archer100 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 hour ago, transport_planner said: Τέλειο θέμα. My two cents. Αθηνα: Μόνο κέντρο, σε ήσυχο δρόμο/πεζόδρομο κοντά σε μετρό. Κανένα προάστιο. Αληθινή ζωή δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους. Μόνο remote. Airbnb το σπίτι σου 3 μήνες όσο είσαι οπουδήποτε άλλου καθώς Αθήνα καλοκαίρι = απάλευτη. Τεράστια πλεονεκτήματα όπου όλοι οι φίλοι έρχονται σε εσένα για οτιδήποτε fun, τα παιδιά πάνε σε πάρκα του κέντρου και οι γονείς κρατιούνται και σύντροφοι καθώς νταντά 8€ και η έξοδος είναι στα 5’ άντε 10’. Τρομερά πλεονεκτήματα κατανάλωσης πολιτισμού. Απουσία νεοπλουτισμού. Ύπαρξη ιστορικών αναφορών, δεν είσαι σε fake μέρος όπως ο γεράκας lol Επαρχια: Για να μην καταλήξει κάποιος σαν ρόλος του Μουρίκη, ένα μικρό short list από πόλεις που αξίζουν. Ερμουπολη, Ξάνθη, Ναύπλιο, Χανιά, Κέρκυρα Κέντρο με πάρκα ποιες περιοχές ακριβώς εννοείς;
BLiTzER Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 6 λεπτά πριν, archer100 είπε Κέντρο με πάρκα ποιες περιοχές ακριβώς εννοείς; Τον Μεγάλο Περίπατο. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε αυτό το υπέροχο εγχείρημα μέσα στο κέντρο της πόλης μας, γεμάτο πράσινο και φύση. Φήμες λένε ότι αυτό συνέβη μετά από πιέσεις της Νορβηγίας, που έχασε την πρωτιά για λίγους μήνες. 1 6
transport_planner Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Κύρια πάρκα του κέντρου είναι το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος Φιλοπάππου, άλσος Παγκρατίου και ο Εθνικός Κήπος. @archer100 @BLiTzER υπάρχει τεράστια παρανόηση με το πράσινο στην αττική. ο κεντρικός τομέας αθηνών είναι στα 8.2 m2/κάτοικο ενώ πολλά προάστια παίζουν στο 1-1.5 m2/κάτοικο. Πηγή 2
BLiTzER Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 λεπτά πριν, transport_planner είπε Κύρια πάρκα του κέντρου είναι το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος Φιλοπάππου, άλσος Παγκρατίου και ο Εθνικός Κήπος. @archer100 @BLiTzER υπάρχει τεράστια παρανόηση με το πράσινο στην αττική. ο κεντρικός τομέας αθηνών είναι στα 8.2 m2/κάτοικο ενώ πολλά προάστια παίζουν στο 1-1.5 m2/κάτοικο. Πηγή Δε νομίζω ότι υπάρχει καμία παρανόηση. Πηγή 1
transport_planner Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες @BLiTzER βρίσκεσαι out of topic. Η συζήτηση είναι Athens vs Athens, Athens vs Επαρχία. Προφανώς και είμαστε το τελευταίο κράτος σε δημόσιο πράσινο vs αλλα κράτη. But this is not the point. 2
WuYingRen Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 ώρες πριν, transport_planner είπε Τέλειο θέμα. My two cents. Αθηνα: Μόνο κέντρο, σε ήσυχο δρόμο/πεζόδρομο κοντά σε μετρό. Κανένα προάστιο. Αληθινή ζωή δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους. Μόνο remote. Airbnb το σπίτι σου 3 μήνες όσο είσαι οπουδήποτε άλλου καθώς Αθήνα καλοκαίρι = απάλευτη. Τεράστια πλεονεκτήματα όπου όλοι οι φίλοι έρχονται σε εσένα για οτιδήποτε fun, τα παιδιά πάνε σε πάρκα του κέντρου και οι γονείς κρατιούνται και σύντροφοι καθώς νταντά 8€ και η έξοδος είναι στα 5’ άντε 10’. Τρομερά πλεονεκτήματα κατανάλωσης πολιτισμού. Απουσία νεοπλουτισμού. Ύπαρξη ιστορικών αναφορών, δεν είσαι σε fake μέρος όπως ο γεράκας lol Συμφωνώ απόλυτα. Εκανα το λάθος και έμεινα νοτια προάστια. Η γυναίκα μου ξένη, δεν οδηγεί, δεν έχουμε μετρό κοντά, τα λεωφορεία/τραμ ενα πολιτισμικό σοκ σε σχέση με τη χώρα της. Στην ουσία αποκλεισμένοι. Ναι, η θάλασσα διπλα, τη βλέπαμε. Αλλά πόσο να τη δείς; Να περάσεις Λ.Ποσειδώνος με παιδί; Αστο. Εχω δει 2 παρασύρσεις πεζών. Πια όπως λες, αν μιλάμε για Αθηνα, ΜΟΝΟ Κέντρο. Ακόμα και με παιδί. Αν δε μιλάμε απο Γλυφάδα και πέρα ή για τίποτε Β.Π. μακρυά, το κέντρο δε διαφέρει και πολύ απο ένα προάστιο. Πια φύγαμε εξωτερικό αλλά ΑΝ γυρνούσα, σπίτι στο κέντρο. 1
BLiTzER Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, transport_planner είπε @BLiTzER βρίσκεσαι out of topic. Η συζήτηση είναι Athens vs Athens, Athens vs Επαρχία. Προφανώς και είμαστε το τελευταίο κράτος σε δημόσιο πράσινο vs αλλα κράτη. But this is not the point. Έχεις δίκιο, με συγχωρείς. Ας δούμε τα δεδομένα της δικής σου πηγής. Εδώ, λοιπόν, βλέπουμε ξεκάθαρα τον Δήμο Αθηναίων να βρίσκεται στον απόλυτο πάτο της ποιότητας ζωής, πάνω μόνο από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής. Μάλλον δε μετράνε τα σκυλάδικα στην έρευνα. Τουλάχιστον κέρδισε την Αγ. Βαρβάρα! Αυτό είναι ον τόπικ ή "ναι, αλλά τώρα μιλούσαμε για το πόσα δέντρα αντιστοιχούν σε κάθε κάτοικο"; Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από BLiTzER 2
transport_planner Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Πότε μια διπλωματική του ΕΜΠ δεν είχε τόσο σουξέ. Όντως @BLiTzER με βάση τις βαρύτητες του φοιτητή, η τελική λίστα είναι αυτή που παραθέτεις. Απολύτως σκόπιμα επιμένω στο δημόσιο πράσινο καθώς είναι το μόνο προσβάσιμο. Έχει ενδιαφέρον πχ ότι το ιδιωτικό πράσινο είναι ανάλογο των τιμών ακινήτων, επηρεάζει θετικά δείκτες αλλά είναι...μη προσβάσιμο. Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι το κέντρο επιβαρύνεται από through traffic είτε προάστιο-προάστιο είτε προάστιο-κέντρο-προάστιο. Βάζω στην κουβέντα και κάτι άλλο που δεν το έχει η διπλωματική. Συγκεντρώσεις PM2.5. Δεν έχω ιστορικά δεδομένα, παρόλαυτα θα πω ότι το χειμώνα, με τη λογικη βορεια προαστια=πηρα μεζονετα=αγορασα ξυλα για τζακι=τι καλα που ειμαι σε προσομειωση του χωριου του πατερα μου=αχ ας καψουμε ενα μικρο δασακι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα ΒΠ της Αθήνας. Live data από εδω https://air-quality.gr/ Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από transport_planner 2
archer100 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, transport_planner said: Κύρια πάρκα του κέντρου είναι το Πεδίο του Άρεως, ο λόφος Φιλοπάππου, άλσος Παγκρατίου και ο Εθνικός Κήπος. @archer100 @BLiTzER υπάρχει τεράστια παρανόηση με το πράσινο στην αττική. ο κεντρικός τομέας αθηνών είναι στα 8.2 m2/κάτοικο ενώ πολλά προάστια παίζουν στο 1-1.5 m2/κάτοικο. Πηγή Τα 8.2 m2/κάτοικο είναι χώρος πρασίνου ή γενικά χώρος (το αντίστροφο της πυκνότητας); Γιατί αν είναι γενικά χώρος, αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των γραφειακών κτιρίων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων, κτίρια πρεσβειών, οργανισμών, μουσεία, σχολές, πλατείες, οδοί, κλπ
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 18 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 18 ώρες 46 minutes ago, archer100 said: Τα 8.2 m2/κάτοικο είναι χώρος πρασίνου ή γενικά χώρος (το αντίστροφο της πυκνότητας); Γιατί αν είναι γενικά χώρος, αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των γραφειακών κτιρίων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων, κτίρια πρεσβειών, οργανισμών, μουσεία, σχολές, πλατείες, οδοί, κλπ Βασικά το 8,2 m2/κάτοικο είναι επιφάνεια πράσινου, όχι χώρος, οπότε αυτό νομίζω ότι λύνει την απορία σου. 1 hour ago, transport_planner said: Βάζω στην κουβέντα και κάτι άλλο που δεν το έχει η διπλωματική. Συγκεντρώσεις PM2.5. Δεν έχω ιστορικά δεδομένα, παρόλαυτα θα πω ότι το χειμώνα, με τη λογικη βορεια προαστια=πηρα μεζονετα=αγορασα ξυλα για τζακι=τι καλα που ειμαι σε προσομειωση του χωριου του πατερα μου=αχ ας καψουμε ενα μικρο δασακι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα ΒΠ της Αθήνας. Live data από εδω https://air-quality.gr/ Δεν έχει συγκέντρωση PM2.5, αλλά έχει συγκέντρωση NO2. Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να τρως τρεις μήνες καυσόξυλα ή εννέα μήνες καυσαέριο, αλλά προσωπικά για εμένα που μένω Μελίσσια/Πεντέλη δεν συναντώ συχνά αποπνικτική ατμόσφαιρα τα βράδια. Φέτος σίγουρα καθόλου που ήταν απαλός ο Χειμώνας, πέρσι και πρόπερσι να ήταν από 10-15 μέρες; Σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικό όσο περιγράφεται πάντως.
transport_planner Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 30 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν έχει συγκέντρωση PM2.5, αλλά έχει συγκέντρωση NO2. Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να τρως τρεις μήνες καυσόξυλα ή εννέα μήνες καυσαέριο, αλλά προσωπικά για εμένα που μένω Μελίσσια/Πεντέλη δεν συναντώ συχνά αποπνικτική ατμόσφαιρα τα βράδια. Φέτος σίγουρα καθόλου που ήταν απαλός ο Χειμώνας, πέρσι και πρόπερσι να ήταν από 10-15 μέρες; Σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικό όσο περιγράφεται πάντως. Όντως. Πηγή
Morosana Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 28 λεπτά πριν, transport_planner είπε Όντως. Πηγή Τεράστια διαφορά Πατησίων Αθηνάς που στην ουσία είναι προέκταση ειδικά όταν το χειρότερο κομμάτι της είναι από Αλεξάνδρας μέχρι Ομόνοια. Το ίδιο και με Αριστοτέλους που είναι 3 δρόμους παράλληλη αλλά εκεί φαντάζομαι παίζει ρόλο η μόνη κατεύθυνση
majunior Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 3 ώρες πριν, transport_planner είπε Πότε μια διπλωματική του ΕΜΠ δεν είχε τόσο σουξέ. Όντως @BLiTzER με βάση τις βαρύτητες του φοιτητή, η τελική λίστα είναι αυτή που παραθέτεις. Απολύτως σκόπιμα επιμένω στο δημόσιο πράσινο καθώς είναι το μόνο προσβάσιμο. Έχει ενδιαφέρον πχ ότι το ιδιωτικό πράσινο είναι ανάλογο των τιμών ακινήτων, επηρεάζει θετικά δείκτες αλλά είναι...μη προσβάσιμο. Επίσης ενδιαφέρον έχει ότι το κέντρο επιβαρύνεται από through traffic είτε προάστιο-προάστιο είτε προάστιο-κέντρο-προάστιο. Βάζω στην κουβέντα και κάτι άλλο που δεν το έχει η διπλωματική. Συγκεντρώσεις PM2.5. Δεν έχω ιστορικά δεδομένα, παρόλαυτα θα πω ότι το χειμώνα, με τη λογικη βορεια προαστια=πηρα μεζονετα=αγορασα ξυλα για τζακι=τι καλα που ειμαι σε προσομειωση του χωριου του πατερα μου=αχ ας καψουμε ενα μικρο δασακι, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στα ΒΠ της Αθήνας. Live data από εδω https://air-quality.gr/ Το link σου δεν υποστηρίζει αυτό που λες
dbrillis Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Θα μπω ξανα σε 10 μερες να δω ποσο βαθια και ποσα θέματα θα εχει αγγίξει η ανάλυση που γινετε εδω.
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Ας γελάσω. Αν ανάβουν τζάκια τον Χειμώνα άνετα έχει ρύπανση. Επίσης, ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές μπορεί να μην έχει ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω εκπομπών των οχημάτων, αλλά αυξάνονται τα επίπεδα του όζοντος ειδικά το καλοκαίρι. τι λες φιλε μου? αναπνεεις καρκινο στην Αθηνα Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από fitsoulas2024
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα