Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλεισε ενα χειμωνα 15-20 μερες ενα AirBnB στη Νεα Μακρη, (δίπλα στην Αθηνα και με θαλασσα!!!), αλλα μην κανεις διακοπες, προσπαθησε να πας για δουλεια, να εχεις μια καθημερινοτητα, να ερθεις σε επαφη με τους ντοπιους κτλ κτλ.
Αν σου αρεσει αυτο που θα ζησεις, πηγαινε και Μαραθωνα ακομα 20 μερες, αν σου αρεσει και αυτο τοτε εισαι ετοιμος για την πιο σκληρη επαρχια του κοσμου.
Επειδη ομως δεν θα σου αρεσει, απο εμενα μεινε Αθηνα.

Γλυκα νερα , Παλληνη, Γερακας, που εγραψες σε ενα μυνημα σου, η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι ΤΡΙ-ΧΑΛΙΑ, ειναι επιλογη αν δεν εχεις επιλογη.

Αν η συζυγος εχει μαθει στην Αθηνα και εχει τις φιλες της Αθηνα, δεν εχετε και πολλα να σκεφτειτε, δεν εχετε να πατε πουθενα. Οι γυναικες ξερουν.

Το γιατι πιστευεις οτι στο Ναυπλιο που εχεις χρονια να ζησεις θα ειστε καλυτερα το απαντησε ο @koytorni8i.

• Like 3
  • Haha 3
  • Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορετε να νοικιασετε ενα σπιτι στην περιοχη της επαρχιας που θελετε να ζησετε και αν σας αρεσει η ζωη τοτε αγοραζετε κατι με δανειο δεν ειναι απαραιτητο να πουλησετε το ακινητο στην Αθηνα, αλλά διαβαζοντας οτι οι βολικοι παπουδες ειναι στην Αθηνα και επειδη για καποια χρονια θελετε το πρωι βοηθεια που δουλευετε και αφου η περιοχη που μενετε δεν ειναι τραγικη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, dbrillis είπε

Κλεισε ενα χειμωνα 15-20 μερες ενα AirBnB στη Νεα Μακρη, (δίπλα στην Αθηνα και με θαλασσα!!!), αλλα μην κανεις διακοπες, προσπαθησε να πας για δουλεια, να εχεις μια καθημερινοτητα, να ερθεις σε επαφη με τους ντοπιους κτλ κτλ.
Αν σου αρεσει αυτο που θα ζησεις, πηγαινε και Μαραθωνα ακομα 20 μερες, αν σου αρεσει και αυτο τοτε εισαι ετοιμος για την πιο σκληρη επαρχια του κοσμου.

Γλυκα νερα , Παλληνη, Γερακας, που εγραψες σε ενα μυνημα σου, η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ειναι ΤΡΙ-ΧΑΛΙΑ, ειναι επιλογη αν δεν εχεις επιλογη.

Αν η συζυγος εχει μαθει στην Αθηνα και εχει τις φιλες της Αθηνα, δεν εχετε και πολλα να σκεφτειτε, δεν εχετε να πατε πουθενα. Οι γυναικες ξερουν.

Το γιατι πιστευεις οτι στο Ναυπλιο που εχεις χρονια να ζησεις θα ειστε καλυτερα το απαντησε ο @koytorni8i.

Ξερω παρα πολλους που μενουν Ραφηνα,Κορωπι γενικα μεσογεια και καθημερινα ερχονται Χολαργο-Χαλανδρι κ γενικα Αθηνα για δουλεια..Το σκεπτικο τους ειναι να εχουν τα πλεονεκτηματα και την ποιοτητα ζωης που θεωρητικα αυτες οι περιοχες ειναι σαν την επαρχια(η περιπου..).και να μη χασουν το πλεονεκτημα της δουλειας-χρηματων που εχουν με την εργασια σε πιο κεντρικες περιοχες της Αθηνας σε σχεση με τα Μεσογεια..Μερικοι κιολας το κανουν με μηχανη καθε μερα(αν ειναι δυνατον)Το σκεπτικο τους για μενα ειναι λαθος και τους το εχω πει...Δεν μπορει καθε μερα,μα οντως καθε μερα με κρυο-ζεστη-βροχη-χιονια-καυσωνα να κανεις 30+30 σχεδον χιλιομετρα για αυτον το λογο..Για μενα γινεσαι απλα Βεγγος ,κανεις ..εργατο-ωρες στο δρομο περα απο την ασφαλεια-επικινδυνοτητα που εχει ολο αυτο...Η μεινε κ βρες μια δουλεια στα Μεσογεια (εγω αυτο θα εκανα εφοσον ειχα σπιτι εκει )η εφοσον θελεις δουλεια στο κεντρο μεινε καπου κοντα εκει...Πραγματικα ειναι ταλαιπωρια ολο αυτο ..

Επεξ/σία από leonidas1269
  • Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

Ξερω παρα πολλους που μενουν Ραφηνα,Κορωπι γενικα μεσογεια και καθημερινα ερχονται Χολαργο-Χαλανδρι κ γενικα Αθηνα για δουλεια..Το σκεπτικο τους ειναι να εχουν τα πλεονεκτηματα και την ποιοτητα ζωης που θεωρητικα αυτες οι περιοχες ειναι σαν την επαρχια(η περιπου..).και να μη χασουν το πλεονεκτημα της δουλειας-χρηματων που εχουν με την εργασια σε πιο κεντρικες περιοχες της Αθηνας σε σχεση με τα Μεσογεια..Μερικοι κιολας το κανουν με μηχανη καθε μερα(αν ειναι δυνατον)Το σκεπτικο τους για μενα ειναι λαθος και τους το εχω πει...Δεν μπορει καθε μερα,μα οντως καθε μερα με κρυο-ζεστη-βροχη-χιονια-καυσωνα να κανεις 30+30 σχεδον χιλιομετρα για αυτον το λογο..Για μενα γινεσαι απλα Βεγγος ,κανεις ..εργατο-ωρες στο δρομο περα απο την ασφαλεια-επικινδυνοτητα που εχει ολο αυτο...Η μεινε κ βρες μια δουλεια στα Μεσογεια (εγω αυτο θα εκανα εφοσον ειχα σπιτι εκει )η εφοσον θελεις δουλεια στο κεντρο μεινε καπου κοντα εκει...Πραγματικα ειναι ταλαιπωρια ολο αυτο ..

Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Εμένα 3 λεπτά απ' το γραφείο και τώρα είμαι στα 20. Ακόμα και αυτά τα 15 20 λεπτά να φτάσεις σπίτι είναι ικανά να σου πάρουν αρκετή ένταση της δουλειάς που δεν θα τη βγάλεις μετά σπίτι σου. 

• Haha 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

εγω πηγα απο τα 30χλμ στα 2χλμ και τωρα μου λειπει η βολτα με τη μηχανη...

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 hours ago, dbrillis said:

[...].

Αν σε διαβάσει κανένας άσχετος ίσως σχηματίσει την άποψη ότι οι ντόπιοι αυτών των περιοχών (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας κλπ) βιάζουν τους 'ξένους' και μετά τους τρώνε βραστούς... 

• Like 1
  • Haha 6
  • Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, paredwse said:

Αν σε διαβάσει κανένας άσχετος ίσως σχηματίσει την άποψη ότι οι ντόπιοι αυτών των περιοχών (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας κλπ) βιάζουν τους 'ξένους' και μετά τους τρώνε βραστούς... 

Πώς ποστάρεις κατ' αρχάς; Έχει φτάσει το ίντερνετ εκεί πέρα; :P

• Haha 4
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, paredwse είπε

Δεν ήθελα να δωσω αυτή την εντύπωση. Απλα η Νεα Μακρη και ο Μαραθωνας ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του μενω επαρχία αλλα ειμαι κοντά στην Αθήνα. Επίσης πολλοι επισκέπτονται την περιοχή μόνο το καλοκαίρι και δεν εχουν δει πως ειναι τον χειμώνα. 

Πιστεύω οτι το να πω πηγαινε Νεα Μακρη ειναι πιο χειροπιαστό σεναριο απο το να πω δες τη σειρά Ozark αλλα κοίτα τους πάντες εκτος του πρωταγωνιστή. 

Δεν του ειπα για παράδειγμα να ρωτήσει αυτους (που κάποτε εμεναν Αθήνα) που πίστεψαν στο όνειρο πριν κάποια χρόνια και εφτιαξαν τα εξοχικα τους στην περιοχη και τα εκαναν μόνιμη κατοικία και εχουν μετανιωσει οικτρά, του ειπα να παει να δει και να σχηματίσει αποψη μονος του. Ποσο χειρότερο να ειναι το Ναύπλιο; 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
56 minutes ago, dbrillis said:

Δεν ήθελα να δωσω αυτή την εντύπωση. Απλα η Νεα Μακρη και ο Μαραθωνας ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του μενω επαρχία αλλα ειμαι κοντά στην Αθήνα. Επίσης πολλοι επισκέπτονται την περιοχή μόνο το καλοκαίρι και δεν εχουν δει πως ειναι τον χειμώνα. 

Πιστεύω οτι το να πω πηγαινε Νεα Μακρη ειναι πιο χειροπιαστό σεναριο απο το να πω δες τη σειρά Ozark αλλα κοίτα τους πάντες εκτος του πρωταγωνιστή. 

Δεν του ειπα για παράδειγμα να ρωτήσει αυτους (που κάποτε εμεναν Αθήνα) που πίστεψαν στο όνειρο πριν κάποια χρόνια και εφτιαξαν τα εξοχικα τους στην περιοχη και τα εκαναν μόνιμη κατοικία και εχουν μετανιωσει οικτρά, του ειπα να παει να δει και να σχηματίσει αποψη μονος του. Ποσο χειρότερο να ειναι το Ναύπλιο; 

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:

OK, μόλις περιέγραψες εμένα - εκτός του γεγονότος ότι δεν το έχω μετανιώσει οικτρά. 😛 

Μετακόμισα από την Κυψέλη στη Ραφήνα το 1990 και δεν το έχω μετανιώσει. Ούτε οικτρά ούτε καθόλου. Το ότι βρίσκομαι 25-30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο δεν με ενοχλεί καθόλου - κάνω περίπου την ίδια ώρα να φτάσω στο κέντρο με έναν κάτοικο Δροσιάς, μόνο που δεν πήζει το μ**** μου στην κίνηση.

Είμαι μέσα στο πράσινο (ΟΚ, στο καμμένο πράσινο πλέον...) και δίπλα στη θάλασσα. Οι Αθηνέζοι [sic] κάνουν 1-1,5 ώρα να πάνε στη θάλασσα, εγώ την έχω στα πόδια μου. Κι αν θελήσω να πιω ένα ποτό, τουλάχιστον ως Χολαργό/Αγ. Παρασκευή, πάω με άνεση. Και κέντρο πάω, απλώς βαριέμαι πλέον. 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη,  τα Βορειοανατολικά (και τα Νοτιανατολικά) προάστια είναι τα ιδανικά αυτή τη στιγμή για διαβίωση εκτός κέντρου στην Αττική. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. :)

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, paredwse είπε

βιάζουν τους 'ξένους' και μετά τους τρώνε βραστούς...

εεε δεν ειναι και πολυ διαφορετικα... :)

Επεξ/σία από Vstromrider
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόμοια περίπτωση και εγώ, το σκεφτόμαστε εδώ και καιρό. Καλησπέρα.

Περίμενα να εμβαθύνουν οι συμφορίτες πρώτα. Φάνηκε ότι είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς.

Καταλαβαίνω ότι είναι υποκειμενικό. Αν κάποιος δεν νιώθει άνετα στην ζωή του εντός της ευρύτερης Αθήνας, χρειάζεται να κάνει μία βαθιά ανασκόπηση στην ζωή του και να τρέξει όντως το σενάριο της μετακόμισης στην επαρχία. Πώς θα ήταν να ζει κάπου αλλού. Ή έστω να σκεφτεί τί αλλαγές θα μπορούσε να κάνει στην ζωή του προς το καλύτερο.

Στην Αθήνα/Αττική υπάρχουν συμπολίτες μας που ζουν πολύ άνετα. Πολλοί έχουν κήπο, πολλοί έχουν 2-3 θέσεις σταθμεύσεις στο σπίτι τους ή μένουν δίπλα από πάρκο κοκ. Βγάζουν 3K/μήνα ή 1K/μήνα αλλά έχουν και δύο ενοίκια. Πολλοί έχουν τοποθετήσει την ζωή τους με έναν τρόπο που βγάζει νόημα για αυτούς. 

Όμως πιστεύω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι ότι θα επωφελούνταν από την επαρχία, όπου η ποιότητα στην ζωή τους αναβαθμιζόταν.

Πολλοί φίλοι μου το έχουν τολμήσει. 4ρεις σε διαφορετικά νησιά και διαφορετικές ηλικίες. Κανείς τους δεν θέλει να γυρίσει πίσω, έρχονται μόνο για λίγες ημέρες κάθε φορά. Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Νίσυρο, Ανάφη.

Η μετακίνηση όντως μπορεί να είναι και εντός Αττικής. Προσωπικά κάποια στιγμή έμεινα προς Ραφήνα για ένα 6μηνο και μου έφυγε ένα ψυχολογικό βάρος δεκαετίας.

Εγώ μεγάλωσα εκείθε κάτω. Μόνοι μας με τα πόδια 5' για το δημοτικό, 6' για το γυμνάσιο, 6' για τα φροντιστήρια, με το αμάξι 10' για το γήπεδο/Λύκειο.

Θέμα παιδιάτρου δεν υπήρξε ποτέ, συχνά πήγαινα μόνος μου, 5' μακριά ήταν. Ούτε τώρα θα υπήρχε, ευκαιρία να δώ συμμαθητές μου ιατρούς. Μία φορά χρειάστηκα ασθενοφόρο, όχι για εμένα, σε 15' ήταν στο σπίτι και το χειρουργείο έγινε άμεσα επιτυχημένα.

Ναι υπάρχουν:
Θέατρο, Μουσικές σκηνές, Κινηματογράφοι (3 Άργος, 3 Ναύπλιο), Go cart προς Ν. Κίο, Ιππασία x2+, Κολυμβητηριο (1 Ναύπλιο, 1 Άργος), λεωφορεία, paintball μάλλον όχι αλλά παίζουν ένα αντίστοιχο όπως αναφέρθηκε με όπλα, πολλά γυμναστήρια, εργαστήρια καλών τεχνών, Harvard στο Ναύπλιο, πυραμίδα στο Ελληνικό (αστείο), άριστη Bjj σχολή στο Άργος με 20 άτομα, kitesurf στην Ν. Κίο, κυναθλήματα σε 2-3 σημεία κοκ.

Όντως μπουζούκια/κλάμπ δεν θα βρεις καλά. Πάνε οι εποχές της παραλιακής μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

Αυτά είναι τα ελάχιστα όμως μπροστά στο πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος και δεν τα ξέρω και καλά πλέον, λείπω 22 χρόνια.

Συμφωνώ επίσης ότι χρειάζεται να είσαι κάποιας ηλικίας και σε ένα σημείο στην ζωή σου ώστε να έχεις λάβει αρκετές εμπειρίες για να μπορείς να κάνεις την μετάβαση.

Το σπίτι προς πώληση που αναφέρθηκε κάποια στιγμή στο νήμα είναι μία τυπική περίπτωση που μπορείς να βρεις στην επαρχία, το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο γενικά. Το συγκεκριμένο ήταν απέναντι από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και κοντά στις αγροτικές φυλακές, εξού και η χαμηλή τιμή πώλησης. Αν ψάξεις θα βρεις και άλλα αλλά όχι μέσα στο Ναύπλιο αλλά πιο έξω. Τέλος

Ίσως δυσκολευτείς και σε παρέες. Ίσως όχι. Στα άτομα είναι αυτό.

Ο @james9tito έγραψε πολύ ωραία μία καθημερινότητα νωρίτερα

Όπως ανέφεραν πολλοί οι δουλειές είναι πολύ περίεργες. Γενικά είναι δύσκολα και οι σταθερές δεν είναι καλοπληρωμένες. Είναι μεγάλο πρόβλημα. Από την άλλη για τις ελιές δεν βρίσκαμε εργάτες με 70€ ημέρα. 70 *22 ημέρες =1540 τον μήνα. Άλλες εποχικές στο Ναύπλιο αποδίδουν το ίδιο καλά, αλλά και πάρα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις πηγαίνουν εξαιρετικά. Γνωστοί μου είναι ικανοποιημένοι με έναν -αν κατάλαβα καλά από τα συμφραζόμενα- κοντά στα 1200€ αλλά με ήρεμη εργασία και ησυχία. Άλλοι ζητούν κάτι περισσότερο σε πιο ειδικευμένους τομείς με ~1400€. Οι εργάτες - ψυχή των εργοστάσιων, έχω ακούσει για πολύ πολύ πιο χαμηλά.

Προσωπικά είμαι σε πολύ εξειδικευμένους τομείς και δεν θα έβρισκα εργασία στους τομείς μου. Στις ημέρες μας όμως πολλοί από εμάς μπορούμε να το γυρίσουμε σε πλήρη απομακρυσμένη εργασία και να εργαζόμαστε από όπου θέλουμε.

Επίσης, γίνονται και κάποιες αλλαγές, πχ στην φαρμακοβιομηχανία "Με 10 νέα εργοστάσια και 56 γραμμές παραγωγής, 14 νέες ερευνητικές δομές και 5.500 νέες θέσεις εργασίας η ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μετατρέπει σε φαρμακευτικό hub τη βιομηχανική ζώνη της Τρίπολης."
για να απαντήσω και στον @Morosana  Παρά τα περισσότερα κατά πολλούς αρνητικά της Τρίπολης σε σχέση με το Ναύπλιο, αποκλείεται αυτή η αλλαγή να μην επηρεάσει την ζωή εκεί.

Το κόστος δε ζωής, είναι μακράν χαμηλότερο. Θα μπορούσες αν πεις ότι για έναν ΔΥ η μετακίνηση στην επαρχία ισοδύναμη με μία αύξηση στον μισθό τύπου 10-25%. Τα περισσότερα υλικά αγαθά είναι φτηνότερα, έχεις χρόνο να μαγειρέψεις γιατί δεν τον χάνεις στον δρόμο, οι παραλίες είναι 10' μακριά σου, τρως ποιοτικά στα χωριά που είναι ακόμη πιο φτηνά και όχι στο τουριστικό Ναύπλιο, στις βόλτες σου χρειάζεσαι 150 χλμ λιγότερο για να περάσεις το αυλάκι/Ισθμό μπρος πίσω κοκ. Το ηλεκτρικό σου, όποιος έχει, μπορεί να το φορτίζει με άνεση και όχι να αμολάει καλούμπα στο πεζοδρόμιο από το μπαλκόνι όπως κάνει ένας γείτονας μου

Οι διαδικτυακές αγορές που αναφέρθηκαν λύνουν τα χέρια πλέον. Τις προάλλες παράγγειλα ένα κινητό ένα μεσημεροαπόγευμα αν θα θυμάμαι καλά. Την επόμενη ημέρα το πρωί παρέλαβε ένας φίλος στο 'Αργος.

@ProponitisTouKanape επίσης τα έγραψε καλά.

Κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι η ζωή στην επαρχία δεν είναι η ζωή σε μία πόλη μόνο. Από την μία μεριά του αργολικού κόλπου στην άλλη είναι λιγότερο από 20' διαδρομή. Ναύπλιο - Άργος - είναι 12'. Με άλλα λόγια πας να μείνεις στο Ναύπλιο, αλλά η δραστηριοποίηση σου απλώνεται γιατί απλά μπορείς. Το ίδιο ισχύει για πάρα πολλές παρόμοιες περιοχές της Ελλάδος.

Να τονίσω ότι υπάρχει και μιζέρια ναι. 100% ναι υπάρχει. Περισσότερη από την Αθήνα στο σύνολο αλλά επίσης και λιγότερο ακραία. Δεν θυμάμαι κάποιον να κοιμάται στον δρόμο ποτέ. Πέρσι στις τοπικές εφημερίδες γράφτηκε πώς κάποιος είχε ανάγκη και λίγο αργότερα, 1-2 ημέρες διάβασα πώς βρήκε μέρος να μείνει. Οι οικονομίες και δραστηριότητες κλίμακας που δημιουργούνται από την αυξημένη πληθυσμιακή πυκνότητα των μεγαλουπόλεων δεν υπάρχουν. Συνεπώς όλα τα κοινά, πεζοδρόμια, δρόμοι κά συχνά υστερούν.

Από την άλλη τί να πώ με τις δύο τρύπες 1 εκατοστών βάθους επί 50 εκατοστών διαμέτρου που έκανε η ΕΥΔΑΠ (;) στο κέντρο ενός δρόμου στο Χαλάνδρι και το παράτησε έτσι. Πάντως στην επαρχία σίγουρα δεν υπάρχουν συχνές αλλαγές, μπορεί να είναι η ίδια τρύπα εκεί από όταν ήσουν παιδί.

Τελευταίο, δεν μπορώ να παραβλέψω τις ανατολές και τις δύσεις στον δρόμο για Κουτσοπόδι, κοιτώντας τα βουνά προς Τρίπολη έναντι των τρίτων τέταρτων ορόφων που βλέπω εδώ καθημερινά.

Στον @Mx10 θα πρότεινα να το τρέξει ως προσομείωση, να πάει μία εβδομάδα ή και ένα μήνα αν μπορεί και να ψάξει να σκεφτεί σαν να έμενε μόνιμα. Να βρείτε το γυμναστήριο σας, τα καφέ σας, τις δραστηριότητες σας, τους γιατρούς σας κοκ. Και που ξέρετε, ίσως σας πετύχουμε στο μέλλον.

Έγραψα πολλά. Σας ευχαριστώ και ελπίζω σε κάποιον να φανούν χρήσιμα.

Επεξ/σία από assaya
  • Like 12
Δημοσ.
2 ώρες πριν, paredwse είπε

ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ:

OK, μόλις περιέγραψες εμένα - εκτός του γεγονότος ότι δεν το έχω μετανιώσει οικτρά. 😛 

Μετακόμισα από την Κυψέλη στη Ραφήνα το 1990 και δεν το έχω μετανιώσει. Ούτε οικτρά ούτε καθόλου. Το ότι βρίσκομαι 25-30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο δεν με ενοχλεί καθόλου - κάνω περίπου την ίδια ώρα να φτάσω στο κέντρο με έναν κάτοικο Δροσιάς, μόνο που δεν πήζει το μ**** μου στην κίνηση.

Είμαι μέσα στο πράσινο (ΟΚ, στο καμμένο πράσινο πλέον...) και δίπλα στη θάλασσα. Οι Αθηνέζοι [sic] κάνουν 1-1,5 ώρα να πάνε στη θάλασσα, εγώ την έχω στα πόδια μου. Κι αν θελήσω να πιω ένα ποτό, τουλάχιστον ως Χολαργό/Αγ. Παρασκευή, πάω με άνεση. Και κέντρο πάω, απλώς βαριέμαι πλέον. 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη,  τα Βορειοανατολικά (και τα Νοτιανατολικά) προάστια είναι τα ιδανικά αυτή τη στιγμή για διαβίωση εκτός κέντρου στην Αττική. Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες. :)

Χαλαμε το θεμα αλλα δεν βαριεσαι;
Τονιζω απο τωρα οτι ολα εχουν να κανουν με το τι ζωη θελει να κανει ο καθενας και ετσι ολα ειναι υποκειμενικα.
Η ιδια κατασταση ακριβως για εναν μπορει να ειναι βασανο και για τον αλλο λυτρωση.

Εσυ μετακομισες το 1990, εγω μιλουσα για αυτους που μετακομισαν γυρω στο 2010 και μετα. Εφτιαξαν κατι μονοκατοικιες που το καλοκαιρι βραζεις και το χειμωνα κρυωνεις και ενω νομιζαν οτι η ζωη ειναι καλοκαιρι, γιατι ετσι ηξεραν την περιοχη, γνωρισαν ολες τις εποχες, εμαθαν την ταλαιπωρια του παω καθε μερα "Αθηνα" μιας και το 80% δουλευει εκτος περιοχης και  τελος γνωρισαν ολα τα τοπικα συμφεροντα και τις οικογενειες. Υπαρχει μια χιουμοριστικη σελιδα στο Facebook με αληθινες ιστοριες, λεγεται Παραπονα και Καταγγελιες δημοτων Μαραθωνα.

Μενεις στο Σχοινια. Το μονο που ειναι κοντα για εσενα ειναι η θαλασσα. Ολα τα αλλα ειναι "μακρια αλλα δεν με πειραζει εμενα". 
Για βολτα ανεφερες μονο Χολαργο, Αγια Παρασκευη, πως και δεν πας Νεα Μακρη (γελαω και μονο που το γραφω); Αρα μενεις σε μια περιοχη που για οποιαδηποτε διασκεδαση περαν της θαλασσας κανεις ταξιδια με το αμαξι ή μηχανη.

Εχεις παιδια;
Καθε μελος μιας οικογενειας στη Νεα Μακρη-Μαραθωνα χρειαζεται απο ενα αυτοκινητο.

Δουλευεις στην περιοχη ή πας "Αθηνα" καθε μερα και γυρνας; Γιατι οι πιο πολλοι που δουλευουν αλλου, με το που γυρισουν σπιτι τους δεν εχουν καμια ορεξη να πανε κανα "Αθηνα" για ποτακι. 

Στη Νεα Μακρη και το Μαραθωνα η περιοχη καθε χρονο υποβαθμιζεται, αν εξαιρεσεις τη θαλασσα, η περιοχη εχει τα κακα της Αθηνας και ταυτοχρονα εχει και τα κακα του μικρου χωριου της επαρχιας (για τον μεσο, μη ανετο συμπολιτη μας) και κανενα καλό. Ολα αυτα 40 χιλιομετρα απο την Αθηνα. 

Οι εφηβοι, οσοι δεν ειναι καγκουρες, νιωθουν φυλακισμενοι και θελουν πως και πως να σηκωθουν να φυγουν. Δυστυχως αρκετοι απο αυτους επειδη υπαρχει και οικονομικη στενοτητα περνανε φοιτητες "Αθηνα" και πηγαινοερχονται στη σχολη με το λεωφορειο. Δεν ζουνε δηλαδη ουτε φοιτητικα χρονια.  Τα παιδια που φευγουν δεν θελουν να γυρισουν πισω ουτε για ΣΚ να δουν τη γιαγια τους.

Αν γυρνας την περιοδο των Χριστουγεννων απο Αθηνα στη Νεα Μακρη νομιζεις οτι ειναι νεκρη πολη, δεν εχουν ουτε γιορτινα φωτα. Πρεπει να ειναι υπεροχα, γυρνας και λες επιτελους λιγη ηρεμια. Το καλοκαιρι γινετε πραμα κυριως απο τα τοπικα λαμογια, και ειναι πολλα. Η δουλιτσα ομως γινετε περιμενωντας τους Αθηνεζους οπως τους λες. Και επειδη η δουλιτσα γινετε μονο το καλοκαιρι και μονο απο τους Αθηνεζους, τους 3-4 καλοκαιρινους μηνες γινετε ενας χαμος, ο καθενας κανει οτι θελει, οπως θελει, με γνωμονα το προσωπικο του συμφερον και το αποτελεσμα ειναι ενα χαλι. Αυτα φυσικα γιατι τους υπολοιπους 8 μηνες τα μαγαζια παρακαλανε να εχει ηλιο το ΣΚ μπας και πατησει πελατης.

Τον τελευταιο χρονο (τουλαχιστον) αν παρεις μια καμερα και καποιον που μιλαει Ουκρανικα μπορεις να γυρισεις documentary για την εμπολεμη ζωνη της Ουκρανιας με πλανα απο τη Νεα Μακρη και κανείς δεν θα καταλαβει οτι τα πλανα δεν ειναι απο Ουκρανια.

Τα πραγματα δεν θα αλλαξουν στο κοντινο μελλον. Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να αλλαξουν τα μυαλα και αυτα δεν θα αλλαξουν γιατι μενουν πισω μονο αυτοι που δεν μπορουν να φυγουν και αυτοι που ειναι βολεμενοι (τα προβληματικα μυαλα).
Αν τα πραγματα ειχαν αφεθει στον αυτοματο τοσα χρονια δεν θα ηταν η κατασταση τοσο χαλια οσο ειναι σημερα. Θελει πολυ ταλεντο για να κανεις τοσο κακη δουλεια με ενα προιον που πουλαει μονο του (θαλασσα).

Το προβλημα που εχει η περιοχη το λεω εγω "Η καταρα της Νεας Μακρης" και ειναι ουσιαστικα το beta region paradox (βλ βιντεο). Τα πραγματα ειναι χαλια 8-9 μηνες το χρονο και επειδη 3 μηνες το καλοκαιρι η φαση ειναι ωραια οι πιο πολλοι υπομενουν τους αλλους 9.

Ολα αυτα φυσικα διαφερουν κατα πολυ συμφωνα με το ανετος εισαι οικονομικα. 

Spoiler

• Like 5
  • Haha 1
Δημοσ.

Νέα Μάκρη έχει μετακομίσει ο ξάδερφος μου, λόγω της συντρόφου του. Μένει στο δικό της σπίτι, διπλοκατοικια μαζί με τους γονείς της. Κάποιο παράπονο για την περιοχή δεν μου έχει πει, άρα του αρέσει. Κάθε μέρα βρίσκεται στον δρόμο, πηγαινοερχεται μεταξυ Αθήνας και Νέας Μάκρης για να πάει στην δουλειά συν πολλές άλλες διαδρομες με ΙΧ επειδή είναι ασφαλιστής, τρέξιμο σε πελάτες, δεύτερη δουλειά κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, assaya είπε

Πολλοί έχουν τοποθετήσει την ζωή τους με έναν τρόπο που βγάζει νόημα για αυτούς. 

Εδω ειναι ολη η ουσια.
Για αυτους βγαζει νοημα,υποκειμενικα.
Καποιοι απο αυτους ομως,το εχουν χασει το νοημα εξ αρχης.

Απλα επιβιωνουν. 
No hate, απλα ηθελα να κανω την παρατηρηση.

3 ώρες πριν, assaya είπε

Να τονίσω ότι υπάρχει και μιζέρια ναι. 100% ναι υπάρχει. Περισσότερη από την Αθήνα στο σύνολο αλλά επίσης και λιγότερο ακραία.

Αυτο δεν παιζει με τιποτα,να εχει πιο πολυ μιζερια ο επαρχιωτης απο τον Αθηναιο,συνολικα παντα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, StamTheMan said:

Αυτο δεν παιζει με τιποτα,να εχει πιο πολυ μιζερια ο επαρχιωτης απο τον Αθηναιο,συνολικα παντα.

Ναι, σωστά, γι' αυτό ψάχνεις να βρεις με το σταγονόμετρο άτομα από 20 μέχρι 40 χρονών στις μικρές πόλεις, ψάχνονται πως θα μιζεριάσουν περισσότερο.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...