Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ανθρωπος δεν ειπε να παει στα κατσαβραχα στο ναυπλιο ειπε να παει. Κι εγω δεν θα πηγαινα σε ακριτικο χωριο να μεινω ουτε μακρια απο την θεσσαλονικη λαρισα αθηνα παρτα και ισως κρητη. Οσο για τις επιλογες που λετε και λετε παντου υπαρχουν πολλων λογιων επιλογες. Χρονο και χρημα αμα εχεις πας παντου. Δεν εννοω 50 και πανω χλμ γιατι καποιοι θα το αναφερουν αλλα 5 10 και 15 χλμ ειναι διπλα 10 λεπτα αποσταση ξεκουραστα. Προσωπικα απο την κατερινη τα εχω ολα 30 λεπτα μακρια μου. Και αν ειχα καιτην δουλεια μου στο χωριο μου (χωριο θεσνικης) δεν θα εφευγα ποτε απο εκει. Η γυναικα λιγο θα γκρινιαζε οπως στην αρχη αλλα μετα εκανε τις παρεες τις και τα δικα της χομπι τα αλλαξε και τωρα στην πολη μετα απο τοσα χρονια ολοι οι κουμπαροι ειναι απο το χωριο μου τους διαλεξε η γυναικα μου και οι φιλες τις ειναι μισες μισες. Ποιο πολυ στεναχωριεται οταν παμε στο χωριο και δεν βλεπει τις φιλες τις κι εγω οταν παω στο χωριο κανω πιο ουσιωδη πραγματα απο γυμναστηρια σινεμα μποουλινγκ κλπ. Αλλωστε τα γουστα ειναι διαφορετικα για τον καθενα. Εγω προσωπικα εξω απο το σπιτι αμα ειμαι ειμαι κομπλε . Μονο την κινηση δεν μπορω. Οταν παμε στη θεσσαλονικη η γυναικα μου εχει το χαρτι με το διαζυγιο στο χερι 🤣 . Ευτυχως καναν το μετρο μετα απο τριαντα χρονια και τωρα δυο φορες πηγαμε με τον προαστιακο. Και πιο φθηνα και ξεκουραστα.

• Απαντ. 547
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε

Εξαρτάται απο το τι εννοεί ο καθένας επαρχία. Στις πόλεις δηλαδή τι δουλειές κάνετε εσείς που δεν υπάρχουν στην επαρχία;

Πολύ πρόχειρα μερικοι κλάδοι που μου έρχονται που είναι αδύνατον να βρεις δουλειά επαρχία 

Ναυτιλία 

Logistics 

Βιομηχανία 

Ενέργεια 

Αερομεταφορές 

Επενδύσεις 

Φαρμακοβιομηχανία 

Ένδυση (όχι retail) 

Χωρίς να υπολογίζω νέους κλάδους σε τεχνολογίες όπως ρομποτική ΑΙ και δεν ξέρω τι ακόμα έρχεται που όλες θα θέλουν να βρίσκονται στο οικονομικό κέντρο.

Καλός ο τσιπουρομεζές με 6€ και να σε ξυπνάει ο κόκορας αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν επενδύσει αλλού  

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βλέπω με έκπληξη πολλούς να είναι χαρούμενοι με την κατάσταση στην Αθήνα, εμείς να είμαστε οι περίεργοι και οι υπερβολικοί και καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: 

Δεν αλλάζει τίποτα, δεν βελτιώνεται τίποτα, γιατί άλλωστε; Αφού οι κάτοικοι της είναι χαρούμενοι, άρα δεν υπάρχει λόγος βελτίωσης.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, phanispal said:

Η απάντηση στην ερώτησή μου θεωρείς πως παραπέμπει στο να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα;

Είναι κάτι που βγάζω απ' το μυαλό μου;

Έχεις δοκιμάσει να πας για ποτό Νέα Σμύρνη με αυτοκίνητο και βρήκες να παρκάρεις σε χρονικό διάστημα που δε σε έκανε να γυρίσεις πίσω;

Προσωπικά, όταν βγαίνω για ποτό π.χ. Αργυρούπολη παίρνω ταξί κι ας μένω Άνω Καλαμάκι.

Γενικά σε όλες τις απαντήσεις που δίνεις εδώ (π.χ. είπες για ψυχοφάρμακα πιο πριν) φαίνεται ότι καταπιέζεσαι πολύ με την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, γι' αυτό το ρωτάω. Δεν ξέρω πως συγκλίνει αυτό με το γεγονός ότι μένεις στον Άλιμο που είναι χαρά θεού, λες και ζεις σε χωριό της επαρχίας, αλλά οκ, όλοι μας έχουμε τις απόψεις μας και τα γούστα μας.

Η Νέα Σμύρνη είναι η περιοχή που έμενα πριν μετακομίσω στα Μελίσσια, την ξέρω απ' έξω κι ανακατωτά, οπότε δεν είναι δόκιμο το παράδειγμα, πάντα βρίσκω να παρκάρω. Υπάρχουν πολύ χειρότερες περιοχές, π.χ. ο Νέος Κόσμος δεν παλεύεται με την καμία, έμενε ο κουνιάδος μου κάποτε και έβριζα την ώρα και την στιγμή όποτε μας καλούσε σπίτι του.

Το Χαλάνδρι επίσης που ανέφερες έχει μεγάλο πρόβλημα, τόσο με το πάρκινγκ, όσο και με την κίνηση (πάντα μιλάμε γύρω από το κέντρο έτσι, γιατί είναι και τεράστιος δήμος), αλλά όσες φορές έχω πάει εκεί είναι για βόλτα, οπότε παρκάρω λίγο πιο μακριά, προς τη μεριά της Κηφισίας και το κόβω με τα πόδια.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, imr είπε

Ότι δλδ χειμώνα στη Καλαμάτα είναι η χαρά της ζωής? 

Ναι και πολυ καλυτερα απο Αθηνα,μην ξεχνας οτι εδω δε χιονιζει ποτε.

Αυτα τα σχολια οπως το δικο σου και του τυπου απο πανω που λεει οτι η γυναικα του επαθε καταθλιψη ειναι που ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητος.Ουτε και μπορω να φανταστω που πηγε και τι εκανε,παντως κεντρο Καλαματα σιγουρα δε βρεθηκε.
Τι νομιζετε οτι ειναι η Καλαματα,κανα χωριο με 500 κατοικους;

• Like 3
  • Haha 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Morosana είπε

Πολύ πρόχειρα μερικοι κλάδοι που μου έρχονται που είναι αδύνατον να βρεις δουλειά επαρχία 

Ναυτιλία 

Logistics 

Βιομηχανία 

Ενέργεια 

Αερομεταφορές 

Επενδύσεις 

Φαρμακοβιομηχανία 

Ένδυση (όχι retail) 

Χωρίς να υπολογίζω νέους κλάδους σε τεχνολογίες όπως ρομποτική ΑΙ και δεν ξέρω τι ακόμα έρχεται που όλες θα θέλουν να βρίσκονται στο οικονομικό κέντρο.

Καλός ο τσιπουρομεζές με 6€ και να σε ξυπνάει ο κόκορας αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν επενδύσει αλλού  

Για να μην μπω σε διαδικασία να σου απαντάω στο καθένα ξεχωριστά, στα περισσότερα κάνεις λάθος και υπάρχουν μια χαρά. Και τα νησιά επαρχία είναι, και οι επαρχιακές πόλεις επαρχία είναι. Και αν δεν υπάρχουν αυτά υπάρχουν άλλα που δεν υπάρχουν στην Αθήνα.

Το θέμα, όπως φαίνεται και απο τα λεγόμενα των υπολοίπων, είναι οι συνήθειες και οι παρέες του κάθε ανθρώπου, όχι η τοποθεσία.

Δημοσ.

Θα σημφωνησω με τον Morosana αλλα δεν ειναι κατι το οποιο δεν αναφερθηκε. Ο μοναδικος λογος που η αθηνα - αττικη εχει πανω απο 2000000 κατοικους ειναι οι δουλειες και οι εταιρειες. Οι παλιοι αμα θυμουνται απο το 80 γεννηθης και πριν που εχουν κυκλοφορηση στην επαρχια ζωη υπηρχε και σε κουτσοχωρια. Και παντα μα παντα τα μαγαζια στις πολεις τα χωρια τα κρατουσαν. Τοτε τα λεφτα ηταν στα χωρια. Οι ανθρωποι ξερουν να περνανε καλυτερα. Οσες φορες πηγα αθηνα με την παρεα μου την ιδια απορια ειχαμε. Εδω γλεντανε τωρα αυτοι? Γι αυτο οταν οι φιλοι μας ανεβαιναν θεσνικη λαρισα κτλ παθαιναν πλακα. Αλλωστε το ρητο σαν την θεσσαλονικη δεν εχει τυχαια δεν βγηκε. Ειχαμε και θεσσαλονικη μαγαζατορες που μας ελεγαν χωριατες και οταν τον ρωτουσα γιατι δεν τους απαγορευεις να μπουν στο μαγαζι σου μου ελεγαν μακακας ειμαι την αλλη μερα θα το κλεισω. 

Δημοσ.
4 minutes ago, StamTheMan said:

Αυτα τα σχολια οπως το δικο σου και του τυπου απο πανω που λεει οτι η γυναικα του επαθε καταθλιψη ειναι που ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητος.Ουτε και μπορω να φανταστω που πηγε και τι εκανε,παντως κεντρο Καλαματα σιγουρα δε βρεθηκε.

Πάλι καλά που δεν χιονιζει, εδώ στην Αθήνα έχω λιώσει στο φτυαρισμα από το πρωί να καθαρίσω το driveway. 

• Thanks 1
  • Haha 4
Δημοσ.
3 minutes ago, Rebelos2018 said:

Βλέπω με έκπληξη πολλούς να είναι χαρούμενοι με την κατάσταση στην Αθήνα, εμείς να είμαστε οι περίεργοι και οι υπερβολικοί και καταλήγω στο εξής συμπέρασμα: 

Δεν αλλάζει τίποτα, δεν βελτιώνεται τίποτα, γιατί άλλωστε; Αφού οι κάτοικοι της είναι χαρούμενοι, άρα δεν υπάρχει λόγος βελτίωσης.

Απλά ξέρουμε γιατί δεν μένουμε επαρχία. Και γιατί δεν θέλουμε να μείνουμε επαρχία ή γιατί μέναμε επαρχία και φύγαμε. 

Έχει πολλά κακά η Αθήνα. Κυκλοφοριακό, επικίνδυνες γειτονιές, γειτονιές που ασφυκτιείς από τον πολύ κόσμο και την δόμηση. Απλά μαθαίνεις να ζεις μακριά απ' αυτά όταν δεν επιβάλλεται να πας (π.χ. να δεις θέατρο ή καλεσμένος σε τραπέζι ή συναυλία).

3 minutes ago, agrimi_pontios said:

Θα σημφωνησω με τον Morosana αλλα δεν ειναι κατι το οποιο δεν αναφερθηκε. Ο μοναδικος λογος που η αθηνα - αττικη εχει πανω απο 2000000 κατοικους ειναι οι δουλειες και οι εταιρειες. Οι παλιοι αμα θυμουνται απο το 80 γεννηθης και πριν που εχουν κυκλοφορηση στην επαρχια ζωη υπηρχε και σε κουτσοχωρια. Και παντα μα παντα τα μαγαζια στις πολεις τα χωρια τα κρατουσαν. Τοτε τα λεφτα ηταν στα χωρια. Οι ανθρωποι ξερουν να περνανε καλυτερα. Οσες φορες πηγα αθηνα με την παρεα μου την ιδια απορια ειχαμε. Εδω γλεντανε τωρα αυτοι? Γι αυτο οταν οι φιλοι μας ανεβαιναν θεσνικη λαρισα κτλ παθαιναν πλακα. Αλλωστε το ρητο σαν την θεσσαλονικη δεν εχει τυχαια δεν βγηκε. Ειχαμε και θεσσαλονικη μαγαζατορες που μας ελεγαν χωριατες και οταν τον ρωτουσα γιατι δεν τους απαγορευεις να μπουν στο μαγαζι σου μου ελεγαν μακακας ειμαι την αλλη μερα θα το κλεισω. 

Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω αυτούς που ξετρελάθηκαν με την Λάρισα. Νομίζω είναι μακράν της δεύτερης η ασχημότερη πόλη που έχω επισκεφθεί στην Ελλάδα (εννοώ πόλη-πόλη). Εκτός αν έχει καλά μπουζούκια ή κάτι τέτοιο και τρελάθηκαν από αυτό, γιατί είδα ότι αναφέρεσαι σε "γλέντι". 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

ΚΑΛΑ ΗΡΕΜΗΣΕ ΠΕΣΤΗΣ.

Ειπε καποιος "ηρεμος" με κεφαλαια γραμματα...

15 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Η Καλαματα ειναι μια μεγαλη πολη στην οποια εχω ζησει 3 χρονια και η γυναικα μου 33 και αν και εχει μεγαλο πληθυσμό, η νοοτροπία των κατοικων ειναι 100% χωριατικη απο τα βουνα της Αλαγονίας με αποτελεσμα να μην βγαινουν απο το σπιτι τους παρα μονο για προμηθειες να μην πεθανουν απο την πεινα. Τσιγκουνια σε βαθμο αρρωστιας. Οι εκφρασεις διασκεδαση, βολτα, ρουχα, διακοπες δεν υπάρχουν για αυτούς. Αν δεν ειχαν υποχρεωτικα τη θαλασσα στα ποδια τους δε θα την ειχαν δει ποτε τους μιας και η συντριπτική πλειοψηφία δε ξερει καν κολύμπι. Κουτσομπολιό και κατινιασμα ειναι τρόπος ζωης καθως και αγαπημενο χόμπυ το να ψαχνουν ευκαιρία να κοψει ο ενας στον αλλο την καλημερα. Δε ξερω στα σχολεία αν εχουν επιτρεψει στα κοριτσακια να φορεσουν παντελόνι αλλα ειμαι σιγουρος οτι οσα το κανουν θα εισπράττουν "αποδοκιμασία".

Διαφορα "μοντερνα" μαγαζια τυπου Κοτσωβολος, Γερμανος, E-shop και πολλα αλλα πηγαν εκει για λιγο και εφυγαν νυχτα.

Προσφατα ξαναεπεστρεψαν μερικα γιατι λενε δε βαριεσαι και μονο το καλοκαιρι που θα ερθουν οι τουριστες κατι θα βγει.

Μιλαμε για ανθρωπους που ψωνιζουν ηλεκτρονικα αποκλειστικά απο την Λαϊκή ή το πανηγύρι της Μεσσήνης.

Ξεχασα, αν αναρωτιωσασταν ποιος βλεπει φανατικα Αννίτα Πάνια και τις εκπομπες με τα κρασοποτηρα του Σπυρου Παπαδοπουλου και υπαρχουν ακομα, μαντεψτε την απαντηση!

Γενικα οποιος θελει να παει 200 χρονια πισω να δει πως ηταν η ζωη, η Καλαμάτα τον περιμενει.

Κατα τα αλλα το καλοκαιρι που γίνεται δευτερα παρουσια στο Τουρισμο, ειναι μια χαρα μερος για ποικιλιες, μπανια κτλ

Αυτα ειναι προσωπικη αποψη και προσωπικά βιώματα. Σε οποιον δε αρεσουν και περναει τελεια εκει σεβαστο. Μακριά απο μενα.

• Like 4
  • Confused 1
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η Αθήνα έχει τα καλά της και η επαρχία

Αθήνα χειμώνα είναι τίγκα σε μαγαζιά, μπουζούκια, μπάλα, ταβέρνες με λαιβ μουσική, συναυλίες, σινεμά, ακόμα και ντίσκο

Άμα αλλάξει η ώρα όμως και η μέρα κρατάει μέχρι τις 20:00 και 21:00 η οδηγική απόλαυση και η φύση στην επαρχία, καθώς και όλες οι δραστηριότητες σε αυτήν δε μπορούν να συγκριθούν με τίποτε. Μιλάμε για τον ορισμό της ηρεμίας και της αναζωογόνησης. 

Και φυσικά το να μένεις σε μονοκατοικία με μπαξέδες, κήπους, αυλές για τα παιδιά, άπλετο πάρκινγκ, άπλα να φέρεις φίλους για μπάρμπεκιου κλπ, όλα είναι ασύγκριτα. Χειμώνα και να θέλεις να κάνεις κάτι από αυτά δε σε αφήνει ούτως η άλλως ο καιρός και το ότι σκοτεινιάζει νωρίς

Οι μεγάλες πόλεις γενικά είναι καλύτερες χειμώνα, η επαρχία καλοκαίρι και ειδικά τα παραθαλάσσια και τα ορεινά χωριά.

Δείτε εδώ παλατάκι που πωλείται με λιγότερα από τα μισά λεφτά (100.000 ευρώ 219 τμ) για κάποιον που θα ψάξει σε πιο "χαρτν-κορ" επαρχία

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε

Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Επαρχία, ναι, όμως οχι οπου ναναι. Βασικά ναι σε πανεπιστημιουπόλεις και ειδικά σε πόλεις που έχουν σχολή Ιατρικής.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι μένουν στην πόλη αναγκαστικά λόγω εργασίας.

Ένα καλό ερώτημα θα ήταν πόσοι θα ξαναγυρνούσαν στο χωριό αν είχαν εξασφαλισμένη ίδια εργασία και απολαβές. 

Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο τουλάχιστον για Ελλάδα. Είναι μόνο ένα υποθετικό σενάριο για να έχουμε να λέμε. Σε όλο τον πλανήτη η επαρχία έχει λιγότερες δουλειές, χαμηλότερες απολαβές, καθώς και ευκαιρίες. Όσο πιο μικρό το μέρος όσο πιο έντονα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει να θες την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Το μεγάλο αρνητικό της Ελλάδας είναι ότι δεν κατάφερε να διατηρήσει σε μια ισορροπία την εσωτερική μεταναστευση. Άμα δηλαδή υπήρχαν μια Αττική με 3 εκ, 1 Θεσσαλονίκη με 0.5 εκ και όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός μοιρασμένος στις υπόλοιπες πόλεις, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και στα οικονομικά, εργασιακά και οι σκέψεις για φυγή προς κάποια άλλη πόλη. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/2/2025 στις 2:14 ΜΜ, shikabalas είπε

Μα πραγματικά τι διαβάζουμε, κάποιοι εδώ μέσα παίζει να πιστεύουν ότι οτιδήποτε εκτός Αθήνας σημαίνει χωριό 100 κατοίκων με κουτσομπολες θείες και τον κοντινότερο γιατρό στα 200 χλμ., ημαρτον.

δεν θέλω να στο χαλάσω. μένω Ελευσίνα. 20 χλμ από την Αθήνα. θεωρείται Αθήνα, σωστά; 25κ κάτοικοι. πολλοί είναι είτε ΔΥ που ήρθαν από επαρχία, πολλοί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο και έχουν έρθει και πολλοί λόγω των βιομηχανιών/αποθηκών που υπάρχουν στην περιοχή (δεν είναι όλοι ντόπιοι θέλω να πω). ενοίκια κτλ πολύ χαμηλότερα από την Αθήνα του στυλ 30%. νοσοκομεία σε κοντινή απόσταση, εάν δουλεύεις στην περιοχή δεν κάνεις χλμ μιας και βρίσκεσαι σε μια ''γυάλα'' και αποφεύγεις κίνηση. όλες οι τράπεζες, περιφέρεια, ΔΥΠΑ, ΕΦΚΑ όλα μέσα στην πόλη σε ακτίνα 500 μέτρων περπατήματος. Αθήνα πας όποτε θες για διασκέδαση (μισή ώρα είναι είτε το κέντρο, είτε Πειραιάς, είτε ΒΠ), ανοικτές παραλίες προς Κόρινθο το καλοκαίρι.

σε πληροφορώ πως οι κάτοικοι συμπεριφέρονται λες και είναι σε χωριό 100 κατοίκων. γνωρίζουν όλοι όλους, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους καθώς είτε έχουν πάει σχολείο μαζί, είτε κάποια στιγμή έχουν συνεργαστεί, τα παιδιά κάνουν δραστηριότητες μαζί. Σχολιάζουν, ο ελεύθερος χρόνος πολλών περνάει για να βλέπουν και να μετράει τι κάνει ο άλλος, πως το κάνει, τι αμάξι πήρε, τι σπίτι έφτιαξε, ποιος βγαίνει με ποιαν. πόλη επαναλαμβάνω των 25κ κατοίκων. δεν μιλάμε καν για κανά κεφαλοχώρι.

Εκτός και εάν πας σε κάποια περιοχή που δεν υπήρχαν πριν κάτοικοι, πχ Παλλήνη, Γέρακα ή πας σε περιοχή που είναι χωνευτήρι, παντού στην Ελλάδα θα τα αντιμετωπίσεις αυτά.

σχετικά με τους γιατρούς, δυστυχώς για τα παιδιά (και ντροπή σε όλους μας), εκτός Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου ούτε καν η Πάτρα ή τα Ιωάννινα δεν έχουν τις υποδομές για να αντιμετωπίσουν μια κρίσιμη κατάσταση που θα τα αφορά. μπορεί να μην χρειαστείς το νοσοκομείο ποτέ. αλλά μπορεί....

4 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο τουλάχιστον για Ελλάδα. Είναι μόνο ένα υποθετικό σενάριο για να έχουμε να λέμε. Σε όλο τον πλανήτη η επαρχία έχει λιγότερες δουλειές, χαμηλότερες απολαβές, καθώς και ευκαιρίες. Όσο πιο μικρό το μέρος όσο πιο έντονα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει να θες την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Το μεγάλο αρνητικό της Ελλάδας είναι ότι δεν κατάφερε να διατηρήσει σε μια ισορροπία την εσωτερική μεταναστευση. Άμα δηλαδή υπήρχαν μια Αττική με 3 εκ, 1 Θεσσαλονίκη με 0.5 εκ και όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός μοιρασμένος στις υπόλοιπες πόλεις, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα και στα οικονομικά, εργασιακά και οι σκέψεις για φυγή προς κάποια άλλη πόλη. 

ακριβώς αυτό. σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχουν τόσο λίγες πόλεις να μαζευτεί ο πληθυσμός. οκ η Αθήνα θα έπρεπε να είχε ας πούμε 3 μύρια αλλά θα έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον 7-8 πόλεις να έχουν 300-400χιλ πληθυσμό η κάθε μία. δεν έχουμε περιφερειακά κέντρα να κρατήσουν τον κόσμο εκεί, να υπάρχουν δουλειές εκεί, μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. δεν έχουμε παραγωγικά κέντρα δυστυχώς.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...