yianos Δημοσ. Πέμπτη στις 03:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:46 μμ Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ) από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Φίλε μου καλησπέρα , σχεδόν ίδια περίπτωση με σένα. Έμενα στην Αθηνα με τη σύζυγο και ένα παιδί, με ενοίκιο , ήρθαμε Κρήτη με μετάθεση και οι δύο με ενοίκιο και Κρήτη, πούλησα ενα χωραφάκι, πήρα ενα οικόπεδάκι, στο διαστημα αυτό έκανα και δευτερο παιδί, ρίξαμε μπετά και με δανειο σαν υπάλληλοι και οι δυο μας απο ΤΠΚΔ τελειωσαμε την μονοκατοικία, μεγάλωσαν τα παιδιά μας σε ήρεμο καθαρο περιβάλον, χωρίς αγχος , η ζωή εχει ποιότητα στην επαρχία, δεν εισαι στη τσίτα συνέχεια....Δεν το μετανοιωσα ποτέ ! σπουδασα τα παιδιά μου μεγαλώσαμε το σπιτι σε οροφους ειμαι τώρα 73 ετών... Σου λέω την ιστορία μου η απόφαση ειναι δική σου! ευχομαι ό,τι καλύτερο!!!! 10
Charismo Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ 3 minutes ago, imr said: Μπορεί κάποιος από τους υπέρμαχος της επαρχίας να πει καποια παραδείγματα δουλειάς που μπορεί να κάνει? Εκτός από ΔΥ 1 4
Moderators Malthador Δημοσ. Πέμπτη στις 03:51 μμ Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 03:51 μμ 7 minutes ago, yianos said: Φίλε μου καλησπέρα , σχεδόν ίδια περίπτωση με σένα. Έμενα στην Αθηνα με τη σύζυγο και ένα παιδί, με ενοίκιο , ήρθαμε Κρήτη με μετάθεση και οι δύο με ενοίκιο και Κρήτη, πούλησα ενα χωραφάκι, πήρα ενα οικόπεδάκι, στο διαστημα αυτό έκανα και δευτερο παιδί, ρίξαμε μπετά και με δανειο σαν υπάλληλοι και οι δυο μας απο ΤΠΚΔ τελειωσαμε την μονοκατοικία, μεγάλωσαν τα παιδιά μας σε ήρεμο καθαρο περιβάλον, χωρίς αγχος , η ζωή εχει ποιότητα στην επαρχία, δεν εισαι στη τσίτα συνέχεια....Δεν το μετανοιωσα ποτέ ! σπουδασα τα παιδιά μου μεγαλώσαμε το σπιτι σε οροφους ειμαι τώρα 73 ετών... Σου λέω την ιστορία μου η απόφαση ειναι δική σου! ευχομαι ό,τι καλύτερο!!!! Πότε μετακόμισες από την Αθήνα στην Κρήτη; Γιατί αν μιλάμε για τα hardcore 80's-90's που με ένα μισθό ΔΥ χτίζαμε τρία σπίτια, ενώ μεσοβδόμαδα καθημερινές πηγαίναμε 3 φορές μπουζούκια, τότε μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα, δεν είναι ίδια η Ελλάδα του 2025, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην επαρχία της. Και σίγουρα δεν είναι ίδια τα Χανιά. 6 1
CorsarioJoao Δημοσ. Πέμπτη στις 03:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:53 μμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, imr είπε Μπορεί κάποιος από τους υπέρμαχος της επαρχίας να πει καποια παραδείγματα δουλειάς που μπορεί να κάνει? Εκτός από ΔΥ Εξαρτάται απο το τι εννοεί ο καθένας επαρχία. Στις πόλεις δηλαδή τι δουλειές κάνετε εσείς που δεν υπάρχουν στην επαρχία; 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Πότε μετακόμισες από την Αθήνα στην Κρήτη; Γιατί αν μιλάμε για τα hardcore 80's που με ένα μισθό ΔΥ χτίζαμε τρία σπίτια, ενώ μεσοβδόμαδα καθημερινές πηγαίναμε 3 φορές μπουζούκια, τότε μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα, δεν είναι ίδια η Ελλάδα του 2025, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην επαρχία της. Και σίγουρα δεν είναι ίδια τα Χανιά. Σωστό, ο μέσος μισθός στην Κρήτη πάντως δεν έχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο της Αθήνας εν έτει 2025. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:56 μμ από CorsarioJoao
yianos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:09 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:09 μμ 10 λεπτά πριν, Malthador είπε Πότε μετακόμισες από την Αθήνα στην Κρήτη; Γιατί αν μιλάμε για τα hardcore 80's-90's που με ένα μισθό ΔΥ χτίζαμε τρία σπίτια, ενώ μεσοβδόμαδα καθημερινές πηγαίναμε 3 φορές μπουζούκια, τότε μιλάμε για διαφορετικά δεδομένα, δεν είναι ίδια η Ελλάδα του 2025, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην επαρχία της. Και σίγουρα δεν είναι ίδια τα Χανιά. Μετακόμισα το 89 πρωτα εγω και μετά η σύζυγος, δεν είχε ποτέ μισθούς το Δημόσιο να πηγαίνεις μπουζούκια (δεν πήγα ποτέ -ούτε ξόδευα αλόγιστα απλά οικονομία και το δανειο ΤΠΚΔ)ούτε και συντάξεις μεγάλες , απλά κάναμε οικονομια , υπήρχαν τότε δωρα επιδοματα, όλα επιταγές αγαπητπέ μου. απλά ειπα την ιστορία μου χωρίς να προτείνω κάτι....δεν ειναι δική μου απόφαση απλά...η αποφαση ειναι του φίλου. 2
zio10 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:10 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:10 μμ Ο καθένας καταλαβαίνει μόνος του ποιο περιβάλλον του ταιριάζει. Προσωπικά πιστεύω πως κάτι ενδιάμεσο από Αθήνα και χωριό, μια νορμάλ πόλη δηλαδή, τα προσφέρει όλα για όλες τις ηλικίες και ζεις και κάπως πιο ανθρώπινα. Αν δε σε κουράζει να βγεις 10-20 λεπτά εκτός πόλης (για τους περισσότερους που ζούμε επαρχία θεωρείται μακριά αυτό) μπορείς να βρεις σπίτια που σε μια πόλη σαν την Αθήνα θα ήταν πανάκριβα για αγορά ή ενοικίαση. Επίσης, αν μιλάμε για τον ίδιο μισθό στην επαρχία περνάς πιο άνετα. Σαν να δουλεύεις εξ αποστάσως για ξένη εταιρεία και να πληρώνεσαι πχ μισθό Αμερικής αλλά να ζεις Ελλάδα. Αυτά που λείπουν στην επαρχία είναι το πόσο εύκολα μπορείς να φύγεις παίρνοντας ένα καράβι ή ένα αεροπλάνο και πόσο εύκολα μπορείς να δεις την αγαπημένη σου ομάδα, καλλιτέχνη κτλ. Η καθημερινόητα όμως είναι πιο ανθρώπινη. 1
MikeGR7 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:24 μμ Οτιδήποτε εκτος Αθηνών πλην Θεσσαλονίκης ή Κρητη ειναι για μενα κόκκινη γραμμη. Κλειστες κοινωνιες ανυπόφορες, οτιδήποτε σχετικο με υγεια - περιθαλψη ανυπόφορο, επιλογες διασκέδασης τα ιδια. Σκεψου καλύτερα μετακόμιση σε αλλο σημειο του λεκανοπεδίου. 1 1 1 6
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:24 μμ (επεξεργασμένο) εχω σπιτι σε νησι. και βιλα να το κανω, και δουλεια να ειχα εκει, δυσκολα θα πηγαινα. θελει λεφτα να περνας καλα και εκει. ισως περισσοτερα απο την αθηνα γιατι πρεπει να γεμισεις ωρες που εδω γεμιζουν με ενα σινεμα, εκει δεν εχει ουτε αυτο. πας σε ενα εστιατοριο που δεν εχεις ξαναπαει, δεν το εχει ουτε αυτο. το μεγαλυτερο προβλημα ομως ειναι οι φιλοι και ο κυκλος. αν παω τωρα σαν ενηλικος παω μονος. χανω κοσμο και κακα τα ψεμματα δυσκολα θα πιασω φιλιες με τους ντοπιους. λιγοι εχουν περασει στην νεα χιλιετια για να κανουμε "χωριο". Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:24 μμ από basilis_k6 1 1
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:31 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:31 μμ 47 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Αλλά αν μπορείς να κυκλοφορείς στο Χαλάνδρι ή τη Νέα Σμύρνη (δεν πιάνω Κηφισιά και Γλυφάδα) ή ακόμα και στην Καλλιθέα ή τη Δάφνη ή το Περιστέρι τις ίδιες ώρες δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Έχεις δοκιμάσει να πας βόλτα με αυτοκίνητο σε αυτές τις περιοχές; 1
