Simeon Δημοσ. χθες στις 09:50 πμ Δημοσ. χθες στις 09:50 πμ 12 ώρες πριν, Vstromrider είπε Προσπαθω να τελειωσω μονοκατοικια εξω απο την Αμαλιαδα Βρήκες κι εσύ περιοχή τώρα... 8 ώρες πριν, TheKing77 είπε Όλοι σχεδόν έχουν μπει σε ένα ψυχολογικό τρυπακι ότι αν πάω ακόμα και σε κοντινό προάστιο Αττικής θα θέλω αμάξι για τα πάντα θα έχει λίγα καφέ κλπ. Και φτάνουμε να είσαι πχ νέα Σμύρνη και να πηγαίνεις σε 1-2 συγκεκριμένα καφέ και να περιμένεις την Κυριακή να βγεις κάπου που μπορεί να χρειάζεται μια ώρα δρομολόγιο.προσωπικα έφαγα αρκετό bullying που ξεκίνησα πλάνο να πουλήσω σπίτι στο ν Ηράκλειο για να πάρω οικόπεδο Θρακομακεδόνες κ να φτιάξω μονοκατοικία. Που θα πας στη ζούγκλα στη μέση του πουθενά. . Και με έναν απλό σχεδιασμό έχουμε τα εξής: σε 15 λεπτά είμαι σε μεγάλο σούπερ για ψώνια. Αν βαριέμαι μου τα φέρνουν σπίτι. Φυσικό αέριο υπάρχει, οπτικές υπάρχουν. Δραστηριότητες για παιδιά σε ένα τέταρτο είμαι Μαρούσι η κηφησια η Ηράκλειο. Σχολείο παράδεισος. Κι όμως δεν πάει κανείς.. γιατί προτιμά να τρώει τα 15λεπτα στην κίνηση κ το μπαχαλο η τρένο να πάει κάπου. Δηλαδή το ίδιο ακριβώς χρόνο που θέλω εγώ . Απλές σκέψεις για κοντινά πρόαστια είναι που έχεις μονοκατοικία στην τιμή διαμερίσματος στο Χαλάνδρι. Στους Θρακομακεδόνες κυκλοφορούν μόνο αλεπούδες και αγριογούρουνα το βράδυ, αν σου αρέσει να πας όμως. Χωρίς αυτοκίνητο είσαι καταδικασμένος φυσικά. 5 ώρες πριν, Tilemaxx είπε Αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια του νήματος αυτού. Στο τέλος βρίσκεις ενα καφέ στην γειτονιά σου και δεν σου κάνει κέφι να πας ούτε μέχρι τον διπλανό δήμο για καφέ/φαγητό. Δεν είναι όλες οι γειτονιές το ίδιο. Άλλο Άλιμος, άλλο Ανάβυσσος. Όπως και άλλο Αιγάλεω, άλλο Ασπρόπυργος. 47 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Για να δώσω perspective: 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα (πηγαινέλα δουλειά ή υποχρεώσεις) ισούνται με έναν (1) μήνα ανά έτος. Έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο. Ή ένα ολόκληρο έτος κάθε 12 χρόνια. Από τη ζωή σας. Στον δρόμο. Στην κίνηση. Βλέποντας την πινακίδα του μπροστινού. Ή στριμωγμένος σε κάποιο ΜΜΜ. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να το διανοηθείτε (ούτε εγώ μπορούσα όταν έτρωγα 2 και 3 ώρες κάθε μέρα σε commuting), αλλά σκεφτείτε το. 44 λεπτά πριν, phanispal είπε Σου λέει έτσι είναι, το αποδεχόμαστε και προχωράμε. Αν βρίσκετε άλλη εναλλακτική που σας εξυπηρετεί περισσότερο τότε καλύτερα για εσάς. Κάποιοι είναι διατεθειμένοι να μείνουν στην κίνηση για 10-30-60 λεπτά για να έχουν κάποια πλεονεκτήματα, τα οποία είναι μόνο στη φαντασία για την περιφέρεια. Βέβαια και στην περιφέρεια έχεις χρόνο μετακίνησης σπίτι-δουλειά και δεν τηλεμεταφέρονται οι άνθρωποι αλλά το παραβλέπω. 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. χθες στις 10:06 πμ Δημοσ. χθες στις 10:06 πμ 1 hour ago, BLiTzER said: Για να δώσω perspective: 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα (πηγαινέλα δουλειά ή υποχρεώσεις) ισούνται με έναν (1) μήνα ανά έτος. Έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο. Ή ένα ολόκληρο έτος κάθε 12 χρόνια. Από τη ζωή σας. Στον δρόμο. Στην κίνηση. Βλέποντας την πινακίδα του μπροστινού. Ή στριμωγμένος σε κάποιο ΜΜΜ. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να το διανοηθείτε (ούτε εγώ μπορούσα όταν έτρωγα 2 και 3 ώρες κάθε μέρα σε commuting), αλλά σκεφτείτε το. Έχεις δίκιο. Είναι χάλι μαύρο. Γι' αυτό πάω στο γραφείο 2-3 μέρες το τρίμηνο που έρχεται ο διευθυντής μου. Λιγότερο από 1 μέρα το χρόνο το commuting. Αν δεν ήμουν Αθήνα δεν θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά. Θα έπαιρνα τα μισά χρήματα στην επαρχία και θα έκανα και ένα επάγγελμα που δεν μου αρέσει. Αφήνω τα χρήματα στην άκρη. 40 χρόνια δουλειά σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. 10.000 μέρες. 10 καθαρά χρόνια απασχόλησης σε κάτι που δεν σου αρέσει. 2 1
NT1G Δημοσ. χθες στις 10:13 πμ Δημοσ. χθες στις 10:13 πμ Εσείς που είστε εκτός Αθήνας πόσο κοντά είστε δηλαδή στην δουλειά σας και λέτε για τον χρόνο; Δηλαδή αν δεν πας με τα πόδια και πρέπει να πας με αμάξι, δεν έχει κίνηση το πρωί που όλοι πάνε στην δουλειά; Που ήμουν σε 2 διαφορετικές πόλεις με περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμια και για να κάνω κάτω από 25 λεπτά για να πάω στην δουλειά έπρεπε να φύγω 30 λεπτά πριν ή μετά την τυπική ώρα που ξεκινάνε όλοι για δουλειά. 1
phanispal Δημοσ. χθες στις 10:40 πμ Δημοσ. χθες στις 10:40 πμ Να το θέσω διαφορετικά. Αν για κάποια διαδρομή έχω δύο εναλλακτικές, η πρώτη 30 λεπτά με σταμάτα-ξεκίνα και η δεύτερη 30 λεπτά με φυσιολογική ροή αλλά διπλάσια απόσταση, θα προτιμήσω τη δεύτερη. Δεν αντέχω το μποτιλιάρισμα. Δεν την παλεύω. Καλύτερα επαρχία να περνάς από χωράφια και να είσαι «μόνος σου», παρά Αμπελοκήποι-Άγιος Δημήτριος (8 χιλιόμετρα) 1 ώρα και να βλέπεις ένα ατελείωτο κόκκινο πράγμα από σταματημένα αυτοκίνητα. Και μετά πόση ώρα ακόμα να βρεις θέση να παρκάρεις. 4
Morosana Δημοσ. χθες στις 10:41 πμ Δημοσ. χθες στις 10:41 πμ 9 ώρες πριν, TheKing77 είπε Όλοι σχεδόν έχουν μπει σε ένα ψυχολογικό τρυπακι ότι αν πάω ακόμα και σε κοντινό προάστιο Αττικής θα θέλω αμάξι για τα πάντα θα έχει λίγα καφέ κλπ. Και φτάνουμε να είσαι πχ νέα Σμύρνη και να πηγαίνεις σε 1-2 συγκεκριμένα καφέ και να περιμένεις την Κυριακή να βγεις κάπου που μπορεί να χρειάζεται μια ώρα δρομολόγιο.προσωπικα έφαγα αρκετό bullying που ξεκίνησα πλάνο να πουλήσω σπίτι στο ν Ηράκλειο για να πάρω οικόπεδο Θρακομακεδόνες κ να φτιάξω μονοκατοικία. Που θα πας στη ζούγκλα στη μέση του πουθενά. . Και με έναν απλό σχεδιασμό έχουμε τα εξής: σε 15 λεπτά είμαι σε μεγάλο σούπερ για ψώνια. Αν βαριέμαι μου τα φέρνουν σπίτι. Φυσικό αέριο υπάρχει, οπτικές υπάρχουν. Δραστηριότητες για παιδιά σε ένα τέταρτο είμαι Μαρούσι η κηφησια η Ηράκλειο. Σχολείο παράδεισος. Κι όμως δεν πάει κανείς.. γιατί προτιμά να τρώει τα 15λεπτα στην κίνηση κ το μπαχαλο η τρένο να πάει κάπου. Δηλαδή το ίδιο ακριβώς χρόνο που θέλω εγώ . Απλές σκέψεις για κοντινά πρόαστια είναι που έχεις μονοκατοικία στην τιμή διαμερίσματος στο Χαλάνδρι. Περιοχές σαν τους Θρακομακεδόνες είναι ωραίες όσο τα παιδιά είναι μικρά ή μεγαλώσουν αρκετά ώσπου να έχουν δίκιο τους όχημα. Οσο θα μεγαλώσουν θα είσαι όλο και περισσότερο στο αυτοκίνητο, με αποκορύφωμα όταν αρχίσουν να βγαίνουν και οι παρέες τους θα θέλουν κέντρο. 2
Simeon Δημοσ. χθες στις 10:43 πμ Δημοσ. χθες στις 10:43 πμ 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Να το θέσω διαφορετικά. Αν για κάποια διαδρομή έχω δύο εναλλακτικές, η πρώτη 30 λεπτά με σταμάτα-ξεκίνα και η δεύτερη 30 λεπτά με φυσιολογική ροή αλλά διπλάσια απόσταση, θα προτιμήσω τη δεύτερη. Δεν αντέχω το μποτιλιάρισμα. Δεν την παλεύω. Καλύτερα επαρχία να περνάς από χωράφια και να είσαι «μόνος σου», παρά Αμπελοκήποι-Άγιος Δημήτριος (8 χιλιόμετρα) 1 ώρα και να βλέπεις ένα ατελείωτο κόκκινο πράγμα από σταματημένα αυτοκίνητα. Και μετά πόση ώρα ακόμα να βρεις θέση να παρκάρεις. Υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει το μποτιλιάρισμα;
Morosana Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ Δημοσ. χθες στις 10:46 πμ 2 λεπτά πριν, Simeon είπε Υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει το μποτιλιάρισμα; Οι ταξιτζήδες που γράφει η ταρίφα 😛 9
phanispal Δημοσ. χθες στις 11:01 πμ Δημοσ. χθες στις 11:01 πμ Κάποιοι έχουν γράψει πιο πίσω ότι προτιμούν το μποτιλιάρισμα και ότι δεν τους ενοχλεί από τη στιγμή που είναι στο αυτοκίνητό τους με τη μουσικούλα τους κ.λπ..
Simeon Δημοσ. χθες στις 11:14 πμ Δημοσ. χθες στις 11:14 πμ 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Κάποιοι έχουν γράψει πιο πίσω ότι προτιμούν το μποτιλιάρισμα και ότι δεν τους ενοχλεί από τη στιγμή που είναι στο αυτοκίνητό τους με τη μουσικούλα τους κ.λπ.. Μισό, εσύ κατάλαβες ότι το προτιμούν από το να κοιμούνται/πίνουν καφέ με φίλους/αράζουν σε παραλία/κάνουν ότι γουστάρουν γενικά στη ζωή τους; 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. χθες στις 11:18 πμ Moderators Δημοσ. χθες στις 11:18 πμ 3 minutes ago, Simeon said: Μισό, εσύ κατάλαβες ότι το προτιμούν από το να κοιμούνται/πίνουν καφέ με φίλους/αράζουν σε παραλία/κάνουν ότι γουστάρουν γενικά στη ζωή τους; Ναι, μωρέ, κλασικό strawman ελλείψει αντεπιχειρημάτων, δεν πειράζει, μην χαλάμε τις καρδιές μας. 1
Chocobo Δημοσ. χθες στις 12:00 μμ Δημοσ. χθες στις 12:00 μμ 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Έχεις δίκιο. Είναι χάλι μαύρο. Γι' αυτό πάω στο γραφείο 2-3 μέρες το τρίμηνο που έρχεται ο διευθυντής μου. Λιγότερο από 1 μέρα το χρόνο το commuting. Αν δεν ήμουν Αθήνα δεν θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά. Θα έπαιρνα τα μισά χρήματα στην επαρχία και θα έκανα και ένα επάγγελμα που δεν μου αρέσει. Αφήνω τα χρήματα στην άκρη. 40 χρόνια δουλειά σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. 10.000 μέρες. 10 καθαρά χρόνια απασχόλησης σε κάτι που δεν σου αρέσει. Ναι όλοι στην Αττική σαν εσένα είναι. Απορώ με τόσο πληθυσμό να πηγαίνει 2-3 μέρες το τρίμηνο στο γραφείο πως λειτουργεί η πρωτεύουσα μας...... Να βγούμε λίγο απο την προσωπική μας φούσκα ? Το δέχομαι πως έχει περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης αλλά ως εκεί. Επίσης εξέλιξη δυστυχώς τις περισσότερες φορές εννοούμε να είσαι το τσιράκι κάποιου μανατζαρέου επι χρόνια και να γλύφεις κώλους και να είσαι pretentious as f@ck μέχρι να ανέβεις στο corporate ladder και να έχεις ένα σεβαστό πόστο με αξιοπρεπή μισθό....σε μερικούς δεν αρέσει αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να δουλεύουμε για μια εταιρία, εγώ προτιμώ να έχω την δική μου επιχείρηση. 1 ώρα πριν, NT1G είπε Εσείς που είστε εκτός Αθήνας πόσο κοντά είστε δηλαδή στην δουλειά σας και λέτε για τον χρόνο; Δηλαδή αν δεν πας με τα πόδια και πρέπει να πας με αμάξι, δεν έχει κίνηση το πρωί που όλοι πάνε στην δουλειά; Που ήμουν σε 2 διαφορετικές πόλεις με περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμια και για να κάνω κάτω από 25 λεπτά για να πάω στην δουλειά έπρεπε να φύγω 30 λεπτά πριν ή μετά την τυπική ώρα που ξεκινάνε όλοι για δουλειά. Όταν ήμουν μισθωτός στις τελευταίες 2 εταιρίες (Ιαπωνική ΑΕ , NOVA) ήθελα 8 λεπτά χωρίς κανένα φανάρι στο ενδιάμεσο απο σπίτι προς κατάστημα Ιαπωνικής Ηρακλείου και στη NOVA τις περισσότερες φορές 0 καθώς δούλευα κυρίως απο το σπίτι. Το γραφείο ωστόσο ήταν κέντρο 10 λεπτά με full κίνηση με μηχανάκι. 1
csontheline Δημοσ. χθες στις 12:12 μμ Δημοσ. χθες στις 12:12 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, BLiTzER said: Για να δώσω perspective: 2 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα (πηγαινέλα δουλειά ή υποχρεώσεις) ισούνται με έναν (1) μήνα ανά έτος. Έναν ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο. Ή ένα ολόκληρο έτος κάθε 12 χρόνια. Από τη ζωή σας. Στον δρόμο. Στην κίνηση. Βλέποντας την πινακίδα του μπροστινού. Ή στριμωγμένος σε κάποιο ΜΜΜ. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείτε να το διανοηθείτε (ούτε εγώ μπορούσα όταν έτρωγα 2 και 3 ώρες κάθε μέρα σε commuting), αλλά σκεφτείτε το. Μπορεί να αντισταθμιστεί (μερικώς) αν αξιοποιείται, πχ podcasts, βιβλία, βίντεο για βελτίωση σε κάποιον τομέα ή ψυχαγωγία (όχι tiktok, instragram κλπ). Αλλά κι εγώ παρόμοια το βλέπω. Ρεεεεε, πως αντέχετε ΚΑΘΕ μέρα ΤΟΣΕΣ ώρες χαμένες στον δρόμο και στην κίνηση; Και δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά τρόπου μετακίνησης. Πριν μετακομίσουν τα γραφεία της εταιρείας, πήγαινα με το αυτοκίνητο και ήθελα (χοντρικά) 12-15 λεπτά χωρίς, 25 με κίνηση. Πλέον θέλω 20 λεπτά με τα πόδια, αλλά δεν συγκρίνεται. Εντελώς θετικότερο τώρα. Προσωπικά, αν δεν ήταν τα γραφεία καράκεντρο, θα είχα εξαφανιστεί εκτός, από διαμέρισμα σε μονοκατοικία (μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα). Επεξ/σία χθες στις 12:19 μμ από csontheline 1
BLiTzER Δημοσ. χθες στις 12:20 μμ Δημοσ. χθες στις 12:20 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Έχεις δίκιο. Είναι χάλι μαύρο. Γι' αυτό πάω στο γραφείο 2-3 μέρες το τρίμηνο που έρχεται ο διευθυντής μου. Λιγότερο από 1 μέρα το χρόνο το commuting. Αν δεν ήμουν Αθήνα δεν θα είχα πάρει αυτή τη δουλειά. Θα έπαιρνα τα μισά χρήματα στην επαρχία και θα έκανα και ένα επάγγελμα που δεν μου αρέσει. Αφήνω τα χρήματα στην άκρη. 40 χρόνια δουλειά σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. 10.000 μέρες. 10 καθαρά χρόνια απασχόλησης σε κάτι που δεν σου αρέσει. Κοίτα, αν το ανάγουμε σε προσωπικό επίπεδο, δεν είχα πατήσει γραφείο για 3,5 χρόνια (τώρα πάω μια φορά τη βδομάδα ΑΝ θέλω), με καλύτερο μισθό από το 90% των εργαζομένων στη χώρα (κατ' εκτίμηση), εξασκώντας το επάγγελμα που ήταν (και είναι) χόμπι μου από 11 ετών. Και ζω σε ένα ήσυχο προάστιο, οπότε δεν τρώω κανένα από τα αρνητικά του κέντρου. Οπότε δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεσαι, αλλά σίγουρα όχι σε μένα. Ούτε εγώ απευθύνομαι σε ανθρώπους σαν εμένα, προφανώς, αλλά στον μέσο Έλληνα που ζει στην πρωτεύουσα. Θεωρούσα αυτονόητο ότι περί αυτού πρόκειται. Επεξ/σία χθες στις 12:22 μμ από BLiTzER 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. χθες στις 12:42 μμ Δημοσ. χθες στις 12:42 μμ 15 minutes ago, BLiTzER said: Κοίτα, αν το ανάγουμε σε προσωπικό επίπεδο, δεν είχα πατήσει γραφείο για 3,5 χρόνια (τώρα πάω μια φορά τη βδομάδα ΑΝ θέλω), με καλύτερο μισθό από το 90% των εργαζομένων στη χώρα (κατ' εκτίμηση) εξασκώντας το επάγγελμα που ήταν (και είναι) χόμπι μου από 11 ετών. Και ζω σε ένα ήσυχο προάστιο, οπότε δεν τρώω κανένα από τα αρνητικά του κέντρου. Οπότε δεν ξέρω σε ποιους απευθύνεσαι, αλλά σίγουρα όχι σε μένα. Ούτε εγώ απευθύνομαι σε ανθρώπους σαν εμένα, προφανώς, αλλά στον μέσο Έλληνα που ζει στην πρωτεύουσα. Σε κανέναν δεν απευθύνομαι στην πραγματικότητα. Απλά πήρα έρεισμα από το post σου. 36 minutes ago, Chocobo said: Ναι όλοι στην Αττική σαν εσένα είναι. Απορώ με τόσο πληθυσμό να πηγαίνει 2-3 μέρες το τρίμηνο στο γραφείο πως λειτουργεί η πρωτεύουσα μας...... Να βγούμε λίγο απο την προσωπική μας φούσκα ? Το δέχομαι πως έχει περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης αλλά ως εκεί. Επίσης εξέλιξη δυστυχώς τις περισσότερες φορές εννοούμε να είσαι το τσιράκι κάποιου μανατζαρέου επι χρόνια και να γλύφεις κώλους και να είσαι pretentious as f@ck μέχρι να ανέβεις στο corporate ladder και να έχεις ένα σεβαστό πόστο με αξιοπρεπή μισθό....σε μερικούς δεν αρέσει αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να δουλεύουμε για μια εταιρία, εγώ προτιμώ να έχω την δική μου επιχείρηση. Δεν είπα ότι είναι όλοι έτσι. Είπα ότι υπάρχουν επιλογές, ότι μπορείς να το χτίσεις. Είτε αυτό λέγεται remote, είτε ευελιξία, είτε αρκετός μισθός ώστε να μετακομίσω εκεί που με βολεύει, είτε αρκετός μισθός ώστε να παίρνω ταξί και να κοιμάμαι στο πίσω κάθισμα όσο με πάει στη δουλειά. Όσο για το γλείψιμο κώλων και το pretentiousness, φυσικά και υπάρχει. Αλλά υπάρχουν τόσες επιλογές που μπορείς απλά να μην το επιλέξεις. Σε μια μεγάλη ή και όχι, εταιρία που νοιάζεται για τα αποτελέσματα, δεν θα σου σταματήσουν την εξέλιξη (πιθανότατα) αν είσαι καλός αλλά δεν γλείφεις. Όχι γιατί είναι δίκαιοι, αλλά γιατί απλά θα πας στους άλλους. Και αν σε σταματήσουν, απλά πας στους άλλους. Ούτε τόσο καλός είμαι στη εργασία μου, ούτε έχω την μόνη εργασία που γίνεται remote, ούτε κάποια ακαδημαϊκή εξειδίκευση στον τομέα που εργάζομαι. Εννοώ ότι δεν ανήκω σε ένα κλειστό elite group ανθρώπων που χαίρει αποκλειστικών προνομίων. Πιθανώς οι περισσότεροι μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες από τις δικές μου. 3
Moderators Malthador Δημοσ. χθες στις 12:55 μμ Moderators Δημοσ. χθες στις 12:55 μμ 51 minutes ago, BLiTzER said: Ούτε εγώ απευθύνομαι σε ανθρώπους σαν εμένα, προφανώς, αλλά στον μέσο Έλληνα που ζει στην πρωτεύουσα. Θεωρούσα αυτονόητο ότι περί αυτού πρόκειται. Ο μέσος Αθηναίος τρώει δύο ώρες τη μέρα ανελλιπώς στο αυτοκίνητό του μέσα στην κίνηση για να πάει στη δουλειά του και στις δραστηριότητες των παιδιών του; Υπάρχει κάποιο στατιστικό γι' αυτό ή να 'χαμε να λέγαμε; Εγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε έναν που να τρώει ένα δίωρο στους δρόμους κάθε μέρα και δεν θεωρώ ότι έχω κλειστό κύκλο. Ήξερα την κουμπάρα μου που μένει Πεντέλη, δούλευε Φάληρο και πήγαινε καθημερινά με αυτοκίνητο, αλλά κι αυτή το έκοψε το χούι πριν από καμιά δεκαετία. Γενικά αυτό με τις υποχρεώσεις που ανέφερες δεν βγάζει νόημα, ο κόσμος ρυθμίζει το πρόγραμμά του γύρω από την περιοχή που μένει. Να πω ξανά ότι και η περιοχή κατοικίας και η δουλειά είναι δυναμικά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν, έτσι; Δεν σε κρατάει κανένας δεμένο, εκτός κι αν υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις. 1 hour ago, Chocobo said: Ναι όλοι στην Αττική σαν εσένα είναι. Απορώ με τόσο πληθυσμό να πηγαίνει 2-3 μέρες το τρίμηνο στο γραφείο πως λειτουργεί η πρωτεύουσα μας...... Να βγούμε λίγο απο την προσωπική μας φούσκα ? Το δέχομαι πως έχει περισσότερες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης αλλά ως εκεί. Επίσης εξέλιξη δυστυχώς τις περισσότερες φορές εννοούμε να είσαι το τσιράκι κάποιου μανατζαρέου επι χρόνια και να γλύφεις κώλους και να είσαι pretentious as f@ck μέχρι να ανέβεις στο corporate ladder και να έχεις ένα σεβαστό πόστο με αξιοπρεπή μισθό....σε μερικούς δεν αρέσει αυτό. Δεν θέλουμε όλοι να δουλεύουμε για μια εταιρία, εγώ προτιμώ να έχω την δική μου επιχείρηση. Αντιφάσκεις λίγο, αρχικά λες να βγούμε από την προσωπική μας φούσκα και παρακάτω μιλάς για την δική σου προτίμηση να έχεις δική σου επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας μιλάει με τα δικά του βιώματα, κριτήρια και γούστα, δεν είναι κατακριτέο αυτό. Επειδή κι εγώ για πολλά χρόνια είχα δική μου επιχείρηση στην Αθήνα, αυτή απείχε 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου. Όταν χρειάστηκε να αλλάξω σπίτι, φρόντισα το καινούριο σπίτι να είναι επίσης σχετικά κοντά στην δουλειά μου (οκ, ήταν 12 λεπτά με τα πόδια αυτή την φορά). Όταν χρειάστηκε να αλλάξω επαγγελματικό χώρο, φρόντισα ο νέος να είναι και πάλι κοντά στο καινούριο μου σπίτι, πάλι 5 λεπτά με τα πόδια. Σε όλο αυτό το διάστημα που είχα δικό μου μαγαζί, απασχολούσα προσωπικό. Οι περισσότεροι έμεναν στην τριγύρω περιοχή, δεν ήθελαν πάνω από 10-15 λεπτά για να έρθουν κάθε πρωί μια κοπέλα μόνο ήταν που ήθελε μισή ώρα να έρθει γιατί έμενε πιο μακριά. Απασχολούσα και δύο άτομα που έμεναν επαρχία (στην Κόρινθο) και έρχονταν κάθε μέρα με προαστιακό, χρειάζονταν περίπου δυόμιση ώρες την ημέρα να έρθουν για δουλειά και να γυρίσουν πίσω. 1 hour ago, Chocobo said: Όταν ήμουν μισθωτός στις τελευταίες 2 εταιρίες (Ιαπωνική ΑΕ , NOVA) ήθελα 8 λεπτά χωρίς κανένα φανάρι στο ενδιάμεσο απο σπίτι προς κατάστημα Ιαπωνικής Ηρακλείου και στη NOVA τις περισσότερες φορές 0 καθώς δούλευα κυρίως απο το σπίτι. Το γραφείο ωστόσο ήταν κέντρο 10 λεπτά με full κίνηση με μηχανάκι. Αν χρησιμοποιείς το Ηράκλειο ως αντιπαράδειγμα στην Αθήνα, τότε δεν είναι σωστή η αναλογία. Το Ηράκλειο είναι από τις επαρχιακές πόλεις που έχουν μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο τους, ειδικά τις ώρες αιχμής τους χειμερινούς μήνες. Δεν συζητάμε καν για την περίοδο από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που ανεβαίνει ο τουρισμός. Το μηχανάκι δεν το έχουμε λάβει καν υπόψιν στην εξίσωση γενικότερα. Και στην Αθήνα αν έχεις μηχανάκι, τότε γλιτώνεις από την μαυρίλα της κίνησης. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα