efib Δημοσ. Κυριακή στις 05:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:05 μμ (επεξεργασμένο) Αν εξαιρέσεις το σουπερμάρκετ όλα τα υπόλοιπα είναι πιο ακριβά. (διασκέδαση - βενζίνη- φαγητό) στην επαρχία και με λιγότερες επιλογές. Ειδικά αν δεν είσαι κοντά σε Αθήνα σε δαγκώνουν άσχημα. Γιατί αν έχεις πχ μεγάλη δουλειά θα έρθει συνεργείο από μεγάλη πόλη, αν όχι τότε ετοιμάσου για "μαστοριά". Α η συγκοινωνία είναι ανύπαρκτη και θέλεις οπωσδήποτε μεταφορικό μέσο σχεδόν για τα πάντα. Προσοχή στην μονοκατοικία με κήπο. Είναι υπέροχη αρκεί να έχεις λεφτά να την συντηρήσεις και να την φροντίσεις. Θες κέλυφος; Ετοιμάσου να βάλεις μόνος σου σε όλο το σπίτι. Θέρμανση; Τα διπλά ακόμα και σε ίδια τμ γιατί το σπίτι είναι εκτεθειμένο από όλες τις πλευρές. Αλλά δεν έχεις γείτονες πάνω από το κεφάλι σου. Θέλεις περιποιημένο κήπο; Κάθε μήνα θες κηπουρό. Μόνος σου δεν γίνεται και στο λέω εγώ που πιάνουν τα χέρια μου στον κήπο. Θέλει χρόνο/γνώσεις ή χρήμα η μονοκατοικία. Αν έχεις κάτι από αυτά τότε είσαι άρχοντας όσον αφορά το σπίτι σου. Κουτσομπολιο και φαγωμαρα δεν υπάρχει. Πλέον κανείς δεν ασχολείται με τον άλλον. Έχουν τα δικά τους προβλήματα οι άνθρωποι. Δεν είναι Κολοκοτρωνίτσι η επαρχία. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:47 μμ από efib 4 2 1
imr Δημοσ. Κυριακή στις 05:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:07 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, stefanos_13 said: Λάθος. Πέρα του ότι οι αλυσίδες έχουν τις ίδιες ακριβώς τιμές , τα τοπικά καταστήματα με τοπικά προιόντα είναι άκρως ανταγωνιστικά . Ζω στο κέντρο μιας πόλης σχεδόν 60000 κάτοικων και έχω τον κήπο μου.Σε απόσταση ενός χλμ εκτός κέντρου τον κήπο τους τον έχουν τουλάχιστον οι μισοι (μονοκατοικίες ). Εξοδα εστιατορίου και καφέ είναι μικρότερα μιας και τα έξοδα συντήρησης είναι μικρότερα Στην δουλειά μου που απέχει 10χλμ- και θεωρείται μακριά -βρίσκομαι σε 10 λεπτά ακριβως. Επαρχία δεν ειναι μονο τα ορεινά χωριά όπως πιστεύετε οπότε και τα έξοδα θερμανσης δεν είναι αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δε -Ναυπλιο - ίσως είναι και μικρότερα απο την Αθήνα Ισχύουν αυτά που έγραψα παραπάνω. Μια ερώτηση, τα παιδιά πως πηγαίνουν σχολείο? * Πόλεις σαν την Χαλκίδα που ειναι στην ουσία προάστιο της Αθήνας δεν τις θεωρώ επαρχια Επεξ/σία Κυριακή στις 05:11 μμ από imr 1
Hacker?pcs Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ 37 minutes ago, mariosnik_ said: Παραβλέπω τις 5 σελίδες που το κάναμε πάλι Αθηναίζοι vs επαρχιώτες. @Mx10 Αυτό που στέκομαι περισσότερο είναι η άποψη που γράφεις, ότι δηλαδή "πως να την παλέψουμε σε μια πολυκατοικια 15 άτομα". Αν αυτό είναι το βασικό σου πρόβλημα. Πίστεψε με, και στην επαρχία ενδέχεται να έχεις τα ίδια η χειρότερα. Εξαρταται από το μέρος που θα πας, και τους γείτονες στις όμορες ιδιοκτησίες πέριξ της δικής σου. Αν πέσεις σε τίποτα στραβους και προβληματικους, μαυρο φίδι που σε έφαγε. Πρέπει να ερευνήσεις και να διασφαλίσεις ότι είναι εντάξει τα πράγματα στο σημείο που θα θελήσεις να μείνεις. Μην αγοράσεις κτίσμα κολλημένο με μεσοτοιχια με διπλανό, μόνο ελεύθερο από παντού. Διότι όταν θα θελήσεις να βγάλεις άδεια για εργασίες θα δεις την γλυκα. Από το να καλούνε αστυνομίες επειδή τους ενοχλεί ο θόρυβος μέχρι άρνηση συναινεσης για σκαλωσιές από τα γειτονικά κτισματα. Στα υπόλοιπα. Βεβαιώσου ότι εκεί γύρω υπάρχει κοντά νοσοκομείο με παιδιατρική κλινική καθώς και παιδίατροι, επίσης γυναικολόγοι για την σύζυγο. Ειδάλλως θα σας βγει η πίστη όταν θα έρθει το παιδί με τα θέματα υγείας που θα προκύπτουν, εμβόλια κτλ. Τέλος, μην το δένεις κόμπο ότι θα αρέσει στο παιδί η επαρχία, θα χαλάσω την σουπα σε πολλους, αλλά ενδέχεται να σας βρίζει μεθαύριο που πήγατε εκεί επειδή δεν θα υπάρχουν επιλογές διασκέδασης. Για τα κορίτσια επίσης υπάρχει πρόβλημα με το κουτσομπολιό και την ανύπαρκτη προσωπική ζωή. Θα θέλουν να φύγουν για άλλες πόλεις όταν μεγαλώσουν. Ως ενήλικα αν θες να σπουδάσουν να θεωρείς δεδομένο ότι θα τα σκας για γκαρσονιέρες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, πιθανόν να μην γυρίσουν και πότε επαρχία μετά. Αυτά από εμένα. Σκέψου και στάθμισε τα δεδομένα. Edit: Και κάτι που ακόμα ξέχασα. Τα τελευταία χρόνια δεν είμαι καθόλου λάτρης της σκέψης για απόκτηση μονοκατοικίας. Μένω σε πολύ παλιά οικογενειακή τριπλοκατοικία. Κόστη συντήρησης υπέρογκα, τελευταία 10ετια επίσης διαρρήξεις, κλοπές μετάλλων, ρημαγμα και γενικά πάμε κατά διαόλου, μέτρα ασφαλείας και άγχος. Καλύτερα το διαμέρισμα που είσαι με άλλους μοιράζονται τα έξοδα, μπορεί και τσακωμενος να είσαι με ενοίκους αλλά κάποιον θα έχεις να τα πάτε καλά να σε έχει το νου του. Τα ίδια θέματα να έχεις και με την μονοκατοικία στην επαρχία η αλλού. Πρέπει να κάνεις τα κουμαντα σου και να δεις τι γίνεται. Εξαιρετικό ποστ από κάποιον που φαίνεται ότι έχει ζήσει επαρχία. 1
StamTheMan Δημοσ. Κυριακή στις 05:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:29 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imr είπε Γιατί εκτός στέγασης όλα είναι ακριβοτερα ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΦΤΑΝΕΙ 23 λεπτά πριν, imr είπε Μια ερώτηση, τα παιδιά πως πηγαίνουν σχολείο? 23 λεπτά πριν, imr είπε * Πόλεις σαν την Χαλκίδα που ειναι στην ουσία προάστιο της Αθήνας δεν τις θεωρώ επαρχια Εχετε μπερδεψει το χωριο με την επαρχια. 46 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τα λιντλ/Σκλαβενίτης/ΑΒ έχουν άλλες τιμές επαρχία απο Αθήνα; Ναι,πιο χαμηλες. 33 λεπτά πριν, imr είπε Αν πχ μένεις σε μια μαγευτική πόλη της επαρχίας όπως η Λαμία, η Σπάρτη, ο Πύργος ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ,ΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:31 μμ από StamTheMan 3 2
imr Δημοσ. Κυριακή στις 05:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:36 μμ 6 minutes ago, StamTheMan said: ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΦΤΑΝΕΙ Εχετε μπερδεψει το χωριο με την επαρχια. Ναι,πιο χαμηλες. ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ,ΠΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δλδ το κολωχαρτο στο lidl της Σπάρτης είναι πιο φτηνό από την Αθήνα?
kage Δημοσ. Κυριακή στις 05:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:48 μμ (επεξεργασμένο) Το ιδιο "επαρχια"χωριο θα βρεις και εντος περιφερειας αττικης ~40κμ ακτινα απο κεντρο αθηνας (βορεια ανατολικα δυτικα)στυλ γραμματικο ιπποκρατιο βιλια μαραθωνα λαυριο βαρναβα καπανδριτι δεν χρειαζεται να πατε τοσο μακρια αν θελετε ερημια ,αγροτια,μονοκατοικιες κτλ Επεξ/σία Κυριακή στις 06:00 μμ από kage
Moderators Malthador Δημοσ. Κυριακή στις 06:56 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 06:56 μμ 13 hours ago, Vstromrider said: Ηθελα να συμπληρωσω οτι μονο τα νοσοκομεια ισως ειναι προβλημα στην επαρχια , οχι ειδικα για παιδια βεβαια. Και παλι ομως, δεν νομιζω οτι τα παιδια 10-12 ετων πανε 40 φορες σε νοσοκομειο. Στον παιδιατρο πανε, που και στην επαρχια παιδιατρους εχεις. Ολα αυτα τα εχει φυσικα μια πολη και δεν ειναι και οτι καλυτερο. Ο Πυργος ηλειας ας πουμε εχει ολα αυτα και ακομα περισσοτερα. Το ναυπλιο τι δεν εχει απο αυτα που ανέφερα? Δεν ξέρω συγκεκριμένα το Ναύπλιο τι έχει και τι δεν έχει, δεν είναι εκεί το point. Μπορεί να έχει τον καλύτερο παιδίατρο του κόσμου ή τον καλύτερο δάσκαλο καράτε στην Ελλάδα. Το μειονέκτημα των επαρχιακών πόλεων είναι ότι σε περιορίζουν σε αυτά που έχουν να σου προσφέρουν. Ναι, οκ όταν πάρεις σύνταξη σου αρκεί να πίνεις στο τσάι στα 1200 μέτρα υψόμετρο, χαζεύοντας το χιονισμένο τοπίο, όταν έχεις παιδιά όμως πιθανόν να θέλεις να τα μεγαλώσεις με τις όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές - υγείας, ψυχαγωγίας, αθλητισμού κοκ. 13 hours ago, Vstromrider said: Ειναι λογικη η αντιδραση σου τοτε. Οπως εγραψα και παραπανω, οι ανθρωποι που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν στην επαρχια, και στην συνεχεια ηρθαν στην Αθηνα, δεν θελουν να γυρισουν πισω. Οχι τοσο πρακτικα γιατι τους λειπει κατι απο εκει, αλλα γιατι δεν θελουν να ξαναζησουν την νοοτροπια και την κουλτουρα του χωριου. Ο φιλος παραπανω που το σκεφτεται μεγαλωσε στην χαβουζα. Δεν θα του λειψει τιποτα απο εδω. Ουτε η πολυκοσμια, ουτε τα bar , ουτε οι καφετεριες, ουτε τα ξενυχτια. Εχει πηξει στο μποτιλιαρισμα, στο καυσαεριο, και εχει ζησει την αθηνα 3-4 δεκαετιες τωρα φανταζομαι. Η επαρχία είναι σχετική. Υπάρχουν οι παραλιακές πόλεις με 20k-30k πληθυσμό, υπάρχουν τα ορεινά χωριά με 500 κατοίκους, υπάρχουν και οι μεγάλες πόλεις των 100k ή των 200k. Αντίστοιχα και η Αθήνα είναι σχετική, υπάρχουν τα Σεπόλια, υπάρχει και το Χαλάνδρι. Ναι, αν κάποιος ζει στην Κυψέλη, μπορεί να μετακομίσει παραδίπλα σε κάποια δυτικό ή ανατολικό προάστιο και να είναι σαν να μένει στην επαρχία, χωρίς να θυσιάζει τα θετικά της ευρύτερης Αττικής. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κάποια «αντίδραση» για τον τόπο που μεγάλωσα. Ίσα ίσα, είναι μια πόλη που συνδυάζει και βουνό και θάλασσα (μάλιστα με 20+ παραλίες σε ακτίνα 20λεπτου) και βρίσκεται κοντά σε αστικά κέντρα. Αγαπώ τον τόπο καταγωγής μου, πηγαίνω συχνά πυκνά και μάλιστα η επαγγελματική μου δραστηριότητα έχει αυτή την περιοχή ως βάση. Δεν με ενοχλεί η «κουλτούρα του χωριού», ίσα ίσα μου αρέσει να βγαίνω για περπάτημα το πρωί και να μοιράζω πενήντα καλημέρες. Είναι άλλα, πολλά πράγματα που με ενοχλούν εμένα προσωπικά και μέσα σε αυτά δεν είναι η «κλειστότητα» της κοινωνίας, γιατί από πάντα ήμουν χαρακτήρας που δεν με ενδιέφερε ούτε τι πίστευαν οι άλλοι, ούτε πως θα αντιμετώπιζαν τις επιλογές μου. Πάντως, επειδή τώρα ζω σε προάστιο της Αθήνας, το οποίο μάλιστα έχει λιγότερο πληθυσμό από την πόλη που μεγάλωσα, μπορώ με σιγουριά να επιβεβαιώσω ότι κι εδώ μια χαρά βλαχιά, κουτσομπολιό και ωχαδελφισμός υπάρχουν. Η χωριατίλα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της επαρχίας. 3 hours ago, imr said: Αν πχ μένεις σε μια μαγευτική πόλη της επαρχίας όπως η Λαμία, η Σπάρτη, ο Πύργος θα έχεις Σκλαβενίτη δίπλα σου αλλά τι πλεονέκτημα έχεις σε σχέση με μια νορμάλ περιοχή της Αθήνας? Μαγευτική Σπάρτη, έμεινα ένα δίμηνο εκεί στο στρατιωτικό μου. Μαγεία να συζητάς με τους γνήσιους απόγονους των Λακεδαιμονίων και να σου αναλύουν για την επανάσταση που έγινε το '67. Ονειρικό πράγμα να μεγαλώσεις παιδιά ανάμεσα σε τέτοιες απόψεις. 6 1
agrimi_pontios Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:20 μμ Να πω κι εγω την γνωμη ζωντας σε διαφορες περιοχες τις ελλαδος. Οσον αφορα το να φυγεις απο την αθηνα επρεπε να το κανεις χθες. Τα εχεις ολα εκει αλλα δεν σημαινει οτι για κατι σημαντικο δεν μπορεις να πας. Εγω μενω εξω απο κατερινη. Εχει τα παντα θαλασσα 10 λεπτα βουνο 30 λεπτα λαρισα 40 λεπτα θεσσαλονικη 40 λεπτα νοσοκομεια θεσνκης 50 λεπτα. Εχει τα παντα που υπαρχουν σε μια πολη. Τωρα σιγουρα δεν πουλας το σπιτι σου και περνεις ενα στεγαστικο για αγορα στην κατερινη πχ οικοπεδο συν σπιτι ή χτιζεις καινουριο. Αν δεν σε βολευει η κατερινη π.χ. πας αλλου. Οπου κι αν πας οτι κι αν παρεις η δοση δανειου να ειναι ιση η μικροτερη του ενοικιου της αθηνας. Εγω θελω για τρια παιδια ενοικιο και αρκετα καλη ζωη τσιπουρακια λιγες βολτες κτλ 2500 το μηνα με 500 προσωπικα δικα μου εξοδα χωρις αποταμιευσεις. Αν τωρα την αραζεις σπιτι και βγαινεις προσγειωμενος με 1800 ευρω με τρια παιδια ζεις. Επισης οι ιδιωτικη γιατροι δεν ξεπερναν το 50αρικο. Παιδιατρος α εθνικης 25 με 30 ευρω. Τωρα οπου κι αν πας να εχεις δυο πραγματα στο νου σου. Το σπιτι που θα παρεις ή φτιαξεις οταν με το καλο το αφησεις στα παιδια σου να μπορει να νοικιαζεται ή να πουλιεται. Εμενα μου εμεινε ενα σπιτι στο χωριο μου που δεν μπορω να το κανω τιποτα και πληρωνω 700 ευρω ενφια το χρονο επειδη ειναι μεγαλο. Αν παλι ειναι να αγορασεις ενα σπιτι κοστους οσο ενος αθηνας μεινε αθηνα που θα εχει αξια. Επισης κατερινη εχει και τρενο και προαστιακο. Μιση ωρα θεσνικη μιση ωρα λαρισα. Δεν εχει ληστειες ναρκωτικα ουτε στο 1% της αθηνας. 10 χρονων παιδακια και πανω κανουν βολτες χωρις φοβο και το παρκινγκ μεσα στην κατερινη κοστιζει απο 2 εως 5 ευρω αμα μεινεις 5 ωρες. Δεν χρειαζεται να ψαχνεις ουτε για παρκινγκ αν δεν βρισκεις. Οσο για το φθηνα και ακριβα δεν θα σχολιασω οτι εννοειτε οτι στην επαρχια εχει καλυτερη τροφη. Αμα δικτυωθεις παιρνεις απο κυνηγι ημερας ψαρια της βραδιας λαχανικα απο κηπους αυγα σπιτικα οτι θελεις. Κρασια χειροποιητα. Τα καλα της επαρχιας ειναι πλλυ περισσοτερα απο τα μειονεκτηματα. Οσο για τους ανθρωπους παντου υπαρχουν διαφορετικη ανθρωποι. Καποιοι μας ταιριαζουν και καποιοι ταιριαζουν με αλλους. 8
stefanos_13 Δημοσ. Κυριακή στις 08:33 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:33 μμ 3 ώρες πριν, imr είπε Μια ερώτηση, τα παιδιά πως πηγαίνουν σχολείο Δεν έχουμε σχολείο στην επαρχία φίλε. Από μικρά τα παιδιά μας μαγαρίζουν τα πρόβατα πάνω στα κορφοβουνια για να έχετε μαλακό κρέας εσείς στην Αθήνα . Μόνο τα παιδιά στην Αθήνα πάνε σχολείο . Αν δεν τρολαρεις -που ελπίζω να τρολαρεις - υπάρχει θέμα ! 2 1 9
csontheline Δημοσ. Κυριακή στις 09:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:41 μμ Αυτά για τις αποστάσεις και τους ανθρώπους και τα φρέσκα κυνήγια, με κόστος τα 500.135 χιλιάδες θέατρα, είναι καθαρά υποκειμενικά. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Οι συμβουλές μου (που ήδη προτάθηκαν και από άλλους), είναι : 1) Την τελική απόφαση για μετανάστευση (εσωτερική, κοντά, δεν έχει σημασία), ΠΡΕΠΕΙ να την πάρει η σύζυγος, ακόμα και αν της κάνεις πλύση εγκεφάλου, νομίζοντας ότι είναι δική της. 2) Μην πουλήσεις το σπίτι στην Αθήνα. Μ Η Ν . + - 3) Αν θα πας Ναύπλιο, ενοικίασε για 2-3 χρόνια. Είναι πεταμένα λεφτά το ενοίκιο, αλλά είναι πιο πεταμένα λεφτά ένα δάνειο για σπίτι με μικρή ζήτηση, που, ενδεχομένως, να μην μπορείς να πουλήσεις άμεσα. 4) Διευκρίνισέ με τις υπηρεσίες σας τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση επιστροφής, μην έχετε καμιά ποινή και αντί για Αθήνα, βρεθείτε Διδυμότειχο. 5) Πωλητήριο στο σπίτι της Αθήνας; Nyet blyat, nein, ντα, κακό πράμα. 6) Σου έστειλαν τον παιδί φαντάρο εδώ μέσα, είναι πολύ μακρυά για να το σκέφτεσαι. Ούτε πολύ πολύ με τον παιδίατρο. Παίζει η αύξηση ποιότητας ζωής, να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά. Δεν ξέρω αν το ανέφερα πιο πριν, αλλά μην πουλήσεις το σπίτι στην Αθήνα και θα έχεις έτοιμο πλάνο Β. 2 1
Mx10 Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:03 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, csontheline είπε Αυτά για τις αποστάσεις και τους ανθρώπους και τα φρέσκα κυνήγια, με κόστος τα 500.135 χιλιάδες θέατρα, είναι καθαρά υποκειμενικά. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Οι συμβουλές μου (που ήδη προτάθηκαν και από άλλους), είναι : 1) Την τελική απόφαση για μετανάστευση (εσωτερική, κοντά, δεν έχει σημασία), ΠΡΕΠΕΙ να την πάρει η σύζυγος, ακόμα και αν της κάνεις πλύση εγκεφάλου, νομίζοντας ότι είναι δική της. 2) Μην πουλήσεις το σπίτι στην Αθήνα. Μ Η Ν . + - 3) Αν θα πας Ναύπλιο, ενοικίασε για 2-3 χρόνια. Είναι πεταμένα λεφτά το ενοίκιο, αλλά είναι πιο πεταμένα λεφτά ένα δάνειο για σπίτι με μικρή ζήτηση, που, ενδεχομένως, να μην μπορείς να πουλήσεις άμεσα. 4) Διευκρίνισέ με τις υπηρεσίες σας τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση επιστροφής, μην έχετε καμιά ποινή και αντί για Αθήνα, βρεθείτε Διδυμότειχο. 5) Πωλητήριο στο σπίτι της Αθήνας; Nyet blyat, nein, ντα, κακό πράμα. 6) Σου έστειλαν τον παιδί φαντάρο εδώ μέσα, είναι πολύ μακρυά για να το σκέφτεσαι. Ούτε πολύ πολύ με τον παιδίατρο. Παίζει η αύξηση ποιότητας ζωής, να καλύψει τα οποιαδήποτε κενά. Δεν ξέρω αν το ανέφερα πιο πριν, αλλά μην πουλήσεις το σπίτι στην Αθήνα και θα έχεις έτοιμο πλάνο Β. Την εναλλακτική πώλησης του υπάρχοντος ( είναι οροφοδιαμέρισμα, θα πάρει αξία λόγω μετρό κτλπ) και αγορά νέου σε καλύτερη περιοχή εντός Αθήνας θα την εξετάζατε ; σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας , εκτιμώ τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος δημιουργίας του νήματος Επεξ/σία Κυριακή στις 10:03 μμ από Mx10
efib Δημοσ. Κυριακή στις 10:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:06 μμ (επεξεργασμένο) @agrimi_pontios οι γιατροί και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι πιο οικονομικές στην επαρχία από ότι στην Αθήνα; Από προσωπική μου εμπειρία βλέπω ότι μόνο οι τιμές των σπιτιών είναι χαμηλότερες. Δεν έχεις πολλές επιλογές για φαγητό, ούτε πολλές δραστηριότητες. Τα δημόσια σχολεία φαντάζομαι ισάξια στην επαρχία, αλλά τα ιδιωτικά είναι πολύ καλύτερα στην Αθήνα. Αυτό που βρίσκω πολύ αρνητικό είναι ότι υπάρχουν κυρίως μονοκατοικίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για συντήρηση και για την εγκληματικότητα. Εάν κάποιος θίγει το οικονομικό ζήτημα, τότε πρέπει να το ξανασκεφτεί για μονοκατοικία. Πολύ βασικό είναι να υπάρχει και η ύπαρξη νοσοκομείου. Αυτό είναι τρομερό πλεονέκτημα της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Η Πάτρα και η Κορινθία έχουν πολύ μεγαλύτερη εγκληματικότητα από την Αθήνα. Το αναφέρω γιατί θίγεις το θέμα της εγκληματικότητας και παρουσιάζεις την επαρχία ως πιο ασφαλή. Ζούσες Αθήνα και σου φαίνεται πιο οικονομική η ζωή στην επαρχία; Το έχω ακούσει και απο άλλους αυτό, όμως δεν είχαν ζήσει ποτέ σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη για να έχουν μέτρο σύγκρισης. 6 λεπτά πριν, Mx10 είπε Την εναλλακτική πώλησης του υπάρχοντος ( είναι οροφοδιαμέρισμα, θα πάρει αξία λόγω μετρό κτλπ) και αγορά νέου σε καλύτερη περιοχή εντός Αθήνας θα την εξετάζατε ; σας ευχαριστώ όλους για τις απαντησεις σας , εκτιμώ τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος δημιουργίας του νήματος Τώρα θίγεις άλλο θέμα με το σπίτι. Η τιμή πώλησης ανεβαίνει και όταν πουλάς, και όταν θέλεις να αγοράσεις. Εάν είναι πριν το 1960 η οικοδομή, εγώ θα το έδινα τώρα που είναι υψηλές οι τιμές. Αν ήταν μετά το 1969 τότε περιμένετε να δείτε τι θα γίνει. Γενικά εάν πουλήσεις ακριβά και θέλεις να αγοράσεις αμέσως, τότε θα αγοράσεις και ακριβά. Αν ήμουν στην θέση σας θα έδινα το ήδη υπάρχον μόνο για νεότερη κατασκευή και σε πιο ήρεμη περιοχή για παιδιά πχ Παλλήνη, Γέρακα. Καλύτερα να νοικιάζετε στην επαρχία και βλέπετε πως θα πάει. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:09 μμ από efib
mariosnik_ Δημοσ. Κυριακή στις 10:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:22 μμ 4 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Εξαιρετικό ποστ από κάποιον που φαίνεται ότι έχει ζήσει επαρχία. Δεν έχω ζήσει επαρχία πέραν από μικρά διαστήματα σε διακοπές. Αλλά θεωρώ ότι μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη μετά από τόσα και τόσα που έχω ακούσει αλλά και είχα καταλάβει ακόμα και από αυτά τα μικρά διαστήματα των διακοπών. Σε κάθε περιπτωση, ο ts είναι αυτός που θα χρεωθεί δάνειο για 30 χρόνια και θα πουλήσει το σπίτι στην Αθήνα. Μετά δεν υπάρχει επιστροφή, οι τιμές των ακινήτων ειδικά στην Αθήνα θα ανεβαίνουν συνέχεια και η απόκτηση ξανά στέγης εδώ θα είναι όνειρο θερινής νυκτός. Είναι λογικό που παρά πολλοί σκέφτονται και ψάχνουν να φύγουν από το χάος της Αθήνας, ελάχιστοι το πράττουν και πάντα κολλάει σε γνωστά ζητήματα και έλλειψη εναλλακτικών, δεν υπάρχει λύση να έχουμε την πιτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ας ψάξει τι τον συμφέρει ο ts και ελπίζω να αποφασίσει το καλύτερο για αυτόν.
Mhlogiatros Δημοσ. Κυριακή στις 10:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:29 μμ Εγω δε καταλαβα πως ΔΥ απο αθηνα θα πάνε Ναύπλιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα