BLiTzER Δημοσ. Τρίτη στις 09:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:45 πμ 34 λεπτά πριν, Malthador είπε Ναι, σωστά, γι' αυτό ψάχνεις να βρεις με το σταγονόμετρο άτομα από 20 μέχρι 40 χρονών στις μικρές πόλεις, ψάχνονται πως θα μιζεριάσουν περισσότερο. Δηλαδή το ότι ο 20-30χρονος θεωρεί ποιότητα ζωής το ξενύχτι, τα σκυλάδικα και το αλκοόλ αποτελεί κάποιου είδους επιχείρημα; 3 1
assaya Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:51 πμ 7 hours ago, StamTheMan said: Αυτο δεν παιζει με τιποτα,να εχει πιο πολυ μιζερια ο επαρχιωτης απο τον Αθηναιο,συνολικα παντα. Ίσως όχι μιζέρια αλλά θα δεις αρκετή κούραση από την φτώχεια λόγω της 15ετίας όπως πάει των συνεχόμενων κρίσεων. Αρκεί να βρεθείς στα χωριά τριγύρω και θα δεις αρκετούς ανθρώπους σε πολύ ζόρικο αγώνα για τα προς το ζην. Δεν είναι όλοι έτσι. Ίσως πιο σωστά είναι πολλοί περισσότεροι σε δύσκολη κατάσταση και πολύ λιγότεροι σε άνετη, διαφορετική κατανομή δηλαδή. Αναφέρομαι σε χωριά λίγο παραέξω, όχι για το τουριστικό Ναύπλιο. 1
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 πμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 10:06 πμ 1 hour ago, BLiTzER said: Δηλαδή το ότι ο 20-30χρονος θεωρεί ποιότητα ζωής το ξενύχτι, τα σκυλάδικα και το αλκοόλ αποτελεί κάποιου είδους επιχείρημα; Κατ' αρχήν, γιατί να μην αποτελεί επιχείρημα; Νόμιζα ότι η ποιότητα ζωής είναι υποκειμενική, εκτός κι αν είναι υποκειμενική μόνο όταν συμφέρει την οπτική μας. Κατά δεύτερον, αλήθεια τώρα; Πιστεύεις ότι στα χωριά και στις μικρές πόλεις που δεν έχουν σχολές οι νέοι ρίχνουν άκυρο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν μπουζούκια; Οκ, είναι κι αυτή μια οπτική. 5
BLiTzER Δημοσ. Τρίτη στις 10:20 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:20 πμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Malthador είπε Κατ' αρχήν, για να μην αποτελεί επιχείρημα; Νόμιζα ότι η ποιότητα ζωής είναι υποκειμενική, εκτός κι αν είναι υποκειμενική μόνο όταν συμφέρει την οπτική μας. Κατά δεύτερον, αλήθεια τώρα; Πιστεύεις ότι στα χωριά και στις μικρές πόλεις που δεν έχουν σχολές οι νέοι ρίχνουν άκυρο, επειδή δεν έχει μπουζούκια; Οκ, είναι κι αυτή μια οπτική. Μμ όχι, δεν είναι πάντα υποκειμενική. Κανένα από τα παραπάνω που ανέφερα δεν μπορεί να αποτελεί ποιότητα ζωής. Αντικειμενικά. Για άλλα πράγματα το συζητάμε. Οι λόγοι που δεν υπάρχουν νέοι στις μικρότερες πόλεις είναι πολλοί, και όλοι είναι λάθος και αποτέλεσμα της Αθηνοποίησης, η οποία μόνο κακό κάνει. Και στην επαρχία και στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω την επαρχία. Όπως έχω γράψει, δε θα πήγαινα ποτέ να ζήσω μόνιμα στο χωριό κάπου στον διάολο υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά θα ήθελα να απολαμβάνω τα οφέλη της εξοχής αν το κράτος είχε φροντίσει λίγο περισσότερο να μην τους διώξει όλους; Σίγουρα. Βρίζω τώρα κάθε φορά που περνάω τον Γέρακα προς Αθήνα; Επίσης σίγουρα. Στην Αθήνα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να θυσιάσεις κάθε ίχνος ποιότητας, και στην επαρχία δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να θυσιάσεις σοβαρές παροχές. Τα προάστια, καλώς ή κακώς, αποτελούν τη χρυσή τομή. Προς το παρόν. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:23 πμ από BLiTzER 1 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 11:14 πμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 11:14 πμ 1 hour ago, BLiTzER said: Μμ όχι, δεν είναι πάντα υποκειμενική. Κανένα από τα παραπάνω που ανέφερα δεν μπορεί να αποτελεί ποιότητα ζωής. Αντικειμενικά. Για άλλα πράγματα το συζητάμε. Δεν είναι ποιότητα ζωής να έχεις επιλογές στην ψυχαγωγία και στην διασκέδασή σου; Δεν είναι ποιότητα ζωής να μπορείς να βγεις έξω να γνωριστείς, να κοινωνικοποιηθείς, να συζητήσεις, να χορέψεις, να ερωτευτείς και να πηδηχτείς; Αντικειμενικά αποτελούν ποιότητα ζωής και τα σκυλάδικα και το ξενύχτι και το αλκοόλ, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για υγιή άτομα σε ηλικίες αναπαραγωγής. Και μην κολλάς στα μπουζούκια ή στα σκυλάδικα επειδή μπορεί να τα θεωρείς μπας κλας, πες συναυλίες, μουσικές σκηνές, θέατρο, σινεμά, κουτούκια ή φαγάδικα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν «ποιότητα ζωής» και συντελούν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου μεταξύ άλλων, άσχετα με το δίπολο «Αθήνα VS Επαρχία». 1 hour ago, BLiTzER said: Οι λόγοι που δεν υπάρχουν νέοι στις μικρότερες πόλεις είναι πολλοί, και όλοι είναι λάθος και αποτέλεσμα της Αθηνοποίησης, η οποία μόνο κακό κάνει. Και στην επαρχία και στην Αθήνα. Για να πάει και ένα βήμα παρακάτω η κουβέντα: η αστικοποίηση γενικότερα (και η Αθηνοποίηση ειδικότερα) ήταν αναγκαίο κακό που προέκυψε ως αποτέλεσμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου. Αυτά είναι γνωστά και δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση. Αυτό που αξίζει ανάλυση είναι το τι διαφορετικό έχουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης και είναι αναλογικότερα απο-αστικοποιημένες. Μπορεί να μην έχω απόλυτο δίκιο, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι χώρες έχουν γεωγραφικό ανάγλυφο που έχει ευνοήσει τις συγκοινωνίες στο μέγιστο βαθμό, αντίθετα με το ελληνικό ανάγλυφο. Η Ελβετία για παράδειγμα, είναι μια χώρα που έχει αποκλειστικά πόλεις 300k-200k-100k, η μεγαλύτερη πόλη της, η Ζυρίχη έχει λιγότερο από το μισό πληθυσμό της Πάτρας. Νομίζω ότι για αυτό έχει παίξει τεράστιο ρόλο το σιδηροδρομικό της δίκτυο (πράγμα που ισχύει για όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης). Ότι μπαίνεις σε ένα τραίνο και σε λίγες ώρες είσαι Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία ή Γερμανία ξεκούραστα και χωρίς κόπο. Καλά δεν συζητάμε καν ότι η μεγαλύτερη διαδρομή στην Ελβετία είναι το Ζυρίχη-Λουγκάνο, σκάρτες δύο ώρες. Οπότε όταν μπορείς να κινηθείς άνετα και εύκολα εντός της χώρας, είναι και ευκολότερο να μείνεις στην επαρχία της. Αν ξέρεις ότι απέχεις είκοσι λεπτά από την κοντινότερη «μεγαλούπολη», τότε μένεις πολύ πιο εύκολα στο χωριό. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, όσα έργα και να γίνουν, όσο και να εξελιχθεί ο σιδηρόδρομος. Με βουνά, νησιά κλπ, πάντα θα υπάρχουν μέρη που θα μοιάζουν πολύ απομακρυσμένα και πάντα η μισή ώρα δρόμος θα μας φαίνεται βουνό, είτε είναι για 10 χλμ στην Κηφισίας, είτε είναι για 30 χλμ από το Αίγιο στην Πάτρα. 1 hour ago, BLiTzER said: Δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω την επαρχία. Όπως έχω γράψει, δε θα πήγαινα ποτέ να ζήσω μόνιμα στο χωριό κάπου στον διάολο υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά θα ήθελα να απολαμβάνω τα οφέλη της εξοχής αν το κράτος είχε φροντίσει λίγο περισσότερο να μην τους διώξει όλους; Σίγουρα. Βρίζω τώρα κάθε φορά που περνάω τον Γέρακα προς Αθήνα; Επίσης σίγουρα. Στην Αθήνα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να θυσιάσεις κάθε ίχνος ποιότητας, και στην επαρχία δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς να θυσιάσεις σοβαρές παροχές. Τα προάστια, καλώς ή κακώς, αποτελούν τη χρυσή τομή. Προς το παρόν. Συμφωνώ. Όπως δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στην επαρχία, έτσι δεν μπορώ να πάω να ζήσω στο κέντρο της Αθήνας. Γι΄αυτό ζω σε προάστιο. Σε κάθε περίπτωση, οι παροχές με την ποιότητα ζωής για εμένα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες. Υποκειμενικά μιλώντας. 5
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:05 μμ 35 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν είναι ποιότητα ζωής να έχεις επιλογές στην ψυχαγωγία και στην διασκέδασή σου; Δεν είναι ποιότητα ζωής να μπορείς να βγεις έξω να γνωριστείς, να κοινωνικοποιηθείς, να συζητήσεις, να χορέψεις, να ερωτευτείς και να πηδηχτείς; Αντικειμενικά αποτελούν ποιότητα ζωής και τα σκυλάδικα και το ξενύχτι και το αλκοόλ, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για υγιή άτομα σε ηλικίες αναπαραγωγής. Και μην κολλάς στα μπουζούκια ή στα σκυλάδικα επειδή μπορεί να τα θεωρείς μπας κλας, πες συναυλίες, μουσικές σκηνές, θέατρο, σινεμά, κουτούκια ή φαγάδικα. Όλα τα παραπάνω αποτελούν «ποιότητα ζωής» και συντελούν στην αύξηση του βιοτικού επιπέδου μεταξύ άλλων, άσχετα με το δίπολο «Αθήνα VS Επαρχία». Για να πάει και ένα βήμα παρακάτω η κουβέντα: η αστικοποίηση γενικότερα (και η Αθηνοποίηση ειδικότερα) ήταν αναγκαίο κακό που προέκυψε ως αποτέλεσμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου. Αυτά είναι γνωστά και δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση. Αυτό που αξίζει ανάλυση είναι το τι διαφορετικό έχουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης και είναι αναλογικότερα απο-αστικοποιημένες. Μπορεί να μην έχω απόλυτο δίκιο, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι χώρες έχουν γεωγραφικό ανάγλυφο που έχει ευνοήσει τις συγκοινωνίες στο μέγιστο βαθμό, αντίθετα με το ελληνικό ανάγλυφο. Η Ελβετία για παράδειγμα, είναι μια χώρα που έχει αποκλειστικά πόλεις 300k-200k-100k, η μεγαλύτερη πόλη της, η Ζυρίχη έχει λιγότερο από το μισό πληθυσμό της Πάτρας. Νομίζω ότι για αυτό έχει παίξει τεράστιο ρόλο το σιδηροδρομικό της δίκτυο (πράγμα που ισχύει για όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης). Ότι μπαίνεις σε ένα τραίνο και σε λίγες ώρες είσαι Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία ξεκούραστα και χωρίς κόπο. Καλά δεν συζητάμε καν ότι η μεγαλύτερη διαδρομή στην Ελβετία είναι το Ζυρίχη-Λουγκάνο, σκάρτες δύο ώρες. Οπότε όταν μπορείς να κινηθείς άνετα και εύκολα εντός της χώρας, είναι και ευκολότερο να μείνεις στην επαρχία της. Αν ξέρεις ότι απέχεις είκοσι λεπτά από την κοντινότερη «μεγαλούπολη», τότε μένεις πολύ πιο εύκολα στο χωριό. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, όσα έργα και να γίνουν, όσο και να εξελιχθεί ο σιδηρόδρομος. Με βουνά, νησιά κλπ, πάντα θα υπάρχουν μέρη που θα μοιάζουν πολύ απομακρυσμένα και πάντα η μισή ώρα δρόμος θα μας φαίνεται βουνό, είτε είναι για 10 χλμ στην Κηφισίας, είτε είναι για 30 χλμ από το Αίγιο στην Πάτρα. Συμφωνώ. Όπως δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στην επαρχία, έτσι δεν μπορώ να πάω να ζήσω στο κέντρο της Αθήνας. Γι΄αυτό ζω σε προάστιο. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο θέμα γεωγραφίας αλλά και επιλογών η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στην πρωτεύουσα. Μη ξεχνάμε πως το ελληνικό κράτος βασίστηκε αρκετά στο γαλλικό που φημίζεται για τον υδροκεφαλισμό του Παρισίου έναντι της υπόλοιπης χώρας. Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει σοβαρό αντίβαρο στην Αθήνα, ούτε καν η Θεσσαλονίκη. Το μόνο που θα μπορούσε πρακτικά το κράτος να κάνει είναι να μετακομίσει υπηρεσίες εκτός Αθήνας ή να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες (και μαζί την αντίστοιχη γραφειοκρατία) στις περιφέρειες. Ώστε να δημιουργήσει σε πόλεις εκτός Αθήνας πόλους που πιθανώς να βοηθήσουν την οικονομική ζωή να αναπτυχθεί. Γιατί τώρα λίγες επαρχιακές πόλεις έχουν σοβαρή οικονομική ζωή αν βγάλουμε τον τουρισμό. Κυρίως μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι για να ψωνιζουν οι κάτοικοι των τριγυρω χωριών 5
Simeon Δημοσ. Τρίτη στις 12:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:48 μμ 3 ώρες πριν, BLiTzER είπε Δηλαδή το ότι ο 20-30χρονος θεωρεί ποιότητα ζωής το ξενύχτι, τα σκυλάδικα και το αλκοόλ αποτελεί κάποιου είδους επιχείρημα; Αυτό έλειπε να μην ήταν ποιότητα ζωής οι επιλογές στη διασκέδαση και τις συναναστροφές. Με τέτοια λογική μην περιμένουμε επιστροφή των νέων στην περιφέρεια. (νταξει το νήμα έχει ξεφύγει από το αρχικό ερώτημα) 2
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 01:09 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 01:09 μμ 1 hour ago, ProponitisTouKanape said: Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο θέμα γεωγραφίας αλλά και επιλογών η υπερσυγκέντρωση πληθυσμού στην πρωτεύουσα. Μη ξεχνάμε πως το ελληνικό κράτος βασίστηκε αρκετά στο γαλλικό που φημίζεται για τον υδροκεφαλισμό του Παρισίου έναντι της υπόλοιπης χώρας. Ακόμα και εκεί σκέψου ότι με το τραίνο η πιο μακρινή διαδρομή είναι το Παρίσι-Μασσαλία, που απέχουν 775 χλμ και το TGV κάνει σκάρτες 3μιση ώρες για να την διανύσει. Συγκριτικά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη που είναι 500 χλμ, στην καλύτερη περίπτωση (Intercity, χωρίς στάσεις κλπ) διανύεται σε 4μιση ώρες και κάτι. Καλά προφανώς στην Ελλάδα του 2025 δεν διανοούμαι καν να βάλω τα παιδιά μου σε τραίνο , σε φιλολογικό επίπεδο τα αναφέρω. 1 hour ago, ProponitisTouKanape said: Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει σοβαρό αντίβαρο στην Αθήνα, ούτε καν η Θεσσαλονίκη. Το μόνο που θα μπορούσε πρακτικά το κράτος να κάνει είναι να μετακομίσει υπηρεσίες εκτός Αθήνας ή να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες (και μαζί την αντίστοιχη γραφειοκρατία) στις περιφέρειες. Ώστε να δημιουργήσει σε πόλεις εκτός Αθήνας πόλους που πιθανώς να βοηθήσουν την οικονομική ζωή να αναπτυχθεί. Γιατί τώρα λίγες επαρχιακές πόλεις έχουν σοβαρή οικονομική ζωή αν βγάλουμε τον τουρισμό. Κυρίως μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι για να ψωνιζουν οι κάτοικοι των τριγυρω χωριών Διαφωνώ, δεν μπορούμε να μιλάμε για «υπηρεσίες» στις μέρες μας που τα κάνουμε όλα με τρία κλικ. Χρειάζεται σοβαρή ιδιωτική πρωτοβουλία με τις πλάτες του κράτους και της Ευρώπης. Αλλά ξέρουμε πως πάει το πράγμα στην Ελλάδα, δεν θα γίνουν ποτέ σωστές υλοποιήσεις. 2
csontheline Δημοσ. Τρίτη στις 02:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:52 μμ 21 hours ago, paredwse said: Αν σε διαβάσει κανένας άσχετος ίσως σχηματίσει την άποψη ότι οι ντόπιοι αυτών των περιοχών (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας κλπ) βιάζουν τους 'ξένους' και μετά τους τρώνε βραστούς... Επιβεβαιώνω! Χρειάστηκε να πατήσω 3 ανθρώπους(?) για να ξεφύγω και μου έσπασε 1 φως και έχει μερικές γρατζουνιές το αμάξι, αλλά γλιτώσαμε! 5
ProponitisTouKanape Δημοσ. Τρίτη στις 03:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:18 μμ 1 ώρα πριν, Malthador είπε Ακόμα και εκεί σκέψου ότι με το τραίνο η πιο μακρινή διαδρομή είναι το Παρίσι-Μασσαλία, που απέχουν 775 χλμ και το TGV κάνει σκάρτες 3μιση ώρες για να την διανύσει. Συγκριτικά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη που είναι 500 χλμ, στην καλύτερη περίπτωση (Intercity, χωρίς στάσεις κλπ) διανύεται σε 4μιση ώρες και κάτι. Καλά προφανώς στην Ελλάδα του 2025 δεν διανοούμαι καν να βάλω τα παιδιά μου σε τραίνο , σε φιλολογικό επίπεδο τα αναφέρω. Διαφωνώ, δεν μπορούμε να μιλάμε για «υπηρεσίες» στις μέρες μας που τα κάνουμε όλα με τρία κλικ. Χρειάζεται σοβαρή ιδιωτική πρωτοβουλία με τις πλάτες του κράτους και της Ευρώπης. Αλλά ξέρουμε πως πάει το πράγμα στην Ελλάδα, δεν θα γίνουν ποτέ σωστές υλοποιήσεις. Μα εννοώ δημόσιες υπηρεσίες που δε χρειάζονται συναλλαγή με το κοινό. Γιατί να δουλεύουν κλεισμένοι σε ένα κτίριο στο Χολαργό ή την Κάνιγγος και να μη κάνουν την ίδια δουλειά σε ένα κτίριο στη Λάρισα ή τα Γιάννενα. Η αποκέντρωση της κυβέρνησης υπάρχει και σε πολλά άλλα κράτη, ακόμα και η Λονδινοκεντρική Βρετανία την κάνει. Για παράδειγμα το Driver and Vehicle Licensing Agency εδρεύει στην Ουαλία. Όσο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, τη θεωρώ δύσκολη στην Ελλάδα, όταν ένα τεράστιο μέρος του ΑΕΠ περιστρέφεται γύρω από την παροχή υπηρεσιών. Οι εταιρίες μαζεύονται στην Αθήνα γιατί στην Αθήνα είναι οι πελάτες τους κι οι περισσότεροι υποψήφιοι εργαζόμενοι. Οι μόνες εταιρίες που ξεμυτίζουν έντονα εκτός Αθήνας είναι οι συμβουλευτικές όπου και πάλι όμως δουλεύουν για πελάτες Αθήνας ή εξωτερικού. Όταν όλη η οικονομική ζωή είναι συγκεντρωμένη στην Αθήνα, που θα ανοίξεις εταιρία; Εδώ η Fraport που δεν ελέγχει το αεροδρόμιο της Αθήνας, έδρα της στην Ελλάδα έχει στο Μαρούσι. Σε αυτό που θα μπορούσε να σπρώξει το κράτος είναι να πριμοδοτήσει εταιρίες να μεταφέρουν μη client-facing τμήματα τους εκτος Αθήνας. Τηλεφωνική εξυπηρέτηση κλπ 3
Chocobo Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:52 μμ Κρήτη και περίπου 8 χιλιόμετρα απο το κέντρο. Η Γη της επαγγελίας. Έχω μείνει Θεσσαλονίκη , έχω μείνει Πειραιά έχω μείνει Σαντορίνη. Ποια πολυκατοικία ? Να βλέπεις τα μούτρα του κάθε μίζερου ? Να σου τα κάνουν τσουρέκια όχι το παιδί παίζει , κάνει φασαρία κλπ ? Στην τελευταία τρύπα στα βάθη της Ασίας να μου πεις μονοκατοικία την προτιμώ απο διαμέρισμα στο Λουξεμβούργο. Parking άπλετο , κανείς σε ακτίνα 100 μέτρων , κήπος τεράστιος έχει η μικρή κούνιες , σπιτάκια κλπ , χώρος για bbq μέχρι και τραπέζι τεράστιο ping pong και γυμναστήριο καλλισθενικής για μένα. Θέα απέραντη και ανενόχλητη. Θες να κάτσεις έξω κάθεσαι. Θες να βγει να ξεσκάσει το παιδί το αφήνεις απλά να βγει χωρίς κανένα φόβο και άγχος. Θες να έχεις 2 σκυλιά και 2 γατιά που έχουμε ? τα έχεις. Μόνο που σκέφτομαι διαμέρισμα(οπουδήποτε) αλλά πόσο μάλλον Αττική + μποτιλιάρισμα + δουλειά που αν δεν είναι remote κλάφτα Χαράλαμπε μου έρχεται ζάλη. Μην ακούσω για τις περισσότερες επιλογές της Αθήνας.... Προσωπικά υπάρχει ένα σπίτι παλιό στο χωριό που θέλει πολύ χρήμα και προσωπικό κόπο (όπως και στο υπάρχον δηλαδή που δούλευα πρωί 9ωρο και μετά καπάκι ρίχναμε μπετά με τον πεθερό μου μέχρι μεσάνυχτα) και σκέφτομαι να φύγω ακόμα πιο μακριά. Όσο μεγαλώνω τόσο πιο μακριά απο τον κόσμο θέλω να είμαι. 5-6 φίλους , την γυναίκα με το παιδί και τα ζώα θέλω να βλέπω. Πήγαινε σε μονοκατοικία με κλειστά μάτια. Το ότι έχεις τη δυνατότητα μεταφοράς της εργασίας αλλά και ένα αξιόλογο ακίνητο είναι ταμάμ. 6 1
Simeon Δημοσ. Τρίτη στις 04:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:19 μμ 22 λεπτά πριν, Chocobo είπε Όσο μεγαλώνω τόσο πιο μακριά απο τον κόσμο θέλω να είμαι. 5-6 φίλους , την γυναίκα με το παιδί και τα ζώα θέλω να βλέπω. Δεν το λέω προσωπικά αλλά γενική παρατήρηση: Μου κάνει εντύπωση το πόσο "antisocial" γίνονται οι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Το βλέπω και σε ανθρώπους κοντινούς μου. Για τέτοιους χαρακτήρες το να ζεις στην Αθήνα και οποιαδήποτε μεγαλούπολη πρέπει να είναι βασανιστήριο. 1
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 04:56 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:56 μμ 5 ώρες πριν, Malthador είπε Δεν είναι ποιότητα ζωής να έχεις επιλογές στην ψυχαγωγία και στην διασκέδασή σου; Δεν είναι ποιότητα ζωής να μπορείς να βγεις έξω να γνωριστείς, να κοινωνικοποιηθείς, να συζητήσεις, να χορέψεις, να ερωτευτείς και να πηδηχτείς; Αντικειμενικά αποτελούν ποιότητα ζωής και τα σκυλάδικα και το ξενύχτι και το αλκοόλ, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για υγιή άτομα σε ηλικίες αναπαραγωγής. Με τουλάχιστον 10 λεπτά για παρκάρισμα οπουδήποτε κι αν πας, για μένα πάνε όλα στο βρόντο (μου έχουν πει και για 1+ ώρα κάτι βράδια). Αν βάλεις και τις ώρες που χάνεις για να πας και να γυρίσεις από τη δουλειά, καληνύχτα.
Chocobo Δημοσ. Τρίτη στις 05:02 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:02 μμ 40 λεπτά πριν, Simeon είπε Δεν το λέω προσωπικά αλλά γενική παρατήρηση: Μου κάνει εντύπωση το πόσο "antisocial" γίνονται οι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Το βλέπω και σε ανθρώπους κοντινούς μου. Για τέτοιους χαρακτήρες το να ζεις στην Αθήνα και οποιαδήποτε μεγαλούπολη πρέπει να είναι βασανιστήριο. Είναι όντως βασανιστήριο. Δεν θεωρώ όμως πως είμαι antisocial. Θέλω απλά η προσωπική μου ζωή να παραμένει προσωπική. Απο την άλλη όσο μεγαλώσεις αντιλαμβάνεσαι πως λίγοι πραγματικά ενδιαφέρονται για εσένα και οι περισσότεροι είναι απλά γνωστοί. Απο την ώρα που δεν εξαρτάσαι λοιπόν από άλλους και δεν χρειάζεσαι για τα μάτια του κόσμου να είσαι παρόν σε διάφορες κοινωνικές ”μαζώξεις” δεν χρειάζεται να είσαι στο κέντρο της πόλης. 4
Rebelos2018 Δημοσ. Τρίτη στις 05:04 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:04 μμ 43 λεπτά πριν, Simeon είπε Δεν το λέω προσωπικά αλλά γενική παρατήρηση: Μου κάνει εντύπωση το πόσο "antisocial" γίνονται οι άνθρωποι μεγαλώνοντας. Το βλέπω και σε ανθρώπους κοντινούς μου. Για τέτοιους χαρακτήρες το να ζεις στην Αθήνα και οποιαδήποτε μεγαλούπολη πρέπει να είναι βασανιστήριο. Αυτό που περιέγραψε ο φίλος πάνω, δεν είναι antisocial πάντως. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα