Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Mx10 είπε

Από την αρχή έχω γράψει έχουμε ιδιόκτητο σπίτι από την γυναίκα μου nabuko

Ναι όντως. Αυτό το "έχουμε" μπερδεύει

• Απαντ. 333
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Wspr said:

Να ρωτησω εγω τι εννοουμε Αθηνα;

Προσωπικά, όταν λέω «Αθήνα» υπολογίζω μέσα ολόκληρο το λεκανοπέδιο, την ευρύτερη μητροπολιτική ζώνη, χωρίς να υπολογίζω μέσα τον Πειραιά με τα περίχωρά του. Και νομίζω αυτό εννοούν οι περισσότεροι όταν λένε «Αθήνα».

Προφανώς, σε αυτό τον ορισμό δεν περιλαμβάνονται τα Μεσόγεια, δηλαδή οι περιοχές ανατολικότερα της Παλλήνης, δεν περιλαμβάνονται οι περιοχές δυτικότερα του Χαϊδαρίου και δεν περιλαμβάνονται οι περιοχές βορειότερα της Πολιτείας (βαριά βαριά και της Εκάλης), πέρα από αυτές τις περιοχές ξεφεύγουμε.

Δημοσ.

Μην παίζουμε με τις λέξεις. Όλοι ξέρουμε τι εννοούμε με το ζωή στην Αθήνα.

Κάποιος που μένει Δροσιά, Σταμάτα αλλά πρέπει να πάει για δουλειά στο Μπραχάμι, τι θα πούμε, δεν μένει Αθήνα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Ζει στην Αθήνα και αυτός που μένει στην Εκάλη και αυτός που μένει στις τρεις γέφυρες. Ναι, με διαφορετικές συνθήκες, αλλά ζουν στην Αθήνα, αμφότεροι.

Δημοσ.
1 hour ago, Nabuko said:

Έχει στον ευρύτερο νομό Αττικής διάφορες

Αυτό όμως δεν είναι Αθήνα. 

3 minutes ago, Rebelos2018 said:

Κάποιος που μένει Δροσιά, Σταμάτα αλλά πρέπει να πάει για δουλειά στο Μπραχάμι, τι θα πούμε, δεν μένει Αθήνα; Μην τρελαθούμε κιόλας. Ζει στην Αθήνα και αυτός που μένει στην Εκάλη και αυτός που μένει στις τρεις γέφυρες. Ναι, με διαφορετικές συνθήκες, αλλά ζουν στην Αθήνα, αμφότεροι.

Αν μένει Δροσιά αλλά πάει για δουλειά Οινόφυτα? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αυτό όμως δεν είναι Αθήνα. 

Αν μένει Δροσιά αλλά πάει για δουλειά Οινόφυτα? 

Για μένα μένει στην Αθήνα.

Όταν τον ρωτήσει κάποιος ξένος, που δεν ξέρει από προάστια, που μένεις, θα απαντήσει Athens.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, james9tito είπε

Αντε να πω και εγω την π@π@ρι@ μου. 48 ετων , παντρεμενος με 2 παιδια, στην Λαμια. Σπιτι της συζυγου. 

Δουλευω 9-5 , 20 χλμ απο το σπιτι μου , που για επαρχια ειναι "μακρια" κιολας. 

Σχολάω 5 , πηγαινω 5.30-6.30 γυμναστηριο, 7 παιρνω την μικρη απο τα Αγγλικα , γυρναω σπιτι και 8 την παω μπαλετο. Γυρναω σπιτι χτυπαω ενα καφεδακι , 9 την παιρνω , 9.10 βλεπουμε μαστερ σεφ, 10.30 πεφτουμε για υπνο. Κεντρο πολης σε 5' περπατημα ή 1' με το σκουτερ. 

ΣΚ εχω θαλασσα στα 30χλμ , Καρπενησι, Παρνασσο κλπ στη μια ωρα μαξ οποτε παντα καπου πηγαινουμε ή Οιτη , Βελουχι διπλα για πεζοπορια κλπ. 

Αν θελουμε να κανουμε ψωνια σε 1 ωρα και 50 λεπτα ειμαστε Mall ψωνιζουν οι γυναικες, βλεπουμε και ταινια στα Village και γυρναμε πισω. 

2-3 φορες που χρειαστηκαμε κατι για θεμα υγειας η ιδιωτικη ασφαλεια μας καλυψε απολυτα με εξειδικευμενο γιατρο σε Λαρισα ή Αθηνα 

Οποτε. Τα 5πλα να μου εδιναν σε χρημα δεν εφευγα απο την επαρχια που ζω για να παω Αθηνα ουτε δεμενος. Η ποιοτητα ζωης μου ειναι -κατα τη γνωμη μου- πολυ υψηλη, μπορω να αφιερωσω χρονο στα παιδια μου, μπορω να δω ευρωλιγκα με φιλους χωρις να το κανονιζουμε 20 μερες πριν , μπορω να ειμαι διπλα στη φυση, μπορω να ΜΗΝ ξοδευω τον υπολοιπο χρονο ζωης που μου απομενει μεσα σε ενα κονσερβοκουτι , βριζοντας τον διπλανο μου που μπορει να περναει χειροτερα απο μενα. 

Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι πλουσιος , 2 νορμαλ μισθους παιρνουμε αλλα με αυτους την βγαζουμε. 

Τα παραπανω υποκειμενικα. Αν ημουν 25 ετων και εψαχνα γκομενες κλπ θα ελεγα οτι η Λαμια ειναι σκατα. Τωρα για μενα ειναι "παραδεισος" . Αυτα τα ολιγα..

Δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορά έχει η ζωή σου στη Λαμία από να έμενες στην Αθήνα. 'Ο,τι έγραψες θα μπορούσες να κάνεις και στην Αθήνα και αρκετά παραπάνω.

• Like 1
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Rebelos2018 said:

Όταν τον ρωτήσει κάποιος ξένος, που δεν ξέρει από προάστια, που μένεις, θα απαντήσει Athens.

Ναι, αλλά και στην Παιανία ή στην Ελευσίνα να μένει κάποιος, άμα τον ρωτήσει ο άσχετος, Αθήνα θα απαντήσει και πάλι.

Αυτό δεν σημαίνει πως ότι βλέπουμε στο χάρτη δεξιά της Κορίνθου το λέμε Αθήνα, Αττική το λέμε.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Rebelos2018 said:

Ε εντάξει δεν το λες και Αθήνα το μένω Δροσιά και πάω μέχρι τα Οινόφυτα για δουλειά. Μένεις σε ένα χωριό έξω από την Αθήνα και δουλεύεις σε ένα άλλο χωριό έξω από την Αθήνα (κωμοπόλεις; whatever). Όπως δεν είναι Αθήνα το Μαρκόπουλο,  ακόμα και τα Γλυκά Νερά. 

----

Τον κύκλο: Γλυφάδα-Πειραιάς-Περιστέρι-Νέα Ιωνία-Κηφισιά-Γέρακας-Αργυρούπολη θα έλεγα ως το μεγαλύτερο εύρος που θα μπορούσες να πεις Αθήνα. Άντε να πας και Πετρούπολη. 

Εγώ συνήθως αναφέρομαι σε Άλιμο-Πειραιά-Περιστέρι-Ν. Ιωνία-Μαρούσι-Αγία Παρασκευή-Αργυρούπολη. Όχι ότι κι αυτά δεν είναι προάστια βέβαια.

----

Καμία σχέση η Δροσιά με Πειραιά ως προς την εγγύτητα στο κέντρο (χιλιομετρικά, προσβασιακά, γεωγραφικά). Απλά ο Πειραιάς είναι και αυτόνομη πόλη γι' αυτό ίσως τον κατηγοροιποιούμε διαφορετικά. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 2:32 ΜΜ, Mx10 είπε

Με προβληματίζει το δάνειο στο κεφάλι 35+ χρόνια !

απο ποια τραπεζα κατορθωσες να παρεις δανειο 35+ χρονια?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Ε εντάξει δεν το λες και Αθήνα το μένω Δροσιά και πάω μέχρι τα Οινόφυτα για δουλειά. Μένεις σε ένα χωριό έξω από την Αθήνα και δουλεύεις σε ένα άλλο χωριό έξω από την Αθήνα (κωμοπόλεις; whatever). Όπως δεν είναι Αθήνα το Μαρκόπουλο,  ακόμα και τα Γλυκά Νερά. 

----

Τον κύκλο: Γλυφάδα-Πειραιάς-Περιστέρι-Νέα Ιωνία-Κηφισιά-Γέρακας-Αργυρούπολη θα έλεγα ως το μεγαλύτερο εύρος που θα μπορούσες να πεις Αθήνα. Άντε να πας και Πετρούπολη. 

Εγώ συνήθως αναφέρομαι σε Άλιμο-Πειραιά-Περιστέρι-Ν. Ιωνία-Μαρούσι-Αγία Παρασκευή-Αργυρούπολη. Όχι ότι κι αυτά δεν είναι προάστια βέβαια.

----

Καμία σχέση η Δροσιά με Πειραιά ως προς την εγγύτητα στο κέντρο (χιλιομετρικά, προσβασιακά, γεωγραφικά). Απλά ο Πειραιάς είναι και αυτόνομη πόλη γι' αυτό ίσως τον κατηγοροιποιούμε διαφορετικά. 

Τελείως geek post: Υπάρχει η πόλη και η αστική περιοχή. City vs Urban Area. Γενικά ειναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση καθώς ο δήμος Αθηναίων είναι μόνο το κέντρο της αστικής περιοχής και δε περιλαμβάνει τίποτα τριγύρω του, όπως περιλαμβάνει ο δήμος του Λονδίνου ή του Βερολίνου. 

To πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών-Πειραιώς είναι πρακτικά η πόλη κι αυτό αναγνωρίζει και το κράτος ως αστική περιοχή. Ο,τι ψηφίζει και στις αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες και χοντρικά έχει τηλέφωνο με 21. 

Πάντως η μη-ύπαρξη ενιαίας τοπικής αυτοδιοίκησης για την Αθήνα είναι σίγουρα άκρως προβληματική, όχι προφανώς για τους ορισμούς, αλλά γιατί πολλά ζητήματα δε γίνεται να αποφασίζονται στα στενά όρια των μικρών σημερινών δήμων γιατί επηρεάζουν ολόκληρη την πόλη.

Κλείνω με το off-topic

• Like 6
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ναι, αλλά και στην Παιανία ή στην Ελευσίνα να μένει κάποιος, άμα τον ρωτήσει ο άσχετος, Αθήνα θα απαντήσει και πάλι.

Αυτό δεν σημαίνει πως ότι βλέπουμε στο χάρτη δεξιά της Κορίνθου το λέμε Αθήνα, Αττική το λέμε.

Παίζουμε με τις λέξεις. Τα προβλήματα που έχει η Αθήνα, τα αντιμετωπίζει και αυτός που μένει στην Παιανία. Ο άλλος δεν είναι βιδωμένος στην Παιανία και δεν κουνιέται. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου στην Μαραθώνος, στην Μεσογείων, στον Κηφισό, στην Κηφισίας, ζεις στην Αθήνα. Όχι μένεις, ζεις. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, james9tito είπε

Αντε να πω και εγω την π@π@ρι@ μου. 48 ετων , παντρεμενος με 2 παιδια, στην Λαμια. Σπιτι της συζυγου. 

Δουλευω 9-5 , 20 χλμ απο το σπιτι μου , που για επαρχια ειναι "μακρια" κιολας. 

Σχολάω 5 , πηγαινω 5.30-6.30 γυμναστηριο, 7 παιρνω την μικρη απο τα Αγγλικα , γυρναω σπιτι και 8 την παω μπαλετο. Γυρναω σπιτι χτυπαω ενα καφεδακι , 9 την παιρνω , 9.10 βλεπουμε μαστερ σεφ, 10.30 πεφτουμε για υπνο. Κεντρο πολης σε 5' περπατημα ή 1' με το σκουτερ. 

ΣΚ εχω θαλασσα στα 30χλμ , Καρπενησι, Παρνασσο κλπ στη μια ωρα μαξ οποτε παντα καπου πηγαινουμε ή Οιτη , Βελουχι διπλα για πεζοπορια κλπ. 

Αν θελουμε να κανουμε ψωνια σε 1 ωρα και 50 λεπτα ειμαστε Mall ψωνιζουν οι γυναικες, βλεπουμε και ταινια στα Village και γυρναμε πισω. 

2-3 φορες που χρειαστηκαμε κατι για θεμα υγειας η ιδιωτικη ασφαλεια μας καλυψε απολυτα με εξειδικευμενο γιατρο σε Λαρισα ή Αθηνα 

Οποτε. Τα 5πλα να μου εδιναν σε χρημα δεν εφευγα απο την επαρχια που ζω για να παω Αθηνα ουτε δεμενος. Η ποιοτητα ζωης μου ειναι -κατα τη γνωμη μου- πολυ υψηλη, μπορω να αφιερωσω χρονο στα παιδια μου, μπορω να δω ευρωλιγκα με φιλους χωρις να το κανονιζουμε 20 μερες πριν , μπορω να ειμαι διπλα στη φυση, μπορω να ΜΗΝ ξοδευω τον υπολοιπο χρονο ζωης που μου απομενει μεσα σε ενα κονσερβοκουτι , βριζοντας τον διπλανο μου που μπορει να περναει χειροτερα απο μενα. 

Σε καμια περιπτωση δεν ειμαι πλουσιος , 2 νορμαλ μισθους παιρνουμε αλλα με αυτους την βγαζουμε. 

Τα παραπανω υποκειμενικα. Αν ημουν 25 ετων και εψαχνα γκομενες κλπ θα ελεγα οτι η Λαμια ειναι σκατα. Τωρα για μενα ειναι "παραδεισος" . Αυτα τα ολιγα..

Και εμείς που μένουμε Αττική κανονίζουμε τελευταία στιγμή δεν βάζουμε τη γραμματέα μας να ψάχνει κενό στο calendar ούτε μένουμε σε σοβιετικές πολυκατοικίες με 150 διαμερίσματα 😛

Η θάλασσα που έχεις στα 30 χλμ που είναι τα καμμένα Βούρλα είναι χειρότερη και και τη Β πλαζ Βουλιαγμένης και μην ακούσω για Λιχαδονήσια και φουσκωτά. 

Πέραν της πλάκας για μένα που έχω 3 παιδια πλέον το πιο σημαντικό είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή αν πάθουν κάτι να τα βουτήξω να τα βάλω στο αμάξι και να πάμε σε ένα νοσοκομείο που θα βρούμε γιατρό, ούτε ασκούμενο, ούτε αγροτικό  ούτε να τον ψάχνουν στα τηλέφωνα.

Τα επαγγελματικά έρχονται μετά 

• Like 2
Δημοσ.

Και στα νοσοκομεία της Αθήνας εξυπηρετείσαι άμεσα, δεν τρως 4-8 ώρες αναμονή. Που πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος για να σε δουν άμεσα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Rebelos2018 said:

Παίζουμε με τις λέξεις. Τα προβλήματα που έχει η Αθήνα, τα αντιμετωπίζει και αυτός που μένει στην Παιανία. Ο άλλος δεν είναι βιδωμένος στην Παιανία και δεν κουνιέται. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου στην Μαραθώνος, στην Μεσογείων, στον Κηφισό, στην Κηφισίας, ζεις στην Αθήνα. Όχι μένεις, ζεις. 

Ναι τα έχεις, αλλά ανάλογα την περιοχή/προάστιο δεν μένεις μέσα στο "τσιμέντο" όπως πχ κάποιος στο κέντρο, πράγμα το οποίο δικαίως χαλάει αρκετό κόσμο στο topic.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Εγω που εμενα Αιγαλεω γιατι μου λεγαν οτι δεν ειναι Αθηνα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...