Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πει να μην ξανάγραψω στο thread (ναι, ξέρω...τον καημό μου είχατε :) )

Αλλά, οκ, έτυχε να ξαναμπώ.... Και  μου κάνει εντύπωση η φανατίλα κάποιων από σας ρε παιδιά...

΄Ήμαρτον!! Το έχετε ξεχειλώσει όσο δεν πάει, ειδικά από τη μεριά κάποιων καθ΄ άποψη  'ανωτέρων', ΄προνόμιούχων' και ΄πολιτισμένων', επειδή απλά και μόνο τυγχάνετε κάτοικοι πρωτευούσης...Είναι δυνατό να υπάρχουν σήμερα τύποι οι οποίοι επιμένουν -εντελώς αβάσιμα- να νομίζουν ότι  'πας μη Αθηναίος βάρβαρος' και να νομίζουν ότι οι κάτοικοι της επαρχίας ζουν σε συνθήκες και με όρους κοινωνίας ιθαγενών του Αμαζονίου?????  Και οι της  άλλης πλευράς, να βλέπουν τη ζωή στην πόλη σα σκηνή από το MadMax.....

Τσκ Τσκ... .Έτσι, ξεκινάει μια κουβέντα και καταλήγει στο να τρωγόμαστε μεταξύ μας...Τελικά, είμαστε, όντως, έθνος ανάδελφον... Get a life βρε παιδιά, ζήστε τη ζωή σας και αφήστε τον καθένα να νομίζει αυτο που θέλει για τη ζωή του... Δε χρειαζόμαστε άλλους Κωστόπουλους να μας ξεβλαχέψουν... Είδαμε χαϊρι και προκοπή με δαύτους!  Ούτε σούπερ ήρωες που θα σώσουν το μέσο αθηναίο απο τη δυστοπία της αστικής ζωής θέλουμε, ας ζήσουν όπως θέλουν κι αυτοί!

(Άντε, ξαναγυρίζω στην καλύβα μου από άχυρο και λάσπη, έχω να τρίψω ξύλα για ν΄ανάψω φωτιά...κάνει κρύο εδώ έξω, μακριά από την πρωτεύουσα,  και η προβιά αρκούδας που φοράω δεν αρκεί να με ζεστάνει.... Και κουράστηκα να κάνω πεντάλ για να έχω ρεύμα και να γράφω, μίας και το ηλεκτρικό δίκτυο δεν έχει φτάσει ακόμα εδώ...)

Επεξ/σία από mchatz
  • Like 4
  • Απαντ. 727
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Η επαρχία ειδικά τα χωριά και οι κωμοπόλεις είναι ιδανικά μέρος αρκεί:

Να μην είσαι ανύπαντρη μητέρα αλλιώς σε ανεβοκατεβαζουν πουτανα και το παιδί μπάσταρδο

Να είσαι στρέιτ 

Να έχεις παιδιά γιατί διαφορετικά είσαι τζούφιος η στέρφα

Και γενικά να είσαι align με ότι θεωρούν οι άλλοι σωστό και πρέπων 

Έχεις απόλυτο δίκιο, στο 1993.

Επίσης, τι έχεις να πεις για τη grunge σκηνή; 

Το Ten δισκάρα πάντως.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Την διασκέδαση δεν θα την σχολιάσω (για την ώρα), ας μείνουμε στα νοσοκομεία.

Χρειάστηκε ο πεθερός μου να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό για λίγες μέρες πριν κάνα μήνα. Στο δωμάτιό του ήταν μαζί έξι ασθενείς:

1. Ένας από Καλαμάτα
  2. Ένας από Ιωάννινα
  3. Ένας κάπου από την Βοιωτία
  4. Ένας Ινδός or smth από Πύργο
  5. Ένας Αθηναίος άστεγος
  6. Ο πεθερός μου που είναι από επαρχία.

Όλοι τους με νοσήματα σχετικά με την καρδιά, όχι για τίποτα εξεζητημένο .

Αυτά επειδή είμαστε στο 2025 και όχι στο 1980.

Θα σου πώ τι γίνεται. Από Ιωάννινα είμαι. Υπάρχει η νοοτροπία (της επαρχίας), η οποία λέει οτι στην Αθήνα είναι οι καλύτεροι γιατροί. Που σε κάποια πράγματα συμφωνώ (μόνο στα ιδιωτικά). Και εμείς χρειαστήκαμε κάτι και πέρισυ, για 1.5 μήνα ήμουν στην Αθήνα. Όμως όλα τα υπόλοιπα έγιναν με επιτυχία στα Ιωάννινα. Επίσης κάτι αποτελέσματα που ήθελα, στην  Αθήνα τα είχαν ξεχάσει και μου τα έστειλαν μετά από 2 μήνες αναμονή. Αυτό δεν λέει όμως κάτι.
Είχα ξαναγράψει σε άλλο νήμα, οτι για να κάνω απόσταση από Κηφισίας (ύψος BYD) στην αρχή της Λ.Αλεξάνδρας, απόγευμα έκανα 45 λεπτά να πάω και 40 επιστροφή. Κάθε ημέρα. Κάνω Ιωάννινα - Πρέβεζα και πίσω 1.15 ώρες να πάς και άλλο τόσο επιστροφή(210 χιλ) και λιγότερο κουράζομαι.
Επίσης και στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων έρχονται από όλη την Β.Δ Ελλάδα. Δεν σημαίνει κάτι αυτό ή μπορεί και να σημαίνει.

Το ότι χρειάστηκα εξειδικευμένο γιατρό, δεν θα με κάνει να αφήσω την πόλη μου. Πλέον σε 4 ώρες είμαι Αθήνα.

Στα  52 μου, για να κατέβω Αθήνα θα είναι μόνο για δουλειά, η οποία φυσικά θα πρέπει να μου προσφέρει τουλάχιστον 3πλάσιες αποδοχές. Φυσικά και δεν είμαι καθόλου αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.. Αλλά απο την άλλη γιατί να το ψάξω;

Ούτως ή άλλως 2 με 3 φορές τον χρόνο κατεβαίνω στην Αθήνα (φυσικά και μου αρέσει σαν τουρίστας!) για 3 με 4 ημέρες, αλλάζοντας την ρουτίνα της καθημερινότητας. Το μόνο που "ζηλεύω" στην Αθήνα, είναι η εύκολη πρόσβαση σε ταξίδια στο εξωτερικό από το Βενιζέλος, αυτό ναι!!!! Ούτε η διασκέδαση, ούτε οι υπόλοιπες επιλογές...Αλλά το αεροδρόμιο ναι!!!

Οπότε ξαναλέω ότι όταν κάποιος έχει γεννηθεί σε μία πόλη, έχει δουλειά που τον ικανοποιεί και γενικά έχει φτιάξει την ζωή του, δύσκολο να φύγει. Γι΄ αυτό εξάλλου αναφέρθηκα και στον TS να μην πάει πουθενά, εκτός αν θέλει να αλλάξει περιοχή στην Αθήνα. Εγώ προσωπικά στην θέση του δεν θα πήγαινα Ναύπλιο.!

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 5
Δημοσ.

Δυστυχως παντως, το Ελληνικο κρατος ηταν παντα κοντοφθαλμο, ποτε δεν ευνοησε μια αληθινη αποκεντρωση, παρα τα κατα καιρους εξαγγελομενα μετρα. Ημιτελη μετρα, οχι καλα υπολογισμενα, οχι ρεαλιστικα, και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε ολοι. Καταντια, ο μισος πληθυσμος μιας χωρας, να ειναι συγκεντρωμενος σε μια πολη. Καταντια για την Αθηνα, καταντια για την επαρχία. Σε καμια χωρα του λεγομενου ανεπτυγμενου κοσμου, δεν θα βρεις πρωτευουσα να εχει το μισο πληθυσμο μιας χωρας, παρτε οποια χωρα θελετε, Αγγλια, Γαλλια, Γερμανια, Ιταλια, whatever....αλλα οπως ευστοχα ειχε πει ο Χαρρυ Κλυνν, η Ελλαδα ειναι η μοναδικη Αφρικανικη Χωρα με λευκους κατοικους....

Πχ μεγαλο μερος της Ελληνικης επαρχιας, ειναι ακριτικο. Εγω εκανα φανταρος στο Εβρο. Ναι μεν ειπα, οτι εδω δεν θα μπορουσα να μεινω με τιποτε, σε αντιθεση με αλλα μερη της Ελληνικης επαρχιας, αλλα απο την 1η στιγμη που πατησα το ποδι μου εκει, ειπα 'αυτοι οι ανθρωποι εδω, ειναι Ηρωες! Φυλανε Θερμοπυλες! Αξιζουν και δικαιουνται καθε στηριξη απο το κρατος'.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή νομίζω τα περιπλέκουμε τα πράγματα πολύ παραπάνω απ όσο χρειάζεται ! Μια ερώτηση ; Αν πχ κάποιος είχε δουλειά μόνιμη με τα ίδια λεφτά σε επαρχία- Αθήνα  και μονοκατοικία στην επαρχία( όχι χωριό ,έστω 10-15κ κόσμο) και διαμέρισμα στην Αθήνα, θα διάλεγε να μείνει στην Αθήνα επειδή υπάρχουν νοσοκομεία ; Το αναφέρω επειδή δεν νομίζω ότι ειναι λογικό να χτίζει κάποιος τη ζωή του με βάση τα νοσοκομεία ! Σίγουρα είναι βασικό γιατί μπορεί να χρειαστεί αλλά μπορεί κ να μη χρειαστεί ποτέ 

Επεξ/σία από Mx10
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο, στο 1993.

Επίσης, τι έχεις να πεις για τη grunge σκηνή; 

Το Ten δισκάρα πάντως.

Και να μην είσαι gay πήγαινε μια βόλτα με το φίλο σου χέρι χέρι σε μια πόλη πχ Ελασσόνα και μετά δες αν και πως θα ασχοληθούν μαζί σουμ Μετά πήγαινε να ακούσεις και το in utero 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Mx10 είπε

Επειδή νομίζω τα περιπλέκουμε τα πράγματα πολύ παραπάνω απ όσο χρειάζεται ! Μια ερώτηση ; Αν πχ κάποιος είχε δουλειά μόνιμη με τα ίδια λεφτά σε επαρχία- Αθήνα  και μονοκατοικία στην επαρχία ( όχι χωριό ,έστω 10-15κ κόσμο) και διαμέρισμα στην Αθήνα, θα διάλεγε να μείνει στην Αθήνα επειδή υπάρχουν νοσοκομεία ; Το αναφέρω επειδή δεν νομίζω ότι ειναι λογικό να χτίζει κάποιος τη ζωή του με βάση τα νοσοκομεία ! Σίγουρα είναι βασικό γιατί μπορεί να χρειαστεί αλλά μπορεί κ να μη χρειαστεί ποτέ 

Δε νομίζω ότι χρειάζεται κανείς να φτάσει στα νοσοκομεία αν σκεφτεί να μείνει κάποιος στη Ηγουμενίτσα ή στα Γρεβενά.

Τώρα πάλι, εξαρτάται τη δουλειά, την ηλικία και τη φάση της ζωής καθενος.

αν δεν έκανα τη δουλειά που έκανα και ήμουν Δ.Υ μπορεί να το σκεφτόμουν (στουλάχιστον σε αυτή την ηλικία) να τα έξυνα όλη μέρα στο Μεσολόγγι

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Morosana είπε

Και να μην είσαι gay πήγαινε μια βόλτα με το φίλο σου χέρι χέρι σε μια πόλη πχ Ελασσόνα και μετά δες αν και πως θα ασχοληθούν μαζί σουμ Μετά πήγαινε να ακούσεις και το in utero 

Ωχ δεν το σκέφτηκα αυτό έχεις δίκιο, βουράω για την Αθήνα πίσω.

• Confused 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Από Ιωάννινα είμαι. Υπάρχει η νοοτροπία (της επαρχίας), η οποία λέει οτι στην Αθήνα είναι οι καλύτεροι γιατροί

Τώρα μιλάς για Γιάννενα που έχει και πανεπιστημιακή σχολή Ιατρικής, και πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκετά κομπλέ για επαρχία, θα έλεγα. Το καλύτεροι για την Αθήνα δεν είναι απόλυτο, παντού υπάρχουν καλοί, αλλά λόγω συγκέντρωσης είναι πιο πολλοί καλοί εκεί (και λόγω ευκαιριών, πολλοί καλοί experts σε κάποια θέματα, μένουν Αθήνα, πώς να το κάνουμε). 
Άλλος κρίσιμος παράγοντας, είναι η συχνότητα των περιστατικών, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη περίπτωση καλοί κατά τα άλλα γιατροί σε ένα καλό κατά τα άλλα περιφερειακό νοσοκομείο, αλλιώς ίδιας ποιότητας γιατροί στην Αθήνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τέτοιες... 

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τώρα μιλάς για Γιάννενα που έχει και πανεπιστημιακή σχολή Ιατρικής, και πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αρκετά κομπλέ για επαρχία, θα έλεγα. Το καλύτεροι για την Αθήνα δεν είναι απόλυτο, παντού υπάρχουν καλοί, αλλά λόγω συγκέντρωσης είναι πιο πολλοί καλοί εκεί (και λόγω ευκαιριών, πολλοί καλοί experts σε κάποια θέματα, μένουν Αθήνα, πώς να το κάνουμε). 
Άλλος κρίσιμος παράγοντας, είναι η συχνότητα των περιστατικών, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν μια δύσκολη περίπτωση καλοί κατά τα άλλα γιατροί σε ένα καλό κατά τα άλλα περιφερειακό νοσοκομείο, αλλιώς ίδιας ποιότητας γιατροί στην Αθήνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τέτοιες... 

Εδώ μένω, οπότε έχω άποψη για τα Ιωάννινα. Άποψη για την Αθήνα πως είναι να ζείς, δεν μπορώ να έχω, γιατί και ο 1.5 μήνες που έζησα εκεί συνεχόμενα, ήταν για συγκεκριμένο λόγο, οπότε δεν μπορώ να εχω άποψη σωστή. Απλά σαν ελ.επαγγελματίας που είμαι μου φάνηκε λιγάκι δύσκολο. Οσον αφορά το κομμάτι το ιατρικό συμφωνώ απόλυτα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Mx10 said:

Επειδή νομίζω τα περιπλέκουμε τα πράγματα πολύ παραπάνω απ όσο χρειάζεται ! Μια ερώτηση ; Αν πχ κάποιος είχε δουλειά μόνιμη με τα ίδια λεφτά σε επαρχία- Αθήνα  και μονοκατοικία στην επαρχία( όχι χωριό ,έστω 10-15κ κόσμο) και διαμέρισμα στην Αθήνα, θα διάλεγε να μείνει στην Αθήνα επειδή υπάρχουν νοσοκομεία ;

Τι μόνιμη δουλειά; 

Πού στην Αθήνα;

Πού στην επαρχία;

Αν η δουλειά μου δίνει 1000 ευρώ και αναγκαστικά μένω Λιόσια ή Άγιο Παντελεήμονα; Σίγουρα προτιμώ τον Βόλο. Προτιμώ και την Άρτα.

Αν η δουλειά μου δίνει 1500 ευρώ και μένω Περιστέρι; Είμαι οριακά μεταξύ Αθήνας και Βόλου. Δεν πάω Άρτα.

Αν η δουλειά μου δίνει 2000 ευρώ και μένω Χαλάνδρι ή Νέα Σμύρνη; Σίγουρα προτιμώ Αθήνα από τον Βόλο. 

Θεωρώ ότι η υποτιθέμενη δουλειά είναι μια δουλειά που θέλω να κάνω και δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης (εννοώ σοβαρής όχι να γίνω να ανέβω κλιμάκιο στο δημόσιο 50 ευρώ). Αν υπάρχουν προοπτικές η πλάστιγγα γέρνει προς Αθήνα.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, mchatz said:

Είχα πει να μην ξανάγραψω στο thread (ναι, ξέρω...τον καημό μου είχατε :) )

Αλλά, οκ, έτυχε να ξαναμπώ.... Και  μου κάνει εντύπωση η φανατίλα κάποιων από σας ρε παιδιά...

΄Ήμαρτον!! Το έχετε ξεχειλώσει όσο δεν πάει, ειδικά από τη μεριά κάποιων καθ΄ άποψη  'ανωτέρων', ΄προνόμιούχων' και ΄πολιτισμένων', επειδή απλά και μόνο τυγχάνετε κάτοικοι πρωτευούσης...Είναι δυνατό να υπάρχουν σήμερα τύποι οι οποίοι επιμένουν -εντελώς αβάσιμα- να νομίζουν ότι  'πας μη Αθηναίος βάρβαρος' και να νομίζουν ότι οι κάτοικοι της επαρχίας ζουν σε συνθήκες και με όρους κοινωνίας ιθαγενών του Αμαζονίου?????  Και οι της  άλλης πλευράς, να βλέπουν τη ζωή στην πόλη σα σκηνή από το MadMax.....

Τσκ Τσκ... .Έτσι, ξεκινάει μια κουβέντα και καταλήγει στο να τρωγόμαστε μεταξύ μας...Τελικά, είμαστε, όντως, έθνος ανάδελφον... Get a life βρε παιδιά, ζήστε τη ζωή σας και αφήστε τον καθένα να νομίζει αυτο που θέλει για τη ζωή του... Δε χρειαζόμαστε άλλους Κωστόπουλους να μας ξεβλαχέψουν... Είδαμε χαϊρι και προκοπή με δαύτους!  Ούτε σούπερ ήρωες που θα σώσουν το μέσο αθηναίο απο τη δυστοπία της αστικής ζωής θέλουμε, ας ζήσουν όπως θέλουν κι αυτοί!

(Άντε, ξαναγυρίζω στην καλύβα μου από άχυρο και λάσπη, έχω να τρίψω ξύλα για ν΄ανάψω φωτιά...κάνει κρύο εδώ έξω, μακριά από την πρωτεύουσα,  και η προβιά αρκούδας που φοράω δεν αρκεί να με ζεστάνει.... Και κουράστηκα να κάνω πεντάλ για να έχω ρεύμα και να γράφω, μίας και το ηλεκτρικό δίκτυο δεν έχει φτάσει ακόμα εδώ...)

Εντωμεταξύ αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν γίνει σε κανένα ποστ. Κάποιος είπε νωρίτερα ότι οι υποστηρικτές της Αθήνας είμαστε πιο «εκνευρισμένοι», αλλά εγώ το αντίθετο βλέπω, πολλοί από όσους υποστηρίζουν την επαρχία έχουν μία διαρκή τάση να υποβαθμίζουν τα αρνητικά της επαρχίας και να υπερμεγενθύνουν τα αρνητικά της Αθήνας, υποβαθμίζοντας παράλληλα τα θετικά της. Ακόμα και με ad hominem, red herring και τις υπόλοιπες λογικές πλάνες.

Κανένας δεν σου είπε ότι είσαι βλάχος ή πρωτόγονος, δεν ξέρω από ποιο ποστ πιάστηκες.

1 hour ago, Mx10 said:

Επειδή νομίζω τα περιπλέκουμε τα πράγματα πολύ παραπάνω απ όσο χρειάζεται ! Μια ερώτηση ; Αν πχ κάποιος είχε δουλειά μόνιμη με τα ίδια λεφτά σε επαρχία- Αθήνα  και μονοκατοικία στην επαρχία( όχι χωριό ,έστω 10-15κ κόσμο) και διαμέρισμα στην Αθήνα, θα διάλεγε να μείνει στην Αθήνα επειδή υπάρχουν νοσοκομεία ; Το αναφέρω επειδή δεν νομίζω ότι ειναι λογικό να χτίζει κάποιος τη ζωή του με βάση τα νοσοκομεία ! Σίγουρα είναι βασικό γιατί μπορεί να χρειαστεί αλλά μπορεί κ να μη χρειαστεί ποτέ 

Έχω την δυνατότητα να φύγω τώρα επιτόπου από την Αθήνα, να πάω σε επαρχιακή πόλη των 50k κατοίκων και να μπορώ να επιλέξω κιόλας σε ποια μονοκατοικία να μείνω μαζί με την οικογένειά μου, εξασκώντας παράλληλα το ίδιο επάγγελμα όπως το εξασκώ σήμερα. Στην παρούσα φάση της ζωής μου, που είμαι 40 χρονών και έχω δύο παιδιά στο δημοτικό δεν το κάνω, γιατί για εμένα προσωπικά αυτό συνιστά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μου έτσι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι το «βιοτικό επίπεδο».

Ευχαρίστως θα έφευγα από την Αθήνα σε 5-6 χρόνια που θα πήγαιναν τα παιδιά μου να σπουδάσουν, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα στην ελληνική επαρχία. Θα πήγαινα σε πολύ συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού, again: επειδή θα ήθελα να βελτιώσω το βιοτικό μου επίπεδο, όχι να το χειροτερέψω.  Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά την βελτίωση (το ξαναλέω για να μη μου πει μου πει κανένας ότι τον αποκαλώ βάρβαρο).

Μόλις έπαιρνα σύνταξη, άνετα θα μετακόμιζα στο χωριό της γυναίκας μου, στην ορεινή Αρκαδία και θα άραζα την πέτσα μου παίζοντας όλη μέρα RPG's.

Στο ιδανικό σενάριο τα παραπάνω.

--------------------------

Παρένθεση: αμφιβάλλω πολύ ότι οι περισσότεροι που αναφέρουν την μονοκατοικία με κήπο ανάμεσα στα χωράφια έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς συνεπάγεται σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο. Από όλες τις απόψεις. Άσχετα αν το σπίτι αυτό θα είναι στην επαρχία ή στην Αθήνα.

• Like 2
Δημοσ.

Η μόνη δουλειά  που σου δίνει τα ίδια σε επαρχία και Αθήνα είναι Ευρύτερος τομέας ΔΥ(ΔΕΚΟ,Εδ-Σα- τράπεζες πχ ) . Σε όλες τις άλλες δουλειές εννοείται ότι έχει μεγαλύτερες προοπτικές η Αθήνα ! Όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος που άνηκε σε αυτές τις προϋποθέσεις( μονοκατοικία δική του επαρχία-Διαμέρισμα δικό του Αθήνα ) θα διάλεγε την Αθήνα επειδή έχει νοσοκομεία ή θέατρα ή περισσότερες επιλογές διασκέδασης. Υπάρχει η αντικειμενικότητα και υποκειμενικότητα σε όλα τα ζητήματα αλλά το ότι έχεις πολύ πιο ανθρώπινη ζωή στην επαρχία ( άσχετα με όλα τα υπόλοιπα ) είναι εντελώς αντικειμενικό ! 
Επι προσωπικού και όσον αφορά το θέμα Παίρνουμε  1300-1400 ευρώ με 20 χρόνια υπηρεσίας ( αν δουλέψουμε σκ και βραδια) και οι προοπτικές μισθολογικής εξέλιξης είναι +100-200 ευρώ και αν ,στα επόμενα 10-15 έτη! 

2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εντωμεταξύ αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν γίνει σε κανένα ποστ. Κάποιος είπε νωρίτερα ότι οι υποστηρικτές της Αθήνας είμαστε πιο «εκνευρισμένοι», αλλά εγώ το αντίθετο βλέπω, πολλοί από όσους υποστηρίζουν την επαρχία έχουν μία διαρκή τάση να υποβαθμίζουν τα αρνητικά της επαρχίας και να υπερμεγενθύνουν τα αρνητικά της Αθήνας, υποβαθμίζοντας παράλληλα τα θετικά της. Ακόμα και με ad hominem, red herring και τις υπόλοιπες λογικές πλάνες.

Κανένας δεν σου είπε ότι είσαι βλάχος ή πρωτόγονος, δεν ξέρω από ποιο ποστ πιάστηκες.

Έχω την δυνατότητα να φύγω τώρα επιτόπου από την Αθήνα, να πάω σε επαρχιακή πόλη των 50k κατοίκων και να μπορώ να επιλέξω κιόλας σε ποια μονοκατοικία να μείνω μαζί με την οικογένειά μου, εξασκώντας παράλληλα το ίδιο επάγγελμα όπως το εξασκώ σήμερα. Στην παρούσα φάση της ζωής μου, που είμαι 40 χρονών και έχω δύο παιδιά στο δημοτικό δεν το κάνω, γιατί για εμένα προσωπικά αυτό συνιστά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μου έτσι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι το «βιοτικό επίπεδο».

Ευχαρίστως θα έφευγα από την Αθήνα σε 5-6 χρόνια που θα πήγαιναν τα παιδιά μου να σπουδάσουν, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα στην ελληνική επαρχία. Θα πήγαινα σε πολύ συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού, again: επειδή θα ήθελα να βελτιώσω το βιοτικό μου επίπεδο, όχι να το χειροτερέψω.  Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά την βελτίωση (το ξαναλέω για να μη μου πει μου πει κανένας ότι τον αποκαλώ βάρβαρο).

Μόλις έπαιρνα σύνταξη, άνετα θα μετακόμιζα στο χωριό της γυναίκας μου, στην ορεινή Αρκαδία και θα άραζα την πέτσα μου παίζοντας όλη μέρα RPG's.

Στο ιδανικό σενάριο τα παραπάνω.

--------------------------

Παρένθεση: αμφιβάλλω πολύ ότι οι περισσότεροι που αναφέρουν την μονοκατοικία με κήπο ανάμεσα στα χωράφια έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς συνεπάγεται σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο. Από όλες τις απόψεις.

Σεβαστό και κατανοητό το δέχομαι! 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Στο γυναικοχώρι ε;Κανόνισε να βγούμε γειτόνοι!!!

• Haha 1
Δημοσ.

Το κάθε ένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Όλα εξαρτώνται από εσένα και την οικογένειά σου και αυτά που μπορεί να κάνετε μαζί. Και εξηγώ Πρώτα πρώτα πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές θέληση για να γίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή από την πρωτεύουσα η μια μεγάλη πόλη να πας σε μία μικρότερη. Η κάθε μια έχει θετικά και αρνητικά όμως το θετικό του να ζείς εκτός μεγάλης πόλης και το παιδί σου να παίζει στην φύση έναντι στα τσιμέντα είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει. Έχω έναν πολύ αγαπημένο φίλο σε παρόμοια κατάσταση που έφυγε έχοντας μονάχα εκείνος εργασία στο δημόσιο και η γυναίκα του καμία δουλειά τότε. Ανέβηκαν επάνω στο Λιτόχωρο και είναι υπέροχα έχουν τα πάντα κοντά σε μεγάλη πόλη και μακριά από τα άσχημα της πόλης. Είχαν την δύναμη να δυσκολευτούν στην αρχή στο πουθενά μιας και δεν είχαν κανέναν εκεί αλλά η ποιότητα της ζωής τους άλλαξε τόσο που δεν ξαναγυρνάνε πίσω με τίποτα. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις χωρίς να βασιστείς σε κανέναν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...