StamTheMan Δημοσ. Πέμπτη στις 04:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:49 μμ 6 ώρες πριν, Simeon είπε Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας δεν είναι ούτε καθυστερημένος ούτε ανίδεος. Δεχτείτε την άλλη άποψη και γράψτε όμορφα να γίνει κουβέντα. Αν η ζωή στο χωριό ήταν τέλεια, κανείς δεν θα ζούσε σε πόλη. Προφανώς ισχύει και αντίστροφα. Φιλικά Σιγουρα δε μιλαει για οποιονδηποτε διαφωνει. Μιλαει,οπως και εγω,γιατι κατι τυπους που εχουν παει σε 1 κωμοπολη και 2 χωρια για τριημερο και εχουν αποψη για την επαρχια. 1
Moderators Malthador Δημοσ. Πέμπτη στις 04:51 μμ Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 04:51 μμ 20 minutes ago, phanispal said: Έχεις δοκιμάσει να πας βόλτα με αυτοκίνητο σε αυτές τις περιοχές; Ρε συ γιατί δεν μετακομίζεις εκτός Αττικής; Ειλικρινά το ρωτάω, γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Μοιάζεις πολύ καταπιεσμένος που μένεις εδώ, δεν νομίζω ότι αξίζει, εκτός κι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος υγείας που δεν σου επιτρέπει να μετακομίσεις, οπότε πάσο. 3 1
MikeGR7 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:53 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:53 μμ 18 λεπτά πριν, phanispal είπε Έχεις δοκιμάσει να πας βόλτα με αυτοκίνητο σε αυτές τις περιοχές; Μενω Κηφισιά και περιχωρα απο μικρο παιδι και οντως η κινηση ειναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που εχουν οι περιοχές μας. Τουλαχιστον ετσι μου φαίνεται εμενα. Παρολαυτα τα θετικα ειναι υπερβολικα πολλα για να τα παρακαμψω μονο λογω της κινησης. Π.χ. μολις γυρισε η γυναικα μου απο μια εβδομαδα Καλαματα στη μαμα της. Μου λεει φιλε ταφος επαθα καταθλιψη και μιλαμε για μεγαλη πολη τωρα ετσι. Το καλοκαιρι επισκεψη ναι μαλιστα, μονιμη κατοικία...?? Καλυτερα Θιβέτ που θα εχει και ποιο καθαρο αερα. 5 1 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ 12 minutes ago, phanispal said: Έχεις δοκιμάσει να πας βόλτα με αυτοκίνητο σε αυτές τις περιοχές; Ναι, σε όλες. Έχεις δοκιμάσει να πας κάπου κοντά στο κέντρο Βόλο ή Αλεξανδρούπολη ή Πάτρα ή Κομοτηνή με το αυτοκίνητο; Ίδιες με την Καλλιθέα στο να βρεις να παρκάρεις. Αλλά κυρίως αναφέρομαι να ζεις σε αυτές. Να είναι το "βγήκα να πάρω αέρα" ή τέλος πάντων είναι η καθημερινότητά μου. 1
StamTheMan Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ 1 λεπτό πριν, MikeGR7 είπε Μου λεει φιλε ταφος επαθα καταθλιψη και μιλαμε για μεγαλη πολη τωρα ετσι. ΚΑΛΑ ΗΡΕΜΗΣΕ ΠΕΣΤΗΣ. 1 1 5
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:59 μμ Η απάντηση στην ερώτησή μου θεωρείς πως παραπέμπει στο να βγάλεις αυτό το συμπέρασμα; Είναι κάτι που βγάζω απ' το μυαλό μου; Έχεις δοκιμάσει να πας για ποτό Νέα Σμύρνη με αυτοκίνητο και βρήκες να παρκάρεις σε χρονικό διάστημα που δε σε έκανε να γυρίσεις πίσω; Προσωπικά, όταν βγαίνω για ποτό π.χ. Αργυρούπολη παίρνω ταξί κι ας μένω Άνω Καλαμάκι. 8 λεπτά πριν, Malthador είπε Ρε συ γιατί δεν μετακομίζεις εκτός Αττικής; Ειλικρινά το ρωτάω, γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Μοιάζεις πολύ καταπιεσμένος που μένεις εδώ, δεν νομίζω ότι αξίζει, εκτός κι αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος υγείας που δεν σου επιτρέπει να μετακομίσεις, οπότε πάσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα