Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι τα έχεις, αλλά ανάλογα την περιοχή/προάστιο δεν μένεις μέσα στο "τσιμέντο" όπως πχ κάποιος στο κέντρο, πράγμα το οποίο δικαίως χαλάει αρκετό κόσμο στο topic.

Αυτό είπα και εγώ. Τα προβλήματα όλοι τα αντιμετωπίζουμε, απλώς διαφέρουν κάποιες συνθήκες.

3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Εγω που εμενα Αιγαλεω γιατι μου λεγαν οτι δεν ειναι Αθηνα;

Τι να σου πω. 

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και στα νοσοκομεία της Αθήνας εξυπηρετείσαι άμεσα, δεν τρως 4-8 ώρες αναμονή. Που πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος για να σε δουν άμεσα.

Τουλάχιστον υπάρχει μέσα γιατρός που έχει αποκτήσει εμπειρία με αυτά που βλέπει κάθε μέρα και δεν τον ψάχνουν. Αν όντως είσαι τόσο επείγον θα σε βάλουν άμεσα 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Rebelos2018 said:

Αυτό είπα και εγώ. Τα προβλήματα όλοι τα αντιμετωπίζουμε, απλώς διαφέρουν κάποιες συνθήκες.

Ναι αλλά πέρα από πχ την κίνηση η 2η μεγαλύτερη ένσταση είναι δικαιολογημένα η "φύση" και το τσιμέντο. 

Προφανώς δεν γίνεται να μετακομίσουν/χωρέσουν "όλοι" σε αυτές τις περιοχές, αν βγάλουμε εκτός το οικονομικό, αλλά και πάλι υπάρχουν περιοχές στο "λεκανοπέδιο" που δεν μπορεί να σε πει κάποιος τσιμεντόβλαχο. 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι τα έχεις, αλλά ανάλογα την περιοχή/προάστιο δεν μένεις μέσα στο "τσιμέντο" όπως πχ κάποιος στο κέντρο, πράγμα το οποίο δικαίως χαλάει αρκετό κόσμο στο topic.

Συμφωνώ πως είναι διαφορετικό να μένεις σε μία περιοχή που είναι πράσινη, που έχει μεγάλα πεζοδρόμια, αλλά τι να το κάνεις που μόλις μπεις στον ματρακά, να πας για δουλειά, να ψωνίσεις, να πας τα κουτσούβελα στις δραστηριότητες τους, βλαστημάς. Δεν είναι το πρόβλημα μας το τσιμέντο, άλλωστε τσιμεντούπολη είναι γνωστή από την δεκαετία του 1960. Είναι οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας, ότι για απόσταση 3 χλμ θα κάνεις 30 λεπτά κολλημένος στην κίνηση, είναι η γενικότερη "βαβούρα", ηχητική και οπτική που επικρατεί. 

Αυτά δεν τα έχουν οι φίλοι μας που ζουν στην επαρχία. Τα έχουμε εμείς εδώ στην χαβούζα.

Πρέπει να ζήσει κάποιος σεβαστό χρονικό διάστημα στην επαρχία για να εκτιμήσει τα οφέλη της επαρχίας. Αλλά είπαμε, όλα αυτά είναι μέχρι να σου σκάσει η κατραπακιά.

Επεξ/σία από Rebelos2018
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Rebelos2018 said:

Συμφωνώ πως είναι διαφορετικό να μένεις σε μία περιοχή που είναι πράσινη, που έχει μεγάλα πεζοδρόμια, αλλά τι να το κάνεις που μόλις μπεις στον ματρακά, να πας για δουλειά, να ψωνίσεις, να πας τα κουτσούβελα στις δραστηριότητες τους, βλαστημάς. Δεν είναι το πρόβλημα μας το τσιμέντο, άλλωστε τσιμεντούπολη είναι γνωστή από την δεκαετία του 1960. Είναι οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας, ότι για απόσταση 3 χλμ θα κάνεις 30 λεπτά κολλημένος στην κίνηση, είναι η γενικότερη "βαβούρα", ηχητική και οπτική που επικρατεί. 

Και πάλι ανάλογα τις περιοχές δεν είναι τόσο χάλια για τις αποστάσεις που λες, προφανώς εξαιρέσεις στον κανόνα. :(

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Και πάλι ανάλογα τις περιοχές δεν είναι τόσο χάλια για τις αποστάσεις που λες, προφανώς εξαιρέσεις στον κανόνα. :(

Δεν θα πιάσουμε τώρα αυτούς που ζουν στο Κολωνάκι και δουλεύουν στο Σύνταγμα. Ούτε αυτόν που μένει στην Νέα Ερυθραία και η δουλειά του είναι στην Κηφισιά. 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Rebelos2018 said:

Δεν θα πιάσουμε τώρα αυτούς που ζουν στο Κολωνάκι και δουλεύουν στο Σύνταγμα. Ούτε αυτόν που μένει στην Νέα Ερυθραία και η δουλειά του είναι στην Κηφισιά. 

Ναι ok, απλά από την στιγμή που ζητάει ένας και δεν μιλάμε γενικά, θα πρέπει να καλύπτουμε κι αυτές τις περιπτώσεις/"προτάσεις".

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Ναι ok, απλά από την στιγμή που ζητάει ένας και δεν μιλάμε γενικά, θα πρέπει να καλύπτουμε κι αυτές τις περιπτώσεις.

Άντε ας συμφωνήσουμε εδώ. Εγώ πιο πολύ ενίσταμαι με τα "τι είναι η Αθήνα και τι το ανάμεσό τους" που μαθαίναμε και στο σχολειό.

Δημοσ.
Στις 11/2/2025 στις 1:40 ΜΜ, Malthador είπε

Αν η δουλειά σου απαιτεί ίντερνετ ή αν πρέπει να δουλεύεις από το σπίτι, τότε αποκλείεται μεγάλο μέρος της ελληνικής επαρχίας, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

Αστειο να συζηταμε ακομα για σταθερη τηλεφωνια. 5g με ενα ZTE των 280€. 650/100 σημερα μετρηση με speedtest.net 
Στην αθηνα μια 300/150 εχω της voda και ειμαι και απο τους τυχερους.

• Moderators
Δημοσ.
13 minutes ago, Vstromrider said:

Αστειο να συζηταμε ακομα για σταθερη τηλεφωνια. 5g με ενα ZTE των 280€. 650/100 σημερα μετρηση με speedtest.net 
Στην αθηνα μια 300/150 εχω της voda και ειμαι και απο τους τυχερους.

Για ποια περιοχή μιλάς; 

Το Starlink που αναφέρθηκε πιο πριν το ακούω (παρόλο που έχει πολλαπλάσιο ping), αλλά η 5G κάλυψη είναι αστεία σε πολλές περιοχές της επαρχίας, ειδικά αν μιλάμε για κάτι άλλο πέρα από Cosmote.

Δημοσ.
Στις 11/2/2025 στις 4:49 ΜΜ, proximo είπε

Απλά να συνεισφέρω και εγώ κάτι το ελάχιστο στην κουβέντα. Μένω σε κωμόπολη της Κορινθίας με 5000+ κατοίκους, και έχουμε από τα παραπάνω που αναφέρετε: 

• ΚΔΑΠ
  • ΚΔΑΠ για παιδάκια με ειδικές ανάγκες
  • Δημοτικό Σχολείο για παιδία με ειδικές ανάγκες 
  • Κέντρα Μελέτης/Λογοθεραπείας (δεν ξέρω πόσα, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα τελευταία χρόνια)
  • Κούνιες
  • Πολεμικές τέχνες, συλλόγους ποδόσφαιρου, volley κλπ για παιδιά
  • Ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά κλπ)
  • Χωράφια και θάλασσα και βουνό και πευκόδασος

Επειδη ειπες πευκοδασος, το Ξυλοκαστρο εννοεις?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

ειδικά αν μιλάμε για κάτι άλλο πέρα από Cosmote.

Γιατι να μιλησουμε για κατι αλλο εκτος απο Cosmote ;
Εξω απο τον Πυργο ηλειας μιλαω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Αυτά δεν τα έχουν οι φίλοι μας που ζουν στην επαρχία. Τα έχουμε εμείς εδώ στην χαβούζα.

Πρέπει να ζήσει κάποιος σεβαστό χρονικό διάστημα στην επαρχία για να εκτιμήσει τα οφέλη της επαρχίας. Αλλά είπαμε, όλα αυτά είναι μέχρι να σου σκάσει η κατραπακιά.

Eδω καποιοι προσπαθουν να μας ...βγαλουν παραδεισο την Αθηνα...Οκ αν δεν κανεις 2-3 γυρους στο τετραγωνο απλα κ μονο για να αφησεις-παρεις τα παιδια σου απο το σχολειο,αν δεν ..βλαστημας την ωρα κ τη στιγμη που αποφασισες Παρασκευη μεσημερι να βγεις απο την αθηνα για επαρχια (που εχεις πληρωσει και Αττικη Οδο...) κ Κυριακη απογευμα.....στην επιστροφη (ειδικα απο τριημερο) να κανεις 3 ωρες να μπεις στην αθηνα για μια αποσταση 20 λεπτων, αν καθε φορα ειδικα που βρεχει γινεται ενα ατελειωτο παργκιγκ ολη η Αθηνα..Αν πηγαινεις Κυριακη στη παιδικη χαρα και δεν βρισκεις..κυριολεκτικα οχι κουνια αλλα ουτε πεζουλακι να παιξουν τα παιδια απο τον πολυ κοσμο...Aν Κυριακη το καλοκαιρι βρισκεις το ..θαρρος να τολμησεις να πας για μπανιο ενω γνωριζεις οτι θα κανεις τριπλασια ωρα να φθασεις και οτι αν δεν χρυσοπληρωσεις ξαπλωστρα δεν θα βρεις ...

Τοτε οκ ...αν δεν τα ζεις ολα αυτα...τοτε εχεις δικιο να σ αρεσει η Αθηνα...Επειδη ομως η πλειοψηφια ζει ολα τα παραπανω χαλια και ακομα περισσοτερα μην μας τρελενεται οτι η πλειοψηφια θελει και ειναι απο επιλογη στην Αθηνα...Καταλαβαινω οτι γενικα ο ελληνας θελει να παρουσιαζει το μερος που μενει σαν το καλυτερο....αλλα ολα εχουν κ καποιο οριο...

Επεξ/σία από leonidas1269
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 minutes ago, Vstromrider said:

Γιατι να μιλησουμε για κατι αλλο εκτος απο Cosmote ;
Εξω απο τον Πυργο ηλειας μιλαω.

Γιατι οι αλλες δεν πιανουν ουτε στην Αθηνα.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

Οκ αν δεν κανεις 2-3 γυρους στο τετραγωνο

Πάντα παρκάρω με τη μία σε απόσταση έως 30 μέτρα από την είσοδο χωρίς ψάξιμο.

52 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

απλα κ μονο για να αφησεις-παρεις τα παιδια σου απο το σχολειο

Δεν χρειάζεται ούτε ένας γύρος, ο δρόμος του σχολείου μας κλείνει την ώρα της προσέλευσης και της αναχώρησης των μαθητών. Σταματάς και περιμένεις να βγει.

54 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

αν δεν ..βλαστημας την ωρα κ τη στιγμη που αποφασισες Παρασκευη μεσημερι να βγεις απο την αθηνα για επαρχια (που εχεις πληρωσει και Αττικη Οδο...) κ Κυριακη απογευμα

Αν είσαι ορίτζιναλ αθηνέζος έχεις μάθει την κίνηση και κάνεις πρόγραμμα. Δεν κινείσαι ώρες αιχμής σε άξονες που έχουν μποτιλιάρισμα.

55 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

στην επιστροφη (ειδικα απο τριημερο) να κανεις 3 ωρες να μπεις στην αθηνα για μια αποσταση 20 λεπτων

Δεν μου έχει συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα στην υπερβολή.

57 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

αν καθε φορα ειδικα που βρεχει γινεται ενα ατελειωτο παργκιγκ ολη η Αθηνα..

Μα αφού ο νεοέλληνας δεν θέλει να βραχεί πως θα γίνει. Το έχω ζήσει και σε μικρές πόλεις της περιφέρειας το φαινόμενο.

57 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

Αν πηγαινεις Κυριακη στη παιδικη χαρα και δεν βρισκεις..κυριολεκτικα οχι κουνια αλλα ουτε πεζουλακι να παιξουν τα παιδια απο τον πολυ κοσμο...

Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια έχω τρία πάρκα με παιδική χαρά να διαλέξω, αν και δεν μου έτυχε ποτέ να είναι τόσο γεμάτη η κοντινότερη που να μην καθίσουμε. Κάθε απόγευμα και ΣΚ, ειδικά το καλοκαίρι.

59 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε

Aν Κυριακη το καλοκαιρι βρισκεις το ..θαρρος να τολμησεις να πας για μπανιο ενω γνωριζεις οτι θα κανεις τριπλασια ωρα να φθασεις και οτι αν δεν χρυσοπληρωσεις ξαπλωστρα δεν θα βρεις ...

Οι υπερβολές συνεχίζονται για να στηρίξουν μια ακραία άποψη. Σε 45 με 60 λεπτά φτάνεις ωραία παραλία από οποιοδήποτε σημείο της Αττικής. Αν θέλεις να καθίσεις σε μαγαζί τότε να πληρώσεις, δεν είναι ιδρύματα, έχουν επιχειρηματικό πλάνο. Υπάρχουν δωρεάν παραλίες.

Καταλαβαίνω την ανάγκη να υπερασπίζεσαι την επιλογή/ανάγκη σου να μην μένεις στην Αθήνα, ωστόσο αν οι άνθρωποι ήθελαν πραγματικά να φύγουν δεν θα είχε γίνει 5 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά μπορεί κάποιος να μην γουστάρει και δικαίωμά του, αν τα βάλει κάτω και του βγαίνει ας πάει στην περιφέρεια. Μπράβο του και να είναι καλά όπου κι αν είναι.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...