Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Ναι όλοι στην Αττική σαν εσένα είναι. Απορώ με τόσο πληθυσμό να πηγαίνει 2-3 μέρες το τρίμηνο στο γραφείο πως λειτουργεί η πρωτεύουσα μας......

Να βγούμε λίγο απο την προσωπική μας φούσκα ?  Το δέχομαι πως έχει περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης αλλά ως εκεί. Επίσης εξέλιξη δυστυχώς τις περισσότερες φορές εννοούμε να είσαι το τσιράκι κάποιου μανατζαρέου επι χρόνια και να γλύφεις κώλους και να είσαι pretentious as f@ck μέχρι να ανέβεις στο corporate ladder και να έχεις ένα σεβαστό πόστο με αξιοπρεπή μισθό....σε μερικούς δεν αρέσει αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να δουλεύουμε για μια εταιρία, εγώ προτιμώ να έχω την δική μου επιχείρηση.

Όταν ήμουν μισθωτός στις τελευταίες 2 εταιρίες (Ιαπωνική ΑΕ , NOVA) ήθελα 8 λεπτά χωρίς κανένα φανάρι στο ενδιάμεσο απο σπίτι προς κατάστημα Ιαπωνικής Ηρακλείου και στη NOVA τις περισσότερες φορές 0 καθώς δούλευα κυρίως απο το σπίτι. Το γραφείο ωστόσο ήταν κέντρο 10 λεπτά με full κίνηση με μηχανάκι.

Να βγούμε από την προσωπική μας φούσκα και γράφεις την δική σου προσωπική σου φούσκα;

Που στην τελική αυτό δεν γράφουμε; Πως βλέπουμε εμείς το συγκεκριμένο θέμα;

ή υπάρχει κάποια συμπαντική αλήθεια που είναι 100 % σωστή;

• Like 2
  • Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αντιφάσκεις λίγο, αρχικά λες να βγούμε από την προσωπική μας φούσκα και παρακάτω μιλάς για την δική σου προτίμηση να έχεις δική σου επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας μιλάει με τα δικά του βιώματα, κριτήρια και γούστα, δεν είναι κατακριτέο αυτό.

Επειδή κι εγώ για πολλά χρόνια είχα δική μου επιχείρηση στην Αθήνα, αυτή απείχε 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου. Όταν χρειάστηκε να αλλάξω σπίτι, φρόντισα το καινούριο σπίτι να είναι επίσης σχετικά κοντά στην δουλειά μου (οκ, ήταν 12 λεπτά με τα πόδια αυτή την φορά). Όταν χρειάστηκε να αλλάξω επαγγελματικό χώρο, φρόντισα ο νέος να είναι και πάλι κοντά στο καινούριο μου σπίτι, πάλι 5 λεπτά με τα πόδια. 

Σε όλο αυτό το διάστημα που είχα δικό μου μαγαζί, απασχολούσα προσωπικό. Οι περισσότεροι έμεναν στην τριγύρω περιοχή, δεν ήθελαν πάνω από 10-15 λεπτά για να έρθουν κάθε πρωί μια κοπέλα μόνο ήταν που ήθελε μισή ώρα να έρθει γιατί έμενε πιο μακριά. Απασχολούσα και δύο άτομα που έμεναν επαρχία (στην Κόρινθο) και έρχονταν κάθε μέρα με προαστιακό, χρειάζονταν περίπου δυόμιση ώρες την ημέρα να έρθουν για δουλειά και να γυρίσουν πίσω.

Αν χρησιμοποιείς το Ηράκλειο ως αντιπαράδειγμα στην Αθήνα, τότε δεν είναι σωστή η αναλογία. Το Ηράκλειο είναι από τις επαρχιακές πόλεις που έχουν μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο τους, ειδικά τις ώρες αιχμής τους χειμερινούς μήνες. Δεν συζητάμε καν για την περίοδο από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που ανεβαίνει ο τουρισμός.

Το μηχανάκι δεν το έχουμε λάβει καν υπόψιν στην εξίσωση γενικότερα πάντως. Και στην Αθήνα αν έχεις μηχανάκι, τότε γλιτώνεις από την μαυρίλα της κίνησης.

Δεν παρουσίασα την δική μου περίπτωση σαν το μοναδικό εκεί έξω όπως για παράδειγμα ανέφερε ο φίλος (μισός μισθός , καμία ευκαιρία,2-3 μέρες το τρίμηνο γραφείο κλπ σαν να είναι το norm και σαν κάτι που μόνο Αττική μπορεί να γίνει) οπότε δεν αντιφάσκω κάπου.

Επίσης δεν είναι VS κύριοι. Κάποιος μπορεί να έχει τα πάντα οπουδήποτε. Γράφουμε το δικό μας γούστο και όποιος βρει 2-3 κοινά στοιχεία με την δική μας εμπειρία , επιλέγει.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Εγώ θέλω απομόνωση και ησυχία πράγμα που η Αττική μόνο αν ήμουν πλούσιος θα μπορούσε να μου προσφέρει. Στην Κρήτη ακόμα και ένα ζευγάρι με 2 μισθούς της τάξης τον 900 έκαστος μπορεί να νοικιάσει κάπου ελάχιστα εκτός κέντρου και να απολαύσει όλα τα οφέλη που προσφέρει αυτή η ζωή. Αττική με τέτοιο μισθό χλωμά τα πράγματα...

Μόλις τώρα, NT1G είπε

Να βγούμε από την προσωπική μας φούσκα και γράφεις την δική σου προσωπική σου φούσκα;

Που στην τελική αυτό δεν γράφουμε; Πως βλέπουμε εμείς το συγκεκριμένο θέμα;

ή υπάρχει κάποια συμπαντική αλήθεια που είναι 100 % σωστή;

Υπάρχει ο γνώμονας της πλειοψηφίας και του μέσου μισθού. Επίσης δεν παρουσίασα την δική μου περίπτωση σαν τον κανόνα αντίθετα με το άλλο κύριο.

Έχοντας πει αυτά επειδή βλέπω πως πάει το θέμα ειδικά με μερικούς σαν εσένα στο φόρουμ γενικότερα, που καταπιάνονται σε 2 λέξεις και έχουν όρεξη για 100 μηνύματα μιζέριας σε 100 νήματα , σας φιλώ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή συνέχεια, έτσι και αλλιώς την απάντηση την έδωσαν πιο πριν.

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Ναι, μωρέ, κλασικό strawman ελλείψει αντεπιχειρημάτων, δεν πειράζει, μην χαλάμε τις καρδιές μας. :)

• Confused 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Εγώ θέλω απομόνωση και ησυχία πράγμα που η Αττική μόνο αν ήμουν πλούσιος θα μπορούσε να μου προσφέρει. Στην Κρήτη ακόμα και ένα ζευγάρι με 2 μισθούς της τάξης τον 900 έκαστος μπορεί να νοικιάσει κάπου ελάχιστα εκτός κέντρου και να απολαύσει όλα τα οφέλη που προσφέρει αυτή η ζωή. Αττική με τέτοιο μισθό χλωμά τα πράγματα...

Φυσικά και γίνεται στην Αττική αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να επιθυμεί κάποιος την απομόνωση. 

Φίλος μένει έξω από τον Άγιο Στέφανο με θέα στη λίμνη Μαραθώνα. Είναι ειδυλλιακά; Ναι εννοείται. Θα πήγαινα να μείνω εκεί/του αρέσει που μένει εκεί; Όχι βέβαια αλλά έχει σπίτι η γυναίκα του.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Simeon είπε

Φυσικά και γίνεται στην Αττική αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να επιθυμεί κάποιος την απομόνωση. 

Φίλος μένει έξω από τον Άγιο Στέφανο με θέα στη λίμνη Μαραθώνα. Είναι ειδυλλιακά; Ναι εννοείται. Θα πήγαινα να μείνω εκεί/του αρέσει που μένει εκεί; Όχι βέβαια αλλά έχει σπίτι η γυναίκα του.

Ε κάποιους τους αρέσει.

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Morosana είπε

Περιοχές σαν τους Θρακομακεδόνες είναι ωραίες όσο τα παιδιά είναι μικρά ή μεγαλώσουν αρκετά ώσπου να έχουν δίκιο τους όχημα. Οσο θα μεγαλώσουν θα είσαι όλο και περισσότερο στο αυτοκίνητο, με αποκορύφωμα όταν αρχίσουν να βγαίνουν και οι παρέες τους θα θέλουν κέντρο.

Πλέον κάθε καλοκαίρι έχεις και το άγχος της φωτιάς.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, majunior είπε

Πλέον κάθε καλοκαίρι έχεις και το άγχος της φωτιάς.

ναι αλλα δε θα εχει το αγχος της ρυπαρης ατμοσφαιρας της πρωτευουσας

7 ώρες πριν, Chocobo είπε

Εγώ θέλω απομόνωση και ησυχία πράγμα που η Αττική μόνο αν ήμουν πλούσιος θα μπορούσε να μου προσφέρει.

Κι εγω, αλλα για να τα εχεις αυτα οπουδηποτε, θα πρεπει να υπαρχουν και καποια ατομα σεκιουριτι να φυλανε το χωρο.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

ναι αλλα δε θα εχει το αγχος της ρυπαρης ατμοσφαιρας της πρωτευουσας

Ας γελάσω. Αν ανάβουν τζάκια τον Χειμώνα άνετα έχει ρύπανση. Επίσης, ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές μπορεί να μην έχει ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω εκπομπών των οχημάτων, αλλά αυξάνονται τα επίπεδα του όζοντος ειδικά το καλοκαίρι. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ας γελάσω. Αν ανάβουν τζάκια τον Χειμώνα άνετα έχει ρύπανση. Επίσης, ακόμα και σε εκείνες τις περιοχές μπορεί να μην έχει ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω εκπομπών των οχημάτων, αλλά αυξάνονται τα επίπεδα του όζοντος ειδικά το καλοκαίρι. 

Το έγραψα και πιο πίσω ότι η εικόνα που έχουμε για την επαρχία με καθαρό περιβάλλον πολλές φορές δεν ουτοπία . Υπάρχουν νομοί και περιφέρειες τις Ελλάδας που θερίζουν οι καρκίνοι, είτε λόγω φυτοφαρμάκων (ο νόμος Λασιθίου ειναι από τους πρώτους στην Ελλάδα) είτε ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Πτολεμαϊδα και αρκετοί νόμοι της Μακεδονίας) είτε λόγω lifestyle ( ο νόμος Μαγνησίας πρώτος σε καρκίνο του ύπατος). Όλο και λιγότεροι στην επαρχία καλλιεργούν τα λαχανικά τους και έχουν δικά τους ζώα και πλέον αγοράζουν και έχουν τις ίδιες επεξεργασμένες τροφές και ίδιες τροφικές συνήθειες με την Αθήνα.  

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Morosana said:

Υπάρχουν νομοί και περιφέρειες τις Ελλάδας που θερίζουν οι καρκίνοι, είτε λόγω φυτοφαρμάκων (ο νόμος Λασιθίου ειναι από τους πρώτους στην Ελλάδα) είτε ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Πτολεμαϊδα και αρκετοί νόμοι της Μακεδονίας)

Ποιοι είναι οι αρκετοί νομοί της Μακεδονίας; Έχεις κάποιο λινκ;

Δημοσ.
16 hours ago, BLiTzER said:

Για να δώσω perspective: 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα (πηγαινέλα δουλειά ή υποχρεώσεις) ισούνται με έναν (1) μήνα ανά έτος. Έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο. Ή ένα ολόκληρο έτος κάθε 12 χρόνια. Από τη ζωή σας. Στον δρόμο. Στην κίνηση. Βλέποντας την πινακίδα του μπροστινού. Ή στριμωγμένος σε κάποιο ΜΜΜ. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να το διανοηθείτε (ούτε εγώ μπορούσα όταν έτρωγα 2 και 3 ώρες κάθε μέρα σε commuting), αλλά σκεφτείτε το.

Όσοι μένουν Αθήνα κάνουν 1 ώρα για να πάνε στη δουλειά τους? 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, archer100 είπε

Ποιοι είναι οι αρκετοί νομοί της Μακεδονίας; Έχεις κάποιο λινκ;

https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2014/01/31/greece/poioys-nomoys-tis-elladas-protima-o-karkinos/amp/

https://www.iatronet.gr/amp/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/53024/3500-thanatoi-apo-karkino-toy-prostati-etisiws-stin-ellada-ligoteroi-stin-ipeiro-perissoteroi-sto-notio-aigaio.html

Επεξ/σία από Morosana
  • Like 1
Δημοσ.

Παντως μαγκες η Αθηνα δεν παλευται πλεον ειδικα δυτικα προαστεια ειναι ζουγκλα , γυρισα παλι πισω Ελλαδα μετα απο 8 χρονια Δυτικο Λονδινο μονιμη κατοικια και εχω φρικαρει , με σωζει οτι δουλευω ακομα εξωτερικο τις μισες μερες του μηνα. και δεν εχω πολλα παρε δωσε  .

ειδαλως θα την ειχα κανει για επαρχια , η προς τα κατω καμια Αναβυσσο .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλειο θέμα. My two cents. 

Αθηνα: Μόνο κέντρο, σε ήσυχο δρόμο/πεζόδρομο κοντά σε μετρό. Κανένα προάστιο. Αληθινή ζωή δίπλα σε αληθινούς ανθρώπους. Μόνο remote. Airbnb το σπίτι σου 3 μήνες όσο είσαι οπουδήποτε άλλου καθώς Αθήνα καλοκαίρι = απάλευτη. Τεράστια πλεονεκτήματα όπου όλοι οι φίλοι έρχονται σε εσένα για οτιδήποτε fun, τα παιδιά πάνε σε πάρκα του κέντρου και οι γονείς κρατιούνται και σύντροφοι καθώς νταντά 8€ και η έξοδος είναι στα 5’ άντε 10’. Τρομερά πλεονεκτήματα κατανάλωσης πολιτισμού. Απουσία νεοπλουτισμού. Ύπαρξη ιστορικών αναφορών, δεν είσαι σε fake μέρος όπως ο γεράκας lol 

Επαρχια: Για να μην καταλήξει κάποιος σαν ρόλος του Βαγγέλη Μουρίκη, ένα μικρό short list από πόλεις που αξίζουν. 

Ερμουπολη, Ξάνθη, Ναύπλιο, Χανιά, Κέρκυρα 

Επεξ/σία από transport_planner
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...