Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιοι που ποστάρουν την γνώμη τους, δεν έχουν πάει ούτε μέχρι την Μαλακάσα. Και έχουν άποψη για τη ζωή στην επαρχία. 

• Like 2
  • Απαντ. 534
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Κάποιοι που ποστάρουν την γνώμη τους, δεν έχουν πάει ούτε μέχρι την Μαλακάσα. Και έχουν άποψη για τη ζωή στην επαρχία. 

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας δεν είναι ούτε καθυστερημένος ούτε ανίδεος. Δεχτείτε την άλλη άποψη και γράψτε όμορφα να γίνει κουβέντα. Αν η ζωή στο χωριό ήταν τέλεια, κανείς δεν θα ζούσε σε πόλη. Προφανώς ισχύει και αντίστροφα. Φιλικά

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Simeon είπε

Αν η ζωή στο χωριό ήταν τέλεια, κανείς δεν θα ζούσε σε πόλη

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι μένουν στην πόλη αναγκαστικά λόγω εργασίας.

Ένα καλό ερώτημα θα ήταν πόσοι θα ξαναγυρνούσαν στο χωριό αν είχαν εξασφαλισμένη ίδια εργασία και απολαβές. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε

Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Καλημέρα, από τη στιγμή που έχει λυθεί το θέμα εργασίας, (το κυριότερο άλυτο θέμα για να μετακομίσει κάποιος στην επαρχία), θα έλεγα ΝΑΙ! Δεν ξέρω πως είναι το Ναύπλιο για να μένεις, αλλά πιστεύω θα είναι πιο ποιοτική η ζωή σπό την Αθήνα. Ενοικιάζεις το σπίτι στην Αθήνα, (λογικά θα πάρεις και καλό ενοίκιο δεδομένων των συνθηκών) και πρέπει να δεις τι σε συμφέρει μετά, αν θες να αγοράσεις ή ενοικιάσεις στο Ναύπλιο. Εννοείται, ως απόφαση ζωής, πρέπει να τα σκεφτείς καλά.

Υ.Γ.
Έμενα Αθήνα για 12 χρόνια (στο Αιγάλεω) και έφυγα το 2013, για να πάω ανάμεσα σε Καρπενήσι-Λαμία. Βέβαια, εγώ ενοικίαζα στην Αθήνα σπίτι, ενώ στην επαρχία υπήρχε ιδιόκτητο. Το μεγάλο πρόβλημα για την επαρχία είναι η (σταθερή) εργασία για να ζήσει αξιοπρεπώς η οικογένεια. Τώρα αν και κάνω καθημερινά 70χλμ για εργασία-σπίτι , η ποιότητα ζωής και χρόνου δε συγκρίνεται με την Αθήνα.

Επεξ/σία από geodevil
Δημοσ.

Χαλια η επαρχια  σημερα το πρωι που σηκωθηκα και βγηκα βολτα στο βουνο μεσα στο πευκοδασος με το σκυλο μου ( λυτος χωρις λουρι κλπ ) ειχε ομιχλη και κρυωνα πολυ ...
Οταν γυρισα δεν μπορουσα να πιω τον καφε μου κατω απο την πορτοκαλια γιατι κρυωνα ......
Στην αθηνα δεν θα κρυωνα και θα ημουν οκ 

• Like 9
  • Confused 1
  • Haha 7
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giorgosaero είπε

Οπότε σύμφωνα με τα γραφόμενα των Αθηναίων εδώ μέσα όλα είναι μέλι γάλα στην πρωτέυουσα μας.

Live your myth in Athens....................🤣

Ζούμε στην Εδέμ φαίνεται. 

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, giorgosaero said:

Οπότε σύμφωνα με τα γραφόμενα των Αθηναίων εδώ μέσα όλα είναι μέλι γάλα στην πρωτέυουσα μας.

Live your myth in Athens....................🤣

Συνεχώς κλάψα τύπου "τι θα κάνω εγώ στην επαρχία, δεν έχει δραστηριότητες, δεν έχει δουλειές κτλ¨.

Εν τω μεταξύ είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην έχει παροχές και δουλειές. Θα πάω εγώ να ανοίξω έναν παιδότοπο, μια σχολή χορού, ένα εργαστήρι ή οτιδήποτε άλλο και στο τέλος να μπω μέσα επειδή δεν έχω πελατολόγιο;

Θέλει χρόνο το έργο, να αρχίσουμε να επιστρέφουμε σιγά σιγά στην επαρχία, ώστε να ενισχυθεί εκεί ο τοπικός πληθυσμός (όχι φαινόμενα τύπου 2000 το χειμώνα και 100000 το καλοκαίρι), να δημιουργηθούν νέεες δουλειές καθώς και νέες ασχολίες. Αλλιώς κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει έναν νομό με 20.000 κατοίκους και αλλιώς με 200.000, αρκεί βέβαια να απαιτούμε κι εμείς ως πολίτες, όχι απλά να κλαιγόμαστε ότι "δεν κάνουν τίποτα."

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Simeon είπε

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας δεν είναι ούτε καθυστερημένος ούτε ανίδεος. Δεχτείτε την άλλη άποψη και γράψτε όμορφα να γίνει κουβέντα. Αν η ζωή στο χωριό ήταν τέλεια, κανείς δεν θα ζούσε σε πόλη. Προφανώς ισχύει και αντίστροφα. Φιλικά

Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον. Είναι η άποψη μου, την παρέθεσα και προηγουμένως, πως κάποιος για να έχει μια εμπεριστατώμενη άποψη και ολοκληρωμένη, θα πρέπει να έχει ζήσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα στην επαρχία. 

Διάβασα προηγουμένως για σένα πως ζεις σε δικό σου σπίτι, με πάρκινγκ και η δουλειά σου είναι ένα τέταρτο με τα πόδια. Πόσοι πιστεύεις έχουν την τύχη να έχουν και τα τρία αυτά ατού; ( Μην σου πω και υπερατού) 

Επεξ/σία από Rebelos2018
Δημοσ.

Α ξεχασα να σας πω η επαρχια ειναι πανακριβη .

2 τσιπουρα και μεζες 6€ εαν ειναι δυνατον !!!!!!! πως να ζησεις ?

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

• Like 10
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, villasg said:

Α ξεχασα να σας πω η επαρχια ειναι πανακριβη .

2 τσιπουρα και μεζες 6€ εαν ειναι δυνατον !!!!!!! πως να ζησεις ?

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

για να γελασουμε:

προηγουμενο μηνα πηγα Αγρινιο σε καφενειο (στη πολη) και παρηγγειλα μπυρα. Εδωσα 4 ευρ και εφτασε και πιατο (μεγαλο) με μεζεδες.

Παω Αθηνα σε καφε μουρατο (νεα σμυρνη) και παραγγελνω καφε και φερνει νερο σε....σφηνοποτηρο

• Like 5
  • Haha 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Παω Αθηνα σε καφε μουρατο (νεα σμυρνη) και παραγγελνω καφε και φερνει νερο σε....σφηνοποτηρο

Αυτό το κάνουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, το νερό πρέπει να ήταν και ανθρακούχο για να καθαρίσεις το στόμα σου πριν πιείς τον καφέ.

Δεν είναι το κλασσικό ποτήρι νερού που φέρνουν με τον καφέ, γλυκό, κλπ. ;)

On topic: Εγώ μένω Γέρακα Αττικής κι έχουμε φτιάξεί τη ζωή μας εντός του δήμου... Σχολείο, δουλειά, δραστηριότητες πηγαίνουμε με τα πόδια σε 5-20 λεπτά. Το αυτοκίνητο είναι μόνο για super market, λαική και ταξίδια ή επισκέψεις σε φίλους. Το ξέρω ότι είμαι η εξαίρεση αλλά όλα είναι επιλογές.

Έχω όλους τους συναδέλφους, που μένουν μακριά (Μοσχάτο, Κρυονέρι, κλπ), οι οποιοί δεν θέλουν να αφήσουν το ιδιόκτητο σπίτι τους κοντά στους γονείς τους και να μετακομίσουν κοντά στη δουλειά τους. Επιλογή τους να κάνουν 45 λεπτά πήγαινελα κάθε μέρα.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι μένουν στην πόλη αναγκαστικά λόγω εργασίας.

Ένα καλό ερώτημα θα ήταν πόσοι θα ξαναγυρνούσαν στο χωριό αν είχαν εξασφαλισμένη ίδια εργασία και απολαβές. 

Με υποθέσεις δεν γίνεται συζήτηση. Μπορεί και οι μισοί να έφευγαν αλλά πως θα γίνει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ξεκινάει η συζήτηση με δεδομένο ότι η δουλειά μεταφέρεται, που είναι μεγάλο συν. Και το Ναύπλιο είναι καλή περίπτωση και σχετικά κοντά στον πολιτιζμό.

38 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον. Είναι η άποψη μου, την παρέθεσα και προηγουμένως, πως κάποιος για να έχει μια εμπεριστατώμενη άποψη και ολοκληρωμένη, θα πρέπει να έχει ζήσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα στην επαρχία. 

Διάβασα προηγουμένως για σένα πως ζεις σε δικό σου σπίτι, με πάρκινγκ και η δουλειά σου είναι ένα τέταρτο με τα πόδια. Πόσοι πιστεύεις έχουν την τύχη να έχουν και τα τρία αυτά ατού; ( Μην σου πω και υπερατού) 

Όλα κουλ, δεν με ενοχλεί το επί προσωπικού όσο το τσουβάλιασμα στυλ "φύγε τρέχοντας" ή "μεζέδες και τσίπουρο με 6€ δεν έχει στην Αθήνα".

Ήταν άλλος που έχει την ζωή που περιγράφεις, εγώ δεν έχω πάρκινγκ και πηγαίνω με αυτοκίνητο. Πάντως υπάρχουν πολλοί που έχουν τις συνθήκες που γράφεις και είναι ουάου για Αθήνα και κάθε μεγάλη πόλη.

Αν το κριτήριο είναι οι ταβέρνες, οι παραλίες και ο καθαρός αέρας (sic) τότε η περιφέρεια είναι μονόδρομος.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εντωμεταξύ το επιχείρημα που ακούγεται εδώ ότι "η επαρχία δεν έχει δραστηριότητες" και αναφέρεστε (μάλλον) σε σχολες χορού, σεμινάρια αγγειοπλαστικής, γυμναστήρια, θέατρα/φαγάδικα και δεν ξέρω εγω τι άλλο πραγματικά να το κοιτάξετε. 

που είναι πιο εύκολο να πας για κυνήγι, ψαροτούφεκο, αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο/MTB, enduro, σκι το χειμωνα κλπ. κλπ.; Εκεί που η άπλα είναι δεδομένη και σε 10' είσαι θαλασσα/βουνο μόνος σου ή στην Αθήνα;
Που πας σαν κυνηγημένος στον Υμηττό/Πάρνηθα μετά τη δουλειά και κάνεις ολόκληρο πλάνο για να προλάβεις να βγάλεις την προπόνηση σου αποφεύγοντας την κίνηση. Ή ψάχνεις Κυριακή μονοπάτι ελεύθερο γιατί γίνεται της κακομοίρας απ' όλους όσους σαν και σένα προσπαθούν να κάνουν και αυτοί το χόμπι τους.

Αν οι δραστηριότητες σου δεν απαιτούν άπλα/χώρο και άμεση/εύκολη πρόσβαση σε βουνο/θαλασσα μια χαρά είναι η Αθήνα. Αλλά αν είναι δυνατόν τώρα να γράφετε ότι δεν έχεις πράγματα να κάνεις στην επαρχία. 🤔

Επεξ/σία από kavadias
  • Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...