Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Γενικα δεν ξερω τι περιμενει καποιος να δει σε μια μικροτερη πολη,μετα τις 10 το βραδυ.

Από το βράδυ Τετάρτης το Φεβρουάριο μέχρι βράδυ Παρασκευής τον Ιούνιο υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε άλλα πράγματα εδώ, στην κοιτίδα του πολιτισμού, όπως:

10 το βράδυ να είναι αντικειμενικά νωρίς. Άμα είναι ώρα που μπορώ να πάρω τυπικό ενήλικα τηλέφωνο, περιμένω να δω κόσμο έξω. Μεσογειακή ώρα φαγητού είναι.

10 το βράδυ να έχει κίνηση στους δρόμους. Άμα δεν έχει κίνηση ανησυχούμε, είναι αρχέγονος, ενστικτώδης φόβος. Εξαίρεση αποτελεί η περίοδος του 15 Αύγουστου όπου κάθε φορά που οδηγείς πρέπει να λες κάτι σε στυλ "πω έχουν φύγει όλοι ε", "παίζεις μπάλα άμα θες", "περνάνε αχυρόμπαλες", "Καλαμάτα γίναμε" και τέτοια για γούρι.

10 το βράδυ ακόμα και αν περπατάς κάπου έρημα, να μην υπάρχει πάνω από 0% ενδεχόμενο να πέσεις πάνω σε τσοπανόσκυλα και 10% σε βενζινόσκυλα.

10 το βράδυ να βλέπουμε πιτσιρίκια σε πλατείες. Μεγάλο ποσοστό αυτών πουλάνε χόρτο, αλλά το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ζωή (και επιχειρηματικότητα).

10 το βράδυ να είναι ανοιχτά μαγαζιά. Όχι πολλά, απλώς όλα. Καταλαβαίνω ότι άλλος είναι κουρασμένος, άλλος γέρος, άλλος την πέφτει νωρίς γιατί τον ξυπνάνε τα κοκόρια, αλλά είναι ωραίο πράγμα να μην πέφτει υποχρεωτικά κόφτης τόσο νωρίς και να έχεις την επιλογή να βγεις.

Βάλε σε όλα αυτά τώρα ότι δε μιλάμε για ζωή με τους ίδιους 5 χιλιάδες κατοίκους στα ίδια 20 μέρη, μιλάμε για άπειρους συνδυασμούς. Αν έχεις την ενέργεια και τη διάθεση, μπορείς να κολλήσεις ό,τι θες στην Αθήνα.

• Like 6
  • Haha 4
  • Απαντ. 545
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 hours ago, Morosana said:

Καλός ο τσιπουρομεζές με 6€ και να σε ξυπνάει ο κόκορας αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν επενδύσει αλλού 

Εγώ στο ποστ με τους τσιπουρομεζεδες και τις βόλτες στο δάσος περιμένω να ακούσω και τι επάγγελμα κάνουν αυτοί διπλά στο δάσος για να πληρώσουν ρεύμα-νερό-ίντερνετ-ΕΝΦΙΑ-σουπερ μάρκετ-θέρμανση που είτε στα Πατήσια είτε στη Φλώρινα είτε στα Κύθηρα είναι ίδια τα έξοδα αυτά κάθε μήνα

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Unpopular opinion: Οτιδήποτε εκτός Αθήνας στην Ελλάδα είναι χωριό. Ναι, και η Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο χωριό.

Δεν το λέω υποτιμητικά, φυσικά. Απλά έτσι είναι.

μονο να σκεφτεις οτι πια μετραμε το μεγεθος των σεισμων απο το ποσο αισθητος ηταν στην αττική 

• Haha 2
Δημοσ.

Επειδη συμφωνώ ότι η κίνηση/αδυναμία στάθμευσης είναι ,αν όχι το νο1, στο τοπ 3 των θεμάτων της αθήνας εγώ πήρα ένα μηχανάκι από 18 χρονών και έχω λύσει το νούμερο ένα πρόβλημα. Όταν υπάρχουν προβλήματα κοιτάς να τα λύσεις. Συνήθως η λύση αποτελεί βέβαια να ξε-βολευτείς υπό κάποια έννοια και μορφή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή να πεθάνεις.

(κι εγώ με μηχανάκι κινούμαι όσο είναι δυνατό, αλλά οι οδηγοί εκεί έξω είναι κάθε χρόνο και χειρότεροι)

Επεξ/σία από BLiTzER
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Malthador είπε

Η Νέα Σμύρνη είναι η περιοχή που έμενα πριν μετακομίσω στα Μελίσσια, την ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά, οπότε δεν είναι δόκιμο το παράδειγμα, πάντα βρίσκω να παρκάρω.

Το «πάντα βρίσκω να παρκάρω» από μόνο του δε μου λέει κάτι.

Αν δε σε ενοχλεί να γυρνάς γύρω γύρω 10+ λεπτά ή/και να το κόψεις στο περπάτημα αφού παρκάρεις για μια ρημαδομπύρα, μαγκιά σου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε τέτοια διαδικασία κάθε φορά που θέλω να βγω απ' το σπίτι μου.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν ισχύει αυτό. Θεσσαλονίκη ίδια ακριβώς με Αθήνα είναι. Για άλλες πόλεις το συζητάμε. 

Πάντως όλοι μου οι φίλοι που κατάγονται από εκεί και όσοι γνωστοί δουλεύουν εκεί τώρα, μου λένε ότι οι ρυθμοί της Αθήνας είναι δύσκολοι και εξαντλητικοί. Θεσσαλονίκη είναι χαλλλαρά.

8 ώρες πριν, Malthador είπε

Ακόμα και στην Αθήνα πλέον, η νυχτερινή ζωή έχει αλλάξει σε σχέση με το τα περασμένα μεγαλεία. Υπήρχε εποχή που τα μπουζούκια στην Αθήνα λειτουργούσαν εφτά μέρες την εβδομάδα και πλέον δουλεύουν τρεις. Βγήκα τις προάλλες Παρασκευή στο Κολωνάκι και 02.30 που το διαλύσαμε έπρεπε να λύσουμε εξίσωση για να βρούμε μαγαζί με φαγητό που να μην είναι καντίνα.

Δεν υπάρχει χρήμα πλέον, που είναι ακόμα πιο αισθητό στην περιφέρεια. Αλλού δεν θα είχες αυτό το δίλημμα, θα έπρεπε απλά να επιστρέψεις σπίτι διότι όλα είναι κλειστά τέτοια ώρα. 

8 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Μετά τον covid, δεν θα πω ότι άλλαξαν συνήθειες, θα πω όμως πως άλλαξαν τα ωράρια του κόσμου στην έξοδο.

Κυρίως ή έλλειψη χρήματος φταίει (ή καλύτερα αγοραστικής δύναμης) και δευτερευόντως οι συνήθεις των νέων τώρα. Προτιμούν "φλερτ" μέσω σόσιαλ και λάικ φόλοου κλπ

8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Γενικα δεν ξερω τι περιμενει καποιος να δει σε μια μικροτερη πολη,μετα τις 10 το βραδυ.

Τίποτα περισσότερο από από που βλέπει ήδη και είναι αναμενόμενο.

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν δε σε ενοχλεί να γυρνάς γύρω γύρω 10+ λεπτά ή/και να το κόψεις στο περπάτημα αφού παρκάρεις για μια ρημαδομπύρα, μαγκιά σου. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε τέτοια διαδικασία κάθε φορά που θέλω να βγω απ' το σπίτι μου.

Υπερβολές, αυτό μόνο στο κέντρο ίσως συμβεί και στα σημεία με την μεγαλύτερη "ζήτηση". Σίγουρα όχι καθημερινή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Simeon είπε

Υπερβολές, αυτό μόνο στο κέντρο ίσως συμβεί και στα σημεία με την μεγαλύτερη "ζήτηση". Σίγουρα όχι καθημερινή.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ, αλλά εδώ δεν έχεις δίκιο. Κυψέλη, Παγκράτι, Καλλιθέα δε βρίσκεις να παρκάρεις - νόμιμα - ούτε με κράτηση. Συχνά αυτό συμβαίνει και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές: Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Γλυφάδα, Κηφισιά... Μιλάω προφανώς για τα κέντρα των περιοχών αυτών κι όχι τα όρια, και εννοείται ότι αναφερόμαστε σε άνετο πάρκιν ΟΛΕΣ τις ημέρες και ώρες. Το να μετακινώ το αμάξι μου μόνο στις 12 το μεσημέρι καθημερινής που λείπουν όλοι δε θεωρείται ακριβώς "βρίσκω πάρκιν πάντα".  Σχεδόν όλη η Αθήνα είναι έτσι. 10 λεπτά για να βρεις θέση για το αμάξι σου είναι το ΠΟΛΥ καλό σενάριο.

Επεξ/σία από BLiTzER
  • Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
36 minutes ago, phanispal said:

Το «πάντα βρίσκω να παρκάρω» από μόνο του δε μου λέει κάτι.

Υπάρχει κάποια πόλη της Ελλάδας με στοιχειώδη νυχτερινή ζωή που βρίσκεις να παρκάρεις σε λιγότερο από 10 λεπτά και χωρίς να χρειάζεται περπατήσεις για να πας για ποτό; Ή συζητάμε στην σφαίρα του φανταστικού;

Από την προσωπική μου εμπειρία σε πόλεις εκτός Αθηνών (που δεν έχω πάει μόνο για δουλειά ή ως τουρίστας και έχω ζήσει ένα πιο σεβαστό διάστημα): σε Αίγιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Σπάρτη αυτό το ενδεχόμενο δεν παίζει με την καμία. Αποκλείεται να κατέβεις με αυτοκίνητο στο κέντρο αυτών των πόλεων και να είσαι σε μαγαζί για ποτό μέσα σε 10 λεπτά.

Ευχαρίστως να ακούσω ποια πόλη έχεις στο μυαλό σου για να δούμε αν ισχύει αυτή η συνθήκη.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Hacker?pcs said:

Εγώ στο ποστ με τους τσιπουρομεζεδες και τις βόλτες στο δάσος περιμένω να ακούσω και τι επάγγελμα κάνουν αυτοί διπλά στο δάσος για να πληρώσουν ρεύμα-νερό-ίντερνετ-ΕΝΦΙΑ-σουπερ μάρκετ-θέρμανση που είτε στα Πατήσια είτε στη Φλώρινα είτε στα Κύθηρα είναι ίδια τα έξοδα αυτά κάθε μήνα

Νομιζω δεν εχει λογικη η ερωτηση σου: επαρχια π.χ Κρητη εχει ελλειψη εργατες γης, παραγωγη σε ελαιοτριβια κτλ. Πλεον οι αμοιβες εχουν ανεβει (οπως και οι τιμες στα προιοντα που αγοραζουν στις μεγαλες πολεις).

Επισης και σε πιο νορμαλ τιμες εχει ζητηση και πληρωνουν καλα: μηχανικος αυτοκινητων, ηλεκτρονικος (επισκευες κινητων ) σε Η/Υ (κυριως ξενοδοχεια και οχι σεζον αλλα μονιμα).

Και σε ταπεινες δουλειες ενα παραδειγμα: ξαδελφος σε ηλικια 29 ηλεκτρολογος Αθηνα τα παρατησε και κατεβηκε Κρητη και σε ενα χρονο αγορασε καλο αυτοκινητο μετρητα!

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
22 hours ago, vamvakoolas said:

για να γελασουμε:

προηγουμενο μηνα πηγα Αγρινιο σε καφενειο (στη πολη) και παρηγγειλα μπυρα. Εδωσα 4 ευρ και εφτασε και πιατο (μεγαλο) με μεζεδες.

Παω Αθηνα σε καφε μουρατο (νεα σμυρνη) και παραγγελνω καφε και φερνει νερο σε....σφηνοποτηρο

Το Αγρίνιο είναι από τα τελευταία προπύργια "μεγάλης" πόλης με πολύ (πραγματικά πολύ) φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Όντας κάτοικος Αγρινίου τα τελευταία 26 χρόνια έχοντας περάσει και δύο χρόνια από Χανιά, 3 χρόνια από Πάτρα και 2 από Αθήνα, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη τόσο "μεγάλη" πόλη με τόσο φτηνά κυριολεκτικά τα πάντα. Ο καφές με νερό (100% Arabica Jacob's παρακαλώ) 1.5€ κάθε φορά που τον παίρνω με γυρνάει πίσω τουλάχιστον μια δεκαετία 😂

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

Νομιζω δεν εχει λογικη η ερωτηση σου: επαρχια π.χ Κρητη εχει ελλειψη εργατες γης, παραγωγη σε ελαιοτριβια κτλ. Πλεον οι αμοιβες εχουν ανεβει (οπως και οι τιμες στα προιοντα που αγοραζουν στις μεγαλες πολεις).

Επισης και σε πιο νορμαλ τιμες εχει ζητηση και πληρωνουν καλα: μηχανικος αυτοκινητων, ηλεκτρονικος (επισκευες κινητων ) σε Η/Υ (κυριως ξενοδοχεια).

Και σε ταπεινες δουλειες ενα παραδειγμα: ξαδελφος σε ηλικια 29 ηλεκτρολογος Αθηνα τα παρατησε και κατεβηκε Κρητη και σε ενα χρονο αγορασε καλο αυτοκινητο μετρητα!

Σχεδόν όλες οι δουλειές που είπες είναι εποχικές. 

• Haha 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Simeon είπε

Πάντως όλοι μου οι φίλοι που κατάγονται από εκεί και όσοι γνωστοί δουλεύουν εκεί τώρα, μου λένε ότι οι ρυθμοί της Αθήνας είναι δύσκολοι και εξαντλητικοί. Θεσσαλονίκη είναι χαλλλαρά.

Επιβεβαιώνω για την Θεσσαλονίκη. Έχω ζήσει αρκετό καιρό και είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. 

Δεν κινείται σε ρυθμούς επαρχιακής πόλης, αλλά προφανώς και όχι σε Αθηναικούς.

Όσον για τον άλλον που είπε ότι είναι χωριό η συμπρωτεύουσα, πρέπει να έχει δει μόνο τον Λευκό Πύργο, όχι εκ του σύνεγγυς, αλλά σε μαγνητάκι.

Δημοσ.
1 minute ago, Morosana said:

Σχεδόν όλες οι δουλειές που είπες είναι εποχικές. 

χωρις να θελω να σε προσβαλω διαβασε ξανα το ποστ. Εκτος αν θεωρεις επαρχια το χειμωνα εχει πλυθησμο 0 και το καλοκαιρι 5 εκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...