Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Να ερθει να μου παρκαρει εξω απο το σπιτι μου που εχω τωρα το αμαξι μου; Οπως μου το κανουν το καλοκαιρι οι της προτευουσας; 

Τα ίδια τραβάω κι εγώ. Αλλά με "ω". 😂

Ευτυχώς έχουν γίνει σχεδόν όλοι οι δρόμοι "μόνο για κατοίκους" οπότε περιορίζεται αρκετά.

• Haha 1
  • Απαντ. 490
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, BLiTzER είπε

Υπήρχε ένα σπίτι στην Κυψέλη εξ αρχής που πουλήθηκε για να χρηματοδοτήσει την αγορά εδώ. Παρόμοια περίπτωση με του ts. Πλούσιοι σίγουρα δεν είμαστε.

Στα άλλα συμφωνώ. Η Ελλάδα είναι σκατά. Αυτό κρατάω. 😂 Δυστυχώς τα μόνα καλά που έχουμε είναι ό,τι μας δόθηκε απλόχερα και χωρίς την εμπλοκή μας: ήλιος και φύση. Το πρώτο έχει καταντήσει αηδία στην Αθήνα κατά το μισό έτος (προσωπικά προσπαθώ να τον αποφεύγω), και το δεύτερο φροντίζουμε να το εξαφανίζουμε αργά αλλά σταθερά. Η Αθήνα είναι με διαφορά η χειρότερη και ασχημότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Δεν το βλέπεις μόνο αν δεν έχεις βγει ποτέ εκτός συνόρων. Συχνά απορώ με τους τουρίστες.

Το πρώτο που λες, ήλιος δηλαδή ζεστή, νομίζω λίγοι έχουν καταλάβει ότι σε μερικά χρόνια θα κάνει την Αθήνα μη κατοικήσιμη. Σε λίγο θα καθόμαστε 3 μήνες κλεισμενοι σπιτι στο ac γιατί έξω θα λιωνουν οι σολες μας. Το νο1 πρόβλημα της Αθήνας σύντομα θα είναι οι θερμοκρασίες. Δυστυχώς οι κωλοδουλειες μας κρατάνε εδω, πολλούς όχι μόνο εδώ αλλά και μέσα στο αμάξι κολλημενους στην κινηση πηγαινοντας απο το ac του σπιτιού στο ac της δουλειάς και πάλι πίσω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tasoe είπε

Ρε παιδιά, 18 σελίδες για το τίποτα; Αφήστε τον να πάει επαρχία μπας και αδειάσει μια θέση πάρκινγκ στην Αθήνα. Γενικά παιδιά όσοι μπορείτε να πάτε επαρχία, στο καλό. Να μειωθεί λίγο και η κίνηση στους δρόμους.

Πέρα από την πλάκα, ο μόνος τρόπος να μειωθεί η κίνηση στην Αθήνα είναι είτε α) να φύγει κόσμος ή β) να επιβληθεί τηλεργασία για κάποιες μέρες (2+) της εβδομάδα για δουλειές γραφείου. Κάνω λάθος;

Επεξ/σία από proximo
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Αντε πάλι να σχολιάζουμε τα ίδια και τα ίδια σε κάθε thread. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα για επαρχία. Δεν υπάρχει λόγος βασικά να φύγει. Δεν έχουμε κρατήσει όλοι σχέσεις με τα χωριά που κατάγονται οι πρόγονοι μας γιατί μπορεί να είμαστε Αθηναίοι από 3ης γενιάς και πολύ παραπανω, δεν υπάρχει καμία σύνδεση δηλαδή με κανέναν. Παραταυτα, υπάρχουν πολλοί που απέκτησαν σχέσεις με κάποιους από επαρχία, γνώρισαν τα μέρη τους πολλές φορές, και έχουν μια επιθυμία να πάνε να ζήσουν σε εκείνα τα μέρη, πχ ο ξάδερφος μου. Κάποιοι πολύ λίγοι έφυγαν για να ανοίξουν δουλειές ή για αγροτικά. Η πλειοψηφία δεν θέλει να φύγει μόνιμα, άλλο που λέει ότι θέλει και το κάνει μόνο για διακοπές και για εκλογές. Πολλοί Αθηναίοι έχουν ιδιόκτητα σπίτια και ακόμα παραπάνω περιουσία στην Αθήνα, εδώ βρίσκονται όλο το περιβάλλον τους, οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα παρατήσουν όλα και να πάνε επαρχία, οποίος το πράξει δικαίωμα του φυσικά, αλλά μην παρουσιάζετε τα πράγματα όπως συμφέρει. Θέλετε να νομίζετε ότι ποθεί την επαρχία σχεδόν όλη η Αθήνα και κάποια στιγμή θα ζήσετε την "μεγαλη επιστροφή" και συνεπώς την αναπτυξη στα πάτρια εδάφη και θα παρουν το αίμα τους πίσω σε όσα μέρη βιώνουν υποβάθμιση και εγκατάλειψη. Δεν θα γίνει ποτέ, ότι ήταν να γίνει έπρεπε να είχε ήδη συμβεί κατ εμέ με τα τόσα και τόσα προβλήματα της πολης που είναι προφανή. Απλά δεν θέλει να φύγει ο Αθηναίος μην το κουράζουμε, έχουν βολευτεί πολλοί εδώ και δεκαετίες και προτιμούν την διαμονή εδώ με τα όσα προβλήματα και τις γκρίνιες που υπάρχουν. Τώρα θέλετε να διαφωνείτε, ας διαφωνείτε δεν θα κάτσω να σκάσω. Επίσης, 5 με 5.5 εκ είναι όλη η Αττική μαζί με το υπόλοιπο Αττικής, την Σαλαμίνα και τους αλλοδαπούς μέσα, μην μου λες ότι δεν έχουν καταγραφεί γιατί δεν ισχύει, απλά είναι κατ εκτίμηση ο αριθμός τους. 

Δεν ειπα οτι καποιος ..ποθει την επαρχια..ειπα οτι δεν...παλευεται πλεον αυτο το χαλι στους δρομους...Βλεπεις πλεον ολο κ περισσοτερα ρεπορταζ για αυτο το θεμα,κοσμος αγανακτισμενος στον κηφισο ,ακομα κ στην αττικη οδο πλεον...που χανει καθημερινα ωρες απο τη ζωη του στο μποτιλιαρισμα..Αν εσυ κ καποιοι θελετε να το παρουσιασετε αυτο οτι δεν ειναι σημαντικο οκ δικαιωμα σας...αλλα ειλικρινα αν νομιζεις οτι εισαι πλειοψηφια ειδικα στον ανδρικο πλυθυσμο πανω απο τα 30 ..γελαει κ ο καθε πικραμενος...Θα ηταν πιο σωστο να πεις οτι οντως δεν υπαρχουν δουλειες-χρηματα στην επαρχια αναλογα με την Αθηνα και λογικα καποιος που θελει αυτα για τον εαυτο του -για να σπουδασει τα παιδια του θα μεινει στην Αθηνα..Μην λετε απλα πραγματα που δεν συμβαινουν...Αν εσενα σ αρεσει αυτο..το χαλι που θα ζησεις παλι Παρασκευη μεσημερι πριν το τριημερο των Αποκριων στην αττικη οδο,αν σου αρεσει που Τσικνοπεμτη θα περνεις τηλ για κρατηση κ ολα θα ειναι γεματα ,που πριν τις γιορτες στο Mall,στο Golden Hall,στα Σπατα η ουρα απο τα αυτοκινητα ηταν 5 χλμ...ε τοτε δεν εχω να πω κατι...Ειλικρινα ο καθενας εχει αυτο που του αναλογει...Απλα μην κανουμε το λαθος που κανουν πολλοι Νεοελληνες και προσπαθουμε με το ζορι στο μερος που μενουμε να πεισουμε κ τους αλλους οτι ειναι το καλυτερο...

Ειλικρινα δεν με τρελενει η επαρχια,αλλα θεωρω οτι οποιος ανδρας του αρεσει η Αθηνα και ειναι πανω απο 30 χρ κατι δεν παει καλα...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, imr είπε

Εντωμεταξυ η Αθηνα εχει και μετρο αμα δεν σαρεσει η κινηση

Στο μετρό έχει ανθρώπους. Προτιμώ την κίνηση. 😂

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, imr είπε

Εντωμεταξυ η Αθηνα εχει και μετρο αμα δεν σαρεσει η κινηση

Αν αυτό κατάλαβες απο όλα αυτά ..δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο ..η πλειοψηφία που έχουν τρελαθεί με την ..κίνηση κ την καθημερινότητα στην Αθήνα είναι οι χαζοί που δεν βρήκαν την ..έξυπνη λύση που προτείνεις ..

Δημοσ.

Ούτε στην Αθήνα ζουν σαν ζόμπι ούτε στην επαρχία χορεύουν με το βρακί στην υπαιθρο χωρίς προβλήματα και άγχη.

Έχεις κίνηση για να πας σε 10 πράγματα που δεν έχει η επαρχία, δεν έχεις κίνηση αλλά δεν εχεις επιλογές στο που να πας.

Δεν σε ξέρει ο διπλανός σου αλλά αν είναι μαλακας δεν σε σώνει η ανωνυμία. 

Θα πληρώσεις ακριβότερα τον καφέ φαγητό και αν δεν σου αρέσει θα τσακωθείς και θα πας παραδίπλα ενώ όταν παμε στο χωριό πρέπει να πάμε και στα δύο καφενεία και στις 2 ταβέρνες για να μη χαλάσουμε τις ισορροπίες και ας γουστάρουμε μόνο το ένα  ή και κανένα 

Ο καθένας ζυγίζει με τι τρόπο ζωής είναι ευχαριστημένος σε σχέση με οικογένεια δουλειά κοινωνική ζωή και στο τέλος κάτι κερδίζει και κάτι χάνει.

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Malthador είπε

Στην επαρχία ο κόσμος όταν έχει την ευκαιρία να πάρει άδεια ή έχει τριήμερο νομίζεις ότι κάθεται στ' αυγά του; Εμένα όλοι μου οι γνωστοί (όσοι μένουν στην πόλη που μεγάλωσα) κοιτάζουν να φεύγουν στα τριήμερα και στις άδειές τους.

Φευγουν για να πανε παλι επαρχια,οχι Αθηνα.
Εκτος και αν μιλας μονο για τον κυκλο σου.

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, StamTheMan said:

Φευγουν για να πανε παλι επαρχια,οχι Αθηνα.
Εκτος και αν μιλας μονο για τον κυκλο σου.

Δεν αλλάζει το point: στα τριήμερα οι άνθρωποι από την Αθήνα φεύγουν για να πάνε στην επαρχία και από την επαρχία φεύγουν για να πάνε σε άλλη επαρχία. Γιατί αυτό κάνει ο κόσμος όταν παίρνει άδεια γενικότερα, κοιτάζει πως θα σπάσει την ρουτίνα του, όπου κι αν μένει.

Οπότε το ότι οι άνθρωποι φεύγουν από την Αθήνα όταν μπορούν δεν είναι γιατί δεν τους αρέσει η Αθήνα, είναι γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι γενικότερα.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Δεν αλλάζει το point: στα τριήμερα οι άνθρωποι από την Αθήνα φεύγουν για να πάνε στην επαρχία και από την επαρχία φεύγουν για να πάνε σε άλλη επαρχία. Γιατί αυτό κάνει ο κόσμος όταν παίρνει άδεια γενικότερα, κοιτάζει πως θα σπάσει την ρουτίνα του, όπου κι αν μένει.

Οπότε το ότι οι άνθρωποι φεύγουν από την Αθήνα όταν μπορούν δεν είναι γιατί δεν τους αρέσει η Αθήνα, είναι γιατί έτσι κάνουν οι άνθρωποι γενικότερα.

Οχι,δεν ειναι αυτο το point.

To point ειναι οτι οι ανθρωποι φευγουν απο την Αθηνα γιατι δεν αντεχεται η ζωη εκει.
Εσυ μπορει να αντεχεις,αλλα εισαι η εξαιρεση.

Δημοσ.

Οπότε, έρχονται όλοι στην Αθήνα για δουλειά και κανένας δεν έρχεται για διακοπές επειδή η Αθήνα δεν αντέχεται για να ζήσεις αλλά έρχονται να ζήσουν εδώ και απλά όταν έχουν άδεια φεύγουν (ή έρχονται Αθήνα γιατί φεύγουν από Πειραιά).

Εγώ λέω να βάλουμε διόδια σε όποιον δεν παίζει σε 210 γιατί πολύ μας τη λένε για τον αστικό μας παράδεισο.

• Like 3
  • Haha 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, proximo said:

Πέρα από την πλάκα, ο μόνος τρόπος να μειωθεί η κίνηση στην Αθήνα είναι είτε α) να φύγει κόσμος ή β) να επιβληθεί τηλεργασία για κάποιες μέρες (2+) της εβδομάδα για δουλειές γραφείου. Κάνω λάθος;

Η τηλεργασία είναι νόρμα πλέον για τις περισσότερες επιχειρήσεις που μπορούν να την υποστηρίξουν.

Το κυκλοφοριακό δεν λύνεται και δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχει το ίδιο πρόβλημα στις ώρες αιχμής, μιας και γενικότερα όταν ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο μιας περιοχής, αυξάνονται και τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της.

Αν νομίζετε ότι ο Κηφισός έχει πρόβλημα στις ώρες αιχμής, τότε αγνοείτε τι συμβαίνει στην κεντρική Ευρώπη. Έχω κάνει το Bruges - Krefeld σε πέντε ώρες αντί για τρεις επειδή στην Autobahn ήμαστε εντελώς ακίνητοι για πολύ ώρα, μιας και ήταν απογευματινή ώρα αιχμής που γυρνούσαν όλοι σπίτια τους. Και μιλάμε για αυτοκινητόδρομο που φτάνει και 5 και 6 λωρίδες σε σημεία του.

Το πρόβλημα είναι απλά άλυτο. Και νέους δρόμους να φτιάξεις, πάλι θα εμφανίζουν κίνηση.

16 minutes ago, StamTheMan said:

Οχι,δεν ειναι αυτο το point.

To point ειναι οτι οι ανθρωποι φευγουν απο την Αθηνα γιατι δεν αντεχεται η ζωη εκει.
Εσυ μπορει να αντεχεις,αλλα εισαι η εξαιρεση.

Ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτό που γράφεις.

Προσωπικά θα αρπάξω το ξυραφάκι μου του Occam και θα υποθέσω ότι η ζωή στην Αθήνα αρέσει σε 3m κόσμο και για αυτό μένουν εδώ, παρά ότι υπάρχουν 3m μαζοχιστές μαζεμένοι στην βαρκούλα μας.

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Προσωπικά θα αρπάξω το ξυραφάκι μου του Occam και θα υποθέσω ότι η ζωή στην Αθήνα αρέσει σε 3m κόσμο και για αυτό μένουν εδώ, παρά ότι υπάρχουν 3m μαζοχιστές μαζεμένοι στην βαρκούλα μας.

Oτι σε βοηθαει να νιωθεις καλυτερα αδερφε μου.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...