Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Lucifer said:

έτσι και πατήσει ρόδα η ryanair το καλοκαίρι και είσαι μέσα

Τρελός είσαι; Ξέρεις πόσο πάει το αεροπορικό το καλοκαίρι; Και σιγά μην δώσω πάνω από 20€ για εισιτήριο με την ryanair. 

Καλοκαίρι καθόμαστε στα αυγά μας και παραθερίζουμε στην εξωτική πρωτεύουσα των 200Κ κατοίκων. Ή κάπου εντός χώρας. Τα αεροδρόμια τα αφήνουμε για τους τουρίστες! 

• Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mchatz είπε

Οκ, ειπώθηκαν όλα και το γενικό συμπέρασμα είναι "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...". 

Ας πω κι εγώ τον δικό μου πόνο, που από μεγαλούπολη κατέληξα σε επαρχιακή κωμόπολη... Μπορώ να πω ότι, από επίπεδο ζωή είναι ντιπ για ντιπ χάλια! Κι εξηγούμαι: 

- Μένω σε μονοκατοικία 150τμ με κήπο. Χάλια κατάσταση, τα παιδιά μου μπορούν να παίζουν στο γκαζόν μαζί με τα σκυλιά... Πόσο μου λείπει το μπαλκόνι του διαμερίσματος!!

- Οι οικογενειακές βόλτες με ποδήλατα, είναι βρε παιδί μου κουραστικές στο ύπαιθρο! Να ποδηλατείς  μόνος χωρίς σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα είναι τραγικό!!!

- Τα παιδιά (δημοτικό) περπατούν μόνα τους ως στο σχολείο, και το απόγευμα παίζουν έξω με τους φίλους τους και να κάνουν εδώ -δίπλα κυριολεκτικά από το σπίτι -δραστηριότητες από ξένες γλώσσες, μουσική και ποδόσφαιρο έως κολύμπι ! Άθλιο!!!!

- Όταν καλοκαιριάζει, η θάλασσα είναι στα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο...Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις του στυλ 'Οργανωμένα Θαλάσσια Μπάνια με Λεωφορεία!' και το βρίσκω απαράδεκτο!!!

-Το βράδι δε μπορώ να κοιμηθώ από την ησυχία (τον χειμώνα)... Και τα καλοκαιρινά μεσημέρια τα τζιτζίκια με χαλάνε αφάνταστα!!!

- Το ότι υπάρχουν τοπικά φρούτα και λαχανικά, από περιβόλια  (και όχι λεμόνια Ισραήλ και πορτοκάλια Νότιας Αφρικής)  με αφήνει άφωνο! Πώς επιτρέπεται αυτό? Και, το ομολογώ, νιώθω ένοχος που έχω δικές μου ντομάτες και κολοκυθάκια στον κήπο!!!

- Το φαγητό έξω? άθλιο κι αυτό....Οι τοπικές ταβέρνες και ψαροταβέρνες δε συγκρίνονται με τα μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου....Τσκ Τσκ....Χάλι να μπορείς να πίνεις ουζάκι  ανά πάσα στιγμή πάνω κυριολεκτικά στο κύμα και να τρως προβατίνα από το -πρώην- ζωντανό που έβλεπες χτες να βοσκάει παραδίπλα....

-Το ότι είμαι στη δουλειά μου σε ένα τέταρτο .....και στον ίδιο χρόνο πάλι πίσω σπίτι... και ότι μπορώ να πεταχτώ δέκα λεπτά στο σπίτι ή στο σχολείο αν συμβεί κάτι.... με αγχώνει αφάνταστα!!!

-Το ότι μπορείς να κανονίζεις παρέες και εξόδους άνετα χωρίς μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο...δεν αντέχεται!!!

Για να σοβαρευτούμε λίγο....Ναι, υπάρχει ποιότητα ζωής, και μάλιστα μπορεί να είναι υψηλότατη, αρκεί να είναι διατεθειμένος ο καθένας να κάνει τους συμβιβασμούς του...

Ναι, υπάρχει ζωή χωρίς mall, χωρίς  fancy μαγαζιά εστιατόρια και καφετέριες. Ναι, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές αλλά δε σημαίνουν αναγκαστικά αδιέξοδα και μονοτονία, αν ξέρεις πως να μετατρέπεις τις μικρές στιγμές και ευκαιρίες σε ξεχωριστά γεγονότα...Ναι, οι επαγγελματικές προοπτικές μπορεί να φαίνονται περιορισμένες αλλά, από την άλλη, οι έξυπνες επιλογές μπορούν να καλύψουν κενά της επαρχίας και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές  ευκαιρίες!! Ναι, για να κάνω ψώνια ξεσπιτώνομαι κάποιες φορές-οχι πάντως για τα βασικα-, αλλα το βλέπω και σαν εκδρομή....Υπάρχει άλλωστε και το e-shopping.... :)  Ναι, η υγεία, είναι πάντα ένα θέμα, αλλά η επιλογή περιοχών με εύκολη πρόσβαση  σε αστικά κέντρα περιορίζει το πρόβλημα... Ναι, στις μικρές κοινωνίες η ανωνυμία και η ιδιωτικότητα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, but... who cares? καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται :) 

Αυτό που δεν αλλάζω, είναι η ξεγνοιασιά, η ευκαιρία δημιουργικής και αβίαστης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, η ασφάλεια (κυρίως των παιδιών) και η εγγύτητα μεταξύ των ανθρώπων.... Αλλά είπαμε...περί ορέξεως.... :)

Με λίγα λόγια η μονοκατοικία σου έλειπε και όχι η επαρχία 😛

Btw αν μου έδιναν να φάω προβατίνα που έσφαξαν εχθές δεν θα καυχιόμουν ιδιαιτέρα. 😂

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/2/2025 στις 2:19 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Επίσης απο την αντίθετη πλευρά των επιχειρημάτων που διαβάζουμε, στην επαρχία τα παιδάκια παίζουν ανέμελα και τα πουλάκια κελαηδούν, ενώ στην Αθήνα ζουν στη Mordor. 

Όπως έγραψα και σε άλλο post,  και έχοντας και την εμπειρία διαβίωσης σε αστικά και μη αστικά περιβάλλοντα, στο θέμα της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας των παιδιών υπάρχει σαφές και αναμφισβήτητο  προβάδισμα της επαρχίας... Δε συγκρίνουμε,απο πλευράς ασφάλειας,  το γεγονός του να κυκλοφορεί  το παιδί σε ένα περιβάλλον που υπάρχει εγγύτητα έως και αναγνωρισιμότητα και το να κυκλοφορεί ένα παιδί στους δρόμους της πρωτεύουσας μόνο του... Tο ότι οι πέριξ γνωρίζουν ότι αυτό είναι ο γιός του τάδε και αυτή είναι η κόρη του τάδε και θα επικοινωνήσουν με τον τάδε όταν χρειαστεί,  όσο περιοριστικό κι αν ακούγεται για τον γιο ή την κόρη  άλλο τόσο συνεισφέρει στην ασφάλεια και τον έλεγχο συμπεριφοράς τους...

Δε συγκρίνουμε, επίσης,  την πραγματική επαφή με το πραγματικό  φυσικό περιβάλλον με τη θέα των μαραζωμένων ακακιών στις σιδερόφρακτες παιδικές χαρές ....  Και,επισης, τα πουλάκια, ναι, κελαηδούν στ' αλήθεια :)

37 λεπτά πριν, Morosana είπε

Με λίγα λόγια η μονοκατοικία σου έλειπε και όχι η επαρχία 😛

Btw αν μου έδιναν να φάω προβατίνα που έσφαξαν εχθές δεν θα καυχιόμουν ιδιαιτέρα. 😂

Τη μονοκατοικία την είχα, φίλτατε και εντός Αθηνών, και μάλιστα περιξ του κέντρου, τις παλιές εποχές...Όποτε,δε μου έλειψε, ως οίκημα...  Επίσης, η μονοκατοικία είναι ο κανόνας για τις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, στις οποίες αναφέρομαι....

Αν κατάλαβες καλα, όμως, δεν καυχήθηκα καθόλου γι αυτο, σε μια σειρά το ανέφερα μόνο....

Εθεσα μία σειρά ζητημάτων ποιότητας ζωής, μετα απο αυτό....αλλά μάλλον περάσαν στο ντούκου... :)

Όσο για την προβατίνα, ναι, θέτεις ένα θέμα ...  Ανεφέρθη λογω τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, και δεν εκαυχήθη κανεις για την κατανάλωσή της, νομίζω μπορείς να καταλάβεις τι εννοούσε ο ποιητής με τη φράση.... :) mea culpa , και απολογούμαι σε όσους θίχτηκαν!!!  

Επεξ/σία από mchatz
Δημοσ.

Καλησπερα,προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι αυτο που ρωτας ειναι ενα θεμα που καλυτερα να το λυσετε μεταξυ σας εσυ και η γυναικα σου λαμβανοντας υποψη σας ολες τις παραμετρους που ας πουμε εσυ ή γυναικα σου θελετε να μετακομισετε ή να μεινετε ή ακομα και αν κατι δεν παει οπως τα περιμενατε να εχετε και ενα εναλλακτικο σχεδιο. Ωραιο και το Ναυπλιο δεν λεω,και γενικα δεν εχω κατι να προσαψω οτι εχει αυτα τα αρνητικα/θετικα η Αθηνα και αυτα τα αρνητικα/θετικα το Ναυπλιο,ολα εχουν να κανουν με τον καθε ανθρωπο,την προσαρμοστικοτητα και το περιβαλλον επισης. Για δανειο εαν εσεις το βλεπετε οτι μπορειτε να το αποπληρωσετε το αποφασιζετε και αυτο αναλογα τι θα προκυψει γιατι πιστευω με το καλο να ερθει το παιδακι σας σιγουρα θα εχετε εξτρα απαιτησεις/δαπανες οπως ολοι με παιδια,τωρα εαν τα εχετε υπολογισει ολα και πιστευετε οτι το να μετακομισετε στο Ναυπλιο ειναι ιδανικα,πηγαινετε και ζηστε το!

Διαφορετικη γνωμη θα σου πει ενας που ειναι γεννημα θρεμμα με μια α περιουσιακη κατασταση ή μονιμη εργασια στο Ναυπλιο ή οπουδηποτε αλλου το γενικευω,και διαφορετικη γνωμη ενας που πηγε κι εμεινε μετα χωρις να ειναι απο εκει χωρις να εχει καποιο περιουσιακο στοιχειο ή μονιμη εργασια εκει στην επαρχια.Οπως και να εχει ειναι καθαρα δικη σας επιλογη. Και ευχομαι να πανε ολα καλα και για τους δυο σας και για το παιδακι σας!

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mchatz είπε

Όπως έγραψα και σε άλλο post,  και έχοντας και την εμπειρία διαβίωσης σε αστικά και μη αστικά περιβάλλοντα, στο θέμα της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας των παιδιών υπάρχει σαφές και αναμφισβήτητο  προβάδισμα της επαρχίας... Δε συγκρίνουμε,απο πλευράς ασφάλειας,  το γεγονός του να κυκλοφορεί  το παιδί σε ένα περιβάλλον που υπάρχει εγγύτητα έως και αναγνωρισιμότητα και το να κυκλοφορεί ένα παιδί στους δρόμους της πρωτεύουσας μόνο του... Δε συγκρίνουμε την πραγματική επαφή με το πραγματικό  φυσικό περιβάλλον με τη θέα των μαραζωμένων ακακιών στις σιδερόφρακτες παιδικές χαρές ....  Και,επισης, τα πουλάκια, ναι, κελαηδούν στ' αλήθεια :)

Τη μονοκατοικία την είχα, φίλτατε και εντός Αθηνών, και μάλιστα περιξ του κέντρου, τις παλιές εποχές...Όποτε,δε μου έλειψε, ως οίκημα...  Επίσης, η μονοκατοικία είναι ο κανόνας για τις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, στις οποίες αναφέρομαι....

Αν κατάλαβες καλα, όμως, δεν καυχήθηκα καθόλου γι αυτο, σε μια σειρά το ανέφερα μόνο....

Εθεσα μία σειρά ζητημάτων ποιότητας ζωής, μετα απο αυτό....αλλά μάλλον περάσαν στο ντούκου... :)

Όσο για την προβατίνα, ναι, θέτεις ένα θέμα ...  Ανεφέρθη λογω τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.... :) mea culpa , και απολογούμαι σε όσους θίχτηκαν!!!  

Πραγματικά είναι να απορείς. Ανέφερες 15 πράγματα που στην χαβούζα τα βλέπουμε με κιάλια και πιάστηκαν από την προβατίνα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Πραγματικά είναι να απορείς. Ανέφερες 15 πράγματα που στην χαβούζα τα βλέπουμε με κιάλια και πιάστηκαν από την προβατίνα. 

Δεν απορώ πια για τίποτα, αγαπητέ... :) Αν βλέπαμε όλοι την ουσία αντί να εξωθούμε τη συζήτηση προς συνουσία...θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα :)

Επεξ/σία από mchatz
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Από τα 15 πράγματα που αναφέρθηκαν κάνω 16 στη Σαρωνίδα  χωρίς να κουνηθώ  αλλά δεν θα το παίξω έξυπνος αν μου φέρουν να φάω ντασκα που έπιασαν το πρωί με γεύση λαμαρίνα ντεκαπε να πω κοιτάτε τι χάνετε όσοι δε ζείτε εδώ 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 hours ago, stormrain said:

Μπα οχι, ειναι απο την συνηθεια μας να φωναζουμε και στην πραγματικη ζωη για να ακουγομαστε απο τον ηχο των αυτοκινητων και των γειτονων στις πολυκατοικιες 😛

Σε αλλα νεα, οκ καλη χρυση η επαρχια, αλλα σε θεμα πχ προσβασης σε νοσοκομεια για λογους εκτακτης αναγκης παιδιων κλπ, δεν υπερτερει η μεγαλη πολη? 

αυτο που νομιζετε οτι εχετε καποιο πλεονεκτημα προσβασης στα νοσοκομεια οι κατοικοι αθηνων  με κανει και γελαω εχοντας δυο διευθυντες συγγενεις σε δημοσιο νοσοκομειο,φιλε μεχρι να βρουν στα επειγοντα τι εχει ο ασθενης και μονο απο τυχη κανοντας 500 εξετασεις θα ειναι 15 ωρες στο διαδρομο στα επειγοντα για πλακα χωρις να εχει προτεραιοτητα,οποτε μαλλον δεν εχεις επισκεφτει νοσοκομειο σοβαρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mchatz είπε

Οκ, ειπώθηκαν όλα και το γενικό συμπέρασμα είναι "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...". 

Ας πω κι εγώ τον δικό μου πόνο, που από μεγαλούπολη κατέληξα σε επαρχιακή κωμόπολη... Μπορώ να πω ότι, από επίπεδο ζωή είναι ντιπ για ντιπ χάλια! Κι εξηγούμαι: 

- Μένω σε μονοκατοικία 150τμ με κήπο. Χάλια κατάσταση, τα παιδιά μου μπορούν να παίζουν στο γκαζόν μαζί με τα σκυλιά... Πόσο μου λείπει το μπαλκόνι του διαμερίσματος!!

- Οι οικογενειακές βόλτες με ποδήλατα, είναι βρε παιδί μου κουραστικές στο ύπαιθρο! Να ποδηλατείς  μόνος χωρίς σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα είναι τραγικό!!!

- Τα παιδιά (δημοτικό) περπατούν μόνα τους ως στο σχολείο, και το απόγευμα παίζουν έξω με τους φίλους τους και  κάνουν εδώ -δίπλα κυριολεκτικά από το σπίτι -δραστηριότητες από ξένες γλώσσες, μουσική και ποδόσφαιρο έως κολύμπι ! Άθλιο!!!!

- Όταν καλοκαιριάζει, η θάλασσα είναι στα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο...Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις του στυλ 'Οργανωμένα Θαλάσσια Μπάνια με Λεωφορεία!' και το βρίσκω απαράδεκτο!!! Άσε που γυρίζοντας στο σπίτι από τη δουλειά προλαβαίνω να ρίξω κι ένα μπανάκι στη θάλασσα, κάτι που μου δημιουργεί πρόβλημα μουρμούρας μετά!

-Το βράδι δε μπορώ να κοιμηθώ από την ησυχία (τον χειμώνα)... Και τα καλοκαιρινά μεσημέρια τα τζιτζίκια με χαλάνε αφάνταστα!!!

- Το ότι υπάρχουν τοπικά φρούτα και λαχανικά, από περιβόλια  (και όχι λεμόνια Ισραήλ και πορτοκάλια Νότιας Αφρικής)  με αφήνει άφωνο! Πώς επιτρέπεται αυτό? Και, το ομολογώ, νιώθω ένοχος που έχω δικές μου ντομάτες και κολοκυθάκια στον κήπο!!!

- Το φαγητό έξω? άθλιο κι αυτό....Οι τοπικές ταβέρνες και ψαροταβέρνες δε συγκρίνονται με τα μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου....Τσκ Τσκ....Χάλι να μπορείς να πίνεις ουζάκι  ανά πάσα στιγμή πάνω κυριολεκτικά στο κύμα και να τρως προβατίνα από το -πρώην- ζωντανό που έβλεπες χτες να βοσκάει παραδίπλα....

-Το ότι είμαι στη δουλειά μου σε ένα τέταρτο .....και στον ίδιο χρόνο πάλι πίσω σπίτι... και ότι μπορώ να πεταχτώ δέκα λεπτά στο σπίτι ή στο σχολείο αν συμβεί κάτι.... με αγχώνει αφάνταστα!!!

-Το ότι μπορείς να κανονίζεις παρέες και εξόδους άνετα χωρίς μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο...δεν αντέχεται!!!

Για να σοβαρευτούμε λίγο....Ναι, υπάρχει ποιότητα ζωής, και μάλιστα μπορεί να είναι υψηλότατη, αρκεί να είναι διατεθειμένος ο καθένας να κάνει τους συμβιβασμούς του...

Ναι, υπάρχει ζωή χωρίς mall, χωρίς  fancy μαγαζιά εστιατόρια και καφετέριες. Ναι, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές αλλά δε σημαίνουν αναγκαστικά αδιέξοδα και μονοτονία, αν ξέρεις πως να μετατρέπεις τις μικρές στιγμές και ευκαιρίες σε ξεχωριστά γεγονότα...Ναι, οι επαγγελματικές προοπτικές μπορεί να φαίνονται περιορισμένες αλλά, από την άλλη, οι έξυπνες επιλογές μπορούν να καλύψουν κενά της επαρχίας και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές  ευκαιρίες!! Ναι, για να κάνω ψώνια ξεσπιτώνομαι κάποιες φορές-οχι πάντως για τα βασικα-, αλλα το βλέπω και σαν εκδρομή....Υπάρχει άλλωστε και το e-shopping.... :)  Ναι, η υγεία, είναι πάντα ένα θέμα, αλλά η επιλογή περιοχών με εύκολη πρόσβαση  σε αστικά κέντρα περιορίζει το πρόβλημα... Ναι, στις μικρές κοινωνίες η ανωνυμία και η ιδιωτικότητα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, but... who cares? καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται :) 

Αυτό που δεν αλλάζω, είναι η ξεγνοιασιά, η ευκαιρία δημιουργικής και αβίαστης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, η ασφάλεια (κυρίως των παιδιών) και η εγγύτητα μεταξύ των ανθρώπων.... Αλλά είπαμε...περί ορέξεως.... :)

Τα παιδιά σας τα αφήνετε χωρίς επίβλεψη επειδή εκεί νιώθετε περισσότερο ασφάλεια; Η τα επιβλεπετε και τα συμβουλεύετε που να πηγαίνουν και που να παίζουν; Τι να κάνουν αν αντιληφθούν έναν κίνδυνο πχ αυτοκίνητο. Παίζει το παιδί μόνο του με τους φίλους του μέσα σε δάσος και χωράφια; 

1 ώρα πριν, dsi44 είπε

αυτο που νομιζετε οτι εχετε καποιο πλεονεκτημα προσβασης στα νοσοκομεια οι κατοικοι αθηνων  με κανει και γελαω εχοντας δυο διευθυντες συγγενεις σε δημοσιο νοσοκομειο,φιλε μεχρι να βρουν στα επειγοντα τι εχει ο ασθενης και μονο απο τυχη κανοντας 500 εξετασεις θα ειναι 15 ωρες στο διαδρομο στα επειγοντα για πλακα χωρις να εχει προτεραιοτητα,οποτε μαλλον δεν εχεις επισκεφτει νοσοκομειο σοβαρα.

Κλασσικά επιχειρήματα όσων δεν έχουν ηλικιωμένους γονείς με προβλήματα η δεν είναι οι ίδιοι χρόνια πάσχοντες. Η ύπαρξη νοσοκομείου κοντά σου είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Πέρα από αυτά, ο κόσμος όταν βρεθεί στην ανάγκη και βλέπει τι γίνεται στα επείγοντα, τρέχει και σε ιδιωτικά και πληρώνει συμμετοχή ή εξ ολοκλήρου του κόστος. Ακόμα και σε επαρχιακές πόλεις πλην Θεσσαλονίκης δεν βρίσκεις εξειδικευμένους γιατρούς η διαγνωστικά για συγκεκριμένες εξετάσεις. Κατεβαίνει κόσμος στο πλησιέστερο που θα βρει η και στην Αθήνα για να κάνει τις εξετάσεις του, μόνο ταλαιπωρία. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Haha 1
Δημοσ.

το μετακομιση στην επαρχια ειναι τοσο γενικο οσο το μετακομιση στις ηπα. επισης μεγαλυτερη σημασια εχει το σημειο (μια ακτινα 500 μετρα απο το σπιτι σου) παρα ο νομος που εισαι. επαρχια ειναι διαμερισμα στον 3ο στο κεντρο του ηρακλειου και αθηνα ειναι μονοκατοικια στο χαλανδρι. επαρχια ειναι επισης ενα χωριο στην ηλεια και το κεντρο των ιωαννινων. καμια επαφη ολα αυτα μεταξυ τους. ζηλευω πολυ καποια σπιτια που βλεπω στις διακοπες μου αλλα βλεπω και αλλα που ουτε να με πληρωναν δεν εμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι παράδοξο να παρουσιάζεται η διαμονή στην περιφέρεια ως η οδός προς την ευτυχία ενώ η ροή του κοσμου από την περιφέρεια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα συνεχίζεται. Κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τόσο μεγάλο λάθος;

Τέλος πάντων ας είναι όλοι ευχαριστημένοι όπου είναι και δεν χρειάζεται να πείσει κανένας κανένα.

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, Simeon said:

Είναι παράδοξο να παρουσιάζεται η διαμονή στην περιφέρεια ως η οδός προς την ευτυχία ενώ η ροή του κοσμου από την περιφέρεια προς τα μεγάλα αστικά κέντρα συνεχίζεται. Κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τόσο μεγάλο λάθος;

Τέλος πάντων ας είναι όλοι ευχαριστημένοι όπου είναι και δεν χρειάζεται να πείσει κανένας κανένα.

βγες εξω στους δρομους της αθηνας να δεις την ευτυχια...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Simeon said:

Οι ροές από επαρχία προς Αθήνα δεν έχουν να κάνουν με επιλογή επιπέδου ευτυχίας, αλλά κυρίως για λόγους βιοπορισμού-εργασίας ή σπουδών και η παραμονή στην Αττική για την πλειοψηφία είναι λόγω αδράνειας-συνήθειας. Από την εν λόγω συζήτηση και μόνο φαίνεται πως η ζυγαριά είναι περίπου στη μέση, αλλά η Αθήνα υπερτερεί κατά κράτος σε θέματα εργασίας εξ ου και οι μετακινήσεις. 

Αν την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσει πρόγραμμα η ΕΕ πως επιδοτείται η καλλιέργεια 10 στρεμμάτων ελιάς-πορτοκαλιάς-ροδακίνων με 100Κ το χρόνο αρκεί να συνοδευτεί με μετακίνηση και διαμονή στην επαρχία, η Αθήνα μέχρι τον Ιούνιο θα πέσει στις 300Κ κόσμο γιατί όλοι θα τρέξουν στην επαρχία. Όχι επειδή η ζυγαριά ευτυχίας θα κλείνει προς τα εκεί, αλλά επειδή τα κίνητρα βιοπορισμού πάντοτε υπερτερούν

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dsi44 είπε

Οπότε αφού δεν έχουμε πλεονέκτημα πρόσβασης, ας πάμε να μείνουμε στην Αμοργό πχ, οποτε να μετακινηθούμε με ελικόπτερο αν προκύψει κάτι.

Ή αντε, ας μην υπερβάλλω κι ας απαντήσω σοβαρά. Το αντεπιχειρημα σου δηλαδή είναι ότι αφού καποια δημόσια νοσοκομεία της Αθηνας εχουν τα θέματα που είπες, να πάμε σε κάποια ιδιωτική κλινική στο Αίγιο για να γλιτώσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dsi44 είπε

βγες εξω στους δρομους της αθηνας να δεις την ευτυχια...

Μπορεί να είναι και η Μορντορ, γιατί ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται από την περιφέρεια και τα χωριά ερημώνουν?

1 ώρα πριν, archer100 είπε

Αν την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσει πρόγραμμα η ΕΕ πως επιδοτείται η καλλιέργεια 10 στρεμμάτων ελιάς-πορτοκαλιάς-ροδακίνων με 100Κ το χρόνο αρκεί να συνοδευτεί με μετακίνηση και διαμονή στην επαρχία

Δηλαδή να χαρίζουν λεφτά? Αυτή η εποχή πέρασε ανεπιστρεπτί...

1 ώρα πριν, archer100 είπε

η Αθήνα μέχρι τον Ιούνιο θα πέσει στις 300Κ κόσμο γιατί όλοι θα τρέξουν στην επαρχία.

Δεν ισχύει αυτό,  είναι αυταπάτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...