήνας, αλλά αυτό δεν το ξέρεις, για αυτό και είναι τζόγος. Ρισκάρετε περισσότερα, με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Αυτό ισχύει 100% .οι τιμές πλησιάζουν επίπεδα Αθήνας 

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, csontheline said:

Παίζει η αύξηση ποιότητας ζωής, να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά. Δεν ξέρω αν το ανέφερα πιο πριν, αλλά μην πουλήσεις το σπίτι στην Αθήνα και θα έχεις έτοιμο πλάνο Β. 

Τι φάση;

Μόλις πατήσει το πόδι του στην γη της επαγγελίας με τις αμυγδαλιές να ανθίζουν και τα πόνι να κυκλοφορούν ανέμελα στα λιβάδια θα ανέβει κατακόρυφα το βιοτικό του επίπεδο, αλλά ας κρατήσει και το σπίτι στην Αθήνα καλού κακού για plan B μήπως μπουκώσει από την πολύ ποιότητα ζωής και βαρυστομαχιάσει;

• Like 1
  • Haha 5
Δημοσ.
1 hour ago, Mx10 said:

Την εναλλακτική πώλησης του υπάρχοντος ( είναι οροφοδιαμέρισμα, θα πάρει αξία λόγω μετρό κτλπ) και αγορά νέου σε καλύτερη περιοχή εντός Αθήνας θα την εξετάζατε  ;

Για αρχή η πιο εύκολη λύση είναι να νοικιασεις το δικό σας και αντίστοιχα να πατε με ενοίκιο σε κάποιο προάστιο. Δεν σε δεσμεύει και δεν θα χάσεις πολλά λεφτά 

Δημοσ.

Γιατί δεν σκέφτεσαι και τον Ασπρόπυργο.
Παραλία έχει. ✔️

Νοσοκομείο έχει. ✔️

Βουνό έχει. ✔️

Ρωμαίους έχει(καλυτερης ποιότητας απο τους Ναυπλιώτικους) ✔️

Αττική Οδό έχει.✔️
Φθηνά σπίτια έχει. ✔️
Συνδυάζει πόλη και επαρχία μονο 18 χλμ απο το κέντρο της Αθήνας.

Δεν βρίσκω καλυτερη επιλογή.

5 hours ago, Malthador said:

Μαγευτική Σπάρτη, έμεινα ένα δίμηνο εκεί στο στρατιωτικό μου. Μαγεία να συζητάς με τους γνήσιους απόγονους των Λακεδαιμονίων και να σου αναλύουν για την επανάσταση που έγινε το '67. Ονειρικό πράγμα να μεγαλώσεις παιδιά ανάμεσα σε τέτοιες απόψεις.

Παντως Αθήνα έβγαιναν πογκρομ οι απογονοι τους και σκότωναν κόσμο.

• Haha 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Γιατί δεν σκέφτεσαι και τον Ασπρόπυργο.
Παραλία έχει. ✔️

Νοσοκομείο έχει. ✔️

Βουνό έχει. ✔️

Ρωμαίους έχει(καλυτερης ποιότητας απο τους Ναυπλιώτικους) ✔️

Αττική Οδό έχει.✔️
Φθηνά σπίτια έχει. ✔️
Συνδυάζει πόλη και επαρχία μονο 18 χλμ απο το κέντρο της Αθήνας.

Δεν βρίσκω καλυτερη επιλογή.

Jon Stewart What GIF

• Haha 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Malthador είπε

Μαγευτική Σπάρτη, έμεινα ένα δίμηνο εκεί στο στρατιωτικό μου. Μαγεία να συζητάς με τους γνήσιους απόγονους των Λακεδαιμονίων και να σου αναλύουν για την επανάσταση που έγινε το '67. Ονειρικό πράγμα να μεγαλώσεις παιδιά ανάμεσα σε τέτοιες απόψεις.

Καμια απο τις πολεις που ειπε δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Θεωρω οτι τρολαρει.
Ελπιζω.
Δεν ξερω.

Δημοσ.

Καταρχάς προσωπικά, θα ήθελα και εγώ να μεγαλώσω το παιδί μου σε μια μεζονέτα, με κήπο και λιγότερη κίνηση και καυσαέριο από ότι στη Κυψέλη, ίσως όχι όμως επαρχία. Δεν ξέρω βέβαια πως να ζεις στο Ναύπλιο, οπότε γι αυτό ας μην εκφέρω γνώμη.
Πάντως για τις περιοχές που αναφέρθηκαν εντός Αττικής(που κάτι ξέρω), Παλλήνη, Γέρακας, Κορωπί μάλλον μεζονέτα με 200-250 δύσκολο να βρεις, ή αν βρεις θα ειναι εντελως χρέπι, αλλά κλίνω στο ότι δεν θα βρεις. Δεν ξέρω τι παίζει με λιγο πιο πέρα Πικέρμι, Σπάτα. Νέα Μάκρη - Ραφήνα είσαι πολύ μακριά για θέμα μετακίνησης-δουλειάς, συναναστροφών, φίλοι, οικογένεια. Σαν περιοχή προσωπικά ο Γέρακας είναι η ιδανική (από άποψη πρόσβασης, παροχών, parking, άνεσης ) και συγκεκριμένες περιοχές του ιδίως, αλλά ανεβαίνει από το budget.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας κάνει μία προσπάθεια ο φίλος ο ts να γεφυρώσει το χάσμα, μία μεσοβέζικη λύση που λέμε. 

Ας πάρει μία μεζονέτα με κήπο στην Κυψέλη. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Haha 4
Δημοσ.

Ζω τη μιση μου εβδομαδα σε επαρχια(καλαματα) και την αλλη μιση Αθηνα οποτε θα προσπαθησω να σε διαφωτισω

Καταρχας την αποφαση πρεπει να τη παρει η γυναικα σου.-

Μετα Α.εξαρταται απο τη ζωη που κανεις στην Αθηνα.Αν εισαι ολη μερα σπιτι και απλα τρως τη πικρα της Αθηνας με την                       κινηση κτλ οχι δεν αξιζει καλυτερα να πας επαρχια.

Β. Αν εισαι τυπος δραστηριος που θα βγει τις βολτες του σε θεατρα,εκδρομες περιξ,εκθεσεις και event τοτε μενεις                       Αθηνα γιατι επαρχια θα βαρεθεις.

Επαρχια θα τη βγαλεις σιγουρα πιο φτηνα καθως το κοστος ζωης δεν συγκρινεται μιας και ειναι λιγοτεροι οι πειρασμοι και επισης θα εχεις και απλετο χρονο σε σημειο που μπορει να βαρεθεις οποτε πρεπει αναγκαστικα να βρεις χομπι.

Αν ηλικιακα εισαι πανω απο 40 παιρνει +1 η επαρχια ενω αν εισαι κατω απο 40 +1 η Αθηνα.

Το αν θα παρεις δανειο για σπιτι κτλ ανηκει σε αλλη συζητηση--οικονομικη-.Αφου δεν ξερεις/εχεις αποφασισει προφανως και δεν κανεις καμμια οικονομικη κινηση και απλως νοικιαζεις.

Αυτο με τους γιατρους δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση κ στο λεω εχοντας γνωση του αντικειμενου.

Το παιδι σιγουρα θα μεγαλωσει καλυτερα στην επαρχια απο την Κυψελη,σε αυτο δεν χωραει καμμια αμφιβολια.

Στην αποφαση σου μεγαλο βαρος πρεπει να δωσεις στο αν μπορεις να αντιστρεψεις και την αποφαση σου δλδ να γυρισεις στην Αθηνα αν δεν σου αρεσει η επαρχια.

Αυτα απο μενα 

• Like 2
Δημοσ.

Διαβάζω πολλοστή φορά ότι την απόφαση πρέπει να την πάρει η γυναίκα. Τι παντόφλα είναι αυτή που τρώτε μερικοί,να αποφασίσουν από κοινού σαν ζευγάρι δηλαδή δεν παίζει? Με το ζόρι να φανεί 1η η γυναίκα λες και αν πει :'Αγάπη μου φύγαμε ' δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη μετέπειτα και να κάνει τον βίο του καθενός κόλαση. 

• Like 6
Δημοσ.

Δυστυχως φιλος οι γυναικες εχουν ενα τροπο να αρχιζουν να γκρινιαζουν με τη παραμικρη δυσκολια.Επειδη λοιπον ειναι ζευγαρι πρεπει να συμφωνησουν και οι δυο αλλα αν ειναι 50-50 την αποφαση καλο ειναι να την παρει η γυναικα γιατι η κινηση στην Αθηνα παλευεται,η καθημερινη γκρινια δυστυχως οχι...

Δημοσ.

Θα έχει τα μούτρα να γυρίσει να της πει «εσύ είχες τον πρώτο λόγο» σε σχέση με το να του λέει εκείνη «τι με έφερες εδώ».

Στο τέλος της ημέρας η κατάληξη η ίδια θα είναι βέβαια, γκρίνια έως διαζύγιο. Απλά να είχαμε να λέγαμε.

• Like 1
Δημοσ.
On 08/02/2025 at 14:03, Mx10 said:

Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

.ευκαιρίες υπάρχουν αλλά θέλει λίγο χρόνο

θα κοίταζα στο στρατόπεδο ......προς αγ Κυριακή ....Άρια....Εξώστης 

αν έχεις συγγενείς Ναύπλιο θα μπορούσαν να έχουν το νου τους ......

στηρίζω 100% την απόφαση σου αφού είσαι Ναυπλιώτης ...εμένα Ψαρομαχαλα 3 χρόνια ,εκεί τελείωσα γυμνάσιο  

αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω φίλη μου π.μηχανικο αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...