Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Νομίζω πως το θέμα έχει ξεφύγει τελείως και ο TS δε πρόκειται να γίνει σοφότερος σε κάτι. Άλλωστε πλέον είναι Αθήνα (άντε και Θεσσαλονίκη) έναντι επαρχίας. Θα γράψω γενικά την άποψη μου, άναρχα και χωρίς σειρά, χωρίς να κάνω flame (όπως ίσως σε κάποια προηγούμενα μηνύματα μου). Δεν έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στην Αθήνα και επίσης έχω σχέση με μεγάλη επαρχία. Πάρτε ο,τι θέλετε και κρίνετε. 

• Για άτομα που ξεκινάνε απο την ίδια βάση και αμείβονται το ίδιο Αθήνα και επαρχία, η Αθήνα είναι ακριβή. Για στρατιωτικούς καλή ώρα σε σύγκριση με άλλες πόλεις που μπορούν να μετατεθούν, οριακά δεν αξίζει λόγω κόστους διαβίωσης γιατί είτε στο Πεντάγωνο υπηρετείς είτε στη Στρατιά, τα ίδια λεφτά παίρνεις. Πάντα υπό το πρίσμα ότι και στην Αθήνα και στην επαρχιακή πόλη ξεκινάς από την ίδια βάση, π.χ. να νοικιάζεις και στα δύο μέρη. 
  • Η Αθήνα αντιμετωπίζει τα κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μεγαλουπόλεις στον κόσμο. Έχει αρκετές άσχημες γειτονίες, είτε επικίνδυνες είτε απλά αισθητικά/ρυμοτομικά. Έχει πολλή κίνηση, έχει ανεπαρκή ΜΜΜ και σχετικά με την υπόλοιπη χώρα υψηλό κόστος διαβίωσης. Επίσης σε σύγκριση με επαρχιακά μέρη, σίγουρα έχει λιγότερο πράσινο και το να βγεις κάπου στη φύση είναι πολύ πιο χρονοβόρο. 
  • Η Ελλάδα δεν εχει αστικά κέντρα. Έχει δυο μόνο. Πόλεις των 150 και 200,000 κατοίκων που για Ελλάδα είναι μεγάλες, ακόμα και για δεδομένα Ευρώπης είναι μικρές, πόσο μάλλον αυτές των 60-70-80Κ. Κι επειδή είναι μικρές, επακόλουθα έχουν και μικρές οικονομίες. Μικρή οικονομία = λίγες ευκαιρίες εργασίας και συνήθως πιο κακοπληρωμένες και με λιγότερες προοπτικές. Μεγάλοι φαν της επαρχίας θα πουν "ναι αλλά καλυτερα να παίρνεις 800 στην Χ επαρχιακή πόλη, παρά 1000 στην Αθήνα". Έχει μια βάση αλλά είναι κοντόφθαλμη άποψη, γιατί στη μεγαλούπολη είναι περισσότερες οι πιθανότητες η δουλειά να έχει προοπτική εξέλιξης, είτε στην ίδια την εταιρία είτε σε άλλη. Καλή τύχη να κάνεις job hopping στην επαρχία. 
  • Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία που μαζεύει τον κόσμο στην Αθήνα (πρωτίστως) και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη. Η οικονομία είναι σπιράλ, ο ένας φέρνει τον άλλο. Η Χ εταιρία θα ανοίξει στην Αθήνα γιατί στην Αθήνα θα ειναι οι περισσότεροι πελάτες της, θα ανοίξει θέσεις εργασίας στην Αθήνα φέρνοντας πιθανώς κόσμο (άμεσα ή έμμεσα) από την επαρχία, ο κόσμος που θα δουλεύει εκεί θα ψωνίζει και θα ψυχαγωγείται, στηρίζοντας με τη σειρά του άλλες επιχειρήσεις που θα φέρουν κι άλλο κόσμο κ.ο.κ. Παντού και σε όλες τις χώρες αυτό γίνεται. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, εκτός απο τη μερική αποκέντρωση της κυβέρνησης που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιους μικρότερους πόλους εκτος Αθήνας (αλλά αποφάσισαν απλά να φύγουν από το κέντρο και να πάνε στη Δάφνη...). Μακάρι να υπήρχε καλύτερη κατανομή πληθυσμού και η Ελλάδα να είχε 1-2 πόλεις κοντά στο μισό εκατομμύριο και άλλες τόσες στις 250,000. Θα υπήρχε πολύ πιο ισορροπημένη ανάπτυξη και πιθανότατα μια πολή των 500,000 με καλή οικονομία θα προσέφερε πολλά από τα θετικά της Αθήνας χωρίς πολλά από τα αρνητικά της. 
  • Η ποιότητα ζωής ορίζεται για τον καθένα διαφορετικά. Η Αθήνα προσφέρει μακράν τις περισσότερες παροχές στους κατοίκους της, για περίθαλψη, για ψυχαγωγία, για εκπαίδευση, για επαγγελματική εξέλιξη κ.ο.κ. Αν αυτά που παρέχει η Αθήνα για κάποιον είναι σημαντικά ή όχι, είναι δικό του ζήτημα καθαρά. Πάντως δεν είναι τυχαίο που πολλοί κάτοικοι της επαρχίας περνάνε τα Σαββατοκύριακα τους στην Αθήνα κι οι πιο βόρειοι στη Θεσσαλονίκη, γιατι τα μέρη τους πάσχουν σε όλα αυτά που οι δυο μεγάλες πόλεις προσφέρουν. 
  • Δεν είναι όλα τα μέρη ίδια, ούτε στην επαρχία ούτε στην Αθήνα. Δεν είναι το ίδιο η Λάρισα με την Πτολεμαϊδα, ούτε η Πάτρα με τους Γαργαλιάνους. Ομοίως όμως δεν είναι το ίδιο η Κυψέλη με την Πεύκη ή με το Γέρακα (τυχαία παραδείγματα όλα, μη παρεξηγηθείτε). Η Αθήνα αν είσαι άνετος οικονομικά έχει εξαιρετικές περιοχές που προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο διαβίωσης (μαζί με όλα τα θετικά της μεγαλούπολης). 
  • Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή εσύ δεν πηγαίνεις θέατρο, δε πηγαίνεις σε συναυλίες, δε τρως σε άλλο εστιατόριο εκτός απο ταβέρνα, δε ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας, ή είσαι στην ίδια δουλειά 15 χρόνια, δε σημαίνει πως κανένας άλλος δε το κάνει, και οτι για κάποιον άλλο δεν είναι σημαντικά. Το τι είναι σημαντικό για τον καθένα αλλάζει. Για εμένα είναι πιο σημαντικό να έχω τις παροχές της μεγαλούπολης παρά να κάνω 10 λεπτά για το σπίτι από τη δουλειά. Για 2 μέρες την εβδομάδα που πηγαίνω γραφείο, ας τρώω και κίνηση. Όχι οτι δε με χαλάει, αλλά δεν είναι κριτήριο για να φύγω από την πόλη. 
  • Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αθήνας δε θα φύγει ποτέ, ειδικά όσοι γεννήθηκαν στην Αθήνα. Και είναι λογικό κι επόμενο, αν εδώ είναι η οικογένειά σου, οι παρέες σου, η καριέρα σου, τα χόμπι σου κ.ο.κ., τι να το κάνεις αν σου λένε οτι στην επαρχία ακούνε τα πουλάκια να κελαηδούν ή οτι ο καφές έχει 1.5 ευρώ. Έχεις μάθει την Αθήνα, την εχεις συνηθίσει και είσαι οκ με τα αρνητικά της. Μπορεί να βγεις σε κανένα λιγο πιο ήσυχο προάστιο, αλλά δε το κουνάς για αλλού. Κι άμα κάνεις χωριό με Αθηναία, εκεί είναι που δε φεύγεις με τίποτα. 
  • Το ότι οι Αθηναίοι φεύγουν τα ΣΚ, δε σημαίνει οτι θα προτιμούσαν να ζουν στην επαρχία. Ο κόσμος πάντα θέλει να σπάει τη ρουτίνα του. Κι αντίστοιχα ο κάτοικος της επαρχίας θα έρθει στην Αθήνα. Ο Αθηναίος δε θα πάει για ψώνια Σάββατο γιατί γίνεται χαμός και βαριέται, ο Ναυπλιώτης δε θα πάει για ν-οστη φορά να φάει στο ίδιο μέρος στην πόλη του. Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό δε πηγαίνει σε επαρχιακές πόλεις αλλά σε χωριά και βουνά ή παραλίες. Το ότι είναι ωραίο να περάσεις την Κυριακή σου κάνοντας βόλτα στα Τρίκαλα Κορινθίας δε σημαίνει οτι θες να μείνεις εκεί. 

Σόρρυ για το σεντόνι απλά ήταν μαζεμένες σκέψεις παρακολουθώντας τόσες μέρες το συγκεκριμένο νήμα. 

Σωστες και και με λογικά επιχειρήματα κάτ εμε απόψεις ! Μια ερώτηση μόνο ; 
Πώς κρίνετε το γεγονός ότι η πλειοψηφία(ίσως και 90%)  όσων έχουν κάνει οικογένεια και ζουν στην επαρχία, εκτός από σκ για βόλτα δεν θα έμεναν μόνιμα ποτέ στην Αθήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κατοίκων μόνιμων της Αθήνας με οικογένεια , είναι πολύ μεγαλύτερο σε ενδεχόμενη μόνιμη μετάβαση στην επαρχία αν και εφόσον υπήρχε η δυνατότητα; 
Υγ: Δεν είναι από έρευνα τα ποσοστά , είναι από ανταλλαγές απόψεων με συναδέλφους φίλους κτλπ ! Ίσως να κάνω λάθος ! 

anyway είναι πολλές οι απόψεις και είναι δεκτές οποίες κ αν είναι αυτές 

• Απαντ. 545
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Θα γράψω γενικά την άποψη μου, άναρχα και χωρίς σειρά, χωρίς να κάνω flame (όπως ίσως σε κάποια προηγούμενα μηνύματα μου). 

Ωραίο ποστ, όντως χωρίς flame. Έγραψες σε bullets αυτά που συζητάμε τόσες σελίδες. Τελικά είναι θέμα γούστου και βιωμάτων το αν θέλει κάποιος Αθήνα ή περιφέρεια. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά πάντως στους υπερασπιστές της Αθήνας διακρίνεται ένας παραπάνω εκνευρισμός. Κουβέντα γίνεται, δεν θα σας εξορίσουν, χαλαρώστε λίγο.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, csontheline είπε

Δεν ξέρω για τον TS, αλλά 34 σελίδες μετά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι στην Αθήνα είναι σκατά, στην επαρχία είναι σκατά, αλλά στην Αθήνα είναι παράδεισος και στην επαρχία είναι παράδεισος. Επίσης, η καλύτερη κίνηση που έκανα ήταν να μεταναστεύσω στο εξωτερικό, αλλά είμαι μαλάκας που άφησα τον αγώνα στην πατρίδα και έφυγα στο εξωτερικό. Και ότι αν έχεις λεφτά, όπου και να πας είναι εξαιρετικά. 

Άρα, δεν φταίει ο τόπος, απλώς είμεθα πτωχοί.

💸😭

έτσι και πατήσει ρόδα η ryanair το καλοκαίρι και είσαι μέσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Lucifer είπε

έτσι και πατήσει ρόδα η ryanair το καλοκαίρι και είσαι μέσα

Είναι πολλές οι σελίδες για να τις διαβάσω όλες αλλά θέλω να πω και εγώ την γνώμη μου,είμαι 30 χρόνων παντρεμένος,γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα(νότια προάστια) και γιατι δεν περνάγαμε καλά κ επειδή δεν είχαμε δικό μας σπίτι,τον Νοέμβρη που μας πέρασε κάναμε το βήμα και μετακομίσαμε μόνιμα Λαρισα..Προφανως είμαστε λίγους μηνες εδώ κ δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη χρόνων,αλλά μέσα σε αυτούς  τους 3-4 μήνες η ζωή μας έχει αλλάξει πάρα πολύ προς το καλύτερο..Ηρεμία,δεν υπάρχει πιεση Κ να τρέχεις σαν τον τρελό παντού..Κ σπίτι να μας έδινε κάποιος τσάμπα στην Αθήνα δεν το ξαναέκανα αυτό το πράγμα..Κατέβηκα πριν 1 εβδομάδα αναγκαστικά για 1 δουλειά και μόλις μπήκα Αθήνα με ΚΤΕΛ σιχαθηκα την ζωή μου..Μπορει να ακούγομαι υπερβολικός αλλά αυτή είναι η άποψη μου..Νοικιάζω δίπλα στο κέντρο 3ο όροφο(σαν 4ος) 80 τμ με 2 υπνοδωμάτια 400 ευρώ..Έχει μια χαρά ζωή και καταστήματα κ ευκαιρίες για δουλειά.. Φθηνό φαγητό,πιο φθηνά supermarket κτλπ.Για ένα τέτοιο σπίτι στην Αθήνα ειδικά νότια που έμενα ήθελα 700-800 ευρώ.

Επεξ/σία από Morosis
  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε

Γενικά πάντως στους υπερασπιστές της Αθήνας διακρίνεται ένας παραπάνω εκνευρισμός. Κουβέντα γίνεται, δεν θα σας εξορίσουν, χαλαρώστε λίγο.

Να πω κάτι; Μου φαίνεται φωνάζουν λίγο παραπάνω, μπας και πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι όντως έτσι. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Mx10 said:

Πώς κρίνετε το γεγονός ότι η πλειοψηφία(ίσως και 90%)  όσων έχουν κάνει οικογένεια και ζουν στην επαρχία, εκτός από σκ για βόλτα δεν θα έμεναν μόνιμα ποτέ στην Αθήνα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κατοίκων μόνιμων της Αθήνας με οικογένεια , είναι πολύ μεγαλύτερο σε ενδεχόμενη μόνιμη μετάβαση στην επαρχία αν και εφόσον υπήρχε η δυνατότητα; 
Υγ: Δεν είναι από έρευνα τα ποσοστά , είναι από ανταλλαγές απόψεων με συναδέλφους φίλους κτλπ ! Ίσως να κάνω λάθος ! 

Επειδή σε αυτό το στάδιο της ζωής (οικογένειια, παιδιά, αναζήτηση μεγάλων χώρων, μικρών χρόνων, ηρεμίας, φύσης, οργάνωσης, κλπ) η επαρχία είναι ελκυστικότερη

Τα ίδια άτομα νεότεροι είχαν μεγαλύτερη λαχτάρα για μεγαλούπολη. Φυσιολογικό είναι και συμβαίνει παντιού στον κόσμο

Επεξ/σία από archer100
  • Moderators
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Να πω κάτι; Μου φαίνεται φωνάζουν λίγο παραπάνω, μπας και πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι όντως έτσι. 

Μπα οχι, ειναι απο την συνηθεια μας να φωναζουμε και στην πραγματικη ζωη για να ακουγομαστε απο τον ηχο των αυτοκινητων και των γειτονων στις πολυκατοικιες 😛

Σε αλλα νεα, οκ καλη χρυση η επαρχια, αλλα σε θεμα πχ προσβασης σε νοσοκομεια για λογους εκτακτης αναγκης παιδιων κλπ, δεν υπερτερει η μεγαλη πολη? 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε

59 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Έρχονται οι χωριάτες να μας επιβάλλουν το μεσαίωνα τους. Ως εδώ.

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Κι επειδή είναι μικρές, επακόλουθα έχουν και μικρές οικονομίες. Μικρή οικονομία = λίγες ευκαιρίες εργασίας και συνήθως πιο κακοπληρωμένες και με λιγότερες προοπτικές

Ο Ασπρόπυργος πάντως με μόλις 31500 κατοίκους μια χαρά θέσεις έχει. 

Απλά βάζουν βύσμα οι Αθηναίοι και μας τις παίρνουν. 🤐

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Ρε φιλε ασε τωρα, η παραλία ειναι κρανιου τοπος το χειμωνα, η 23ης Μαρτιου το ίδιο. Στο κεντρο οτι παιξουν παιδακια μεχρι να πεσει ο Ηλιος στις 20:00 και τερμα. Η νυχτες ειναι νεκρες. 

Δεν ειναι μονο οτι εισαι εκτος τοπου και χρονου,ειναι και οτι συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια.

1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε

Μου θυμιζει καπως το κομπλεξ που βγαζουν οι Σαλονικεις προς τους Αθηναιους,χωρις κανεις να ασχολειται μαζι τους.

1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε

Ετσι ακριβως. 

8 λεπτά πριν, Simeon είπε

Έρχονται οι χωριάτες να μας επιβάλλουν το μεσαίωνα τους. Ως εδώ.

Ξεβλαχεψε μας,Ω Σιμεων.

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, stormrain είπε

Μπα οχι, ειναι απο την συνηθεια μας να φωναζουμε και στην πραγματικη ζωη για να ακουγομαστε απο τον ηχο των αυτοκινητων και των γειτονων στις πολυκατοικιες 😛

Σε αλλα νεα, οκ καλη χρυση η επαρχια, αλλα σε θεμα πχ προσβασης σε νοσοκομεια για λογους εκτακτης αναγκης παιδιων κλπ, δεν υπερτερει η μεγαλη πολη? 

Φίλε μου το έγραψα εξαρχής. 

Είναι μέχρι να φας την κατραπακιά. 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CorsarioJoao είπε

Δεν υπερασπιζομαστε τίποτα. Οι καραμέλες, η διαρκής επανάληψη ιδίων επιχειρηματων και τα ανουσια επιχειρήματα που δεν προσφέρουν κάτι μας έχουνε κουράσει. 

Από εκεί και πέρα, ο καθένας ότι αγαπάει. 

Ο @ProponitisTouKanape νομίζω τα είπε όλα με τον βέλτιστο τρόπο. Δεν έχω να προσθέσω κάποια παραπάνω λεπτομέρεια. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, ειπώθηκαν όλα και το γενικό συμπέρασμα είναι "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...". 

Ας πω κι εγώ τον δικό μου πόνο, που από μεγαλούπολη κατέληξα σε επαρχιακή κωμόπολη... Μπορώ να πω ότι, από επίπεδο ζωή είναι ντιπ για ντιπ χάλια! Κι εξηγούμαι: 

- Μένω σε μονοκατοικία 150τμ με κήπο. Χάλια κατάσταση, τα παιδιά μου μπορούν να παίζουν στο γκαζόν μαζί με τα σκυλιά... Πόσο μου λείπει το μπαλκόνι του διαμερίσματος!!

- Οι οικογενειακές βόλτες με ποδήλατα, είναι βρε παιδί μου κουραστικές στο ύπαιθρο! Να ποδηλατείς  μόνος χωρίς σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα είναι τραγικό!!!

- Τα παιδιά (δημοτικό) περπατούν μόνα τους ως στο σχολείο, και το απόγευμα παίζουν έξω με τους φίλους τους και  κάνουν εδώ -δίπλα κυριολεκτικά από το σπίτι -δραστηριότητες από ξένες γλώσσες, μουσική και ποδόσφαιρο έως κολύμπι ! Άθλιο!!!!

- Όταν καλοκαιριάζει, η θάλασσα είναι στα 10 λεπτά με το αυτοκίνητο...Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις του στυλ 'Οργανωμένα Θαλάσσια Μπάνια με Λεωφορεία!' και το βρίσκω απαράδεκτο!!! Άσε που γυρίζοντας στο σπίτι από τη δουλειά προλαβαίνω να ρίξω κι ένα μπανάκι στη θάλασσα, κάτι που μου δημιουργεί πρόβλημα μουρμούρας μετά!

-Το βράδι δε μπορώ να κοιμηθώ από την ησυχία (τον χειμώνα)... Και τα καλοκαιρινά μεσημέρια τα τζιτζίκια με χαλάνε αφάνταστα!!!

- Το ότι υπάρχουν τοπικά φρούτα και λαχανικά, από περιβόλια  (και όχι λεμόνια Ισραήλ και πορτοκάλια Νότιας Αφρικής)  με αφήνει άφωνο! Πώς επιτρέπεται αυτό? Και, το ομολογώ, νιώθω ένοχος που έχω δικές μου ντομάτες και κολοκυθάκια στον κήπο!!!

- Το φαγητό έξω? άθλιο κι αυτό....Οι τοπικές ταβέρνες και ψαροταβέρνες δε συγκρίνονται με τα μαγαζιά του αθηναϊκού κέντρου....Τσκ Τσκ....Χάλι να μπορείς να πίνεις ουζάκι  ανά πάσα στιγμή πάνω κυριολεκτικά στο κύμα και να τρως προβατίνα από το -πρώην- ζωντανό που έβλεπες χτες να βοσκάει παραδίπλα....

-Το ότι είμαι στη δουλειά μου σε ένα τέταρτο .....και στον ίδιο χρόνο πάλι πίσω σπίτι... και ότι μπορώ να πεταχτώ δέκα λεπτά στο σπίτι ή στο σχολείο αν συμβεί κάτι.... με αγχώνει αφάνταστα!!!

-Το ότι μπορείς να κανονίζεις παρέες και εξόδους άνετα χωρίς μεσοπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο...δεν αντέχεται!!!

Για να σοβαρευτούμε λίγο....Ναι, υπάρχει ποιότητα ζωής, και μάλιστα μπορεί να είναι υψηλότατη, αρκεί να είναι διατεθειμένος ο καθένας να κάνει τους συμβιβασμούς του...

Ναι, υπάρχει ζωή χωρίς mall, χωρίς  fancy μαγαζιά εστιατόρια και καφετέριες. Ναι, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές αλλά δε σημαίνουν αναγκαστικά αδιέξοδα και μονοτονία, αν ξέρεις πως να μετατρέπεις τις μικρές στιγμές και ευκαιρίες σε ξεχωριστά γεγονότα...Ναι, οι επαγγελματικές προοπτικές μπορεί να φαίνονται περιορισμένες αλλά, από την άλλη, οι έξυπνες επιλογές μπορούν να καλύψουν κενά της επαρχίας και να δημιουργήσουν επιχειρηματικές  ευκαιρίες!! Ναι, για να κάνω ψώνια ξεσπιτώνομαι κάποιες φορές-οχι πάντως για τα βασικα-, αλλα το βλέπω και σαν εκδρομή....Υπάρχει άλλωστε και το e-shopping.... :)  Ναι, η υγεία, είναι πάντα ένα θέμα, αλλά η επιλογή περιοχών με εύκολη πρόσβαση  σε αστικά κέντρα περιορίζει το πρόβλημα... Ναι, στις μικρές κοινωνίες η ανωνυμία και η ιδιωτικότητα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, but... who cares? καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται :) 

Αυτό που δεν αλλάζω, είναι η ξεγνοιασιά, η ευκαιρία δημιουργικής και αβίαστης αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, η ασφάλεια (κυρίως των παιδιών) και η εγγύτητα μεταξύ των ανθρώπων.... Αλλά είπαμε...περί ορέξεως.... :)

Επεξ/σία από mchatz
  • Like 12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...