BLiTzER Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Morosana είπε Κανένας δεν έχει ιδέα απλά φροντίζεις να τους δώσεις όσα περισσότερα εφόδια και να ανοίξεις το μυαλό τους, και μετά να πάνε να ζήσουν όπου θέλουν και όπως θέλουν όπως έκανα και εγώ . Θέλω όμως να περάσουν αυτά τα 15 20 χρόνια και να λένε αν ζω οι γέροι μας για ότι σχεδόν μαλακιά σκεφτήκαμε που μας άρεσε έτρεξαν. Agreed. Δε θα πήγαινα ποτέ να ζήσω στο χωριό στο βουνό επειδή ΕΜΕΝΑ μου αρέσει η φύση, θυσιάζοντας βασικά πράγματα. Αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές εκτός Αθηνών που δε στερούνται επιλογών, ενώ προσφέρουν τόσα άλλα. Το εξαντλήσαμε, θεωρώ. Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τα δικά του παιδιά. Μια άλλη οπτική, όμως, δε βλάπτει. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από BLiTzER 4
NickTG Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, Simeon said: Από το μπαλκόνι βλέπω αυτό Η θέα στα προάστια της Αθήνας η αλήθεια είναι πως είναι καταπληκτική: 😝😝😝 Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από NickTG 2 6
Simeon Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες @NickTG παρκάρεις έξω από το σπίτι σου όμως Ντάξει δεν είναι άσχημα στην περιφέρεια, καλό είναι να το έχει δοκιμάσει κάποιος πριν το απορρίψει. Ναύπλιο-Καβάλα-Καλαμάτα-Βέροια-Αλεξανδρούπολη είναι μέρη που ίσως θα έμενα. 2
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 12 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 12 ώρες 4 minutes ago, NickTG said: Η θέα στα προάστια της Αθήνας η αλήθεια είναι πως είναι καταπληκτική: 😝😝😝 Πανέμορφο ρε, σα να βλέπεις το Barad-dûr μπροστά σου. 2 4
NickTG Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Just now, Simeon said: @NickTG παρκάρεις έξω από το σπίτι σου όμως Η αλήθεια είναι πως παρκάρω έξω, μέσα, στο δίπλα χωράφι και γενικά όπου θέλω καθώς και οποιοδήποτε μέγεθος οχήματος. Σε αυτό δεν έχω παράπονο. 😆 1
Charismo Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 minutes ago, Malthador said: Πανέμορφο ρε, σα να βλέπεις το Barad-dûr μπροστά σου. Στο τέλος, όπως προειπώθηκε, το μεγαλύτερο ρόλο παίζει τι θέλει ο καθένας από τη ζωή του. 3
NickTG Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 minutes ago, Malthador said: Πανέμορφο ρε, σα να βλέπεις το Barad-dûr μπροστά σου. Το βράδυ βοηθάει σε αυτό. 1 7
BLiTzER Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 6 λεπτά πριν, NickTG είπε Η θέα στα προάστια της Αθήνας η αλήθεια είναι πως είναι καταπληκτική: 😝😝😝 Γέλασα. 🤣 Ευτυχώς τα πράγματα εδώ είναι λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε περιστέρια. 6
Morosana Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 11 λεπτά πριν, NickTG είπε Η θέα στα προάστια της Αθήνας η αλήθεια είναι πως είναι καταπληκτική: 😝😝😝 Σαν μικρογραφία της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας με λίγο από Ιτέα 😛 2 1
NickTG Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 minutes ago, BLiTzER said: Γέλασα. 🤣 Ευτυχώς τα πράγματα εδώ είναι λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε περιστέρια. Αν όμως είχα βάλει την άλλη πλευρά δεν θα ήξερες ποτέ τι συμβαίνει πίσω! 😝 3 minutes ago, Morosana said: Σαν μικρογραφία της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας με λίγο από Ιτέα 😛 Θα ήθελαν να έχουν το budget μας! 😝 6
BLiTzER Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 9 λεπτά πριν, NickTG είπε Αν όμως είχα βάλει την άλλη πλευρά δεν θα ήξερες ποτέ τι συμβαίνει πίσω! 😝 Δε δείχνω πίσω γιατί φαίνονται αεροπλάνα να προσγειώνονται στο βάθος. 😂 1
Simeon Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 37 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Γέλασα. 🤣 Ευτυχώς τα πράγματα εδώ είναι λίγο καλύτερα. Δεν έχουμε περιστέρια. Πήγε η κουμπάρα μου να ζήσει Παιανία, έκανε και δύο παιδιά. Κάπως έτσι είναι κι εκεί. Η φάση είναι χωριό. Οι ντόπιοι είναι κλειστοί, μονόχνωτοι, δεν βγαίνουν και πολύ έξω παρά μόνο με το αυτοκίνητο. Έχει πάθει κατάθλιψη
BLiTzER Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Simeon είπε Πήγε η κουμπάρα μου να ζήσει Παιανία, έκανε και δύο παιδιά. Κάπως έτσι είναι κι εκεί. Η φάση είναι χωριό. Οι ντόπιοι είναι κλειστοί, μονόχνωτοι, δεν βγαίνουν και πολύ έξω παρά μόνο με το αυτοκίνητο. Έχει πάθει κατάθλιψη Λιγότεροι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσεις είναι τεράστιο μπόνους για μένα. 🤣 Μόνο 3 αρνητικά βρίσκω: internet (αν και έχει ήδη FTTH 3-4 σπίτια πιο πάνω οπότε δε θα αργήσει), δίκτυο αποχέτευσης, η έλλειψη ποικιλίας όσον αφορά φαγητό, διασκέδαση κτλ. Αλλά μιλάμε για απόσταση 30 λεπτών από το κέντρο ανά πάσα στιγμή, οπότε μικρό το κακό. Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από BLiTzER 1
Morosana Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 λεπτό πριν, BLiTzER είπε Λιγότεροι άνθρωποι που πρέπει να μιλήσεις είναι τεράστιο μπόνους για μένα. 🤣 Μόνο 3 αρνητικά βρίσκω: internet (αν και έχει ήδη FTTH 3-4 σπίτια πιο πάνω οπότε δε θα αργήσει), δίκτυο αποχέτευσης, η έλλειψη ποικιλίας όσον αφορά φαγητό, διασκέδαση κτλ. Αλλά μιλάμε για απόσταση 30 λεπτών από το κέντρο ανά πάσα στιγμή, οπότε μικρό το κακό. Το μεγαλύτερο αρνητικό στα μεσόγεια είναι οι Αρβανίτες και η νοοτροπία τους, όλα τα άλλα κάποτε θα γίνουν 😛 Και πέραν της πλάκας υπάρχουν νομοί και περιφέρειες της Ελλάδας που οι καρκίνοι ξεφεύγουν οπότε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σαν επαρχία με καθαρό αέρα και ποιοτικότερο φαγητό απέχει απ' την πραγματικότητα. https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/greece/i-periohi-tis-elladas-me-megalytero-pososto-emfanisis-karkinoy-toy-ipatos-kai%3famp https://www.iatronet.gr/amp/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/53024/3500-thanatoi-apo-karkino-toy-prostati-etisiws-stin-ellada-ligoteroi-stin-ipeiro-perissoteroi-sto-notio-aigaio.html https://www.aftodioikisi.gr/ygeia/aftes-einai-oi-perioxes-tis-elladas-pou-therizei-o-karkinos/ https://www.newsbeast.gr/health/arthro/2203080/i-perioches-tis-kritis-me-ta-megalitera-pososta-karkinou https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/greece/therizei-o-karkinos-stin-ptolemaida-se-pososto-305-toy-plithysmoy-ta-kroysmata%3famp https://www.google.com/amp/s/www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%81/%3famp 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Simeon είπε Να πω την αλήθεια, επειδή γνωρίζω το νομό Αττικής, αν ξέρω ότι θα ταλαιπωρηθώ με το παρκάρισμα πηγαίνω με τα μέσα. Αλλά στο σπίτι/δουλειά (που βρίσκω με τη μία) και σε Γαλάτσι/Φιλαδέλφεια/Ηράκλειο/Μεταμόρφωση/Περιστέρι/Κηφισιά που βγαίνω για καφέ-ποτό-φαγητό, δεν μου έχει τύχει τα τελευταία χρόνια να ψάχνω πάνω από δύο λεπτά. Το έχω ζήσει στα Πατήσια (Άγιος Λουκάς) που μετά τις 21:00 ήταν απελπιστικά. Δεν μιλάω για 12:00 αλλά 08:00 17:00 και βραδάκι. Σε αυτές τις περιοχές, και γενικά ΒΠ, όπως σίγουρα και σε πολλές άλλες δεν υπάρχει θέμα με το παρκάρισμα. Κέντρο, ευρύτερο κέντρο και Ν. Σμύρνη όπως αναφέρθηκε είναι τρομερό το πρόβλημα. Ειδικά δε η Ν. Σμύρνη κοντεύει να γίνει ίδια με το κέντρο, αλλά τι να κάνουμε που χτίζονται παντού εκεί 7οροφες πολυκατοικιες και έχουν αγοραστεί τα διαμερίσματα από πριν προς 5-6k το τμ, απλά θα μαζευτεί και άλλος κόσμος, και από ότι φαίνεται δεν τον απασχολεί το θέμα στάθμευση, είναι ένας χρόνος που τον έχουν βάλει στην ζωή τους όλοι, κάτι σαν τα πάγια έξοδα που έχεις για να βγάλεις τον μήνα. 3 ώρες πριν, Vstromrider είπε προφανως εισαι ελευθερος. Εναν οικογενειαρχη με παιδια δεν τον ενδιαφερουν αυτα τα πραγματα. Ο TS θα αποκτησει παιδι. Για τα επομενα χρονια δεν θα παει πουθενα στην αθηνα, με εξαιρεση το σουβλατζιδικο στην γωνια καποια Κυριακη μεσημέρι και στα πεθερικα. Θα περιμενει να κοιμηθει το παιδι, για να κατσει ρεταλι στον καναπε να μισοκοιμαται και να βλεπει αγιο ερωτα Σε αντιθεση με την επαρχια που μπορει να κανει πολυ περισσοτερα πραγματα. Φαγητο σε ταβερνΕΣ, θαλασσα, πικνικ, χαρταετο, drone, κουβαδακια, κοντινη εκδρομη, φιλικα σπιτια, καφε. Οταν δεν ζεις σε εναν χαμο απο κοσμο, με αθλιους δρομους, οπως ειναι πια ολο το λεκανοπεδιο ειναι ολα πολυ πιο ευκολα. Μονο και μονο να βγαινεις στην βεραντα και να βλεπεις "κατι" και οχι τα σωβρακα του απεναντι ειναι ποιοτητα ζωης. Τα μισά και παραπανω από όσα έγραψες τα κάνεις και στην Αθήνα, και ανάλογα την περιοχή που μένεις μπορείς να τα κάνεις και όλα. Ειδικά εκεί που λες για ταβέρνες κόντεψα να φτύσω το τσάι που πίνω πάνω στην οθόνη του κινητού από το νευρικό γέλιο. Σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου από το σπίτι μου παίζει να υπάρχουν τουλάχιστον 50 ως 100 μαγαζιά εστίασης παντως τύπου. Και στην επαρχία αμα δουλεύει ο γονέας το βράδυ θα είναι πεσμένος στον καναπέ περιμένοντας την γυναίκα να ετοιμάσει το φαΐ και μετά το παιδί να το πάρει ο ύπνος για να πάει αύριο στο σχολείο. Απορώ ποτ κάθεστε και τα βρίσκετε αυτα τα επιχειρήματα μερικοί. Είτε ζείτε/ζήσατε σε σκατα περιοχή στην Αθήνα και δεν είχατε ζωή είτε απλά έτυχε να πάτε επαρχία μόνιμα και σας έτυχε κάτι καλύτερο εκεί με αποτέλεσμα άκυρες συγκρίσεις και παραδείγματα. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από mariosnik_ 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα