Charismo Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Ευτυχώς παραμένει ανοιχτό το παρόν θέμα πάντως και συνεχίζουμε αυτή την εποικοδομητική συζήτηση, διαβάζοντας και το κυριότερο κατανοώντας ο ένας τις απόψεις του άλλου. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Charismo 1 4
Morosana Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 13 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Ακριβώς αυτό. Απλά καθημερινά πράγματα, όπως να βγεις με το βρεφικό καροτσάκι από την πολυκατοικία σου και να κάνεις μια βόλτα 500 μέτρα, ή να κατεβάσεις τα παιδιά και να πάτε μέχρι το πάρκο/πλατεία/παιδική χαρά με το ποδήλατο είναι παντελώς ανήκουστα στην Αθήνα. Για το 90% των κατοίκων της δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ χωρίς να μπεις σε αυτοκίνητο. Δε μιλάω καν για τις άπειρες δραστηριότητες στη φύση που μπορείς να βρεις εκτός Αθήνας. Ενώ τι; Να καταστρέψουμε την παιδική ηλικία κάθε παιδιού για να γίνει καλός υπάλληλος; Έχετε την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει παιδί, τι έχει ανάγκη, και πώς μπορεί να μεγαλώσει σωστά και ευτυχισμένα; Ήρεμα ρωτάω. 3 έχω οπότε έχω ιδέα τι σημαίνει παιδί. Η παιδική του ηλικία είναι μέχρι τα 15 και τα αθώα του χρόνια είναι ακόμα λιγότερα. Μετά τι γίνεται , θα πνίγει τον καημό του με φθηνό τσίπουρο; 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θα του απαγορευτεί η μετακίνηση εκτός νομού ; Δεν θα μπορεί να πάει Αθήνα ή όπου αλλού να βρει δουλειά; Καμία απαγόρευση και οι περισσότεροι από κάπου ήρθαμε εμεις ή οι παππούδες μας γιατί εδώ γιατί υπήρχαν οι ευκαιρίες. Τι επιλογές έχεις για να εξελίξεις ένα ταλέντο που έχει το παιδί σου πχ στη ρομποτική στην Άρτα σε σχέση με την Αθήνα ; 2 2
BLiTzER Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Morosana είπε 3 έχω οπότε έχω ιδέα τι σημαίνει παιδί. Η παιδική του ηλικία είναι μέχρι τα 15 και τα αθώα του χρόνια είναι ακόμα λιγότερα. Μετά τι γίνεται , θα πνίγει τον καημό του με φθηνό τσίπουρο; Δεν καταλαβαίνω το πόιντ. Ξαναρωτάω, λοιπόν: θα θυσιάσεις τα παιδικά τους χρόνια για να γίνουν καλοί υπάλληλοι; Πώς ακριβώς το να ζήσουν ξένοιαστη, ευτυχισμένη παιδική ηλικία, με τη μέγιστη ποιότητα ζωής που μπορείς να τους προσφέρεις, τα εμποδίζει από το να διαβάσουν, να σπουδάσουν, να μετακομίσουν όπου γουστάρουν και να ακολουθήσουν οποιοδήποτε επάγγελμα; Σε κελί μεγαλώνουν; Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από BLiTzER 5 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μόλις τώρα, Morosana είπε Καμία απαγόρευση και οι περισσότεροι από κάπου ήρθαμε εμεις ή οι παππούδες μας γιατί εδώ γιατί υπήρχαν οι ευκαιρίες. Τι επιλογές έχεις για να εξελίξεις ένα ταλέντο που έχει το παιδί σου πχ στη ρομποτική στην Άρτα σε σχέση με την Αθήνα ; Στην Καλαμάτα; https://www.ertnews.gr/ert3/i-omada-bitlab-katektise-ti-2i-thesi-stin-pagkosmia-olympiada-rompotikis/ Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μαθητές λυκείου της ομάδος bitlab από την Καλαμάτα σχεδιάζουν ρομποτικά μοντέλα, που κερδίζουν τις εντυπώσεις και την κορυφή σε διεθνείς διαγωνισμούς. 2
Vstromrider Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 38 λεπτά πριν, Morosana είπε Και όταν μεγαλώσει το παιδί τι θα γίνει; Θα παει να σπουδασει σε καποιο πανεπιστημιο της Ελλαδος, θα κανει μεταπτυχιακο στο εξωτερικο και μετα οτι τον φωτισει ο θεος. Τι θα προσφερει αν μενουν και οι "γεροι του" στην Αθηνα ? 18 λεπτά πριν, Morosana είπε πχ στη ρομποτική στην Άρτα παντως στην Αμαλιαδα, στην γιορτη των Χριστουγεννων, "περιπτερο" απο ενα ΚΔΑΠ με ρομποτικη ειδε ο δικος μου και κολλησε με το συγκεκριμενο. Lego. 450€ το κουτι εχει οπως το εψαξα.
Morosana Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 9 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Δεν καταλαβαίνω το πόιντ. Ξαναρωτάω, λοιπόν: θα θυσιάσεις τα παιδικά τους χρόνια για να γίνουν καλοί υπάλληλοι; Πώς ακριβώς το να ζήσουν ξένοιαστη, ευτυχισμένη παιδική ηλικία, με τη μέγιστη ποιότητα ζωής που μπορείς να τα προσφέρεις, τους εμποδίζει από το να διαβάσουν, να σπουδάσουν, να μετακομίσουν όπου γουστάρουν και να ακολουθήσουν οποιοδήποτε επάγγελμα; Σε κελί μεγαλώνουν; Θεωρείς ότι όσοι μεγαλώνουμε παιδιά στην Αθήνα θυσιάζουμε τα χρόνια τους και τα ετοιμάζουμε για υπαλλήλους ; Εμένα ο μεγάλος έχει κλίση στα εικαστικά και όσο και να βαριέμαι θα τον πάρω να δει μουσεία, γκαλερί, θέατρα να μιλήσει με κόσμο για αυτό που τον ενδιαφέρει και να ανοίξει το μυαλό του. Θυσία δεν θα ήταν να έχει αυτή την κλίση και να μην μπορώ να του τα προσφέρω ; 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Στην Καλαμάτα; https://www.ertnews.gr/ert3/i-omada-bitlab-katektise-ti-2i-thesi-stin-pagkosmia-olympiada-rompotikis/ Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μαθητές λυκείου της ομάδος bitlab από την Καλαμάτα σχεδιάζουν ρομποτικά μοντέλα, που κερδίζουν τις εντυπώσεις και την κορυφή σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έτυχε στην Καλαμάτα να είχε καλό πρόγραμμα και να αξιοποιησαν τα ταλέντα αλλά δεν είναι η νόρμα . Και η Θεσσαλονίκη έχει 2 εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία όταν στην Αθήνα υπάρχουν 600, το να λέμε ότι κάποιος έτυχε και έκανε καριέρα εκεί δεν το κάνει κανόνα 3 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 λεπτό πριν, Morosana είπε Θεωρείς ότι όσοι μεγαλώνουμε παιδιά στην Αθήνα θυσιάζουμε τα χρόνια τους και τα ετοιμάζουμε για υπαλλήλους ; Εμένα ο μεγάλος έχει κλίση στα εικαστικά και όσο και να βαριέμαι θα τον πάρω να δει μουσεία, γκαλερί, θέατρα να μιλήσει με κόσμο για αυτό που τον ενδιαφέρει και να ανοίξει το μυαλό του. Θυσία δεν θα ήταν να έχει αυτή την κλίση και να μην μπορώ να του τα προσφέρω ; Έτυχε στην Καλαμάτα να είχε καλό πρόγραμμα και να αξιοποιησαν τα ταλέντα αλλά δεν είναι η νόρμα . Και η Θεσσαλονίκη έχει 2 εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία όταν στην Αθήνα υπάρχουν 600, το να λέμε ότι κάποιος έτυχε και έκανε καριέρα εκεί δεν το κάνει κανόνα Οκ.
james01gr Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε Άρα καταλήγουμε στο ότι η Αθήνα είναι καλύτερη επιλογή(οικονομικά) για το 10-15% του πληθυσμού της και για την μικρή πιθανότητα που έχει κάποιος που σπούδασε κάτι να καταφέρει να μπει σε αυτό το ποσοστό; Ελπίζω να καταλαβαίνεις οτι αυτή η λογική δν αποτελεί κ πολύ καλή βάση συζήτησης. Η χαμηλότερη αμοιβή που αναφέρεις πάντως για την επαρχία δεν ισχύει(ειδικά στον πρώτο μισθό), προσωπικά η εμπειρία μου λεει το αντίθετο, αλλά εξαρτάται απο πάρα πολλά πράγματα και δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια απλούστευση. Την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του την κάνει ο καθένας μόνος του και για αυτό το λόγο συζητήσεις σαν αυτή δεν καταλήγουν συνήθως πουθενά. Η Αθήνα είναι η περιοχή που προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες ειδικά εάν θέλεις να κάνεις μια καριερα μπας και ανέβεις οικονομικά. Έχει νοσοκομεία, δραστηριότητες για παιδιά κτλ. Ειδικά εάν μένεις σε κάποιες περιοχές, υπάρχουν ακόμη γειτονιές και υπάρχουν χώροι να πας με τα παιδιά. Εκδρομές, βουνό, θάλασσα. Ο δάσκαλος,ο καθηγητής κτλ πιθανότερα είναι καλύτερα στην επαρχια. Ο μηχανικός,ο οικονομολόγος,ο γιατρός κτλ όχι.
BLiTzER Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 15 λεπτά πριν, Morosana είπε Θεωρείς ότι όσοι μεγαλώνουμε παιδιά στην Αθήνα θυσιάζουμε τα χρόνια τους και τα ετοιμάζουμε για υπαλλήλους ; Εμένα ο μεγάλος έχει κλίση στα εικαστικά και όσο και να βαριέμαι θα τον πάρω να δει μουσεία, γκαλερί, θέατρα να μιλήσει με κόσμο για αυτό που τον ενδιαφέρει και να ανοίξει το μυαλό του. Θυσία δεν θα ήταν να έχει αυτή την κλίση και να μην μπορώ να του τα προσφέρω ; Όχι απαραίτητα. Εσύ έγραψες ότι ο λόγος που μένεις Αθήνα είναι για να έχουν δουλειά τα παιδιά σου. Και μου φάνηκε λυπηρό. Κι εγώ μεγάλωσα παιδιά στην Αθήνα, και τώρα τα μεγαλώνω λίγα χιλιόμετρα εκτός. Αλλά δεν το έκανα "για να βρουν δουλειά όταν μεγαλώσουν". Σε αυτό το τελευταίο βρίσκεται η ένστασή μου, όχι στο ότι μένεις Αθήνα. Σεβαστό το περί μουσείων και τεχνών, και αν εσύ θεωρείς ότι εδώ έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής βάσει των δικών σου κριτηρίων, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω. Συζήτηση κάνουμε. Είναι θέμα προτεραιοτήτων, όπως έχει γραφτεί ήδη. Για μένα, ποιότητα ζωής είναι ο καθαρός αέρας, η ησυχία, η φύση, το τι θα αντικρίσω όταν βγω στο μπαλκόνι μου. Δε θα σκεφτώ τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά μου σε 20 χρόνια. Ας το σκεφτούν αυτά όταν έρθει η ώρα. Εγώ τώρα σκέφτομαι πώς θα είναι ΠΑΙΔΙΑ, χωρίς, φυσικά, να θυσιάζω τη δική μου ζωή. Αν υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις τα δύο, κέρδισες. 4
CorsarioJoao Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, james01gr είπε Η Αθήνα είναι η περιοχή που προσφέρει τις καλύτερες ευκαιρίες ειδικά εάν θέλεις να κάνεις μια καριερα μπας και ανέβεις οικονομικά. Έχει νοσοκομεία, δραστηριότητες για παιδιά κτλ. Ειδικά εάν μένεις σε κάποιες περιοχές, υπάρχουν ακόμη γειτονιές και υπάρχουν χώροι να πας με τα παιδιά. Εκδρομές, βουνό, θάλασσα. Ο δάσκαλος,ο καθηγητής κτλ πιθανότερα είναι καλύτερα στην επαρχια. Ο μηχανικός,ο οικονομολόγος,ο γιατρός κτλ όχι. Αν το να ανέβεις οικονομικά είναι ο στόχος κάποιου σαφώς και είναι ευκολότερο να το πετύχει στην Αθήνα. Το πιο πιθανό όμως στατιστικά είναι να μην το πετύχει, και τότε το μόνο που μένει από όσα θετικά παραθέτεις είναι τα νοσοκομεία. Οι στόχοι του καθενός είναι διαφορετικοί, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας διαφορετική και οι παράγοντες που παίζουν ρόλο πάρα πολλοί. Υπάρχουν + και -, τα βάζεις κάτω κια βλέπεις τι θες. Η απόλυτη λύση δεν υπάρχει. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από CorsarioJoao 2
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 3 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Αν το να ανέβεις οικονομικά είναι ο στόχος κάποιου σαφώς κια είναι ευκολότερο να το πετύχει στην Αθήνα. Το πιο πιθανό όμως στατιστικά είναι να μην το πετύχει, και τότε το μόνο που μένει από όσα θετικά παραθέτεις είναι τα νοσοκομεία. sad but true
Morosana Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 18 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Όχι απαραίτητα. Εσύ έγραψες ότι ο λόγος που μένεις Αθήνα είναι για να έχουν δουλειά τα παιδιά σου. Και μου φάνηκε λυπηρό. Κι εγώ μεγάλωσα παιδιά στην Αθήνα, και τώρα τα μεγαλώνω λίγα χιλιόμετρα εκτός. Αλλά δεν το έκανα "για να βρουν δουλειά όταν μεγαλώσουν". Σε αυτό το τελευταίο βρίσκεται η ένστασή μου, όχι στο ότι μένεις Αθήνα. Σεβαστό το περί μουσείων και τεχνών, και αν εσύ θεωρείς ότι εδώ έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής βάσει των δικών σου κριτηρίων, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω. Συζήτηση κάνουμε. Είναι θέμα προτεραιοτήτων, όπως έχει γραφτεί ήδη. Για μένα, ποιότητα ζωής είναι ο καθαρός αέρας, η ησυχία, η φύση, το τι θα αντικρίσω όταν βγω στο μπαλκόνι μου. Δε θα σκεφτώ τώρα τι θα κάνουν τα παιδιά μου σε 20 χρόνια. Ας το σκεφτούν αυτά όταν έρθει η ώρα. Εγώ τώρα σκέφτομαι πώς θα είναι ΠΑΙΔΙΑ, χωρίς, φυσικά, να θυσιάζω τη δική μου ζωή. Αν υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις τα δύο, κέρδισες. Εγώ έγραψα τι γίνεται μετά γιατί είναι κάτι που κάθε γονέας σκέφτεται και τι επιλογές έχει να εξελίξει το παιδί ένα ταλέντο και εσύ το μετέφρασες ότι μεγαλώνω υπαλλήλους. Ξέρεις και εγώ αυθαίρετα μπορώ να μεταφράσω ότι χαντακωνεις τα παιδιά σου στερώντας τους επιλογές και διεξόδους επειδή θεωρείς πιο σημαντικό να ακούς τα κοτσύφια το πρωί 1 1
Simeon Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε προφανως εισαι ελευθερος. Δυστυχώς όχι, με τύλιξε μια Εδεσσαία η οποία όμως μου έδωσε τελεσίγραφο ότι αν επιμείνω να πάμε Έδεσσα θα με χαιρετήσει Με τα παιδιά περνάμε τέλεια και η αλήθεια είναι ότι το μόνο που (εγώ βλέπω να) τους λείπει είναι η παραλία. Επειδή εμένα δεν μου αρέσει η θάλασσα, πηγαίνουμε λίγες φορές το καλοκαίρι αλλά και στην Έδεσσα το ίδιο θα ήταν Κάνουμε διακοπές στη θάλασσα όμως. Από το μπαλκόνι βλέπω αυτό Spoiler 3 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Όχι απαραίτητα. Εσύ έγραψες ότι ο λόγος που μένεις Αθήνα είναι για να έχουν δουλειά τα παιδιά σου. Και μου φάνηκε λυπηρό. Προφανώς δεν μεγαλώνουμε τα παιδιά στην Αθήνα για να έχουν δουλειά όταν μεγαλώσουν.. 24 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Αν υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις τα δύο, κέρδισες. 9 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Η απόλυτη λύση δεν υπάρχει. Αυτό ^ 1
BLiTzER Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Morosana είπε Εγώ έγραψα τι γίνεται μετά γιατί είναι κάτι που κάθε γονέας σκέφτεται και τι επιλογές έχει να εξελίξει το παιδί ένα ταλέντο και εσύ το μετέφρασες ότι μεγαλώνω υπαλλήλους. Ξέρεις και εγώ αυθαίρετα μπορώ να μεταφράσω ότι χαντακωνεις τα παιδιά σου στερώντας τους επιλογές και διεξόδους επειδή θεωρείς πιο σημαντικό να ακούς τα κοτσύφια το πρωί Ναι, αλλά δεν έχεις ιδέα τι θα γίνει μετά. Αν θα μείνουν Αθήνα ή θα πάνε Πάτρα ή Κομοτηνή ή Κύπρο ή Ελβετία. Επιλέγεις κάτι τώρα που ίσως συμβεί σε 15-20 χρόνια μόνο βάσει υποθέσεων. Ενώ τώρα ξέρεις. Κι εγώ ξέρω. Τώρα τους αρέσει να απολαμβάνουν τα κοτσύφια. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από BLiTzER 1
Morosana Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Ναι, αλλά δεν έχεις ιδέα τι θα γίνει μετά. Αν θα μείνουν Αθήνα ή θα πάνε Πάτρα ή Κομοτηνή ή Κύπρο ή Ελβετία. Επιλέγεις κάτι τώρα που ίσως συμβεί σε 15-20 χρόνια μόνο βάσει υποθέσεων. Ενώ τώρα ξέρεις. Κι εγώ ξέρω. Τώρα τους αρέσει να απολαμβάνουν τα κοτσύφια. Κανένας δεν έχει ιδέα απλά φροντίζεις να τους δώσεις όσα περισσότερα εφόδια και να ανοίξεις το μυαλό τους, και μετά να πάνε να ζήσουν όπου θέλουν και όπως θέλουν όπως έκανα και εγώ . Θέλω όμως να περάσουν αυτά τα 15 20 χρόνια και να λένε αν ζω οι γέροι μας για ότι σχεδόν μαλακιά σκεφτήκαμε που μας άρεσε έτρεξαν. 2 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα