archer100 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 31 minutes ago, Malthador said: Ευχαρίστως θα έφευγα από την Αθήνα σε 5-6 χρόνια που θα πήγαιναν τα παιδιά μου να σπουδάσουν, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα στην ελληνική επαρχία. Θα πήγαινα σε πολύ συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού Σε ποιες αν επιτρέπεται;
NT1G Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Mx10 είπε .. Όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που άνηκε σε αυτές τις προϋποθέσεις( μονοκατοικία δική του επαρχία-Διαμέρισμα δικό του Αθήνα ) θα διάλεγε την Αθήνα επειδή έχει νοσοκομεία ή θέατρα ή περισσότερες επιλογές διασκέδασης. ... Εντωμεταξύ ξέρω άτομο που έκανε ακριβώς αυτό που σου φαίνεται περίεργο, στην light εκδοχή του, έφυγε από μονοκατοικία στο Μαρούσι και πήγε και νοίκιασε για κάποια χρόνια στο Παγκράτι για να είναι πιο κοντά σε όλα αυτά που λες, όταν φεύγει από την δουλειά και τα σαββατοκύριακα. Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από NT1G
Simeon Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 24 λεπτά πριν, Malthador είπε Μόλις έπαιρνα σύνταξη, άνετα θα μετακόμιζα στο χωριό της γυναίκας μου, στην ορεινή Αρκαδία και θα άραζα την πέτσα μου παίζοντας όλη μέρα RPG's. Έχεις ζήσει ποτέ χειμώνα εκεί; Είναι απελπιστικά μονότονα και "βαρετά". Έχω επαφή με Βυτίνα και το χειμώνα είναι απομόνωση. 22 λεπτά πριν, Mx10 είπε Η μόνη δουλειά που σου δίνει τα ίδια σε επαρχία και Αθήνα είναι Ευρύτερος τομέας ΔΥ(ΔΕΚΟ,Εδ-Σα- τράπεζες πχ ) Λάθος βέβαια αλλά τι να αναλύσω τώρα. 25 λεπτά πριν, Mx10 είπε Όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που άνηκε σε αυτές τις προϋποθέσεις( μονοκατοικία δική του επαρχία-Διαμέρισμα δικό του Αθήνα ) θα διάλεγε την Αθήνα επειδή έχει νοσοκομεία ή θέατρα ή περισσότερες επιλογές διασκέδασης. Είναι δυνατόν να γράφεται κάτι τέτοιο; Γνωρίζω πάμπολους ανθρώπους με ιδιόκτητη μονοκατοικία στην περιφέρεια που μένουν μόνιμα Αθήνα. Κάποιοι νοικιάζουν κιόλας στην Αθήνα! Από τα χωριά ήρθαν εδώ και μολύνουν τον μπολιτισμό μας /s 27 λεπτά πριν, Mx10 είπε το ότι έχεις πολύ πιο ανθρώπινη ζωή στην επαρχία ( άσχετα με όλα τα υπόλοιπα ) είναι εντελώς αντικειμενικό ! Τότε γιατί ρωτάς αν αξίζει να πας στο Ναύπλιο; Μισθοί ίδιοι, σίγουρη δουλειά, γιατί είσαι ακόμα στην Αθήνα; Με 150.000€ βρίσκεις ωραιότατη μονοκατοικία και ζεις χαρούμενος, αν θες να το αγοράσεις μπορείς να πληρώνεις τη δόση με το ενοίκιο που θα παίρνεις από το διαμέρισμα. Με τους μισθούς αυτούς θα είσαι βασιλιάς εκεί. 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Θα σου πώ τι γίνεται. Από Ιωάννινα είμαι. Υπάρχει η νοοτροπία (της επαρχίας), η οποία λέει οτι στην Αθήνα είναι οι καλύτεροι γιατροί. Που σε κάποια πράγματα συμφωνώ (μόνο στα ιδιωτικά). Και εμείς χρειαστήκαμε κάτι και πέρισυ, για 1.5 μήνα ήμουν στην Αθήνα. Όμως όλα τα υπόλοιπα έγιναν με επιτυχία στα Ιωάννινα. Επίσης κάτι αποτελέσματα που ήθελα, στην Αθήνα τα είχαν ξεχάσει και μου τα έστειλαν μετά από 2 μήνες αναμονή. Αυτό δεν λέει όμως κάτι. Είχα ξαναγράψει σε άλλο νήμα, οτι για να κάνω απόσταση από Κηφισίας (ύψος BYD) στην αρχή της Λ.Αλεξάνδρας, απόγευμα έκανα 45 λεπτά να πάω και 40 επιστροφή. Κάθε ημέρα. Κάνω Ιωάννινα - Πρέβεζα και πίσω 1.15 ώρες να πάς και άλλο τόσο επιστροφή(210 χιλ) και λιγότερο κουράζομαι. Επίσης και στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων έρχονται από όλη την Β.Δ Ελλάδα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό ή μπορεί και να σημαίνει. Το ότι χρειάστηκα εξειδικευμένο γιατρό, δεν θα με κάνει να αφήσω την πόλη μου. Πλέον σε 4 ώρες είμαι Αθήνα. Στα 52 μου, για να κατέβω Αθήνα θα είναι μόνο για δουλειά, η οποία φυσικά θα πρέπει να μου προσφέρει τουλάχιστον 3πλάσιες αποδοχές. Φυσικά και δεν είμαι καθόλου αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.. Αλλά απο την άλλη γιατί να το ψάξω; Ούτως ή άλλως 2 με 3 φορές τον χρόνο κατεβαίνω στην Αθήνα (φυσικά και μου αρέσει σαν τουρίστας!) για 3 με 4 ημέρες, αλλάζοντας την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το μόνο που "ζηλεύω" στην Αθήνα, είναι η εύκολη πρόσβαση σε ταξίδια στο εξωτερικό από το Βενιζέλος, αυτό ναι!!!! Ούτε η διασκέδαση, ούτε οι υπόλοιπες επιλογές...Αλλά το αεροδρόμιο ναι!!! Οπότε ξαναλέω ότι όταν κάποιος έχει γεννηθεί σε μία πόλη, έχει δουλειά που τον ικανοποιεί και γενικά έχει φτιάξει την ζωή του, δύσκολο να φύγει. Γι΄ αυτό εξάλλου αναφέρθηκα και στον TS να μην πάει πουθενά, εκτός αν θέλει να αλλάξει περιοχή στην Αθήνα. Εγώ προσωπικά στην θέση του δεν θα πήγαινα Ναύπλιο.! τα ιωαννινα ειναι ισως η μονη πολη επαρχιας που ειναι ακριβως αυτο που επρεπε να ειναι και οι υπολλοιπες επαρχιακες πολλεις. αντε να βαλω και την πατρα? οι υπολοιπες ειναι χειροτερες απο τα διπλανα χωρια τους. ειναι μια μιξη πολης, χωραφιου και ακριτικου χωριου. δεν προσφερουν τιποτα σε ποιοτητα ζωης πλην του οτι "δεν εισαι στην αθηνα". Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από basilis_k6 1
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 2 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 minutes ago, archer100 said: Σε ποιες αν επιτρέπεται; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά θα πήγαινα πολύ εύκολα Ζυρίχη ή Ρώμη/Μιλάνο και σχετικά εύκολα στην επαρχία της Ιαπωνίας (κοντά σε κάποια μεγάλη πόλη). Λονδίνο ή Παρίσι και στα συναφή δεν θα πήγαινα για μόνιμα (αν θέλω μεγαλούπολη, μένω εδώ που είμαι), εκτός αν υπήρχε κάποιος συνταρακτικός -οικονομικός- λόγος. 5 minutes ago, Simeon said: Έχεις ζήσει ποτέ χειμώνα εκεί; Είναι απελπιστικά μονότονα και "βαρετά". Έχω επαφή με Βυτίνα και το χειμώνα είναι απομόνωση. Ναι ρε, ζωάρα, να αποκλείεται ο δρόμος από τα χιόνια, να μην χρειάζεται καν να βγαίνω από το σπίτι, όλη μέρα gaming. Η Βυτίνα έχει πολύ τουρισμό για τα γούστα μου, εγώ για το Βαλτεσινίκο μιλάω. 1 1
assaya Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Βαλτεσινίκο ω ναι. Κάτι άλλο, για πολλούς λειτουργεί ακόμη ο συνδυασμός των δύο, επαρχίας και πόλης, που για εμένα είναι το ελάχιστον δυνατόν. Πχ ικανότητα για 2 ΠΣΚΔ / μήνα στο εξοχικό στην επαρχία και τις υπόλοιπες Αθήνα ή σε άλλους πχ δάσκαλους, το καλοκαίρι 2-3 μήνες Βαλτεσινίκο με την δροσιά του και από Σεπτέμβρη στην πόλη. Χωρίς έστω κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το οποίο καταλαβαίνω ότι είναι προφανές για πάρα πολύ κόσμο καθώς για να γυρίσεις Καθαρά Δευτέρα από Ναύπλιο Αθήνα είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς και 3 ώρες λόγω της κίνησης.
Simeon Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Ναι ρε, ζωάρα, να αποκλείεται ο δρόμος από τα χιόνια, να μην χρειάζεται καν να βγαίνω από το σπίτι, όλη μέρα gaming. Η Βυτίνα έχει πολύ τουρισμό για τα γούστα μου, εγώ για το Βαλτεσινίκο μιλάω. χαχαχα το έχω κάνει αλλά δεν ψήνομαι για μόνιμα, ίσως όταν γεράσω αλλά δύσκολο!
Morosana Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 2 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Ωχ δεν το σκέφτηκα αυτό έχεις δίκιο, βουράω για την Αθήνα πίσω. Δεν χρειάζεται, ζούμε και χωρίς εσένα 😛 Και επειδή η επαρχία σε αντιλήψεις και πολλά πράγματα δεν βρίσκεται στο 1993 έχει ενδιαφέρον η ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Από τους 77 που ψήφισαν όχι, απείχαν ή έδωσαν απλά το παρών (με λίγα λόγια δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν τα πελατάκια τους) μόνο οι 8 είναι από Αττική Πειραιά Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι 69 από την περιφέρεια. Όπως είπε και ένας λεβέντης βουλευτής απ' τα Χανιά πως θα αντικρίσω τους ψηφοφόρους μου στα Όρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα