Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Morosana είπε

Η επαρχία ειδικά τα χωριά και οι κωμοπόλεις είναι ιδανικά μέρος αρκεί:

Να μην είσαι ανύπαντρη μητέρα αλλιώς σε ανεβοκατεβαζουν πουτανα και το παιδί μπάσταρδο

Να είσαι στρέιτ 

Να έχεις παιδιά γιατί διαφορετικά είσαι τζούφιος η στέρφα

Και γενικά να είσαι align με ότι θεωρούν οι άλλοι σωστό και πρέπων 

f7abac252ae5ed68121b92ba7a669d87_XL.jpg

• Like 1
  • Haha 3
  • Απαντ. 722
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 minutes ago, Malthador said:

Την διασκέδαση δεν θα την σχολιάσω (για την ώρα), ας μείνουμε στα νοσοκομεία.

Χρειάστηκε ο πεθερός μου να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό για λίγες μέρες πριν κάνα μήνα. Στο δωμάτιό του ήταν μαζί έξι ασθενείς:

1. Ένας από Καλαμάτα
  2. Ένας από Ιωάννινα
  3. Ένας κάπου από την Βοιωτία
  4. Ένας Ινδός or smth από Πύργο
  5. Ένας Αθηναίος άστεγος
  6. Ο πεθερός μου που είναι από επαρχία.

Όλοι τους με νοσήματα σχετικά με την καρδιά, όχι για τίποτα εξεζητημένο .

Αυτά επειδή είμαστε στο 2025 και όχι στο 1980.

Ειναι πολυ ιδιαιτερο το επιχειρημα περι νοσοκομειων.

Οντως, με εξαιρεση ισως, καποιες μεγαλες επαρχιακες πολεις, κακως το ελληνικο κρατος αποφασισε οτι δεν δινει σοβαρα κινητρα να στελεχωθουν τα νοσοκομεια της επαρχιας, οποτε συνωστιζονται γιατροι και ασθενεις στην Αθηνα. Το ποσο καλο ειναι αυτο, μπορει να το αντιληφθει κανεις ευκολα...

Απο εκει και περα ομως, επειδη το εχω ακουσει ως επιχειρημα για 'διαμονη στην Αθηνα', πραγματικα, το θεωρω πολυ 'καπως'.

Εκτος και αν εχεις οντως καποιο προβλημα που σε μπαινοβγαζει σε νοσοκομεια, και μαλιστα δεν μπορει να αντιμετωπιστει απο νοσοκομεια της επαρχιας, εκει μονο μπορω να το καταλαβω,

απο εκει και περα, υγιη ατομα, να σκεφτοναι με τη λογικη του 'νοσοκομειου', ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Σεβαστες ολες οι αποψεις φυσικα. Αλλα να αποφασισει καποιος, και κυριος καποια θα ελεγα (γυναικειες ανασφαλειες), να ζησει Αθηνα, μια ζωη που εχει κατα κυριο λογο παμπολλα αρνητικα απο πολλες αποψεις, μονο και μονο, μην αρρωστησει, και μην χρειαστει, και δεν μπορει επαρχια, και θελει νοσοκομειο Αθηνας και μαλιστα σε τακτικη βαση, ε το θεωρω υπερβολη, αν οχι προφαση ως επιχειρημα περι Αθηνας.

Δηλαδη, διαμονη, just in case.

Δηλαδη, οπως λεγαμε πολλοι και επι κορονοϊου, 'να ΜΗΝ ζησω, για να μην πεθανω'!!!!

Πολυ αναποδη λογικη, πολυ προβληματικη.

Δηλαδη αν καποιος μπορει να ζησει σε μια μονοκατοικια στην επαρχια, με τον καθαρο αερα, ολες τις ανεσεις ενος μεσου νοικοκυριου, ανθρωπινους ρυθμους ζωης, επαφη με τη φυση, κλπ,

να φαει ολη τη μαυριλα της Αθηνας, μη και κατσει φαση με νοσοκομεια.

Το εχω ακουσει ως επιχειρημα, αλλα θεωρω οτι αυτες που τα λενε,

θα καθαριζαν και τουαλετες σε υπογεια της Ομονοιας, για να μη φυγουν απο Αθηνα,

δηλαδη ευλογοφανη επιχειρηματα, τραβηγμενα απο τα μαλλια, πολυ ομως....

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

κακως το ελληνικο κρατος αποφασισε οτι δεν δινει σοβαρα κινητρα να στελεχωθουν τα νοσοκομεια της επαρχιας

γιατί πρέπει να δωθούν κινητρα αφού η ζωή στην επαρχία είναι τόσο καλύτερη ;

• Thanks 3
  • Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, mindreader said:

Απο εκει και περα ομως, επειδη το εχω ακουσει ως επιχειρημα για 'διαμονη στην Αθηνα', πραγματικα, το θεωρω πολυ 'καπως'.

Δεν είναι το μοναδικό επιχείρημα, είναι ένα επιχείρημα από τα πολλά για να μένεις στην Αθήνα και όχι στην επαρχία. Όπως αντίστοιχα υπάρχουν πολλά επιχειρήματα υπέρ της επαρχίας.

Ο καθένας ζυγίζει τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ποιότητα ζωής του και κρίνει αναλόγως.

Πάντως στα αποδομώ κι εγώ ένα προς ένα τα επιχειρήματα της επαρχίας, δεν είναι κανένα κατόρθωμα. Το θέμα είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα θετικά και τα αρνητικά δρουν σωρρευτικά.

14 minutes ago, mindreader said:

Εκτος και αν εχεις οντως καποιο προβλημα που σε μπαινοβγαζει σε νοσοκομεια, και μαλιστα δεν μπορει να αντιμετωπιστει απο νοσοκομεια της επαρχιας, εκει μονο μπορω να το καταλαβω, απο εκει και περα, υγιη ατομα, να σκεφτοναι με τη λογικη του 'νοσοκομειου', ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Ανέφερα το προηγούμενο προσωπικό μου παράδειγμα, ακριβώς επειδή τα καρδιολογικά προβλήματα θα έπρεπε να μην αποτελούν λόγο μετακίνησης των ασθενών από την επαρχία στην Αθήνα, μιας και είναι ιδιαίτερα κοινά.

Επιπλέον, όταν έχεις παιδιά, εκτός από τον καθαρό αέρα και την μπάλα στην αλάνα πρέπει να προνοήσεις και για άλλα πράγματα, μεταξύ αυτών και η υγεία τους. Δεν είναι τόσο παράλογο νομίζω.

• Like 3
Δημοσ.
2 minutes ago, DrLo said:

γιατί πρέπει να δωθούν κινητρα αφού η ζωή στην επαρχία είναι τόσο καλύτερη ;

Προσεξε.

Το κρατος γενικως δεν δινει κινητρα.

Δηλαδη, 1700 ευρω για να παει γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο πχ, δεν το λες κινητρο, οταν ο γιατρος, ο χειροτερος γιατρος, μπορει να ανοιξει ενα ιατρειο, να εχει πχ 5 επισκεψεις τη μερα με 30 ευρω σου λεω λιγα για επισκεψη, και επι 25 μερες, και να βγαζει ενα 4χιλιαρο για την πλακα.

Τωρα, απο εκει και περα, η επαρχια, για χιλιους δυο λογους, θελει στηριξη. Θελει πολυ αναλυση;

- Για λογους δικαιοσυνης, προσβασης σε ποιοτικη δημοσια υγεια (εκτος αν εχουμε πολιτες β'κατηγοριας)

- Για να νιωθει ασφαλης ο πολιτης σε θεματα υγειας, οπου και αν βρεθει στην επικρατεια

- Για να μην αναγκαζεται να πληρωνει χρηματα που δεν εχει για να τρεχει στην Αθηνα

- Για να μην υπερφορτωνονται σε μεγαλα κεντρικα νοσοκομεια

κλπ κλπ κλπ

Η απολυτη φιλελευθερη λογικη, 'γιατι να πληρωνω εγω ο αθηναιος, το νοσοκομειο στη Γαστουνη', ειναι παντελως λαθος. Πραγματα οπως τα δημοσια αγαθα, πρεπει να δινονται παντου οπως πρεπει. Τουλαχιστον τα βασικα, πρεπει να μπορουν να αντιμετωπιστουν και αποκεντρωμενα, δεν σου λεω μεταμοσχευση καρδιας...

Το κρατος ομως, τα εχει αφησει ολα στο ελεος.

Ναι, πανω κατω ειναι κοινη αισθηση οτι η επαρχια εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα απο εκει και περα, αν τα αφησεις ολα ανεξελεγκτα, να αυτορυθμιστουν, για πολλους λογους, υπαρχει συγκεντρωποιηση. Το δεχομαστε; Ειναι σωστο; Θελουμε ενα κρατος, που δεν θα εχει καμια υποδομη εκτος της Αθηνας; Θελουμε μια Ελλαδα που θα ειναι μονο η Αθηνα; Δηλαδη αντι η Αθηνα να εχει ενα νορμαλ πληθυσμο οπως ειναι αθλια απο πολλες αποψεις, θελουμε να υποχρεωσουμε εμμεσα κι αλλο κοσμο να συνωστιστει εκει; Για να μην παω σε θεματα, πχ τι δουλεια εχει το Γεωπονικο Πανεπιστημιο μες τις πολυκατοικιες, αντι να ειναι σε καποια επαρχια...

Αυτη η στρεβλη λογικη που βασιστηκε ολο το νεοελληνικο κρατος, πρεπει καποτε να σταματησει. Αρα, θελει σωστη πολιτικη αποκεντρωσης. Δεν χρειαζεται να εχεις νομους, που ευνοησαν να συγκεντρωθουν ολες οι βιομηχανιες στα Οινοφυτα! Επρεπε να ειναι παντου στην επαρχια, αλλα για να παει η επιχειρηση στην επαρχια, πρεπει πρωτα να υπαρχουν υποδομες.

Η Ελβετια, σε καθε καντονι, εχει το αξιοπρεπες νοσοκομειο της, το αξιοπρεπες πανεπιστημιο της (στα περισσοτερα καντονια), αξιοπρεπεις δρομους, σιδηροδρομο κλπ. Μια Ζυριχη με 1 εκατομ κοσμο και μια Γενευη με αλλο 1 εκατομ., και τα υπολοιπα 8 σε ολη την Ελβετικη επικρατεια. Αλλα ξεχασα, εμεις σκοτωσαμε τον Καποδιστρια, που δομησε την Ελβετια...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mindreader είπε

Προσεξε.

Δηλαδη, 1700 ευρω για να παει γιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο πχ, δεν το λες κινητρο, οταν ο γιατρος, ο χειροτερος γιατρος, μπορει να ανοιξει ενα ιατρειο, να εχει πχ 5 επισκεψεις τη μερα με 30 ευρω σου λεω λιγα για επισκεψη, και επι 25 μερες, και να βγαζει ενα 4χιλιαρο για την πλακα.

Τωρα, απο εκει και περα, η επαρχια, για χιλιους δυο λογους, θελει στηριξη. Θελει πολυ αναλυση;

- Για λογους δικαιοσυνης, προσβασης σε ποιοτικη δημοσια υγεια (εκτος αν εχουμε πολιτες β'κατηγοριας)

- Για να νιωθει ασφαλης ο πολιτης σε θεματα υγειας, οπου και αν βρεθει στην επικρατεια

- Για να μην αναγκαζεται να πληρωνει χρηματα που δεν εχει για να τρεχει στην Αθηνα

κλπ κλπ κλπ

Η απολυτη φιλελευθερη λογικη, 'γιατι να πληρωνω εγω ο αθηναιος, το νοσοκομειο στη Γαστουνη', ειναι παντελως λαθος. Πραγματα οπως τα δημοσια αγαθα, πρεπει να δινονται παντου οπως πρεπει. Τουλαχιστον τα βασικα, πρεπει να μπορουν να αντιμετωπιστουν και αποκεντρωμενα, δεν σου λεω μεταμοσχευση καρδιας...

Ναι, πανω κατω ειναι κοινη αισθηση οτι η επαρχια εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα απο εκει και περα, αν τα αφησεις ολα ανεξελεγκτα, να αυτορυθμιστουν, για πολλους λογους, υπαρχει συγκεντρωποιηση. Το δεχομαστε; Ειναι σωστο; Θελουμε ενα κρατος, που δεν θα εχει καμια υποδομη εκτος της Αθηνας; Θελουμε μια Ελλαδα που θα ειναι μονο η Αθηνα; Δηλαδη αντι η Αθηνα να εχει ενα νορμαλ πληθυσμο οπως ειναι αθλια απο πολλες αποψεις, θελουμε να υποχρεωσουμε εμμεσα κι αλλο κοσμο να συνωστιστει εκει; Για να μην παω σε θεματα, πχ τι δουλεια εχει το Γεωπονικο Πανεπιστημιο μες τις πολυκατοικιες, αντι να ειναι σε καποια επαρχια...

Αυτη η στρεβλη λογικη που βασιστηκε ολο το νεοελληνικο κρατος, πρεπει καποτε να σταματησει. Αρα, θελει σωστη πολιτικη αποκεντρωσης. Δεν χρειαζεται να εχεις νομους, που ευνοησαν να συγκεντρωθουν ολες οι βιομηχανιες στα Οινοφυτα! Επρεπε να ειναι παντου στην επαρχια, αλλα για να παει η επιχειρηση στην επαρχια, πρεπει πρωτα να υπαρχουν υποδομες.

Η Ελβετια, σε καθε καντονι, εχει το αξιοπρεπες νοσοκομειο της, το αξιοπρεπες πανεπιστημιο της (στα περισσοτερα καντονια), αξιοπρεπεις δρομους, σιδηροδρομο κλπ. Μια Ζυριχη με 1 εκατομ κοσμο και μια Γενευη με αλλο 1 εκατομ., και τα υπολοιπα 8 σε ολη την Ελβετικη επικρατεια. Αλλα ξεχασα, εμεις σκοτωσαμε τον Καποδιστρια, που δομησε την Ελβετια...

δε καταλαβαίνω τι γράφεις

αυτά περι νεοφιλελέυθερισμού κλπ είναι γνωστά παραλήρηματα 

Στο παραπάνω ποστ περιγράφεις το πόσο καλή είναι η ζωή στην επαρχία και ταυτοχρονα αναρωτιέσαι γιατί δε δίνονται κίνητρα για να πάει κάποιος.

Γιατί να χρειάζεται κίνητρο να πάει κάποιος κάπου που είναι ωραίο (και κατά πάσα πιθανότητα φθηνότερο) να ζει κανείς

Το όλο σου post έρχεται ε αντίθεση με τον εαυτό του.

Στο νέο σου ποστ γράφεις για την επιλογή μεταξύ δημοσιου γιατρού vs να έχει ιατρείο, καμία σχέση με το Αθήνα-Επαρχία.

Αποφάσησε τι θες να πείς, ρώτα και τον ινστρουκτορά σου και προσπάθησε ξανά.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 3
Δημοσ.

DrLo, συζητηση κανουμε, δεν υπαρχει διαθεση αντιπαραθεσης.

Και ειλικρινα εισαι απο τα μελη εδω που σεβομαι ιδιαιτερα, εχεις βοηθησει και εμενα στο παρελθον και δεν το ξεχνω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
18 minutes ago, mindreader said:

Η απολυτη φιλελευθερη λογικη, 'γιατι να πληρωνω εγω ο αθηναιος, το νοσοκομειο στη Γαστουνη', ειναι παντελως λαθος.

Δεν σκέφτεται κανένας έτσι, το αντίθετο. Με το να υποστηριχθούν καλύτερα τα περιφερειακά νοσοκομεία, βελτιώνονται ταυτόχρονα και τα νοσοκομεία των Αθηνών, αφού δεν θα έχουν να υποστηρίζουν και τους ασθενείς τις επαρχίας. Μειώνεται ο φόρτος εργασίας, άρα βελτιώνονται οι παροχές υγείας, έχει λιγότερη αναμονή κλπ.

18 minutes ago, mindreader said:

Ναι, πανω κατω ειναι κοινη αισθηση οτι η επαρχια εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης, αλλα απο εκει και περα, αν τα αφησεις ολα ανεξελεγκτα, να αυτορυθμιστουν, για πολλους λογους, υπαρχει συγκεντρωποιηση.

Δεν ξέρω που την έχεις δει αυτή την «κοινή αίσθηση». Δεν ισχύει πάντως, αφού η «ποιότητα ζωής» είναι κάτι που ορίζεται με διαφορετικά κριτήρια κάθε φορά για τον καθέναν μας και που προφανώς είναι ευμετάβλητα με την πάροδο του χρόνου.

• Like 2
Δημοσ.

Malthador, πιστεψε με, δεν τα βγαζω απο το δικο μου μυαλο, τα εχω ακουσει αυτα τα επιχειρηματα, 'γιατι να πληρωνω εγω το νοσοκομειο στην επαρχια', δεν ειναι δικα μου, υπαρχει κοσμος που...τα πιστευει και τα λεει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Malthador, πιστεψε με, δεν τα βγαζω απο το δικο μου μυαλο, τα εχω ακουσει αυτα τα επιχειρηματα, 'γιατι να πληρωνω εγω το νοσοκομειο στην επαρχια', δεν ειναι δικα μου, υπαρχει κοσμος που...τα πιστευει και τα λεει.

σίγουρα υπάρχουν, όπως υπάρχουν αντίστοιχα φωνές "γιατί να μπουν ανεμογεννήτριες στο νησί μου για να πηγαίνει το ρευμα στην Αθήνα / ηπειρωτική Ελλάδα" (αλλά η αθήνα πρέπει να πληρώνει το ακριβό ρευμα στα νησιά πχ).

Απλά δεν είναι αυτό το θέμα που συζητάμε.

Μιλάμε για το Αθήνα vs Επαρχία.

αν θεωρείς ότι πρέπει να γίνονται κίνητρα για κάποιον να πάει στην επαρχία τότε ουσιαστικά θεωρείς ότι, "all other equal" , η επαρχία είναι χειρότερα.

υπάρχει και το αντίθερο. πχ να υπάρχει κάποιο "premium" σε οικονομικές απολαβές στη πρωτευουσα (όπως σε αρκετές χωρες στο εξωερικό) είναι ως "αποζημείωση"  για τις δυσκολίες, οικονομικές και άλλες, που τραβά κάποιος με το να ζει στη πρωτευουσα.

Το να υποστηρίζει κάποιος ότι η ζωή στην επαρχία είναι "on average" καλύτερη από την πρωτευουσα (ή πχ τις 2-3 μεγάλες πολεις μιας χώρας) και ταυτόχρονα να υποστηρίζει ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα για να πάει κάποιος εκεί είναι κάπως οξύμωρο. Μπορεί να πει ίσως "είμαι από τους ελάχιστους που θεωρούν τη ζωή εκεί καλύτερη αλλά αντικειμενικά είναι χειρότερη".

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mindreader είπε

Και αντίστοιχες φωνές έλεγαν γιατί να πληρώνω εγώ  στη Γαστούνη τους ολυμπιακούς που έγιναν στην Αθήνα. 

• Like 3
Δημοσ.
29 minutes ago, mindreader said:

Οντως, με εξαιρεση ισως, καποιες μεγαλες επαρχιακες πολεις, κακως το ελληνικο κρατος αποφασισε οτι δεν δινει σοβαρα κινητρα να στελεχωθουν τα νοσοκομεια της επαρχιας, οποτε συνωστιζονται γιατροι και ασθενεις στην Αθηνα. Το ποσο καλο ειναι αυτο, μπορει να το αντιληφθει κανεις ευκολα...

Εκτος και αν εχεις οντως καποιο προβλημα που σε μπαινοβγαζει σε νοσοκομεια, και μαλιστα δεν μπορει να αντιμετωπιστει απο νοσοκομεια της επαρχιας, εκει μονο μπορω να το καταλαβω,

απο εκει και περα, υγιη ατομα, να σκεφτοναι με τη λογικη του 'νοσοκομειου', ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Σεβαστες ολες οι αποψεις φυσικα. Αλλα να αποφασισει καποιος, και κυριος καποια θα ελεγα (γυναικειες ανασφαλειες), να ζησει Αθηνα, μια ζωη που εχει κατα κυριο λογο παμπολλα αρνητικα απο πολλες αποψεις, μονο και μονο, μην αρρωστησει, και μην χρειαστει, και δεν μπορει επαρχια, και θελει νοσοκομειο Αθηνας και μαλιστα σε τακτικη βαση, ε το θεωρω υπερβολη, αν οχι προφαση ως επιχειρημα περι Αθηνας.

Δηλαδη, οπως λεγαμε πολλοι και επι κορονοϊου, 'να ΜΗΝ ζησω, για να μην πεθανω'!!!!

Δηλαδη αν καποιος μπορει να ζησει σε μια μονοκατοικια στην επαρχια, με τον καθαρο αερα, ολες τις ανεσεις ενος μεσου νοικοκυριου, ανθρωπινους ρυθμους ζωης, επαφη με τη φυση, κλπ,

Ο πατέρας μιας πρώην μου πήγε στο νοσοκομείο της Δράμας με έντονο πονοκέφαλο, εμετούς και κατάπτωση, οπού οι εξετάσεις είχαν βγει καθαρές (όσες μπορούσαν να κάνουν) και θεώρησαν μη πιθανό το ανεύρυσμα (έπρεπε να γίνει διακομιδή στη Θεσσαλονίκη για τη διάγνωση). Πέθανε από ανεύρυσμα μετά από 6-7 ώρες.

Στην "μεγάλη" επαρχιακή πόλη που κατάγομαι έχει πανεπιστημιακό νοσοκομείο που χτίστηκε μετά το 2000 (ή λίγο πριν δεν θυμάμαι). Ο παππούς μου εισήχθη στο νοσοκομείο. Δεν λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου. Τον πήγαν σε άλλη κοντινή "πόλη" που έχει παρακμιακό νοσοκομείο αλλά λειτουργούσε ο τομογράφος. Πέθανε ο παππούς στη μεταφορά (η οποία ξεκίνησε με 7 ώρες καθυστέρηση από την εισαγωγή). Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, έτσι; Μεγάλο, στελεχωμένο.

Δεν λέω ότι θα τη γλίτωναν αν ήταν Αθήνα (ή Θεσσαλονίκη), ο πρώτος ήταν υγιέστατος, ο δεύτερος είχε θεματάκια (τα τυπικά του παππού, όχι κάτι σοβαρό). Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες εμπειρίες από τις παραπάνω.

Αλλά αν ήταν ο μπαμπάς σου ή η σύζυγος σου και πέθαιναν έτσι, δεν θα ζούσες με το "τι θα γινόταν αν μπορούσαν να διαγνωστούν επί τόπου;"; 

Δεν θα είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου μετά από μια παρόμοια εμπειρία, ειδικά αν κάνεις οικογένεια, να είσαι κοντά σε νοσοκομείο που θα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου όσο καλύτερα γίνεται; 

• Like 3
Δημοσ.

Παντού και πάντα υπάρχουν οι βλάκες. Άλλοι λένε, γιατί να πληρώνω, γενικά. :) 

2 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν λέω ότι θα τη γλίτωναν αν ήταν Αθήνα (ή Θεσσαλονίκη)

Το πιο πιθανό όμως να τη γλίτωναν. Το μόνο που φοβάμαι εγώ είναι αυτό βασικά. Έχω πει σε όλους τους δικούς μου αν πάθω κάτι μη με πάτε καν στο νοσοκομείο Πύργου, Πάτρα κατευθείαν.

• Like 3
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
24 minutes ago, Μακιαβέλλι said:

Αλλά αν ήταν ο μπαμπάς σου ή η σύζυγος σου και πέθαιναν έτσι, δεν θα ζούσες με το "τι θα γινόταν αν μπορούσαν να διαγνωστούν επί τόπου;"; 

Δεν θα είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου μετά από μια παρόμοια εμπειρία, ειδικά αν κάνεις οικογένεια, να είσαι κοντά σε νοσοκομείο που θα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου όσο καλύτερα γίνεται; 

Κάποιος που έχει μείνει επαρχία όλη του την ζωή και δεν του έχει τύχει κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να μπει στην θέση σου. Αντίστοιχα κάποιος που έχει μείνει όλη του την ζωή Αθήνα, δεν ξέρει τι σημαίνει να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου και να είσαι σε 5 λεπτά στη θάλασσα.

Στο στρατό είχα μια σειρά που ήταν από Μυτιλήνη, του έλεγα μεγάλο νησί η Λέσβος, καλή φάση να μένεις μόνιμα, συνέχεια μπάνια το Καλοκαίρι, τουρίστριες στο πιάτο κλπ. Και μου μίλαγε για προβλήματα που ούτε καν μου περνούσαν από το μυαλό, να θες να πας το Χειμώνα Αθήνα να δεις τους φίλους σου και να έχει μια βδομάδα απαγορευτικό ή να πρέπει να γίνεται αεροδιακομιδή με C-130 για να πας εκτάκτως σε νοσοκομείο.

Ε, αυτά είναι προβλήματα που αν τα έχεις βιώσει ακούς τον άλλον να μιλάει για καθαρό αέρα ή για  παρκάρισμα παντού και γελάς.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Προσεξε.

κλπ κλπ κλπ

Μη συγκρίνεις την Ελβετία με την Ελλάδα. Η Ελβετία είναι οριακά ενιαίο κράτος. Κρατιδια είναι που ενώθηκαν σε μια χαλαρή συνομοσπονδία. Η Ελλάδα οχι μόνο δεν είναι έτσι, αλλά δεν είναι καν ομοσπονδιακό κράτος τύπου Γερμανίας-Αυστρίας.

Αφού είναι τόσο καλύτερη η ζωή στην επαρχία, γιατί οι διαγωνισμοί για τους γιατρούς σε επαρχιακά νοσοκομεία είναι άγονοι; Δεν είναι έξυπνοι οι γιατροί να πάνε εκεί; Γιατί να θέλουν να μείνουν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και να βλέπουν πολύ περισσότερα περιστατικά. Ούτε με τα χρηματικά κίνητρα δε πάνε. Γιατί; Γιατί οι φαρμακοποιοί με το που κάνουν τα υποχρεωτικά χρόνια επαρχία για την άδεια, τρέχουν να το μεταφέρουν πίσω στη μεγαλούπολη; Αντί να το παίζουν μονοπώλιο απολαμβάνοντας την ανώτερη ποιότητα ζωής;

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δεν είναι η ζωή στην Αθήνα αναγκαστικά ζωή στην Κυψέλη, και δεν είναι η ζωή στην επαρχία μόνο σπιτάκια, κήποι και κοτούλες. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που μένουν σε επαρχιακές πόλεις σε πολυκατοικίες και δε μένουν 5' από τη δουλειά τους. Όπως λες τραβηγμένα τα επιχειρήματα υπέρ Αθήνας, άλλο τόσο τραβηγμένη η ωραιοποιημένη εικόνα της επαρχίας...

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...