lakis_eo Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Κάθε βδομάδα αν δεν καβαλήσω τ' άλογο πριν πάω να δω Σεφερλή, δε μπορώ, πάει στράφι η βδομάδα μου. Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα. Έμαθες να σε καβαλαν σαν γάιδαρο. Δοκίμασε να καβαλήσεις έναν ίππο για αρχή. Ωρα να πας στην πλατεία για καφέ τώρα. Να ζήσεις την ζωή σου 1
proximo Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, lakis_eo είπε Θέατρο; Μουσικές σκηνές; Κινηματογράφοι; paintball Go cart ; Ιππασία ; Κολυμβητιριο; Σας έχουν ταΐσει σανό με τα κδαπ. Καλησπέρα. Τα ΚΔΑΠ τα ανέφερα γιατί αναφέροταν στην ανάρτηση στην οποία απαντούσα. Κινηματογράφο το χειμώνα, όχι (έχω home cinema για τον χειμώνα). Το καλοκαίρι, ναι. Αλλά προτιμώ το home cinema. Μουσικές σκηνές και θέατρο, θα πάω 1-2 φορές τον χρόνο. Δεν είναι λόγος για να μένω Αθήνα. Φαΐ από την Μαδαγασκάρη; Προτιμώ το ελληνικό. Πόσους ξέρετε να πηγαίνουν ιππασία; Το ίδιο θα έλεγα και για Go Cart και paintball. Όταν πάτε ιππασία ή Go Cart ή paintball, πόση ώρα σας παίρνει να πάτε και να γυρίσετε; Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από proximo
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μόλις τώρα, lakis_eo είπε Ε ναι, αφού έχει κδαπ, δεν χρεία τίποτα άλλο Καλά λες, καλύτερα το Ι.Ο.ΒΟ.Π
phanispal Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, Rebelos2018 είπε Που στην τελική, άλογο θα βρει πιο εύκολα στην επαρχία να ιππεύσει. Εδώ θα τρέχει μέχρι τα Μεσόγεια. Ιστορίες γι' αγρίους man, ο μέσος Αθηναίος με μικρά παιδιά δεν έχει χρόνο και χρήμα να κλάσει, κοροϊδευόμαστε εδώ μέσα. 5
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μόλις τώρα, phanispal είπε Ιστορίες γι' αγρίους man, ο μέσος Αθηναίος με μικρά παιδιά δεν έχει χρόνο και χρήμα να κλάσει, κοροϊδευόμαστε εδώ μέσα. Έτσι ακριβώς.
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 5 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 5 ώρες 15 minutes ago, phanispal said: Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είτε τα έχεις όλα αυτά λυμένα και δε σε πιάνουν, είτε παίρνεις ψυχοφάρμακα για να λες ότι γουστάρεις. Ή μπορεί να γνωρίζεις τι σημαίνει η εναλλακτική τις επαρχίας έχοντας ζήσει μερικές δεκαετίες εκεί και να σου φαίνονται ελάσσονα τα προβλήματα της Αθήνας.
BLiTzER Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) Το αστείο είναι ότι το 90% όσων δηλώνουν περήφανα Αθηναίοι ήρθαν από χωριά. 😂 Οι γεννημένοι, μεγαλωμένοι εδώ ψάχνουμε να εξαφανιστούμε το συντομότερο. Επεξ/σία πριν από 5 ώρες από BLiTzER 7
BLiTzER Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Εγώ ακολούθησα την εξής λύση: μετακόμισα ανατολικά προάστια, έχω την ησυχία μου, τη θέα μου, το πράσινο, τη θάλασσα, καθαρό αέρα, το γκαράζ μου, το παιδί μου κάνει ποδήλατο και παίζει μπάλα στον δρόμο και στις πλατείες. Ουσιαστικά είναι σαν χωριό, και είμαι 30 λεπτά από την Αθήνα, αν χρειαστεί. Κάτι το οποίο, γενικά, προσπαθώ να αποφεύγω. Βέβαια δουλεύω απομακρυσμένα, οπότε αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο. Τα κλασικά μειονεκτήματα του χωριού παραμένουν: μικρή ποικιλία σε οτιδήποτε, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις 10-15 χλμ για να βρεις ένα φαρμακείο ανοιχτό. Αλλά από την άλλη εδώ κάνεις 15 χλμ σε 15 λεπτά (δε βάζω λιγότερα μη με πιάσουν οι άλλοι από το θέμα με τον ΚΟΚ). Στην Αθήνα θέλεις περίπου 50 λεπτά για την ίδια απόσταση. Γενικά, πλέον, με το που τύχει να περάσω τον Σταυρό προς Αθήνα, αρχίζω να βρίζω. 1
generalb31 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Στην επαρχια ( στο μεγαλυτερο μερος της ,ειδικα κορινθια ) οταν θελουμε να παιξουμε πολεμο (paintball) το κανουμε ειτε με airsoft /ειτε με κανονικα οπλα ( καραμπηνες κλπ ) εναντιων κινητων στοχων συγκεκριμενης πληθυσμιακης ομαδας που αρεσκονται να παιζουν κλεφτες και αστυνομους ( αυτοι παντα τους κλεφτες υποδιονται γαμωτο.....) Πισινα- κανουν οι δεξαμενες για ποτισμα ?? Διαφορετικα παμε θαλασσα.....χειμωνα οποιος αντεχει....αλλιως απο τελος μαρτιου ....να ειναι καλα η κληματικη κριση ! Πιστες go-kart κανουμε τους χωματοδρομους στα κτηματα ( πολλοι ειναι και ασφαλτοστρωμενοι ) Λεωφορεια εχουμε ολες τις μαρκες.... Μουσικες σκηνες απειρες....πανηγυρια συχνα πυκνα.... Ιππασια παλι....εχουμε οτι χρωμα ιππο θες....να ειναι καλα παλι η συγκεκριμενη πληθυσμιακη ομαδα που τα συλλεγει και εμεις που τα αφηνουμε ελευθερα να τρεχουν στα κτηματα μας....ζω ενα yellowstone ωρες ωρες και μαρεσει....
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, generalb31 είπε Στην επαρχια ( στο μεγαλυτερο μερος της ,ειδικα κορινθια ) οταν θελουμε να παιξουμε πολεμο (paintball) το κανουμε ειτε με airsoft /ειτε με κανονικα οπλα ( καραμπηνες κλπ ) εναντιων κινητων στοχων συγκεκριμενης πληθυσμιακης ομαδας που αρεσκονται να παιζουν κλεφτες και αστυνομους ( αυτοι παντα τους κλεφτες υποδιονται γαμωτο.....) Πισινα- κανουν οι δεξαμενες για ποτισμα ?? Διαφορετικα παμε θαλασσα.....χειμωνα οποιος αντεχει....αλλιως απο τελος μαρτιου ....να ειναι καλα η κληματικη κριση ! Πιστες go-kart κανουμε τους χωματοδρομους στα κτηματα ( πολλοι ειναι και ασφαλτοστρωμενοι ) Λεωφορεια εχουμε ολες τις μαρκες.... Μουσικες σκηνες απειρες....πανηγυρια συχνα πυκνα.... Ιππασια παλι....εχουμε οτι χρωμα ιππο θες....να ειναι καλα παλι η συγκεκριμενη πληθυσμιακη ομαδα που τα συλλεγει και εμεις που τα αφηνουμε ελευθερα να τρεχουν στα κτηματα μας....ζω ενα yellowstone ωρες ωρες και μαρεσει.... Το αστείο είναι ότι προσπαθούν να πείσουν κάποιον που θέλει να πάει στην επαρχία, ότι θα του λείψουν οι μουσικές σκηνές και τα cart, ο σινεμάς και τα θέατρα. Λες και αυτός που θέλει να πάει στην επαρχία, πιστεύει ότι θα βρει το Σινέ Μπαμπαλιό, που θα του δίνουν και βραχιολάκι με αουτάν στην είσοδο, για να διώχνει το σερσέγκι μακριά. Την επαρχία την γουστάρουμε, όσοι την γουστάρουμε, για αυτά που έχει να μας προσφέρει. Μέχρι να χρειαστούμε κάτι που δεν μπορεί να μας το προσφέρει. Την Αθήνα την γουστάρουν, όσοι την γουστάρουν, για αυτά που έχει να τους προσφέρει. Μέχρι να υποστούν νευρικό κλονισμό. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Rebelos2018 2 4
bitsi Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες On 08/02/2025 at 14:03, Mx10 said: Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ) από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Χωρίς πολλά λόγια φιλε μου. Καντο! Εγω δεν το τολμησα οταν μπορουσα και τωρα πλεον οι συνθηκες εργασίας δε μου το επιτρέπουν. Αλλωστε μιλας για μια πόλη 1.5 ώρα απο την Αθήνα, οτι σου χρειαστεί το κανονίζεις. Ακόμα και με περίπτωση να πάς σε ενοίκιο αρχικά εχοντας νοικιασει το σπίτι στην Αθήνα εμενα μου φαινεται πιο ρεαλιστικό.
generalb31 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Η ουσια ειναι μια για ολους μας....να εχουμε ολοι την υγεια μας και ολα τα λλα θα τα βρουμε/φτιαξουμε !!! Ας μου ελεγαν εμενα πως θα σου εγγυηθω πως θα ζησεις εσυ και οι δικοι σου μεχρι τα βαθεια γεραματα 90+ να δω την κορη μου να μεγαλωνει/να ζησω και το εγγονακι μου και ας ζουσα και στον ασπροπυργο /λιοσια ειτε τερμα κεντρο αθηνας ειτε στο πιο απομακρισμενο χωριο της ελλαδας !!!!! 3
Rebelos2018 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Μόλις τώρα, generalb31 είπε Η ουσια ειναι μια για ολους μας....να εχουμε ολοι την υγεια μας και ολα τα λλα θα τα βρουμε/φτιαξουμε !!! Ας μου ελεγαν εμενα πως θα σου εγγυηθω πως θα ζησεις εσυ και οι δικοι σου μεχρι τα βαθεια γεραματα 90+ να δω την κορη μου να μεγαλωνει/να ζησω και το εγγονακι μου και ας ζουσα και στον ασπροπυργο /λιοσια ειτε τερμα κεντρο αθηνας ειτε στο πιο απομακρισμενο χωριο της ελλαδας !!!!! Τα είπες όλα.
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 6 ώρες πριν, leonidas1269 είπε Διαβαζω παρα πολλα σχολια,ο καθενας λεει τη γνωμη του,εγω μπορει να πω κατι αλλο,οταν μιλανε οι αριθμοι ομως δεν μπορεις να το αμφισβητησεις...Στην Αττικη αυτη τη στιγμη εχει μαζευτει πανω απο 5,5 εκατ κοσμος μαζι με τουριστες και αλλοδαπους(που εχουν ομως αυτοκινητα,δουλευουν π.χ. σε οικοδομες-κινουνται στη πολη )κ δυσκολευουν κ αλλο το κυκλοφοριακο σε μια περιοχη που οι υποδομες ειναι για 2 εκατ το πολυ.Και μην μου πει καποιος...ασχετος οτι εγγεγραμενοι στους Δημους ειναι 3,5 γιατι βλεπουμε τα ..κοπαδια που φευγουν καθε εκλογες για να πανε στα χωρια τους και ξερουμε τους λογους που κρατανε τα δικαιωματα στα χωρια τους,ενω μενουν Αθηνα.Δυστηχως ειδικα μετα το κοβιντ παρα πολλες δουλειες στην επαρχια κλεισανε και αναγκαστικα(το τονιζω παλι-αναγκαστικα) πολλοι ανθρωποι απο επαρχια ηρθαν στην Αθηνα λογω δουλειας...Ολα αυτα τα γεγονοτα εχουν κανει την ζωη-καθημερινοτητα στην Αθηνα ανυποφορη,λιγο περισσοτερο στα Πατησια,λιγο καλυτερα στο Μαρουσι-σημασια εχει για να κανεις μια αποσταση 5 λεπτων χρειαζεσαι 1 ωρα,πηγαινεις σε ενα εμπορικο κ η ουρα στο παρκιγκ ξεκινα 3 χλμ πριν,τσακωνεσαι με το γειτονα για μια θεση παρκιγκ κ τοσα παρομοια ανυποφορα περιστατικα. Οποιος ανδρας πει οτι θελει να μενει Αθηνα ειτε ειναι κατω απο 30χρ ειτε ανηκει στο 5% των ανδρων που τους αρεσει η Αθηνα.Στις γυναικες οντως το ποσοστο ειναι μεγαλυτερο γιατι ετσι ειναι η φυση τους και αν και αυτες δεν μπορουνε την καθημερινοτητα στην Αθηνα ,δεν αντεχουν το κουτσομπολιο στην επαρχια και θελουν να εχουν πολλες επιλογες για βολτες-διασκεδαση. Ολοι οι υπολοιποι μενουν-ηρθαν στην Αθηνα..αναγκαστικα λογω δουλειας..Υπαρχουν χιλιαδες αιτησεις μεταθεσεων για επαρχια (εδω και 20χρονια..και περιμενουν ακομα) απο αστυνομικους-νοσηλευετες- και αλλους δημοσιους υπαλληλους που το κρατος δεν τις ικανοποιει για υπηρεσιακες αναγκες.Μπορει καποιος ευκολα να βρει τον αριθμο αιτησεων για να μη λεμε οτι θελει ο καθενας..Μια ακομα αποδειξη ποσο...καλα περνανε στην Αθηνα πλεον...ειναι οτι το καθε ..ασχετο σαββατοκυριακο...το καθε ..κουτσοτριημερο με αργια(καλα δεν συζηταμε για Πασχα-15Αυγουστο-) χιλιαδες αυτοκινητα καθε Παρασκευη οπου φυγει-φυγει...Φευγει ο κοσμος να παει σε ενα προορισμο που ειναι 2 ωρες απο την Αθηνα και κανει 4 ωρες να φθασει και 5 ωρες να γυρισει στην επιστροφη..Δεν νομιζω οτι υπηρχε αυτη η μαζικη εξοδο παλιοτερα...Δειχνει μια ταση ο κοσμος οταν μπορει να φευγει απο την Αττικη για οσο μπορει και με την καθε ευκαιρια... Ξαναλεω δεν εχει σημασια τι λεει ο καθενας και αν συμφωνει η οχι..Οταν υπαρχουν αριθμοι και γεγονοτα ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε... Αντε πάλι να σχολιάζουμε τα ίδια και τα ίδια σε κάθε thread. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα για επαρχία. Δεν υπάρχει λόγος βασικά να φύγει. Δεν έχουμε κρατήσει όλοι σχέσεις με τα χωριά που κατάγονται οι πρόγονοι μας γιατί μπορεί να είμαστε Αθηναίοι από 3ης γενιάς και πολύ παραπανω, δεν υπάρχει καμία σύνδεση δηλαδή με κανέναν. Παραταυτα, υπάρχουν πολλοί που απέκτησαν σχέσεις με κάποιους από επαρχία, γνώρισαν τα μέρη τους πολλές φορές, και έχουν μια επιθυμία να πάνε να ζήσουν σε εκείνα τα μέρη, πχ ο ξάδερφος μου. Κάποιοι πολύ λίγοι έφυγαν για να ανοίξουν δουλειές ή για αγροτικά. Η πλειοψηφία δεν θέλει να φύγει μόνιμα, άλλο που λέει ότι θέλει και το κάνει μόνο για διακοπές και για εκλογές. Πολλοί Αθηναίοι έχουν ιδιόκτητα σπίτια και ακόμα παραπάνω περιουσία στην Αθήνα, εδώ βρίσκονται όλο το περιβάλλον τους, οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα παρατήσουν όλα και να πάνε επαρχία, οποίος το πράξει δικαίωμα του φυσικά, αλλά μην παρουσιάζετε τα πράγματα όπως συμφέρει. Θέλετε να νομίζετε ότι ποθεί την επαρχία σχεδόν όλη η Αθήνα και κάποια στιγμή θα ζήσετε την "μεγαλη επιστροφή" και συνεπώς την αναπτυξη στα πάτρια εδάφη και θα παρουν το αίμα τους πίσω σε όσα μέρη βιώνουν υποβάθμιση και εγκατάλειψη. Δεν θα γίνει ποτέ, ότι ήταν να γίνει έπρεπε να είχε ήδη συμβεί κατ εμέ με τα τόσα και τόσα προβλήματα της πολης που είναι προφανή. Απλά δεν θέλει να φύγει ο Αθηναίος μην το κουράζουμε, έχουν βολευτεί πολλοί εδώ και δεκαετίες και προτιμούν την διαμονή εδώ με τα όσα προβλήματα και τις γκρίνιες που υπάρχουν. Τώρα θέλετε να διαφωνείτε, ας διαφωνείτε δεν θα κάτσω να σκάσω. Επίσης, 5 με 5.5 εκ είναι όλη η Αττική μαζί με το υπόλοιπο Αττικής, την Σαλαμίνα και τους αλλοδαπούς μέσα, μην μου λες ότι δεν έχουν καταγραφεί γιατί δεν ισχύει, απλά είναι κατ εκτίμηση ο αριθμός τους.
phanispal Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Περνάμε τόσο όμορφα σε τούτην την πόλη, το βλέπεις κάθε φορά που βγαίνεις έξω με αυτοκίνητο/πόδια (πολλές φορές δε χρειάζεται καν να βγεις απ' το σπίτι σου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα