AntiCambeR Δημοσ. Τρίτη στις 10:26 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:26 πμ (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Malthador είπε Εντωμεταξύ αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν γίνει σε κανένα ποστ. Κάποιος είπε νωρίτερα ότι οι υποστηρικτές της Αθήνας είμαστε πιο «εκνευρισμένοι», αλλά εγώ το αντίθετο βλέπω, πολλοί από όσους υποστηρίζουν την επαρχία έχουν μία διαρκή τάση να υποβαθμίζουν τα αρνητικά της επαρχίας και να υπερμεγενθύνουν τα αρνητικά της Αθήνας, υποβαθμίζοντας παράλληλα τα θετικά της. Ακόμα και με ad hominem, red herring και τις υπόλοιπες λογικές πλάνες. Κανένας δεν σου είπε ότι είσαι βλάχος ή πρωτόγονος, δεν ξέρω από ποιο ποστ πιάστηκες. 9 ώρες πριν, BLiTzER είπε Επειδή ζουν στην Αθήνα. 9 ώρες πριν, Tetrix είπε Η Αθήνα είναι αρρώστια, για αυτό έχει και καλύτερα νοσοκομεία. @Malthador Κάτι έλεγες πιο πρίν... Επεξ/σία Τρίτη στις 10:29 πμ από AntiCambeR 1
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 11:00 πμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 11:00 πμ 1 hour ago, AntiCambeR said: @Malthador Κάτι έλεγες πιο πρίν... Φαντάζομαι αστειευόμενοι το λένε αυτό. Εντελώς εμπειρικά θα έλεγα ότι τα ιατρικά προβλήματα που εμφανίζονται στην Αθήνα και στην επαρχία είναι μάλλον συμμετρικά. Στην Αθήνα το αυξημένο στρες που προκαλείται από τους πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής και το λιγότερο πράσινο έχει αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά καταθλίψεις και burn-outs. Στην επαρχία η πιο μονότονη ζωή και η συχνότερη μοναξιά επίσης καταλήγουν να εμφανίζουν καταθλίψεις. Στα λιγότερο ψυχολογικά, στην Αθήνα είναι υψηλότερα τα ποσοστά καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων (για τους γνωστούς λόγους), ενώ κατά κανόνα ο αυξημένος πληθυσμός ευνοεί την διασπορά ιώσεων. Από την άλλη, στην επαρχία είναι αυξημένα τα ποσοστά ορθοπεδικών και μυοσκελετικών παθήσεων λόγω των πιο χειρωνακτικών εργασιών, ενώ είναι και πιο συχνή και η μετάδοση ασθενειών από έντομα, τρωκτικά και ζώα. Εξαρτάται βέβαια για πόσο απομακρυσμένη επαρχία μιλάμε πάντα, για παράδειγμα το Βαλτεσινίκο που ανέφερα πιο πριν είναι τίγκα στους σκορπιούς και στις σαρανταποδαρούσες, το τσίμπημα μπορεί να αποδειχθεί επίπονο, ειδικά αν κάποιος είναι αλλεργικός. Γενικά πάντως, όπου κι αν βρίσκεται κάποιος, το παν είναι η διατροφή και η μειωμένη καθιστική ζωή. 3
Morosana Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι αστειευόμενοι το λένε αυτό. Εντελώς εμπειρικά θα έλεγα ότι τα ιατρικά προβλήματα που εμφανίζονται στην Αθήνα και στην επαρχία είναι μάλλον συμμετρικά. Στην Αθήνα είναι αυξημένο το στρες που προκαλείται από τους πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής και το λιγότερο πράσινο έχει αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά καταθλίψεις και burn-outs. Στην επαρχία η πιο μονότονη ζωή και η συχνότερη μοναξιά επίσης καταλήγουν να εμφανίζουν καταθλίψεις. Στα λιγότερο ψυχολογικά, στην Αθήνα είναι υψηλότερα τα ποσοστά καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων (για τους γνωστούς λόγους), ενώ κατά κανόνα ο αυξημένος πληθυσμός ευνοεί την διασπορά ιώσεων. Από την άλλη, στην επαρχία είναι αυξημένα τα ποσοστά ορθοπεδικών και μυοσκελετικών παθήσεων λόγω των πιο χειρωνακτικών εργασιών, ενώ είναι και πιο συχνή και η μετάδοση ασθενειών από έντομα, τρωκτικά και ζώα. Εξαρτάται βέβαια για πόσο απομακρυσμένη επαρχία μιλάμε πάντα, για παράδειγμα το Βαλτεσινίκο που ανέφερα πιο πριν είναι τίγκα στους σκορπιούς και στις σαρανταποδαρούσες, το τσίμπημα μπορεί να αποδειχθεί επίπονο, ειδικά αν κάποιος είναι αλλεργικός. Γενικά πάντως, όπου κι αν βρίσκεται κάποιος, το παν είναι η διατροφή και η μειωμένη καθιστική ζωή. Η επαρχία δυστυχώς έχει περισσότερο αλκοόλ και τσιγάρο στις μικρές ηλικίες. Εδώ τα μαγαζιά σιγά σιγά και με το φόβο των προστίμων άρχισαν να το τηρούν.
villasg Δημοσ. Τρίτη στις 11:20 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:20 πμ Στα τελευταια χρονια μου ως Αθηναιος εμενα ( παντα εκει εμενα απο μικρος ) στην Πλ.Αμερικης και πηγαινα -γυρναγα απο την εργασια μου στην ομονοια απο τις οδους Πατησιων ή Γ Σεπτεμβριου ή Αριστοτελους ή Αχαρνων ( εναλλακτικα καθε μερα αλλος συνδιασμος ) . Το ποσους "σαλεμενους" συναντουσα καθημερινα και διαφορετικους καθε μερα δεν περιγραφετε , απο τους απλους που περπατανε και μιλανε γενικα με καποιον μεχρι και αυτους που κανουν "δηθεν" επιθεσεις κλπ κλπ Εδω πλεον που καθημερινα λογω ιατρικου θεματος περπατω στην Χαλκιδα ή στην Ερετρια αντε να δω τους 2 γνωστους αστεγους της πολης και τιποτα αλλο ..... Η αθηνα εχει στρεςς 1
Simeon Δημοσ. Τρίτη στις 11:39 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:39 πμ 37 λεπτά πριν, Malthador είπε Φαντάζομαι αστειευόμενοι το λένε αυτό. Λάθος φαντάζεσαι. 17 λεπτά πριν, villasg είπε Εδω πλεον που καθημερινα λογω ιατρικου θεματος περπατω στην Χαλκιδα ή στην Ερετρια αντε να δω τους 2 γνωστους αστεγους της πολης και τιποτα αλλο ..... Από τις χειρότερες πόλεις για να ζήσει κάποιος αλλά επιλογές είναι αυτά. Οπωσδήποτε οι άνθρωποι στην Αθήνα και κάθε μεγάλη πόλη έχουν περισσότερο στρες εκτός αν κάνουν τουρισμό. 1
villasg Δημοσ. Τρίτη στις 11:48 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:48 πμ 7 λεπτά πριν, Simeon είπε Από τις χειρότερες πόλεις για να ζήσει Θα μιλας για το κεντρο της Χαλκιδα αλλα χαλκιδα δεν ειναι μονο το κεντρο ειναι η νεαπολη τα τενις σουβαλα καναπιτσα κουρεντι φαρος κλπ κλπ
moveax1 Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:31 μμ Στις 9/2/2025 στις 2:39 ΜΜ, TheKing77 είπε Όχι διαμερίσματα. Μονοκατοικία μόνο. Διαμέρισμα ίσον παρακμή. Σωστός.
Secret Δημοσ. Τρίτη στις 01:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:27 μμ (επεξεργασμένο) Πραγματικά καιρό είχα να δω τέτοιο νήμα- θλίψη. 50 σελίδες επιχειρήματα για γιατρούς και νοσοκομεία, λες και η πρώτη μας ανάγκη είναι τα επείγοντα του κοντινότερου που εφημερεύει. Ο άλλος παρέθεσε τις σαρανταποδαρούσες και τους σκορπιούς (!!) με τα επίπονα τσιμπήματα. Να βάλουμε και τα κουνούπια τίγρεις και τις επιθέσεις απο αγριογούρουνα, καθώς και τα αγριοκάτσικα που κάνουν επιδρομές στα χωράφια. Ευτυχώς υπάρχουν και 2-3 που έχουν όρεξη για πραγματική συζήτηση και βοήθησαν λίγο να τσουλήσει το θέμα. Όλοι οι υπόλοιποι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, πόλη επαρχία. Αλλά όχι και 50 σελίδες για νοσοκομεία ρε μάγκες, δεν θα επιλέξεις το σπίτι σου με γνώμονα το κοντινότερο νοσοκομείο. Στην τελική στο 90% της Ελλάδας μέσα σε μια-μιάμιση ώρα έχεις βρεθεί σε κάποιο αστικό κέντρο αν χρειαστεί να πας σε νοσοκομείο. Αν αυτά τα 90 λεπτά ειναι τόσο κρίσιμα (που μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις) επιπλώστε ενα διάρι στον Ευαγγελισμό να μένετε μέσα μόνιμα μην χρειαστεί να πεταχτείτε. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:30 μμ από Secret 8 2 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 μμ 24 minutes ago, Secret said: Πραγματικά καιρό είχα να δω τέτοιο νήμα- θλίψη. 50 σελίδες επιχειρήματα για γιατρούς και νοσοκομεία, λες και η πρώτη μας ανάγκη είναι τα επείγοντα του κοντινότερου που εφημερεύει. Ποια είναι η πρώτη μας ανάγκη; Θες να βοηθήσεις το νήμα να πάει παρακάτω; 25 minutes ago, Secret said: Ο άλλος παρέθεσε τις σαρανταποδαρούσες και τους σκορπιούς (!!) με τα επίπονα τσιμπήματα. Να βάλουμε και τα κουνούπια τίγρεις και τις επιθέσεις απο αγριογούρουνα, καθώς και τα αγριοκάτσικα που κάνουν επιδρομές στα χωράφια. Για κουνούπια τίγρεις και κρι-κρι δεν ξέρω, αλλά με δεδομένο ότι πέρυσι τον Αύγουστο μας την έπεσαν τρεις φορές αγριογούρουνα σε διάστημα δέκα ημερών (ξέρεις, στην μονοκατοικία με τον κήπο που είχαμε κλείσει για διακοπές), τότε η Κασσάνδρα Χαλκιδικής θα ήταν από τα τελευταία μέρη της επαρχίας που θα διάλεγα για να μείνω μόνιμα.
Secret Δημοσ. Τρίτη στις 02:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:02 μμ 3 λεπτά πριν, Malthador είπε Ποια είναι η πρώτη μας ανάγκη; Θες να βοηθήσεις το νήμα να πάει παρακάτω; Για κουνούπια τίγρεις και κρι-κρι δεν ξέρω, αλλά με δεδομένο ότι πέρυσι τον Αύγουστο μας την έπεσαν τρεις φορές αγριογούρουνα σε διάστημα δέκα ημερών (ξέρεις, στην μονοκατοικία με τον κήπο που είχαμε κλείσει για διακοπές), τότε η Κασσάνδρα Χαλκιδικής θα ήταν από τα τελευταία μέρη της επαρχίας που θα διάλεγα για να μείνω μόνιμα. Σίγουρα για κάποιους είναι το νοσοκομείο, λογικά θα το χρειαστήκατε αφου σας την έπεσαν τρεις φορές τα αγριογούρουνα στην μονοκατοικία με τον κήπο που είχατε κλείσει για διακοπές. Εκτός και αν για το experience σας είχαν εφοδιάσει με δίκαννα και τα καταφέρατε τα άτιμα. 1 2 1 2
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 02:04 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 02:04 μμ 1 minute ago, Secret said: Σίγουρα για κάποιους είναι το νοσοκομείο, λογικά θα το χρειαστήκατε αφου σας την έπεσαν τρεις φορές τα αγριογούρουνα στην μονοκατοικία με τον κήπο που είχατε κλείσει για διακοπές. Εκτός και αν για το experience σας είχαν εφοδιάσει με δίκαννα και τα καταφέρατε τα άτιμα. Οκ, βοήθησες το νήμα να πάει παρακάτω. Ευχαριστούμε. 4 1
dkampi Δημοσ. Τρίτη στις 02:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:37 μμ Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ) από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Μένω στο Ναύπλιο από το 2014, δεν γεννήθηκα εδώ αλλά μετακόμισα οικογενειακώς για επαγγελματικούς λόγους. Η αλήθεια είναι όμως ότι πλέον έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε να φύγουμε κυρίως γιατί η πόλη έχει γίνει πανάκριβη στα πάντα (από τα ενοίκια το κυριότερο, αλλά και γενικά). Τι να το κάνεις το να ζεις σε μια πανέμορφη πόλη, αν το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να την περπατάς; Προφανώς και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο του Ναυπλίου, όμως λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα, θεωρώ ότι είναι πιο έντονο από ότι σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές-ποιότητα ζωής, εδώ και 11 χρόνια τα βασικά χαρακτηριστικά τους δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου(αν δεν έχουν χειροτερέψει κιόλας). Εννοώ καθαριότητα, πάρκινγκ, ποιότητα νερού κλπ. Αυτή είναι η άποψη μου σχετικά με την καθημερινότητα στην πόλη, εύχομαι ό,τι και να αποφασίσετε να είναι για το καλύτερο της οικογένειάς σας! 2 1
Simeon Δημοσ. Τρίτη στις 03:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:14 μμ Άρα επιβεβαιώνεται ότι η επαρχία είναι χειρότερη από την Αθήνα από κάποιον που μένει στο Ναύπλιο! /s 1
vamvakoolas Δημοσ. Τρίτη στις 03:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:56 μμ 1 hour ago, dkampi said: Μένω στο Ναύπλιο από το 2014, δεν γεννήθηκα εδώ αλλά μετακόμισα οικογενειακώς για επαγγελματικούς λόγους. Η αλήθεια είναι όμως ότι πλέον έχουμε αρχίσει και σκεφτόμαστε να φύγουμε κυρίως γιατί η πόλη έχει γίνει πανάκριβη στα πάντα (από τα ενοίκια το κυριότερο, αλλά και γενικά). Τι να το κάνεις το να ζεις σε μια πανέμορφη πόλη, αν το μόνο που μπορείς να κάνεις πλέον είναι να την περπατάς; Προφανώς και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο του Ναυπλίου, όμως λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα, θεωρώ ότι είναι πιο έντονο από ότι σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Επίσης σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές-ποιότητα ζωής, εδώ και 11 χρόνια τα βασικά χαρακτηριστικά τους δεν έχουν βελτιωθεί καθόλου(αν δεν έχουν χειροτερέψει κιόλας). Εννοώ καθαριότητα, πάρκινγκ, ποιότητα νερού κλπ. Αυτή είναι η άποψη μου σχετικά με την καθημερινότητα στην πόλη, εύχομαι ό,τι και να αποφασίσετε να είναι για το καλύτερο της οικογένειάς σας! συμφωνω απλως να προσθεσω οτι γνωστοι μου μετακομισαν κατα το κορονοιο απο Ναυπλιο->Αργος (αν και δουλευουν Ναυπλιο) και ειναι τερμα ευχαριστημενοι και ουτε καν σκεφτονται να γυρισουν. Επισης συγγενης μου μενει σε ενα χωριο Αργος και μου περιγραφει οτι εγραψες για Ναυπλιο (καλα καλοκαιρι αποτι λεει Ναυπλιο πας ως τουριστας, ξεχνας παρκαρισμα, ξεχνας υσηχη παραλια, ξεχνας καλο φαι/τραπεζι). 1
Rebelos2018 Δημοσ. Τρίτη στις 04:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:04 μμ 6 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε συμφωνω απλως να προσθεσω οτι γνωστοι μου μετακομισαν κατα το κορονοιο απο Ναυπλιο->Αργος (αν και δουλευουν Ναυπλιο) και ειναι τερμα ευχαριστημενοι και ουτε καν σκεφτονται να γυρισουν. Επισης συγγενης μου μενει σε ενα χωριο Αργος και μου περιγραφει οτι εγραψες για Ναυπλιο (καλα καλοκαιρι αποτι λεει Ναυπλιο πας ως τουριστας, ξεχνας παρκαρισμα, ξεχνας υσηχη παραλια, ξεχνας καλο φαι/τραπεζι). Πολλή ζέστη το Άργος όμως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα