BLiTzER Δημοσ. Πέμπτη στις 06:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:40 μμ Unpopular opinion: Οτιδήποτε εκτός Αθήνας στην Ελλάδα είναι χωριό. Ναι, και η Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο χωριό. Δεν το λέω υποτιμητικά, φυσικά. Απλά έτσι είναι. 6 2
mariosnik_ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:43 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:43 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kavadias είπε εντωμεταξύ το επιχείρημα που ακούγεται εδώ ότι "η επαρχία δεν έχει δραστηριότητες" και αναφέρεστε (μάλλον) σε σχολες χορού, σεμινάρια αγγειοπλαστικής, γυμναστήρια, θέατρα/φαγάδικα και δεν ξέρω εγω τι άλλο πραγματικά να το κοιτάξετε. που είναι πιο εύκολο να πας για κυνήγι, ψαροτούφεκο, αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο/MTB, enduro, σκι το χειμωνα κλπ. κλπ.; Εκεί που η άπλα είναι δεδομένη και σε 10' είσαι θαλασσα/βουνο μόνος σου ή στην Αθήνα; Που πας σαν κυνηγημένος στον Υμηττό/Πάρνηθα μετά τη δουλειά και κάνεις ολόκληρο πλάνο για να προλάβεις να βγάλεις την προπόνηση σου αποφεύγοντας την κίνηση. Ή ψάχνεις Κυριακή μονοπάτι ελεύθερο γιατί γίνεται της κακομοίρας απ' όλους όσους σαν και σένα προσπαθούν να κάνουν και αυτοί το χόμπι τους. Αν οι δραστηριότητες σου δεν απαιτούν άπλα/χώρο και άμεση/εύκολη πρόσβαση σε βουνο/θαλασσα μια χαρά είναι η Αθήνα. Αλλά αν είναι δυνατόν τώρα να γράφετε ότι δεν έχεις πράγματα να κάνεις στην επαρχία. 🤔 Απλά γελάμε. Κάθεσαι και συγκρίνεις extreme αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν τις μειοψηφίες με πολύ κοινές και συνηθεστερες που τις κάνει πολύ περισσότερος κόσμος για να εμφανίσεις πάλι ότι η Αθήνα είναι χειροτερη. Άκυρο το παράδειγμα αυτό και η σύγκριση για μένα. Όσο για κάποιον άλλον που ρώτησε πόσοι έχουν τα ατού να έχουν δικό τους σπίτι στην Αθήνα, δουλειά πλησίον τους. Είναι πάρα πολλοί. Ο καθένας όταν ψάχνει δουλειά κοιτάει πάντα και την απόσταση, τον χρόνο, το δρομολόγιο, με τι μέσον θα πάει, κι αν γενικά συμφέρει ως προς τον μισθό. Επεξ/σία Πέμπτη στις 06:44 μμ από mariosnik_ 1 1 1
james01gr Δημοσ. Πέμπτη στις 06:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:50 μμ 1 ώρα πριν, CorsarioJoao είπε Για να μην μπω σε διαδικασία να σου απαντάω στο καθένα ξεχωριστά, στα περισσότερα κάνεις λάθος και υπάρχουν μια χαρά. Και τα νησιά επαρχία είναι, και οι επαρχιακές πόλεις επαρχία είναι. Και αν δεν υπάρχουν αυτά υπάρχουν άλλα που δεν υπάρχουν στην Αθήνα. Το θέμα, όπως φαίνεται και απο τα λεγόμενα των υπολοίπων, είναι οι συνήθειες και οι παρέες του κάθε ανθρώπου, όχι η τοποθεσία. όταν πας να σπουδάσεις κάτι, στην Αθήνα είναι πιθανόν να βρεις μια δουλειά με καλύτερες προοπτικές από ότι στην επαρχία. κατά 99% το ταβάνι στην επαρχία είναι πολύ χαμηλό εκτός και εάν βρεις κάποια δουλειά σε βιομηχανία ή μονάδα επεξεργασίας ή μεταποίησης. αλλά όλα είναι οικογενειακά συνήθως. Αθήνα πχ τραπεζικό τομέα μπορείς να κάνεις καριέρα, πωλητής να αλλάξεις 15 εταιρείες, μηχανικός να χτυπάς δουλειές κτλ. στην επαρχία έχεις τύχη μόνο εάν έχεις 2-3 σπίτια να νοικιάζεις και έχεις και μία νορμάλ δουλειά που θα αμοίβεσαι 30% χαμηλότερα από την Αθήνα χωρίς να έχεις κάποια άλλη ελπίδα. θα μου πεις πως στην Αθήνα μαζεύτηκαν όλοι με τις καριέρες; η απάντηση είναι πως όχι. ο φτωχός της επαρχίας είναι ΄΄πλουσιότερος'' από τον φτωχό της Αθήνας. το άνω 10-15% του πληθυσμού της Αθήνας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο άνω ποσοστό της επαρχίας. και αυτό το ποσοστό μπορεί να υποστηρίξει πολλές δουλειές περιφερειακά του και κινεί πολύ περισσότερο την οικονομία από ότι στην επαρχία. 1
agrimi_pontios Δημοσ. Πέμπτη στις 07:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:21 μμ 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Απλά ξέρουμε γιατί δεν μένουμε επαρχία. Και γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε επαρχία ή γιατί μέναμε επαρχία και φύγαμε. Έχει πολλά κακά η Αθήνα. Κυκλοφοριακό, επικίνδυνες γειτονιές, γειτονιές που ασφυκτιείς από τον πολύ κόσμο και την δόμηση. Απλά μαθαίνεις να ζεις μακριά απ' αυτά όταν δεν επιβάλλεται να πας (π.χ. να δεις θέατρο ή καλεσμένος σε τραπέζι ή συναυλία). Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτούς που ξετρελάθηκαν με την Λάρισα. Νομίζω είναι μακράν της δεύτερης η ασχημότερη πόλη που έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα (εννοώ πόλη-πόλη). Εκτός αν έχει καλά μπουζούκια ή κάτι τέτοιο και τρελάθηκαν από αυτό, γιατί είδα ότι αναφέρεσαι σε "γλέντι". Ναι σε αυτο αναφερομαι οπως αναφερθηκα οτι αυτα ηταν εκεινα τα χρονια. Σιγουρα η λαρισα δεν ειναι απο τις ωραιες πολεις. Ουτε εκει θα ζουσα. Επισης ωραια πολη ειναι ο βολος αλλα δεν ξερω απο αποψη ιατρικης περιθαλψης τι παιζει. Επειδη καποιοι αναφερθηκαν στην υγεια.
mariosnik_ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:32 μμ (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Unpopular opinion: Οτιδήποτε εκτός Αθήνας στην Ελλάδα είναι χωριό. Ναι, και η Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο χωριό. Δεν το λέω υποτιμητικά, φυσικά. Απλά έτσι είναι. Αυτό μπορεί να απαντηθεί μόνο αν ορίσουμε τι σημαίνει Αθήνα και τι επαρχία, με έναν ορισμό που θα έχει κοινή αποδοχή. Αλλά επειδή ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό, μόνο χάος προκαλεί μια τέτοια κουβέντα. Για μένα προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την Θεσσαλονίκη επαρχία. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:33 μμ από mariosnik_
agrimi_pontios Δημοσ. Πέμπτη στις 07:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:40 μμ 47 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Unpopular opinion: Οτιδήποτε εκτός Αθήνας στην Ελλάδα είναι χωριό. Ναι, και η Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο χωριό. Δεν το λέω υποτιμητικά, φυσικά. Απλά έτσι είναι. Σ αυτο εχεις δικιο. Αλλα αμα σε ενδιαφερει να μην σε ξερουν και να μην σε σχολιαζουν δικαιωμα σου. Προσωπικα θα ηθελα να ξερω ολον τον κοσμο και να με ξερουν ολοι αλλα αυτους που θελω να τους εχω κοντα μου. Σκασιλα τι λενε και τι κανουν. Παντου τα ιδια ειναι. Και γερμανια που μεγαλωσα αν πας καλα ζηλευουν οι φυσιολογικοι οι αλλοι ηταν παντα σουρομενοι. Κι εδω με την παρτη σου ασχολουνται και τα εχω ζησει και γνωρισα πολλους τετοιους. Ερχονται και με λενε ο ταδε ειπε αυτο για σενα ισχυει? Δεν καθομαι να ασχοληθω αστον να λεει. Το θεμα ειναι να περναω εγω και η οικπγενεια μου καλα. Και φιλους αμερικη που εχω τα ιδια λενε. Ολοι οι ανθρωποι το ιδιο ειναι. Οταν εισαι ανθρωπος που βγαινει εξω και γνωριζει κοσμο λογικο ειναι να ακους διαφορα. Αμα εισαι μεσα στο σπιτι σου και στο χωριο να εισαι δεν θα πουν τιποτα για σενα. Αυτους που δεν εχω προσωπικα στην παρεα μου ειναι τους τσιγγουνιδες (γυφτους) και τους φιλοχρηματους. Τους λυπαμαι(δεν τους το λεω) που ηρθαν απλα για να φυγουν. Αλλουνου φιλος να ειναι και να κατσει στην παρεα μας (μια δυο φορες ετυχε) πολυ απλα δεν προκειτε να τον ξαναδω. Ουτε και με τους ιδιους μου τους συγγενεις δεν εχω παρτιδες γι αυτο το λογο. 1 1
villasg Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:29 μμ 8 ώρες πριν, giorgosaero είπε Επ στον Λευτέρη στη Χαινά;; Ωραίος.... Η 3η ειναι στο Λευτερη ( βλεπεις και το αμαξι του απο εξω που το γραφει ). Οι αλλες χαλκιδα παλι 1 Τρελα νερα στην αρεθουσης 2 Επανα...σταση απεναντι απο την πυροσβεστικη 1
BLiTzER Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:31 μμ 58 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Αυτό μπορεί να απαντηθεί μόνο αν ορίσουμε τι σημαίνει Αθήνα και τι επαρχία, με έναν ορισμό που θα έχει κοινή αποδοχή. Αλλά επειδή ο καθένας δίνει τον δικό του ορισμό, μόνο χάος προκαλεί μια τέτοια κουβέντα. Για μένα προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ την Θεσσαλονίκη επαρχία. Μόνο η Αθήνα ζει σε ρυθμούς πόλης. Οπουδήποτε αλλού όλα κυλούν χαλλλαρά. 1 1 1
panosno1com Δημοσ. Πέμπτη στις 08:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:53 μμ 7 ώρες πριν, proximo είπε Σωστά, Ξυλόκαστρο. Χωρις να θέλω να βαλω flame, το χειμωνα ειναι ερημικα ρε γμτ , ειχαμε ερθει "καθαρα τριτη" περσι και το βραδυ ηταν zombie land ! Δεν ηταν σχεδον τιποτα ανοιχτο να κατσεις για ενα καφεδακι ή μια ταβερνα Παω απο μικρός στο Ξυλοκαστρο επειδη έχουμε εξοχικο στη Λυκοπορια... Βραδυ εννοώντας 7-8 οχι μεταμεσονυχτια 2
mariosnik_ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:20 μμ 48 λεπτά πριν, BLiTzER είπε Μόνο η Αθήνα ζει σε ρυθμούς πόλης. Οπουδήποτε αλλού όλα κυλούν χαλλλαρά. Δεν ισχύει αυτό. Θεσσαλονίκη ίδια ακριβώς με Αθήνα είναι. Για άλλες πόλεις το συζητάμε.
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 09:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:26 μμ 2 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Δεν ισχύει αυτό. Θεσσαλονίκη ίδια ακριβώς με Αθήνα είναι. Για άλλες πόλεις το συζητάμε. 2 ταχύτητες κάτω είναι σε ρυθμούς. Σε νοοτροπία και επαγγελματισμό πολύ χαμηλότερα 3 1
StamTheMan Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ Δημοσ. χθες στις 12:22 πμ 3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν ισχύει αυτό. Θεσσαλονίκη ίδια ακριβώς με Αθήνα είναι. Για άλλες πόλεις το συζητάμε. Dont feed the troll. Απλα πατησε στον ακριβη ορισμο της επαρχιας. Οτιδηποτε περαν της πρωτευουσας θεωρειται επαρχια. Οχι ομως χωριο. Τα υπολοιπα ειναι απλα flame,απο ενα γνωστο troll. Νομιζω κουρασε το θεμα,το καναμε σουβλακι vs καλαμακι. 4 ώρες πριν, agrimi_pontios είπε Ερχονται και με λενε ο ταδε ειπε αυτο για σενα ισχυει? Δεν καθομαι να ασχοληθω αστον να λεει. Μαλλον φταινε οι κυκλοι σου και τα δικαιωματα που δινεις. Εμενα εχουν να μου το πουν αυτο καμια 20ρια χρονια. 3
Moderators Malthador Δημοσ. χθες στις 12:46 πμ Moderators Δημοσ. χθες στις 12:46 πμ 3 hours ago, panosno1com said: Χωρις να θέλω να βαλω flame, το χειμωνα ειναι ερημικα ρε γμτ , ειχαμε ερθει "καθαρα τριτη" περσι και το βραδυ ηταν zombie land ! Δεν ηταν σχεδον τιποτα ανοιχτο να κατσεις για ενα καφεδακι ή μια ταβερνα Παω απο μικρός στο Ξυλοκαστρο επειδη έχουμε εξοχικο στη Λυκοπορια... Βραδυ εννοώντας 7-8 οχι μεταμεσονυχτια Πιάνομαι από το ποστ σου για να συμπληρώσω κάτι πάνω σε αυτό που λες: η ερημιά τον Χειμώνα είναι γενικότερο κακό πλέον σε όλες τις μικρότερες πόλεις, ειδικά σε όσες δεν έχουν την τύχη να έχουν κοντά τους σχολές. Αλλά ακόμα και αυτές που έχουν φοιτητές, αμφιβάλλω κατά πόσο έχουν πλέον νυχτερινή φοιτητική ζωή με την έννοια που την ζούσαμε εμείς πριν από 20 χρόνια. Ακόμα και στην Αθήνα πλέον, η νυχτερινή ζωή έχει αλλάξει σε σχέση με το τα περασμένα μεγαλεία. Υπήρχε εποχή που τα μπουζούκια στην Αθήνα λειτουργούσαν εφτά μέρες την εβδομάδα και πλέον δουλεύουν τρεις. Βγήκα τις προάλλες Παρασκευή στο Κολωνάκι και 02.30 που το διαλύσαμε έπρεπε να λύσουμε εξίσωση για να βρούμε μαγαζί με φαγητό που να μην είναι καντίνα. Τελικά καταλήξαμε να φάμε στο πόδι στο Ciao. Ένα από τα πιο κλασικά 24/7 καταστήματα και πλέον κλείνει από τις 3.00 στην post-covid εποχή, τραγικό. Οπότε αφού αυτά γίνονται σε μια πόλη των 3m, δεν είναι να εντυπωσιαζόμαστε που σε πολύ μικρότερες πόλεις υπάρχει τόση ερημιά. 4
Rebelos2018 Δημοσ. χθες στις 12:51 πμ Δημοσ. χθες στις 12:51 πμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Πιάνομαι από το ποστ σου για να συμπληρώσω κάτι πάνω σε αυτό που λες: η ερημιά τον Χειμώνα είναι γενικότερο κακό πλέον σε όλες τις μικρότερες πόλεις, ειδικά σε όσες δεν έχουν την τύχη να έχουν κοντά τους σχολές. Αλλά ακόμα και αυτές που έχουν φοιτητές, αμφιβάλλω κατά πόσο έχουν πλέον νυχτερινή φοιτητική ζωή με την έννοια που την ζούσαμε εμείς πριν από 20 χρόνια. Ακόμα και στην Αθήνα πλέον, η νυχτερινή ζωή έχει αλλάξει σε σχέση με το τα περασμένα μεγαλεία. Υπήρχε εποχή που τα μπουζούκια στην Αθήνα λειτουργούσαν εφτά μέρες την εβδομάδα και πλέον δουλεύουν τρεις. Βγήκα τις προάλλες Παρασκευή στο Κολωνάκι και 02.30 που το διαλύσαμε έπρεπε να λύσουμε εξίσωση για να βρούμε μαγαζί με φαγητό που να μην είναι καντίνα. Τελικά καταλήξαμε να φάμε στο πόδι στο Ciao. Ένα από τα πιο κλασικά 24/7 καταστήματα και πλέον κλείνει από τις 3.00 στην post-covid εποχή, τραγικό. Οπότε αφού αυτά γίνονται σε μια πόλη των 3m, δεν είναι να εντυπωσιαζόμαστε που σε πολύ μικρότερες πόλεις υπάρχει τόση ερημιά. Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Μετά τον covid, δεν θα πω ότι άλλαξαν συνήθειες, θα πω όμως πως άλλαξαν τα ωράρια του κόσμου στην έξοδο. Αν και εγώ βλέπω ότι ο κόσμος βγαίνει πολύ λιγότερο σε σχέση με το (κοντινό) παρελθόν, αλλά θα βγει ο επόμενος και θα πει "εδώ σε μένα δεν τους προλαβαίνω, έχω 150% πληρότητα". Επεξ/σία χθες στις 12:52 πμ από Rebelos2018
StamTheMan Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ Δημοσ. χθες στις 01:15 πμ Γενικα δεν ξερω τι περιμενει καποιος να δει σε μια μικροτερη πολη,μετα τις 10 το βραδυ. Κοσμο στις πλατειες και τα πεζοδρομια; Αυτα μονο στα στεκια θα τα δεις,σε ολες τις πολεις,σε σημεια που εχουν 2-3 κλαμπ,μεζεδοπωλεια,ξενυχταδικα κτλ. Τριγυρω τι περιμενετε να δειτε ; Αρματα και παρελασεις; Ο κοσμος παει σπιτι του το βραδυ. Ακομα και στις καλες εποχες της φοιτητικης ζωης της Καλαματας , μετα το 2000, μπορει στο ιστορικο κεντρο να γινοταν της πουτανας καθημερινη,θα εβλεπες και κοσμο στην κεντρικη πλατεια αργα το βραδυ,αλλα ως εκει. Η υπολοιπη πολη ειναι ησυχη. Αν τωρα η κοπελα που κοντεψε να παθει καταθλιψη εμενε σε παροδο παροδου,με τη μανα και τις θειες τριγυρω και περιμενε οτι θα δει κοσμο 11 το βραδυ, ειναι λογικο να κοντεψει παθει καταθλιψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα